Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

İlköğretim okullarında öğretmen olmakmı bağımsız okulda öğretmen olmakmı?

Tepki Skoru
0
Kesinlikle katılıyrum arkaadaşlar,ben 5yıldır yapıyrum işimi ve Üni.de 3-4snıf stajlarımı bağımsz okullarda yaptım çok yorucu.Yarış içindeler buna da katılıyrum öğretmenler bile bu oyuna ayak uydrmak zorunda brakılıyr.İlköğretmler maddi sıkıntı dışında gayet rahat ben 5.yılımı da ilköğretimde yapıyrum ve saygı-önem açısından idareden çok memnunum.Allah yardımcmz olsun huzur-emeğimizin takdr edilmesi çok önemli.
Başlığı açan arkadaşa ve cevaplayan herkese teşkkrler[/QUOTE
yorumarınız için teşekürler

Tepki Skoru
0
ben hem bağımsız anaokulunda çalıştım hem ilköğretimde kesinlikle ilköğretim okulu daha iyi idareci de sizin kişiliğimize ve yaptığınız işe saygılı biriyse çok zevkli oluyor ilköğretimde çalışmak.

Tepki Skoru
0
ben hem bağımsız anaokulunda çalıştım hem ilköğretimde kesinlikle ilköğretim okulu daha iyi idareci de sizin kişiliğimize ve yaptığınız işe saygılı biriyse çok zevkli oluyor ilköğretimde çalışmak.

yorumlarınız için teşekürler

Tepki Skoru
0
bende 2 yıl özel bir ilköğretim okulunun anasınıfında çalıştım çok yorucuydu yorulmaya emek vermeye bir sözüm yok ah birde beğenilseydi öğretmen hesabına alınmadım hiç :( bu yıl devlete bağlı bi okulda çalışıyorum Allaha şükür çok memnunum öğretmen olduğumu burda anladım imkanlar kısıtlı ama kısıtlı imkanlar içinde kenidimi geliştirmeyi öğreniyorum imkanların süper olduğu bir okulda herkes görev yapar önemli olan imkanı kısıtlı bir okulda görev yapmak kendin üretiyosun ve senin üretkenliğini artırıyor en önemlisi de başarmanın tadını alıyosun...

Tepki Skoru
0
yorumlarınızı okudum ve bağımsız anaokulunu seçmeye karar verdim il dışı atamalara az kaldı ANTALYA ilini isteyeceğim inşallah çıkar .(puanım 97) ...

Tepki Skoru
0
yorumlarınızı okudum ve bağımsız anaokulunu seçmeye karar verdim il dışı atamalara az kaldı ANTALYA ilini isteyeceğim inşallah çıkar .(puanım 97) ...
öğretmenim kesin kararınızı vermede etkili olanın ne olduğunu öğrenebilir miyim,iki arada bir derde kalmış gibiyim ilköğretimdeyim yerim de rahat ama kendimi geliştirmek adına bağımsız istiyorum,ama hala kararsızım il içi tayin isteyeceğim puanım da yeterli yani yazdığım zaman kesin ordayım gibi...Sizin önerilerinize ihtiyacım var,yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden tşk.

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar bende ana sınıfı öğretmeniyim. köyde öğretmenim biraz rahatım şehre tayin isteyeceğim acaba çok zorlanırmıyım. imkan olarak şehir daha iyi. zorunlu eğitim olması nasıl etkiler acaba bizi. bu bölümden dolayımı dır köyde yim 6 yıldır ondanmı bilmiyorum kendime olan güvenimi kaybettim.

Tepki Skoru
0
öğretmenim kesin kararınızı vermede etkili olanın ne olduğunu öğrenebilir miyim,iki arada bir derde kalmış gibiyim ilköğretimdeyim yerim de rahat ama kendimi geliştirmek adına bağımsız istiyorum,ama hala kararsızım il içi tayin isteyeceğim puanım da yeterli yani yazdığım zaman kesin ordayım gibi...Sizin önerilerinize ihtiyacım var,yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden tşk.
benimde rahatım çok iyi hiç kimse karışmıyor ama diğer taraftan nereye kadar böyle devam eder ki birazda kendini geliştirmek gerekiyor, evet anaokulu zor ama imkanları geniş, en azından kendini yenileme gereği hissediyorsun.birde ilköğretim okulunda daha çok ikinci plandasın okul için fazla önemin yok bu sebeblerden dolayı tercihimi anaokulundan yana kullanacağım.

