Tabiki de işini bilen zaten çocuğu bir şekilde yola getirebilir.Ama bunun için pratiklik,gereken bilgi birikimi,ortam,şartlar,deneyim....vb gerekli...Ben işimi bilmiyor değilim,ama çok iyi de biliyor değilim.Çünkü bu benim meslekteki ilk senem ve burada bir takım deneyimlerimi de paylaşarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum..VE dilan Hocam harika önerileriniz ve yaklaşım tarzınızdan dolayı da size çok teşekkür ederim.Bazıları fark yaratır.Fark yaratabilecek bir öğretmen olduğunuza inandım.Ben o ilk mesajı yazdığım günden bu güne bile kendimi çok geliştirdim ama insanın her zaman eksiği vardır.Çok eksiğim var.O gün kü durumu düşünüyorum.mesleğe ilk başladığımda statü demek daha fazla bilgi birikimi demek gibi gelmişti,öyle olmadığını anladım.Çok iyi niyetli olmasına rağmen kendini yeterince geliştirmemiş olan müdürümüzün çizdiği yoldan gitmeye kalktım ama sonra yanlış olduğunu farkettim.BUlunduğum ortamda bütün öğretmenler çocukları aşağılayan,çocuklara,velilere öfkeli,öğrencilere dayak atan öğretmenler..Birden böyle bir ortamda o psikolojiye bürünmeye başlıyorsunuz.Kesinlikle sözle bir çocuğu aşağılamadım ya da vurmadım asla da yapmam.Ama öyle bir ortam ki işte,ben her problemi sadece sevgiyle çözmeye çalışıyorum,çocuklarla inanılmaz bir bağ kurmaya başlıyorum..Veliler sen bu çocukları çok şımartıyorsun diyorlar,bu yüzden çocuğunu okula göndermeyen oluyor.Bazı işler gerçekten de zor.öğretmenlik gerçekten de zor ama mesleği sevdikten sonra her şeye değiyor.Hiç birimiz tam değiliz.Önemli olan neyin doğru olduğunu bulmak ve kendimizi devamlı geliştirmek.Ben neyin doğru olduğunu çoktan buldum,şu anda sedece uygulamada bazı problemler çekebiliyorum,sabır ve zaman sonucunda ortaya mükemmel çocuklar çıkacak,ben inanıyorum.Şu anda okulda ki çoğu öğretmen benimle çocuklar arasındaki ilişkiyi kıskanıyorlar.Öğretmenlerle konuşmuyorum,uzak duruyorum.Çünkü beni kendi sınıfımdaki ve onların sınıfındaki çocuklarla sarmaş dolaş gördükçe inanamadığım bakışlar atıyorlardı,artık hep öyle garip bakıyorlar.Bana ben onlara selam vermezsem vermiyorlar.Benim varlığımdan rahatsızlık duyuyorlar kısacası.Ben de sadece uzak duruyorum onlardan..Benim çocuklarımdan birine bağırdığı için de bir öğretmene bir daha bunu yapmamasının daha doğru olacağını,sevgiyle yaklaşıp,doğruyu göstermesini söyledim.Siz öyle yapıyorsunuz diye mi bu çocuklar böyle şımarık,yaramazlar dedi.Ben de onlar karakterli,ne istediğini bilen,kendine güvenen çocuklar dedim.Bunları şımarıklık ve yaramazlıkla karıştırmayın dedim.Neyse çok tecrübe yaşıyorum kısacası,o çocuklarla beraber ben de mesleğimde olgunlaşıyorum.Şu an için en azından kolay kolay onlar için yanlış olan bir şey yapmayacağımı biliyorum ama onlar için her zaman çok daha iyi yapacağım şeyler de olduğunun bilincindeyim.Tüm yorum yapan,önerilerde bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim tekrar.