Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Düşündüğüm ceza yöntemi hakkında önerileriniz..?

Tepki Skoru
0
okuldan uzaklaştırmak aslında ceza değil bazen ödül bile olabilir çünkü yaramaz çocuklar genelde okulu sevmiyor çünkü kısıtlandıklarını düşünüyorlar bence yapılması gereken böyle çocuklara sık sık görev vermek ilgilerini dikkatlerini farklı yönlere çekmekbenim böyle bir öğrencim vardı gözüm sürekli üstündeydi ona hep birseyler yaptırıyordum ve işe yaradı

Tepki Skoru
0
Bizim üniversitedeki hocamız "yok saymak" bir insana veya çocuğa verilebilecek en ağır,en büyük cezalardan biridir demişti.Kullanmamamızı önermişti.Çocuk kendini değersiz ve sevilmiyor hissedebilir,bu durum çok daha büyük problemlerin doğmasına neden olabilir.

Tepki Skoru
0
benim de sizinkiler gibi şiddet uygulayan çok ciddi tehlikeler yaratan bir öğrencim vardı. hem arkadaşlarına hemde bana karşı uyguluyordu bu davranışları inanın"yerine oturabilirmisin" desem bana tekme tokat vurmaya kalkıyordu hatta diğer öğretmen arkadaşa yumruk atıp gözlüğünü falan kırdı.aileyle iletişim kurmaya çalıştım çocuğun davranışlarını paylaştım birlikte bişeyler yaparsak çok çabuk düzeleceğine inanıyordum ama aile bana hiç destek olmadı bende çocuğun iyi davranışlarını överek ,yıldızlarla hazırladığım yaka kartlarıyla vb küçük ama onun için hoş olan ödüllerle bu davranışları azalttım.aileyle tekrar ir görüşme yaptığımda ailesi"çocuğum çok sakin oldu acaba bir sorunmu var demezmi onlar için hırçın olması çok iyi olduğunun göstergesiymiş.aynı öğrencim 2 yıldır bende ve şu anda inanırmısınız sınıfımın en uyumlu öğrencisi ve bir o kadarda aktif bir öğrencisi..

arkadaşım okula gelmeme cezası öğrenciyi kötü etkileyebilir.onun iyi davranışlarını överek ödüllendireek daha olumlu sonuca ulaşabilirsiniz. bir de ben yıldız verme yönteminin çok yararını gördüm ""sabah öğrenciler sınıfa geldiğinde hepsinin 10 ar tane yıldızı oluyor tahtaya çiziyorum ,öğrenci yapılmaması gereken bir davranışta bulunduğunda yıldızlardan birini kendisine sildiriyorum kendi ödülünü kendi eliyle silmek onu gerçekten üzüyor ve bu davranışı tekrarlama olasılığı çok azalıyor.

Tepki Skoru
0
arkadaşım birde ödüllendirme işine aileleride katmayı unutmayalım sınıfta yaptığı güzel bir davranışı küçük not halinde aileye bildirip evde de ödüllendirme yöntemini uygulamak çok etkili oluyor.

Tepki Skoru
0
bana da bi çare lütfen. ben öğrencimde okulun başından bu güne kadar çok yol katettim evet artık pantolonsuz koşturmuyo, çoğu yemeği kaşık kullanarak yiyo ama hala arkadaşlarına ciddi zarar verme tehlikesi var.iri yapılı ve sandalye vs bile atıyo arkadaşlarına çocuğa ceza da uyguladım kenarda bekletiyorum oyundan mahrum bırakıyorum hatta okula gelmeme cezasını bende verdim zira beni ve okulu çok seviyo bu çok büyük bir ceza olacaktı ama ama ama babaannesi yani onun böyle terminatöre dönüşmesinin başmimarı o öğretmenin....... diye başlayan cümlelerle torunun yanında bana vermiş veriştirmiş nasıl benim çocuğumu üzer diye. aile genetik olarak böyle başka kuzenleri de var, ram yardımcı olmuyo rehber öğretmenimiz yok ben ne yapayım bu çocuğu çocuk o ailede bi beş yıl sonra teröriste anarşiste döner şuan bile öyle gibi ya neyse imdat imdat bu çocuğumu nasıl eğitirim nasıl normal çocuk yaparım ilköğretime nasıl hazırlarım bilen varsa lütfen paylaşın:emot101::emot101::emot101:

Tepki Skoru
0
ben de bir sey sormak istiyorum.bahsettiğimiz cocuk modelinin hırçın,saldırgan adı her neyse.. olumsuz davranıslarını görmeyip olumlu davranışlarını pekişrtirme amaçlı,bu ne kadar dogru olabilir.mesela bu tür davranışları gösteren bir cocugu dizginlemek amaçlı o günlük başkan yapmak,diğer cocukları da bu tür davranışlara yöneltmez mi? gerçekten tartışmaya acık bi konu.benim sınıfımda da var böyle öğrenci.cocugu iyice tanıyarak çözmek gerek herhalde.mesela cocugun boyle bir davranız göstermesi evdeki sevme tarzı işte ne bileyim aile içi şiddet oalylarıyla da alakalı olabilir.bireysel farklılıklar var sonucta,genel bir yargıya varamıyoruz.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle