Ygs puanlaımızı buraya yazalım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abaküs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:04
arkadaşlar okulumda stajımda bitti şu an benden mutlu insan yoktur 3 yıllık süre içinde çok yoruldum inşallah temmuzda yerleşirimde işte o zaman emeğimin karşılığını almış olurum abaküs arkadaşım anoksunamon arkadaşın dediği sıralam ekli puana göre olan sıralama senin şu anki sıralaman ham puanına göre ek puan eklendikten sonraki sıralaman önemli ümidini kesme sistem yeni olduğu için kimse net bir şey söylemiyor

anaksunamon arkadaşım.sıralama 27000 lerde yazmışsınızda ben anlayamadım.bende açık liseden bu bölümü okuyorum puanım 319 başarı sıram 278631.yani 278bin umudumu keseyim ben o zaman.virgülden sonra üç hanelimi yoksa dört hanelimi puan okunuyo anlamadım.

Canım o 27000 ler dediğim Temmuzdan sonra açıklanacak olan ek puanlı sıralama.Birde o zaman sadece kendi alanındakiler içiresinde ki sıralaman çıkacağı için ileriye geçeceksin.Şimdiki sıralama değil.Bu arada bende açık lisede okuyorum notlarımın hepsinin toplamı 5 yani ortalamamın.Ek puan ne kadar gelir bilgin varmı?

Arkadaşlar 85 ortalamaya ne kadar ek puan gelir?

Herkese merhabalar,

Meslek Lisesi Çock Gelişimi ve Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencisiyim ve inşallah 10 gün sonra mezun olacağım. YGS puanlarım da şu şekilde;

YGS-1: 174
YGS-2: 168
YGS-3: 234
YGS-4: 230
YGS-5: 221
YGS-6: 199

Yapacağım tercihlerde okulumun bana ne kadar ek puan vereceğini, hangi bölümleri seçebileceğimi merak ediyorum. 2 yıllık önlisans tercihi yapsam akıllı bir tercih yapmış olur muyum acaba? Ya da 4 yıllık açıköğretim fakültesini seçsem nasıl olur? Bu puanlarla nereleri kazanabilirim, yoksa seneye bir daha mı girmem gerekecek.?

Gerçekten çok kararsızım ama bölümümü çok seviyorum. Lütfen bu konularda bilgisi olanlar bana öneride bulunsun, ilgilenecek tüm değerli forum üyelerine şimdiden çok teşekkür ederim.

bence yetiyorsa 4 yıllık olsun açık öğretim olsun sonra birde dgs ile uğraşmak zorunda kalmazsın nasıl olsa bizde farketmiyor açık öğretim olup olmamak bu fırsatı iyi değerlendir derim :)

inşallah gönlüne göre biryerlere yerleşirsin

lys ye giren yokmu??

arkadaşlar ben meslek lisesi çocuk gelişimi mezunuyum açıköğretim okulöncesi öğretmenliği istiyorum ygs de en yüksek puan türünü dikkate alıyordu peki lys de aynı durum geçerlimi yani lys de hangi puan yüksekse ona göremi alacak yoksa matematik yapmak şartmı sadece sözelle olmuyormu?? cevap verirseniz sevinirim şimdidien teşekkürler

canım benimde notlarım hepsi 5 bakalım artık.arkadaşıma geçen sene ekli puanla 96 gelmiştionunda notları 5 ti.

Canım arkadaşında açık lisedemiydi bizim aobp mız yüz yüze eğitim aldığımız okula göremi belirleniyor yoksa açık lise üzerindenmi?

Teşekkür ederim yardımınız için, tercih zamanının gelmesini bekliyorum. Umarım Allah herkese gönlüne göre verir.

Herkese merhabalar,

Meslek Lisesi Çock Gelişimi ve Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencisiyim ve inşallah 10 gün sonra mezun olacağım. YGS puanlarım da şu şekilde;

YGS-1: 174
YGS-2: 168
YGS-3: 234
YGS-4: 230
YGS-5: 221
YGS-6: 199

Yapacağım tercihlerde okulumun bana ne kadar ek puan vereceğini, hangi bölümleri seçebileceğimi merak ediyorum. 2 yıllık önlisans tercihi yapsam akıllı bir tercih yapmış olur muyum acaba? Ya da 4 yıllık açıköğretim fakültesini seçsem nasıl olur? Bu puanlarla nereleri kazanabilirim, yoksa seneye bir daha mı girmem gerekecek.?

Gerçekten çok kararsızım ama bölümümü çok seviyorum. Lütfen bu konularda bilgisi olanlar bana öneride bulunsun, ilgilenecek tüm değerli forum üyelerine şimdiden çok teşekkür ederim.

bence yetiyorsa 4 yıllık olsun açık öğretim olsun sonra birde dgs ile uğraşmak zorunda kalmazsın nasıl olsa bizde farketmiyor açık öğretim olup olmamak bu fırsatı iyi değerlendir derim :)

inşallah gönlüne göre biryerlere yerleşirsin

Teşekkür ederim yardımınız için, tercih zamanının gelmesini bekliyorum. Umarım Allah herkese gönlüne göre verir.

konular birleştirildi...
inş.herkesin gönlüne göre olur herşey..:)

arkadaslar herkesin içi rahat olsun bu sene cocuk gelişimciler için iyi bir yıl olacak. kontenjanlar cok arttı yök baskanının acıklamasını size de gönderim okuyun _________(ANKARA (AA)
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, 2010-2011 eğitim öğretim yılı için üniversite kontenjanlarının yüzde 5 oranında artırılabileceğini söyledi. YÖK Genel Kurul toplantısı arasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Özcan, üniversite kontenjanlarının önümüzdeki yıl yüzde 5 oranında artacağı müjdesini verdi. Prof.Özcan, şunları kaydetti: 'Vakıf üniversitelerinin kontenjanlarını bu yıl fazla artırmadık, ikinci öğretimleri de çok artırmadık. Çünkü geçen yıl bir araştırma yaptık, hangi kontenjan ne kadar doldu diye. Bunu esas aldık, üniversiteden gelen talebi değil. Tüm Türkiye için baktık, o program ne kadar tercih edilmiş, kaçta kaçı dolmuş, buna göre kontenjan veriyoruz. Doluluk oranları yüzde 5 ile yüzde 95, yüzde 100 arasında değişen miktarlarda çıktı. Biz de dedik ki yüzde 20'nin altındakilere hiç kontenjan vermeyelim. Hatta bazılarına sıfır kontenjan verdik ki kapatılsın diye. Çünkü 2-3 yıldır hiç kimse gitmiyor. Bilgisayarla ilgili bölümlere daha fazla kontenjan veriyoruz ancak, laboratuvar, alet edevat gerektiren bölümleri artırmadık. Dişçilik, tıp, mühendislik gibi bölümleri bu nedenle çok fazla artıramadık. Tıp fakültelerini zaten geçen yıl artırmıştık, onları çok fazla artıramayız.' Milli Eğitim Bakanlığı'nın da okul öncesi öğretmenliği ve engelli çocukların eğitimleriyle ilgili bölümlerin kontenjanlarının artırılmasını istediğini belirten Özcan, 'Biz de onlar ne istediyse onları artırdık. Mesela sınıf öğretmenliği hiç istemiyorlar' diye konuştu._____________) arkadaslar bakın bır tek okul öncesi ile ilgili bu kadar kesin konusmus yanı bu sene 300 alan arkadaslar da kesinlikle örgünü yazmalı çunku cok sansımız var ben 302 aldım örgünü yazacam bu yazıdan sonra kesin gelir diye düsünüyorum hakkımızda hayırlısı olsunnn...

acaba açık öğretim okulöncesi öğretmenliği bölümüde bu kontenjan artışına dahil mi?
arkadaşlar bu arada bilen varsa paylaşsın lütfen ..kontenjan klavuzunun ne zaman yayınlanacağı tam olarak açıklandı mı?

2010-ÖSYS: DİPLOMA NOTU İŞLEMLERİ
(02.06.2010)
2010-ÖSYS Diploma Notu Toplama işlemleri için belirlenen tarihler aşağıdadır.
· 2010-ÖSYS adaylarının ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının hesaplanmasında kullanılacak olan diploma notlarının toplama işlemleri başlama tarihi 14 Haziran 2010’dur.
· Ortaöğretim kurumlarına bilgi girişi açılması , bilgi girişi işlemlerini tamamlamaları ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine listelerini teslim etmeleri 14-25 Haziran 2010 tarihleri arasında yapılacaktır.
· Adaylar bilgilerini http://ais.osym.gov.tr adresinden veya 26-30 Haziran 2010 tarihleri arasında kendi okullarının astığı listelerden kontrol edebilirler. Bilgilerinde düzeltme gereken adaylar için ek güncelleme tarihleri 28-30 Haziran 2010’dur.
· İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullardan gelen listelerin bir kopyasını Merkezimize ulaştırmaları için son tarih 5 Temmuz 2010’dur.
İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Ortaöğretim Okulları, işlemlerini http://okul.osym.gov.tr adresinden yapacaklardır. Kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okullar bilgilerini bağlı bulundukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden öğrenebilirler.
Bir sorun ile karşılaştığınızda bize ulaşabileceğiniz numara (0312) 298 80 80 (Sistem Destek Merkezi) dir.

ÖSYM Başkanlığı

daha önceki yıullarda aö oöö kazananlar bize sıralamalarını yazarlarsa sevinirim

ÖSYM Başkanlığı

arkadaşlar bu diploma notlarınızı hani 90 falan hesaplıyorsunuzya bu puanlara ikinci lise olarak okuyanlar genel lise diploma notunuda ekleyip ortalamasını alıyormusunuz çünkü gerçek ortalama öyle hesaplanacak sonra gelen nota üzülmeyin benim yüz yüze ortalamam 97 ama genel lise diploması ile direk 80e düşüyor yani ben söyleyeyimde sonra hayal kırıklığı yaşamayın... birde bu ösymnin sitesinde diploma notlarının açıklanmasına 26sı diye yazıyordu ama ben göremiyorum diploma notunu gören öğrenen varmı....

daha önceki yıullarda aö oöö kazananlar bize sıralamalarını yazarlarsa sevinirim

ÖSYM Başkanlığı

bende çok araştırıyorum. bugün bi sitede gördüm kazanan biri başarı sıram 24000 lerde diye yazmış.
bu yıl puanlar değişti zaten puanlardan fikir yürütemiyoruz.ama başarısıraları değişmez değişse bile çok az fark edeer..bu yılda başarı sıraları buna yakın olur diye düşünüyorum..15 temmuza kadar ekl,i puanlarımız açıklanınca kendi başarı sıramızla karşılaştırarak bi fikir edinebiliriz.

zeynep arkadasım bu 24 bin mı 240 bin mı anlamadım

zeynep arkadasım bu 24 bin mı 240 bin mı anlamadım

yo hayır 24 bin.
15 temmuza kadar asıl başarı sıralarımız açıklanacak..o zaman başarı sıraları değişecek.şimdikiler yerleştirmede kullanılacak başarı sıraları değil yani.

YGS 5: 360,351 SIRALAMA: 126833
Meslek lisesi mezunuyum, okul puanım dahil edildiğinde 440 puan oluyor. 4 yıllık örgün olur mu sizce? Puanların açıklanmasını beklemekten sıkıldım yaaa :(

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri