2. dönem yandınız ozaman Çağlayan sizden daha önce hiçbir örneği olmayan eğitici oyuncak yapmanızı istiycek

hayatta başarılar diliyorum...
şimdi öbür konu için yardımcı olmaya çalışıyım biraz.PMA nın amaç 1 inde 15 tane kazanım var.Bunların hepsi için ayrı etkinliklermi istiyo.Çünkü hepsini bir etkinlikte mümkün değil veremezsin.Tırmanmayımı gerçekleştircen pedal çevirmeyimi hedefe nesne atmayımı hangi birini vermeye çalışçan hepsi olmaz.ben sana bi kaç tanesini içine alan şimdi aklıma gelen bi etkinlik yazııım sen düzeltip geliştirebilirsin.
OYUN VE HAREKET-DRAMA
Çocukları geniş bir alana topla.Isınma çalışmaları ile etkinliğe başla.Çocuklara karın nasıl yağdığını sor (yavaş mı hızlı mı)cevap yavaş olmalı karın sessiz ve yavaş yağdığını söyleyerek 'şimdi hepiniz birer kar tanesi olun 'de ve yavaş tempolarla yürüt.Ardından yağmuru sor (daha hızlı ve sesli) 'yağmur yağmaya başladı yağmur damlası olun' de ve daha tempolu yürüt.en son dolunun nasıl yağdığını sor(dolu tanesi olun yönergesiyle)hızlı birşekilde koşsunlar zaten koşarlarken sesde çıkar.Sonra 'rüzgar esti de' kollarını iki yana açıp rüzgarın sesini çıkararak taklit yapsınlar.ardından 'güneş aştı' de kollarıyla dairesel hareketler yapıp güneşin açmasını canlandırsınlar.Çocuklara 'hava ısınıp düzeldiğine göre ormanda bir geziye çıkalım 'de yürümeye başlat.BUarada engeller hazırla mesela legoları üstüste koyup belirli bi yüksekliği sağladıktan sonra çocuklara 'yolumuza bir taç çıktı üzerinden atlayıp geçelim ' de atlasınlar tek tek.yürümeye devam edin çalılıklarla dolu bir yol burayı sürünerek geçelim de yerde sürünsünler.yürümeye devam ederken aralara karşımıza tavşan çıktı ayı çıktı gibi hayvanları katarak onların taklit yürüyüşlerinide yaptırabilirsin.Sonra' çok yorulduk ve daha inmemiz gereken bir yokuş var'de yokuştan yuvarlanarak insinler (yuvarlanma hareketi yaptır)ardından' aaa yaşasın sınıfımıza geri dönebilmemiz için hepimizin binebileceği kadar bisiklet var bakın karşıda 'de ve yere yatıp ayakları havada pedal çevirme hareketi yapsınlar.Sonra nihayet döndük artık sınıfımızdayız de ve etkinliği bitir.
Şİmdi ben senin anlayabilmen için bu şekilde yazdım ama onlar etkinlik formatında isterler büyük ihtimalle sen yapılır edilir gibi ifadelerle yazarsın.PMA1 in 1,2,4,5,6,11,12. kazanımlarını içeriyor bu etkinlik.biraz atmasyon oldu aklıma geldiği gibi yazdım ama sen geliştirebilirsin.Umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin canımmm