- Tepki Skoru
- 0
Genelde her çocuğun kimi zaman saldırgan davranışları olabiliyor ama sınıfımda iki tane çocuk var ki her problemi kavga ederek çözmeye çalışıyorlar.Genellikle sınıftaki diğer çocukları huzursuz ediyorlar,hiç bir şey yokken onlara vuruyorlar,yani bu davranıştan zevk alıyorlar.Müdürümüz az olsun öz olsun istemediğin öğrenciyi geri gönder diyor.Başta çok gitgeller yaşadım,geri göndermek için,dilimin ucuna kadar geldi ama gözlerine bakınca bile kıyamıyorum hiç birine.5yaşında olduğu için birisi seneye anasınıfına gitme şansı da var dedim bazen ama sonra savaşmaya karar verdim,bu güne kadar çok yol katettim biriyle,diğeri bir haftadır geliyor.Ama işte değişmeyen davranışı şiddet eğiliminin olması ve tabiki de bunun nedeni aile!Annesi çok dövüyormuş,annesiyle konuşmuştum ilk geldiğinde artık dövmediğini söylüyor.Ceza vermem kolay kolay ama bugün onlara yarın okula gelmeme cezası verdim,evde oturup düşünmelerini istedim,gerekli konuşmaları yaptım,Birbirlerinden ve benden özürdileyecekleri zaman ve de bir daha kavga etmemeye söz verdiklerinde okula gelebileceklerini söyledim.Belki büyük bir ceza gibi görünüyor olabilir ama çocuklar okulu gerçekten de çok seviyorlar ve belki de büyük ama etkisinin de daha büyük olacağı bir ceza.Sınıfta onları rencide etmek,herkesin gözüne soka soka ceza vermek yerine bunu tercih ettim.Sarılmak,özür dilemek bence çözüm değil,doğru bir davranış tabiki onun da yapılması gerekiyor ama çocuğun olumsuz davranışında caydırıcı rolü yok.Aklımdan geçen bir diğer ceza ise yastıkları yumruklatmak,yorulana kadar..Hem çocuğun saldırgan davranışında boşalma yaratacağını düşünüyorum hem de bıktırma yöntemi olarak da işe yarayabileceğini düşünüyorum.Henüz emin olmadığım için,sizlerinde fikirlerinizi almak istedim.Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevnirim arkadaşlar.