Sertifikalı Yardımcı Ablalar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan simena23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:33
Puanları 0
Solutions 0
Tepki Skoru
0
@simena23
Lise mezunu işsiz genç kızlara müjdeli haber. MEB 15 bin kadını eğitip ‘yardımcı abla’ sertifikası verecek. Gençler, sertifikayla devlet ve özel okulların ana sınıflarında görev alabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin kadına istihdam kapısı açacak olan “yardımcı ablalık” sertifika programını hayata geçiriyor. 2009, 2010 ve 2011 yıllarında kademeli olarak 15 bin lise mezunu kadına “yardımcı ablalık” eğitimi verilecek.

Okul öncesi eğitim çağındaki çocukların okullaşma oranını yüzde 35’e yükselten ve bunu yüzde 50’ye yükseltme çalışmalarına hız veren Bakanlık, personel ihtiyacını da sertifikalı “yardımcı ablalar” ile kapatacak. 30 milyon YTL’lik projeyi AB finanse ediyor. 2009 yılı Nisan ayında eğitime alınacak.

Projeyle lise mezunu olan kadınlar, MEB’in vereceği teorik ve pratik eğitimin ardından sertifika almaya hak kazanacak. “Yardımcı abla” sertifikası alan 15 bin kadın devlette de iş imkânı bulabilecek. Bakanlığın yaklaşık 2 bin 500 kadını istihdam etmesi planlanıyor. Eğitim alan diğer “yardımcı ablalar” ise özel kreşler ve ana okullarında iş imkânı bulacak.

eğitim fakültelerinden mezun işsiz bir sürü okulöncesi öğretmeni ve onların arkasında da sıra bekleyen bir dolu ustaöğretici lise çocuk gelişimi mezunları varken yardımcı ablalar ne oluyor.... yolda yürürken kime sorsan anaokul öğretmeni çocuk gelişimi eğitimi veren kurslara giden bir dolu insanla dolu yine lisans mezunları işsiz güçsüz
var da var saymakla bitmiyor bizlerin önünü kapatmak mı evet çok güzel hepsini yapıyorlar biz neden 4 yıl eğitim alıyoruz birde (AÖF )okuyan bizlere nasıl öğretmen olucaklar diye bizleri eleştirenler yardımcı ablalara ne dicekler çok merak ediyorum

................17 aralık 2008 tarihli habere göre 2009 nisan ayında açılacak kurs ve sertifikalar sonucunda anasınıfı ve anaokullarına yardımcı abla sistemi getiriliyormuş.haber başlığı 15 bin genc kıza milli eğitimden iş imkanı şeklinde atılmış.ben şahsen 10 yıldır anasınıfında 20 25 öğrenci ile tek başına boğuşan şartları ve imkanları cok zor olan boğulan ,sabrını sonuna kadar zorlayan eve gittiğimde cocuğuma sabrı kalmayan kendini öğrencileri için paralayan ama hiç taktir görmeyen ayrıcada en çok veli problemleri, müdür problemleri olan sürekli hevesi kırılan bir an önce emekli hatta 40 yaşında istifayı düşünen ,fakat cocuklarıda çok seven bir kadrolu öğretmen olarak çok sevindim.umarım hayata biran önce gecirilirde bizde bakıcı konumunda olmaktan kurtuluruz.çünkü çok yoruluyoruz. eminim tek başına anasınıflarında çalışan öğretmenler bana hak vereceklerdir.sevgiler.

MaŞallah İŞŞİsİzlerİn aÇik akpisi halİne gelen okuloncesİ eĞİtİmİn ne kadar Önemlİ olduĞunu vurgulayan bakanliĞimiz Şİmdİde abla belasini aÇiyor baŞimiza. Allah yardimcimiz olsun

arkadaşlar tam bu konuda yeni konu açacaktım baktım arkadaşımız açmış. bugün sabah haberlerde gördüm bende. yardımcı eleman olarak iyi düşünülmüş olabilir ama normal lise mezunlarına eğitim verileceği yerde kız meslek lisesi çocuk gelişimi mezunları bu kadrolarda istihdam edilmeli diye düşünüyorum. hazır eğitilmiş kalifiye eleman varken niçin düz lise mezunlarına ayrıca eğitim verilerek bu kadrolara alınacak ben anlamadım. bu gerçekten bu meleğin hafife alınması demektir. ayrıca kısa bir eğitimle nasıl çocukları emanet edebileceğimiz insallar yetişecek! anlamıyorum. bu konuda sesimizi duyurmalı ve mesleğimizin daha fazla aşağılanıp küçümsenmesine müsade etmemeliyiz diye düşünüyorum.

-------------- 17 aralık 2008 tarihli habere göre 2009 nisan ayında açılacak kurs ve sertifikalar sonucunda anasınıfı ve anaokullarına yardımcı abla sistemi getiriliyormuş.haber başlığı 15 bin genc kıza milli eğitimden iş imkanı şeklinde atılmış.ben şahsen 10 yıldır anasınıfında 20 25 öğrenci ile tek başına boğuşan şartları ve imkanları cok zor olan boğulan ,sabrını sonuna kadar zorlayan eve gittiğimde cocuğuma sabrı kalmayan kendini öğrencileri için paralayan ama hiç taktir görmeyen ayrıcada en çok veli problemleri, müdür problemleri olan sürekli hevesi kırılan bir an önce emekli hatta 40 yaşında istifayı düşünen ,fakat cocuklarıda çok seven bir kadrolu öğretmen olarak çok sevindim.umarım hayata biran önce gecirilirde bizde bakıcı konumunda olmaktan kurtuluruz.çünkü çok yoruluyoruz. eminim tek başına anasınıflarında çalışan öğretmenler bana hak vereceklerdir.sevgiler.

sizde bir yerde haklısınız size göre güzel düşünmüş olabilirler böle bir düşünce varsa neden bu açığı ama meslek liselerinden mezun çocuk gelişimcilerle kapatmıyorlarda bunun için ayrı bir bütçe yartılıp bu meslekle alakaları olmayan insanları dahil ediyorlar şimdi meslek liselerinde 4 yıl eğitim alıp iş bulamayıp evinde oturan çok kişi var bu eğitimi alan kişi devletin bütçesinden 4yıl bu kişiyi eğiten insanların ücretleri okuduğu okluun masrafları hep devlet bütçesinden gidiyor arkadan bir dolu insan her yıl mazun oluyor meb ne diyor sen bu eğitimi aldın otur evinde eğitim sistemimiz okadar bozukki temeli okadar çatlak ki sürekli güçlendirme çalışmları yapıyor ama başta temel bozuk yazık bu milletimize yazık bizlere bizleri yönetenler kendi çıkarlarını düşünmekten devletin paralarını cebe indirmekten kendi lükslerine kullanmaktan bizlere kalmıyor bizlere sözleşmeli olarak yada kadrosuz bizleri çalıştırarak tubanın dediği bizlere az ücretle nasıl çalıştırabilirler kendi yaptıkları harcamalardan bizlere kalmıyor :)) bizlere yaptıkları kıstlamlarla tasarruf yapmaya çalışıyorlar

şimdiye kadar fazla konuya girmedim ama işsiz bir usta öğretici olarak bende fikirlerimi yazayım dedim. yaşım 31 bu yaşa kadar girmediğim sınav gitmediğim kurs kalmadı. zamanında okulöncesi öğretmenliğini annemin rahatsızlığından dolayı bırakmıştım tabi maddi nedenlerde vardı. sonra 2. bir lise bitirdim kız meslek liseli oldum kurslara gittim seminerlere gittim. ama sonuç sıfırdı. özel bir anaokulundan seminer notum ve öğretmenlerin referansıyla teklif geldi sabah 06.30-akşam 20.00 yemek arası falan yok ücret 4yıl önce 50ytl idi. kabul etmedim çünkü alacağım ücret minibüs parasını karşılamazdı. keşke devlet daha çok ana sınıfı açsa keşke tüm işsizler iş bulsa. kimsenin ekmeğinde gözüm de yok. arkadaşlar biz üniversite mezunuyuz açıktayız niye lise mezunlarına veriliyor bu imkanlar demeyin keşke sizin gibi atama bekleyenler daha çok işe alınsada lise mezunlarıda sizin yanınızda yardımcı abla olabilseler. bende usta öğreticiyim ve bir çok kız meslek liseli var çocuk gelişimci keşke bizlere öncelik tanınsa ama evinde işsizlikten bunalıma giren lise mezunlarınada acımak lazım. belki üniversitede okuyacak parası yok belki engel olundu okumalarına. bi de bu taraftan düşünün. inşallah allah herkesin kalbine göre verir.

kız meslek lisesi çıkışlılar dururken neden neden böyle bir oluşuma gidilmiş????? bu haksızlık degil mi???? lise okumuş ama egitimine maddi ve manevi nedenlerden dolayı devam edememiş olan o kadar çok kişi evde beklerken bu neden ya neden?????? keşke bunu yapmasaydı milli egitim.... zaten egitim sistemimiz dogru degil birde bu.... ne diyelim allah sabır versin...

inanın bu habere çok şaşırdım ve üzüldüm okadar çok üniversite mezunu arkadaş boşta kalırken bu nedir şimdi bende 4 yıl okulöncesi öğretmenliği okudum ve kpsy sonucu kadro alacam diye beklemekteyim yıllarca emek verdim ve hala üniversite bitirmeme rağmen usta öğretici sıfatıyla çalışmaktayım madem okulöncesi eğitimin kalitesini sayısını yükseltmek için uğraşılıyo öğretmenlik mezunu,lisans mezunu olanlara kadro verseler ya böyle ablalar çalıştırılmak yerine zaten kızmeslek lisesinde okuyan kardeşlerimiz stajer olark görev yaparak bizlere yardımcı oluyorlar birde lise mezunu bayanlara yardımcı abla olarak görev vermeye ne gerek var..eğer gerçekten işsizliğin önüne geçilmek için böyle bir uygulama yapılıyorsa önce üniversite mezunlarına bir kapı açsalarya..yazık biz yıllarca emek verip kafa patlatanlara gerçekten ağlanacak halimize gülüyoruz bakalım daha neler çıkacak..herkes için hayırlısının olmasını diliyorum..

dün saat 3 te sky türk kanalında yarımcı ablalar konusu gündeme geldii programa tlfnla katılan tüm sendika başkanları böyle bir şeyin saçmalıktan ibaret aolduğunu ve tamamen siyasi seçim zamanı yapılan bir şey olduğunu söyledilerrr bu konuya bizim gibi herkes karşı ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum adamlar bütçemiz yok diyo o kadar atama bekleyen öğretmeni hiçe sayıp böyle bir uygulamaya geçiyoooo ilk önce uygulama geçecek zoırunlu anasınıfı uygulamasını bi oturtsun köylerde hatta ilçelerde dahiii anasınıfların ne kadar sorunları var bencee selçuk beyyyyy bu konuyu birde s,z gündeme getirseniz tüm okul önceciler adınaaaaa ağlancak halimizeee gülüp geçmeyelimmm arkadaşlrrrrr

bu yardımcı abla konumunu anlayamadım ben normal bidğimiz bakıcı anne olayı gibi bişimi:S yoksa yardımcı öğretmen sıfatımı taşıyor eğer öyleyse oakadar meslek liseli var bunun eğitimini görmüş onları alsınlar boşuna bilmem kaç ytl proje olayına ne gerek var anlayamadım:S

çok yoruluyoruz eğer sınıfta öğretmen gibi davranmazsa yardımcılar ablaların faydasını göreceğiz.
kurs verilirken umarım ablalara öğretmen değil de abla olacakları sık sık hatırlatılmalıdır. ve bu iş dışardan göründüğü gibi kolay değil

Arkadaşlar açıkçası ben yardımcı olayına karşıyım.Ozaman bütün öğretmenler ister ben kendi adıma yardımcı istemem çok paraları varsa bizim ücretlerimizi arttırsınlar

Yıllardır kız meslek mezunlarını ya da aöf öğrencilerini usta öğretici olarak çalıştırdılar onlar yetmedi şimdide genel lise mezunlarını mı okul önceci yapacaklar! Bu nasıl bir milli eğitim biçimidir anlamış değilim! Yardımcı abla ne demek allah aşkına. MEB in yardımcı adıyla belirttiği tüm kişiler sınıflarda sırf kar etmek için öğretmen olarak çalışıyor. Bir sürü lisans mezunuda iş arıyor! Gökten okul öncesi öğretmeni yağıyor... Devletin madem başkalarına istihdam yaratacağı bir proje var; Bu projesini öyleyse gitsin açıkta gezen eğitim fakültesi mezunu kalifiyeli meslek elemanlarına kullansın... Öğretmen atamadan yardımcı abla olmaz. Ama bizler dereyi görmeden paça sıvamayı severiz.

okulöncesi eğitimin çaresi biz okulöncesi öğretmenlerinin atamalarının arttırılmasıdır

yardımcı ablalarla okulöncesi eğitime destek değil ancak köstek olunuyor bence

tam bir fiyasko bu haber insanın inanası gelmiyor vallahi...

bence bu meslek edindirme metge projesi tarzında bir eğitim olur ama ben aktif bi şekilde kurs alanlara göeev verileceğini sanmıyorum ,çünkü onlardan önce bir sürü lisans ve ön lisans mezunu var belki sosyal hizmetlere bağlı kurumlarda yardımcı personel lmaları uygun olur

arkadaşlar dert etmeyin herseyde bir hayır vardır o kadar yardımcısı olmayan anasınıfı okulu varken belki bizim iyliğimiz için yapmışlardır.belki o kadar cocuk gelişimciyim diyen gezen onca insan azda olsa bilgi sahibi olur cocuklarımıza siddet uygulamaktan vaz gecerler bir yandan ben böyle düsünüyorum

bunun eğitimini almış kişiler açıkta beklerken şimdi önüne gelen öğretmen mi olacak ? yani bu kadarınada pes dicek söz bulamıyorum...

arkadaşlar bu konuda ben tepkimi ilgili mercilere mail atarak gösterdim fakat birlikte de birşeyler yapmak lazım sesimizi duyurmamız lazım.artık birilerinin bizi farketmesi ve istedikleri zaman bizim mesleğimizi sömüremeyeceklerini anlamaları lazım.lütfen arkadaşlar bunun okul öncesi eğitimin önemini hiç kimse bizim kadar ii bilemez göz göre göre geleceği soru işaretleriyle doldurmalarına izin vermeyelim.......

ya inanasım gelmiyor.. haberi izlerken gözlerim doldu.. yazık bu kadar işsiz bekleyen arkadaşlarıma... pes pes pesss ..

Soruyorum bu verilen kurs ne kadar yeterli olacak?Alınacak verimi düşünmek istemiyorum bile!Yazık miniklerimize...Yazık 3 sene çocuk gelişimi okuyan arkadaşlarımıza..Yazık bizim gibi 4 yıl üniversite okuyanlara...Çünkü önüne gelen herkes anasınıfı öğretmeniyim diyor..Yazık bu sıfatı gerçekten hakedenlere!...
Gerçekten çok yazık sana katılıyorum.Bence bu boşluğu mezun meslek lisesi arkadaşlara vermeleri daha yerinde olur diye düşünüyorum:ggggdw:

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri