Sizce 30.000 ek alımda sözleşmeli kaça düşer?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dadaylı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:02
ya arkadaşlar meb bişey açıklamış pesonele girin görürsünüz ne oldugunu anlamadım 4439 da bizim branş kodu yaa bende sevinmiştim nasıl heycanla açtım ve nasıl mor oldum :

bence bu rakamlar sağlık ve ohal yer değiştirmeleri ile ilgili klavuz yayınlanmadı ki sayılar belli olsun
seçim listelerini bir tartışsınlar sıra bize geliyor cumaya belki açıklarlar

Yeni Haber (12 Nisan 2011 Salı 11:44)

EK ATAMA VE 4/B YE KADRODA OYUN MU VAR? - Memurlar Sitesi

Türk Eğitim Sen 30 bin ek öğretmen ataması yapılması için büyük mücadeleler vermiş.Ataması yapılmayan öğretmenlerin bu doğrultudaki her eylemine maddi, manevi destek vermişti. En son 15 Ocak 2011 tarihinde ek 30 bin ek öğretmen ataması yapılmaması durumunda Nisan ayında büyük eylem yapacağını açıklamıştı.

Gösterilen onca tepki ve yaklaşan genel seçimler öncesinde Hükümet tepkilerin daha da büyümesini göze alamadı ve 31.12.2011 tarihine kadar 24.745 adet öğretmen kadrosuna atama yapılmasını hüküm altına aldı. Ancak burada esas problem bu atamaların 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Genel Seçimlerden önce yapılmasını sağlamaktır.

Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda sıkıştırılması son derece önemlidir.Verilen pek çok sözün tutulmadığını düşündüğümüzde, bu atamaların zamanı içinde yapılacağından emin olmak mümkün değildir.Sözleşmeli öğretmenlere verilen sözleri bugüne kadar tutmayan MEB ve Hükümetin Genel Seçimler öncesinde yeni aldatmacasına fırsat verilmemelidir.

Bir sözde sendikanın, bu konuda yalanlarına da inanmadan, tedbirli olmak zorundayız.Bu sebeple 16 Nisan 2011 tarihinde Ankara Abdi İpekçi Parkında yapacağımız eylemde ataması yapılmayan öğretmenlerin durumları da gündeme taşınacak ve 12 Haziran Seçimlerinden önce ek öğretmen atamasının yapılması tekrar vurgulanacaktır.Ataması yapılmayan öğretmenlerimiz atanabilmeleri ve sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmeleri Türk Eğitim Sen için büyük öneme sahiptir. Eylem yapacağız diyerek, hem sözleşmeli öğretmenleri hem de ataması yapılmayan öğretmenleri aldatanlar hayatlarında bir kere de olsa verilen sözleri takip etmeli ve insanları aldatma alışkanlığından kurtulmalıdır. Bu gayri ahlaki tutum ve davranışları ile sendikacılığın da yüz karası olanlar, sendikacılığı ayağa düşürmek gibi, sakat ve hastalıklı sendikacılık anlayışı ile bu alanı kirletme hakkına sahip değildir.

Hem AKP İktidarı hem de MEB, sözleşmeli öğretmen ve ataması yapılmayan öğretmenleri bir kere daha umutlandırıp, kandırma günahını sergilememelidir.Öğretmenlerimiz bunları hak edecek kadar değersiz değildir.Aldatarak hükümran olmak mümkün değildir. Bu defa yalancının mumu 12 Haziran Genel Seçimlerine kadar yanacaktır.

Türk Eğitim Sen verilen sözlerin takipçisi olacaktır. 16 Nisan da Ankara da bütün yalanları muhtaplarının yüzüne en sert şekilde vurulacaktır.

12 Nisan 2011 SALI Resmî GazeteSayı : 27903

KANUN

BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

Kanun No. 6215 Kabul Tarihi: 29/3/2011

GEÇİCİ MADDE 2 Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen serbest öğretmen kadrolarından boş bulunan 24.745 öğretmen kadrosuna, 26/12/2010 tarihli ve 6091 sayılı 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 22 nci maddesi kapsamında yapılan atamaların dışında 31/12/2011 tarihine kadar atama yapılır.

arkadaşlar özür dilerim branş koduymuş 4439 bende kontejan zannetmiştim hepinizden özürdilerim bende şimdi tekrar bak öyle anladım üzgünüm.....):

celil hocam ben cuma aradım meb'i atama varmı diye sordum var ama tarihi belli değil resmi açıklama bekleyin dediler bugün tekrar aradım atama varmı ne zaman olacak diye sordum atama olacağı daha belli değil seçimlerden sonra olabilir belki diye gevelediler ssaassrrre yani desmen terbiyemi bozacaktım!!! bence meb oyalama tekniğini kullanıyor söz verip verip sonra salağa yatıyorlar...

30 000 de bizden kaç kişi alınır?? puanlar kaça düşer... böyle böyle bir de bakmışız ki hiç ders çalışamadan sınav gelmiş çatmış :emot0:

2011 Haziran Dönemi Kadrolu Öğretmen Ataması
Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak için
2011 Haziran döneminde 30.000 kadrolu öğretmen ataması yapılacaktır.
Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği
hükümleri çerçevesinde; 2009 ve 2010 KPSSP10 sonuçlarına göre ilk atama, hizmet
süresine göre açıktan atama, kurumlar arası yeniden atama, açıktan ilk atama,
kurumlar arası ilk atama, kurum içi ilk atama ile millî sporcuların Beden Eğitimi
alanına sınavsız atama çeşitlerine göre toplam 30.000 kadro için 12-26 Mayıs 2011
tarihleri arasında başvuru alınacaktır.
Uygulanacak usul ve esaslar ile atama yapılacak alanlar, alan bazında taban puanlar,
atama çeşitlerine göre alan ve iller bazında kontenjanlar, iletişim adresleri vb.
bilgilerin yer alacağı “Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu”, gerekli
çalışmalar tamamlandıktan sonra 11 Mayıs 2011 tarihine kadar Bakanlığımızın
http://personel.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.
Atama işlemi 01 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek, atananlar ise 01 Eylül
2011 tarihinden itibaren göreve başlayabileceklerdir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
15/04/2011
Personel Genel Müdürlüğü
PERSONEL
GENEL
MÜDÜRLÜĞÜ

yine husran yine husran cünkü kadrolu alım var ben meb in sitesinde okudum kadroludan sonra sözleşmeli alınacak demiyo sadece kadrolu diyor

birde yasalara göre yanılmıyosam atanan memur engec 15 gun içinde calışmaya başlamalı buda yasalara aykırı 01 Eylül
2011 tarihinden itibaren göreve başlayabileceklerdir. denilmekte yazık yine atama yok yani bu ceptekini öbür cebe koyma başka bişey degil yeni atama diye insanlarla alay ediliyorrrr yine

Bu atamadan sonra sözleşmeli olacakmı bir fikriniz var mı? lütfen bilgi yoksa kadroludan bize bir pay çıkmaz zannetmiyorum sözleşmel,yi kadroya geçirecekler çünkü

sözleşmeli alacaklar mı kimse bilmiyor sanırım nimet çubukçunun bunun içinde bir açıklama yapması gerekir çünkü değişen birşey olmaz sadece sözleşmeliler kadroya geçmiş olur

bence yaparlar sözleşmeli yetiştirirlerçünkü her atamada yapıyodu bundada yapar aralık atamasındada 15 gün falan kalmıştı yeni yıla yapmışlardı isteseler yaparlar

bence yaparlar sözleşmeli yetiştirirlerçünkü her atamada yapıyodu bundada yapar aralık atamasındada 15 gün falan kalmıştı yeni yıla yapmışlardı isteseler yaparlar
arkadasım bence sözleşmeli alınacagını tahmin etmiyorum cünkü kadroluda göreve baslama 1 eylül diyo bakanlıl yer degiştiren olmayacakki yaz tatili girecek kadrolu alım yerine sözleşmel ialım olsaydı bence yeni atanacaklar icin daha iyi olacaktı ama buna şimdi calısan cok yüksek puanlılar var suan sözleşmeli olarak onlar basvuracak puanda 65 ten assagı inmez ama sözleşmeli alım olsaydı 1500 kişide enaz puan 40 a kadar düşerdi yine hüzran yine husran suan yapılan bi ceptekini alııp digercebe koymak yeni alımdiye bişey yok hem agustostaki 55 alımın 30 binini şimdi kullanıyo agustostada enfazla 10 bin alır olacaklar bu işte 12 haziranı unutmayın derim bence ona göre oy kullanın

Geçen senede aynı bu aralıklarda kadrolu ve sözleşmeli olmuştu.O zamanda özür grubu falan olmadı.Yine olar bence

arkadaşlar iyi akşamlar benim anladıgım kadarıyla artık sözleşmeli alım olmayacak başbakan ne dedi bütün sözleşmalileri kadroya geçirecez adamlar bundan son ra sözleşmeli almayacak bu 30 bin atamayada hiç atanamayanlara yarayacak sözleşmeliler başvuru yapamayacak onlar zaten kadroya geçecek başvuru ekranı bence onlara açılmayacak biz atanamayanlara açılacak eskiden oldugu gibi puanı yeten direk kadrolu atanacak artık sözleşmeli alım olmayacak

benim anlamadığım nokta 30.000 atama kadrolu olacak.sözleşmelilerin çoğu kadroya geçecek peki bunların yerine tekrar sözleşmeli alınacakmı.bilgisi olan varmı arkadaşlar.eğer yoksa boşuna ümitlenmeyelim sınava daha iyi hazırlanalım

Valla arkadaşlar benim ümidim kalmadı,herşey muallakta..Alım sayısı ne olacak,puanlar ona göre nekadar inecek,sözleşmeli alım olacakmı,olacaksa puanlar ne olacak..Çok sıkıldım artık..Ders çalışıyorum inşallah bu sefer yüksek bir puan alıp atanabilirim.Aslında bi mucize olmasınıda çok istiyorum,alımlar çok puanlar düşük olsada hepimiz girsek..Ama bize tepki çok fazla,ne olacağı belli olmaz.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Herkes istediği yere atanır inşallah..

bu atamanın ne anlamı var ki.amaç sözleşmeli çalışan öğretmenleri kadroya almak.evde atama bekleyen öğretmenlerin işine hiç yaramadı.okul öncesi öğretmenliği zorunlu olacak diye açıklama yapıldı bu rağmen alım çok az.biran önce açıklama olması gerekiyor.

sözleşmeli öğretmen sayısını sabit tutmaya çalışıyorlar oda bildiğim kadarıyla 70 bin. sözleşmelileri kademeli mecbur geçirirler çünkü ilk söz öğretmen olanlardan başlarsak kpss ye giren sayısı çok az arkadaşlar. ayrıca aile hekimliği sistemi gibi bir sistemi okullarda denenmeye başlıycaklar yada başladılar (bingöl de) aile okulu diye. aile hekimliğine girerken de kadrolu dr ve hemşireleri sözleşmeli yaptılar.eğer okullarda bu sistemi oturtmaya çalışırlarsa boşuna öğretmenleri kadroya almış olacaklar. bence onun için bekliyorlar.kademeli geçiş için.

kadrolu atamanın arkasından sözleşmeli alımolurdu düzen böyle dvem ediyo bence sözleşmeli alacaklar.....ümidinizi kesmeyin arkadaşlar

sözleşmeli alım mutlaka olur arkadaşlar ama haziranda olması hiç iyi olmadı açıköğretimden mezun olabilecek kişilerde başvuru yaparlar mayıs sonunda sınava girecekler sınıfı geçerlerse atamaya başvuru yapabiliyorlar geçen yılda böyle oldu malesef

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri