Benim 50 puanım vardı, ama ilandaki şartları taşımadığım, yani 54 ün üzerinde olmadığı için idareye itbar ederek tercih yapmamıştım. Bir de benim gibiler var, Asıl hukuksuzluk burada.
Arkadaşlar ilk atama ve görevlendirmelerden sonra 10.000 okulöncesi öğretmeni daha alınırken açıkça hukuka aykırılık yapıldı. Şöyle ki; 18.09.2009 tarihinde verilen ilan dikkatlice okunduğunda, başvurabilmek için daha önce (2009/2) atama ve görevlendirme başvuru klavuzundaki şartları taşıyanların başvurabileceği açıkça belirtilmiş ve 2009/2 atamalarında da 54 puan şartı aranmıştır. Buna rağmen bu puanın altında puanı olanların da atanması hukuka aykırıdır. Çünkü İlanda belirtilen şartları taşımayanarın atanması sözkonusu.
Bu durumda, MEB kendi verdiği ilanda aradığı şartları taşımayanları da atamış oluyor.
Gelecek yıl kpss ye girerek 70 puan aldığı halde belki alınacak kişi sayısının yetersiz olması nedeniyle atanamayan bir kişiyi düşündüğümüzde hukuka aykırılık kendisini daha açık gösterecektir.
Nitekim 2009/2 atamalarında 65 puan alan ve 21. tercihi yapmayan kişi atanamadı, ancak 47 puan alan, alımın çok olması nedeniyle en azından atanabildi. Ben bunu adalatesizlik olarak görüyorum. Bu nedenle 54 ün altında puan alnların atamasının iptali için dava açılsa Danıştayın tereddütsüz İptal kararı vereceği ni düşünüyorum.
Yani dava şu şekilde açılmalı. "18.09.2009 tarihli ialnda belirtildiği halde 54 puan şartını taşımayanların atanmasına ilişkin davalı idare işleminin iptali" Bu dava kazanılır bence.
Not: bu sadece benim görüşüm değil hukukçu tanıdıklarım da aynı görüşteler.
Düşünce ve cevaplarınızı bekliyorum