Tepki Skoru
0
stajlarımı anasınıflarında yaptım ama; bagımsız anaokuluna atandım. imkan acısından anaokullarının ımkanları tartısılmaz. bızım en buyuk problemımız velılerle yoksa ekstra ılgılenmemız gereken hıcbır sey yok(tuvalet,kıyafet degıstırme,yemek). materyal acısından cok rahat.tam gun olması yoruyor bunu da tecrubeyle dogru orantılı olarak cozecegımı dusunuyorum. bızım okul kucuk 4 sınıf var bır ogrencıyle ılgılı karar aldım dıyelım tum personelle kolayca uygulayabılıyorum.mesela gormezden gelme. personelle muthıs bır uyum ıcındeyız. tam gun calısmayı goze alabılenlere tavsıye ederım.

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar bende ana sınıfı öğretmeniyim. köyde öğretmenim biraz rahatım şehre tayin isteyeceğim acaba çok zorlanırmıyım. imkan olarak şehir daha iyi. zorunlu eğitim olması nasıl etkiler acaba bizi. bu bölümden dolayımı dır köyde yim 6 yıldır ondanmı bilmiyorum kendime olan güvenimi kaybettim.
evet haklısınız bendede bu var acaba yapabilirmiyim .şu açıdan bakın; köyde bile kısıtlı şartlarda birşeyler yapabiliyorsak geniş imkanları oılan okullarda daha iyi bir eğitim verebilirsiniz evet daha çok faaliyet olucak ,etkinlik olucak,veliler bilmiş bilmiş konuşacak,herbelirli günde gösteri istenecek bu kendini geliştirmek adına güzel bir şey
eminimki yapabilirsin yeterki kendine güven

Tepki Skoru
0
evet haklısınız bendede bu var acaba yapabilirmiyim .şu açıdan bakın; köyde bile kısıtlı şartlarda birşeyler yapabiliyorsak geniş imkanları oılan okullarda daha iyi bir eğitim verebilirsiniz evet daha çok faaliyet olucak ,etkinlik olucak,veliler bilmiş bilmiş konuşacak,herbelirli günde gösteri istenecek bu kendini geliştirmek adına güzel bir şey
eminimki yapabilirsin yeterki kendine güven
hocam bılıyor musunuz benım ılkogretımdekı arkadaslarım bızden cok daha fazla gosterı yapıyorlar.bız okul bunyesınde cocukları sıkmadan yapmaya calsıyoruz. benım ılk yılım sızlerın daha cok tecrubesı vardır emınım neden yapamayasınız? en onemlısı tabıı kı velıyle ıletısımı ıyı tutmak onlarla bırlıkte bır seyler yapmak...

Tepki Skoru
0
ya arkadaşlar bırakın aman okul öncesinin kıymetini falan biliyolar gibi lafları ne bilecekler yaaa
veli anaokulunda sadece seni çocuğunun bakıcısı olarak görüyo bu kadar birde fazladan çalışmak gibi bi bence enayilik var sabah sekizden akşam beşe kadar aralıksız çocuk bak ohh ne ala bi kere insanın fıtratına bile aykırı bu sizi bilmem ben açıkçası anaokuluna yarı açık cezaevi gibi bakıyorum..

Tepki Skoru
0
benimde rahatım çok iyi hiç kimse karışmıyor ama diğer taraftan nereye kadar böyle devam eder ki birazda kendini geliştirmek gerekiyor, evet anaokulu zor ama imkanları geniş, en azından kendini yenileme gereği hissediyorsun.birde ilköğretim okulunda daha çok ikinci plandasın okul için fazla önemin yok bu sebeblerden dolayı tercihimi anaokulundan yana kullanacağım.
tşk öğretmenim,kesin kararımı burdan bildireceğim,hepimiz için hayırlısı olsun...

Tepki Skoru
0
bağımsız anaokulunda çalışıyorum ve bu benim ilk yılım.. bir müdürüm war düşman başına ... ayaklarım geri geri gidiyo her gün... en iyisi ilköğretim diye düşünüyorum hiç değilse sürekli göz hapsinde değilsin diye düşünüyorum... ama şunu anladım bir sürü bayanın çalıştığı yerde hiç bişi olmuyo kapris yükü millet..

Tepki Skoru
0
bende aynı ikilemdeyim ili içi tayin istemeyi düşünüyorum. anasınıfında yırım gün çalışıyorum anaokulundada iki yarım gün sınıfı var onlardan biri olurmu diye düşünüyorum. aklım çok karışık aslında.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar çok güzel herkes düşüncelerini paylaşmış vallahi bana çok iyi fikir verdiniz;)yalnız birşeyi merak ediyorum kimse bahsetmemiş ben de kaçırmış olabilirim...Bağımsız anaokulunda yarım gün ile tam gün arasındaki ek ders farkı nedir?yaşayan yada bilen varsa paylaşırsanız sevinirim:)

Tepki Skoru
0
ben hem ilköğretimde hemde kısada olsa anaokulunda çalışmış biri ollarak
bence ilköğretim okullarunda çalışmak çok daha zor benim bu sene 21 öğrencim vardı ve yardımcımda yoktu çok yoruluyorsun.etkinlikler yetişmiyor sınıflar genellikle küçük ve sınıftan başka biryere çıkarma imkanın yok çocukları çok çok bahçeye çıkartırsın oda yazın bir kaç hafta .öğrencilerden aidat toplarsın belasını sen çekersin ondan sonra sınıfın bir ihtiyacı olduğu zaman idare ile yüz göz olursun.okulöncesi öğretmenleri genellikle dışarı çıkamadıkları için okuldaki diger öğretmenlerle aran herzaman daha soğuk olur.eğer samimi olursan bu zaman alaylar başlamaya başlar aman şu öğretmenin civcivleri karıncaları vb.ama en sevdiğim yanı ilköğretimin o sınıf tamamen senindir işine gücüne müdahale eden adamlar olmaz.
anaokullarına gelecek olursak beleş ötesi adamların 10,12 öğrencisi var bizim bulamadıgız bütün imkanları var ama anaokullarını en sevmediğim yani ordaki öğretmenler kendilerini çok yüksekten görürler dışardan bakarsın çok iyilerdir birbirlerine ama birbirlerinin ayağını kazmaya çalışırlar.yalan rüzgarı anaokullarında dönen oyunların yanın az bile kalır.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar unutmadan şunu ilave edeyim tam gün yapan okulöncesi öğretmenler haftada 24 saat ek ders alır yarım gün yapanlar 15 saat ama anaokullarında ayrıca 1 tam gün olur o da okulldaki diğer öğretmenler kura ile seçilir yani anaokullunda çalışan bir öğretmen 5 senede 1 kere tam gün alabilir.

Tepki Skoru
0
ama yönetmelikde geçen ek ders saati tam gün sınıfı için 42 saattir ve bunu alan arkadaşlarım var benim...Ayrıca 5 senede 1 tam gün olayı da sadece sizin okulda öyle olmuştur belkide 2 senedir tam gün sınıfında görev yapan arkadaşlarım var benim..

Tepki Skoru
0
aslıhancım anaokulunda haftada 42 saat ek ders alınır.15 saati maaş karşılığını çıkarırsak 27 saat eder. aylık olarakta 27*4=108 ek ders ücreti tam çalıştığın bir ay da sana gelen para 900 kusurdur.en az çalıştığın ayda ise 714 tl dir.Sanırım o arkadaş da ben oluyorum.bu arada tam gün çalışmak istediğini müdürüne bildirirsin arkadaşlarınla da anlaşırsın.Pürüz çıkarsa mecburen kura çekilir.ama bu müdüre ve arkadaşlar arası iletişime bağlıdır.yani tamamen ortamına bağlıdır.Bir öğretmen 5 yıl üst üste tam gün çalışabilir tabi ki buna itiraz eden olmazsa.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle