Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

2010 haziran ataması ile ilgili bilgi paylaşımı

Tepki Skoru
0
Yüzbinlerce öğretmen adayı yaz atamalarını beklerken, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu´dan çarpıcı mesajlar geldi. Okullarda net olarak 72 bin 668 öğretmen ihtiyacı olduğunu söyleyen Nimet Çubukçu, buna karşın KPSS sonucu verilerine göre 312 bini aşkın adayın atama beklediğini bildirdi.
Meclis´te bir soru önergesini cevaplandıran Bakan Nimet Çubukçu, geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirmede de, bu yıl 40 bin yeni öğretmen atanacağını açıklamıştı.
Yeni öğretmenlerin 10 bininin Haziran ayında, 30 bininin de Ağustos ayında atanması öngörülüyor. Bakanlık bunun için önümüzdeki günlerde kanuni bir düzenleme çıkarmak için hazırlık yapıyor. İhtiyacın tamamlanması için 32 bin öğretmen ataması daha yapılacak. arkadaşlar ben bu haberi dün yada ondan önceki gün yazmıştım memurlar nette çıkan bir haber diye hiç bir yorum yapmadınız yorumlarınızı beklemidim.dünden bu güne ne değişti anlamadım

Tepki Skoru
0
şu ara ilave 32 bin için çalışmalar yapıldığını okumuştum inşallah olur.atamanın içinde o.ö sine ayrılan kontejan çok çok önemli 32 binin içinde bizim puanlar düşük diye o.ö alabilirler.bu benim tahminim.muhakkak kadrolu ve söz.alımda kontejan olurda aslan payı bence kesinleşirse bu ilave 32 bin in içinde olacak diye düşünüyorum.

Tepki Skoru
0
çankaya ilçe milli eğitim müdürlüğüne sordum. böyle bi duyum var ama henüz bize bir bilgi verilmedi dedi.
ben de atanamayanlardanım 2008 de girdiğim 52 puanla inşallah alım olursa atanırım.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bende son sınıf öğretncisiyim geçen hafta okulumuza okulöncesi genel müdürü gelmişti ona bu yıl ne kadar alım olacağını sorduk. bu yıl 23 il de daha zorunlu olacakmış okulöncesi 10.000 e yakın da atama yapılması planlanıyomuş. endişelenmeyin arkadaşlar hepiniz atanacaksınız falan dedi aslında 1. ağızdan duyduk ama inşallah yalan çıkmaz o kadar kişinin içinde yalan söylememiştir herhalde

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bende son sınıf öğretncisiyim geçen hafta okulumuza okulöncesi genel müdürü gelmişti ona bu yıl ne kadar alım olacağını sorduk. bu yıl 23 il de daha zorunlu olacakmış okulöncesi 10.000 e yakın da atama yapılması planlanıyomuş. endişelenmeyin arkadaşlar hepiniz atanacaksınız falan dedi aslında 1. ağızdan duyduk ama inşallah yalan çıkmaz o kadar kişinin içinde yalan söylememiştir herhalde

hocam siz remzi beyden mi bahsediyorsunuz onunlamı konuştunz

Tepki Skoru
0
BASIN AÇIKLAMASI
2010 yılı öğretmen atamalarıyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
Bakanlığımız, eğitim öğretim yılının kendi takvimine uygun, sağlıklı bir şekilde işletilmesi adına bu yıl itibariyle yeni bir uygulamaya geçeceğini ve öğretmen atama/görevlendirmelerinin 2010 yılı yaz döneminde gerçekleştirileceğini; bu yıl 10.000 kadrolu öğretmen atamasının ilkinin Haziran ayı içerisinde yapılacağını, buna ek olarak, geriye kalan 30.000 kontenjan için diğer kadrolu öğretmen atamalarımızın Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirileceğini daha önce duyurmuştu.
Söz konusu atamalara başvuracak sözleşmeli öğretmenlerden puanlarına göre kadrolu öğretmenliğe atananların olması durumunda boş kalacak sözleşmeli öğretmen pozisyonları için ek alımın tarafımızdan yapılmayacağına dair herhangi bir resmi açıklama olmamasına rağmen, çeşitli internet siteleri ve çeşitli gruplar başta olmak üzere bazı basın yayın organlarında konunun spekülatif olarak çarpıtıldığı ve bu haliyle ele alındığı gözlemlenmiştir. Kaldı ki 31.12.2009 tarihli basın açıklamamızda da ‘2006’dan bu yana Milli Eğitim Bakanlığı için tahsis edilen sözleşmeli öğretmen pozisyonun toplamda 70.000 olduğu ve sözleşmeli öğretmen pozisyonlarında herhangi bir nedenle eksilme olması durumunda 70.000’e kadar sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesine devam edileceği’ belirtilmiştir.
Yukarıda belirtilen hususlara rağmen, bazı kesimler tarafından konunun spekülatif olarak ele alınmasından duyduğumuz rahatsızlığı belirtir, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişinin farklı bir düzenleme olduğunu; daha önce de açıklandığı üzere bu konudaki kanun taslağının Bakanlığımız tarafından Başbakanlığa sunulduğunu bu vesileyle bir kez daha vurgularız.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Tepki Skoru
0
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği=0312 413 10 54 arayıp net bi bilgi alalım arkadaşlar,diğer forumlardaki arkadaşlar haziranda yapacağız diye net kesin bi açıklama değil kandırmaca olabileceğini eylülde yapacağı ek alımı söylediklerini bi kandırmaca olduğunu iddaa ediyorlar

Tepki Skoru
0
evet canım remzi inanlı dan bahsediyorum okul öncesi şenlikleri vardı panel düzenlemişti anabilimdalımız orda sorduk kendisine bu cevabı verdi

Tepki Skoru
0
teşekürler cvpladığınız için inş deikleri doğru çıkar hocam başka konuşulmadımı birşeyler

Tepki Skoru
0
inşallah yüzümüz güler artık atanmayan kalmasın diyorum.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar hevesinizi kırmıyayım ama haziranda bence sözleşmeliler kadroya geçicek esas ağustosta ne kadar alcaklar o daha önemli bence bi fikriniz varmı delircem yağ

Tepki Skoru
0
bende sizin gibi düşüyorum hocam haziranda tepki çekmemek için alım yapmazlar yapsalar bile bizim branştan az olur ama sınavdan sonra alım çok olur diye tahmin ediyorum

Tepki Skoru
0
tabiki gönlümüzden alım olcak olsun diye geçiyor ama şu kısmıda var; adamlar haziranda sözleşmeli çok alıp napsınlarki okullar kapanıyo yaz tatili boyunca maaş ödemek zorundalar. zaten atama söz konusu olunca maliye engeline takılıyo herşey . buda takılırsa diye içim içimi yiyo.

Tepki Skoru
0
Milli Eğitim Bakanlığı İç Denetim Birimi, okul öncesi, ilk ve ortaöğretim için toplam 717 bin 824 öğretmene ihtiyaç olduğunu tespit etti.
Bakanlık bünyesinde görev yapan öğretmen sayısı 584 bin 507 olarak açıklanırken 133 bin 317 açık bulunduğu kaydedildi. En fazla açığın ise okul öncesi eğitim, İngilizce ve bilişim teknolojileri branşlarında olduğu vurgulandı.
Haziran ayında 10 bin öğretmen atamaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 133 bin 317 öğretmen açığı olduğu ortaya çıktı. MEB İç Denetim Birimi, Şubat 2010 verilerine göre eğitim sisteminde 717 bin 824 öğretmenin olması gerektiğini açıkladı. Bu yıl toplam 40 bin atama yapacak olan bakanlık bünyesinde 584 bin 507 öğretmenin görev yaptığı belirtildi.
DENGESİZ DAĞILIM
Mevcut öğretmenlerden 16 bin 291'inin okul öncesi eğitim, 13 bin 777'sinin rehberlik, 190 bin 564'ünün sınıf öğretmenliği ve 316 bin 497'sinin de çeşitli branşlarda yer aldığı bildirildi. Branş öğretmenlerinin yaklaşık 70 bininin meslek dersi öğretmeni olduğu aktarıldı. İç Denetim Birimi tarafından hazırlanan rapora göre öğretmenlerin dağılımının bölgeler ve okullar düzeyinde dengeli bir şekilde sağlamadığı belirtildi. Raporda belirli bir branşta öğretmen fazlası olmasına karşılık ücretli öğretmen çalıştıran yerlerin olması da dikkat çekici bulundu. Özellikle Güneydoğu Anadolu'da sürekli ataması yapılmış olmasına rağmen, öğretmenlerin bu kentlerde durmak istemedikleri ve bölgeyi terk ettikleri ortaya çıktı. Şırnak'a 2003-2008 yılları arasında 5 bin 129 öğretmen ataması yapılmasına karşın 4 bin 609 öğretmenin ilden ayrıldığı vurgulandı.
'OKUL ÖNCESİ' İLK SIRADA
Aralık 2008 itibarıyla 55 bin 786 adet ders ücreti karşılında çalışan öğretmen bulunduğu bildirildi. En çok öğretmen açığının 18 bin 373 ile okul öncesi öğretmenliğinde olduğu ifade edildi. Onu 12 bin 52 ile İngilizce öğretmenliği izlerken 10 bin 840 öğretmen ihtiyacı ile Bilişim Teknolojileri öğretmenliği üçüncü sırada yer aldı. Bunların ardından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Teknoloji Tasarım ve Rehber Öğretmenlik alanlarındaki öğretmen açıklarını kapatılması gerektiği dile getirildi. Raporda Şubat 2010 itibarıyla 73 bin 950 sözleşmeli öğretmenin görev yaptığı belirtildi. Bu öğretmenlere ilişkin istihdam politikaları, yer değiştirme, görev süreleri ve ücretleri gibi konularda iyileştirme yapılması gerektiğinin altı çizildi. Eğitim öğretim kurumlarının yaklaşık yüzde 50'sinde vekil yöneticilerin görev yaptığı da raporla gün yüzüne çıktı.
ÖZELEŞTiRi YAPILDI
Eğitim kurumlarına yönetici seçimine ilişkin düzenlemelerin yap-boz uygulamaları yüzünden, MEB'in itibar kaybına uğradığının kaydedildiği raporda etkin, güven veren ve genel kabul görmüş bir yönetici seçme sisteminin kurulamadığı bildirildi. Öğretmenlik mesleğine girişte, genel yetenek, genel kültür ve pedagojik formasyon yönünden ölçme ve değerlendirme yapıldığı ancak öğretmenlerin özel alan bilgilerinin sorgulanmamasının ise bir eksiklik olduğu ifade edildi.
ŞUBE MÜDÜRÜ KADROLARI BOŞ ŞUBE MÜDÜRÜ KADROLARI
892 İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nden 576'sında asil İlçe Milli Eğitim Müdürü görev yaparken 316 ilçede vekiller görev yapıyor. Taşra Teşkilatı'nda bin 995 şube müdürlük kadrosunun bin 298'i dolu, 697'si ise boş bulunuyor

Tepki Skoru
0
Haziranda en çok kadrolu okul öncesi olur, sözleşmeli hiç alınmaz 47 puanda kaldı.Nimet çubukçunun abbas güçlüyle röportajı vardı orda söylemişti bazı bölümlerde puanlar 50nin altına düştü diye yani okul öncesini kastetdi...Haziranda en az 2000 alım olur...kadrolu çünkü 15 bin sözleşmeli atandı , bir kısmı kadroya geçmek zorunda ,ilk atamada yüksek puanlılara haksızlık yapıldı.Hep doğuya atandılar , 4 gün sonraki atamada düşük puanlılar batıya en merkezi okullara atandı bu haksızlık giderilmeli...

Tepki Skoru
0
arkadaşım olan oldu şans kısmet işi neyin haksızlığından behsediyorsun doğuya atanmak istemiyorsalar tercih etmeselermiş kimse zornan tercih yaptırmadı onlara

Tepki Skoru
0
neresi olursa olsun atanayıp yeterki mantığı yapıp doğuya gidiyorlar sonrada haksızlıktan bahsediyorlar her ter vatan toprağı doğusuda batısıda aynı .Haa doğuya gitmek istemiyorlarsa terih yapmasınlar o da onların problemi bizi bağlamaz

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle