Önlisans mezunlarının geçişi olmazsa olmaz!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hewa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:31
evet arkadaşım sana katılıyorum neden okuldaki öğretmenler olsun müdür olsun okul öncesi eğitimi önemsemezler anlamıyorum.bugun anne baba eğitim semineri verdim.bu eğitim için evde bir hafta uğraştım kendi başıma sunum hazırladım ve müdür bir kere bile gelmez mi ya hocam emeğine sağlık demez mi, bi ihtiyacınız var mı demez mi yaaaaa? ben bıktım bu vurdum duymazlıklardan.ana sınıfı öğretmenleri hep kendi çabalarıyla okulda en iyi şekilde çalışmalar yapmaya çalışıyorlar fakat herkesin dedi şey hala "dünyada ana sınıfı öğretmeni olmak varmış" diyorlar sinir oluyorum.Emeklerimizi niye görmezler

Teşekkürler hocammmmm

böyle adaletsiz olamaz sizler okuldan mezun olunca sınavsız geçtiniz çoğunuz şimdide 4 de tamamlamak istiyorsunuz. bizler aöf ye nekadar yüksek puanlarla girdik. mezun olurken sınavsız gececeğinize 4 yıllık aöf kazansaydınız. umarım bu hakkı size vermezler çünkü bizim emeklerimiz boşuna gidiyor.[

BURADAKİ KONUMUZ KİMİN SINAVSIZ GEÇİŞ YAPACAĞI DEĞİL,SONUÇTA İLLAKİ KRİTER ARACANACAK VE EMEĞİYLE BU KRİTERLERE UYGUN OLANLAR KARŞILIĞINI ALMASIDIR.............
AYRICA NİCE ÜNİVERSİTE MEZUNU,MESLEĞİNİN İNCELİKLERİNİ BİLMEYEN,SINIF HAKİMİYETİNE SAHİP OLAMAYAN YENİ MEZUN OLMUŞ O KADAR ÖĞRETMEN VARKİ...
BİZLER LİSEDEN BERİ BU İŞİN İÇİNDE YOĞRULDUK.KEZA 2 YIL DA 4 YILLIĞIN SIKIŞTIRILMIŞ HALİYE EĞİTİM ALDIK,STAJLAR YAPTIK(YADA ÇOĞUMUZ ÇALIŞTIK)
OKUL YILLARINIDA SAYARSAK 6 YILDIR BU İŞİN İÇİNDEYİZ,SİZ ŞİMDİ HANGİ EMEKTEN BAHSEDİYORSUNUZ?SORARIM!
BİZLERİNDE LİSANS TAMAMLAYIP KENDİ ALANIMIZDA DAHADA BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ...NİCE BRANŞ ÖĞRETMENLERİ KENDİ ALANI DIŞINA ÇIKIP OÖ.E.ÖĞRETMENİ OLMAK İÇİN HAKLARINI ARIYORLAR BU TAVRI ONLARA GÖSTERMELİSİNİZ....BİZİM DÜNYAMIZDAN Bİ HABERLER..
BİR İNSAN BİR KONU HAKKINDA YORUM YAZACAKSA,İLK ÖNCE O KONU HAKKINDA İYİ BİR ANALİZ YAPMALIDIR...
SAYGILARIMLA...

çok sevindim gerçekten2 yıllık deyip geçiyorlar ama biz bir dönemde 13 ders alıoruz onlar 6 ders alırken bence bu bizim en büyük hakkımız biz meslek lisesi çıkışlıyız lütfen bu isyanları düz liseden geçiş yapanlar için sölermisiniz?lütfen önümüz açılsın artık işimi çok seviyorum bu konu hakkında emeği geçen herkezi kutluyorum

Çok İyİ ÖzetlemİŞsİn arkadaŞim teŞekkÜrler...katsayi maĞdurlari gİbİyİz, kendİ alanimizda ÖncelİĞİ eŞİt aĞirlik ÖĞrencİlerİ aliyor gerİ kalan kontenjanda bİzİm payimiza tabİ kalirsa...

Diğer alanların çoğunda geçiş hakkı var bizim bölümümüz de de olması güzel bir ayrıcalık başarılı şekılde mezun olan myo lular için, Lisans mezunu olan arkadaşlarımız haksızlık olarak görüp,her myo mezununun lisans a tamamlayıp kolaydan öğretmen olacağını düşünüyorlar sanırım ama bu mesleği herkez yapamaz bunu da iyi biliyoruz.myo da aynı sınıfta okuduğumuz arkadaşlarımızdan şuan farklı farklı mesleklerde çalısan arkadaşlarımız var işte onlar aman geçelim de üniv. okuyalım diyenler.Böyle bir hak verileceğinden bile haberdar olmayan insanlar. İsyan etmek yerine bu mesleği hakkıyla yapan öğretmenlerin kazanılmasını düşünmemiz gerekir diye düşşünüyorum ki özel kurumların çoğunda staj yaparken lise mezunu öğretmenler ile çalıştık,denk geldik. kendini fazlasıyla geliştirmiş mesleğin hakkını veren öğretmenler de var. Lise mezunları kendini bu şekilde geliştirip mesleğini sevip gönülden yapıyorsa bu işe gönül veren myo mezunu arkadaşlar yani bizler de hakkını verebiliriz alt yapımız zaten var kazanımımız çok,okullarda stajlarda aldığımız deneyimlerimiz var. sanıldığı gibi kolaydan hoop öğretmen olalım demiyor herkez..Desteklenilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum fikrimce tabi ki lisans mezunu olan arkadaşların da emeği büyük ama herkes kendi emeğiyle biryerlere gelmiyor mu zaten? sen az emek verdin ben çok emek verdim tartışması...bilmiyorum.

böyle adaletsiz olamaz sizler okuldan mezun olunca sınavsız geçtiniz çoğunuz şimdide 4 de tamamlamak istiyorsunuz. bizler aöf ye nekadar yüksek puanlarla girdik. mezun olurken sınavsız gececeğinize 4 yıllık aöf kazansaydınız. umarım bu hakkı size vermezler çünkü bizim emeklerimiz boşuna gidiyor.[

BURADAKİ KONUMUZ KİMİN SINAVSIZ GEÇİŞ YAPACAĞI DEĞİL,SONUÇTA İLLAKİ KRİTER ARACANACAK VE EMEĞİYLE BU KRİTERLERE UYGUN OLANLAR KARŞILIĞINI ALMASIDIR.............
AYRICA NİCE ÜNİVERSİTE MEZUNU,MESLEĞİNİN İNCELİKLERİNİ BİLMEYEN,SINIF HAKİMİYETİNE SAHİP OLAMAYAN YENİ MEZUN OLMUŞ O KADAR ÖĞRETMEN VARKİ...
BİZLER LİSEDEN BERİ BU İŞİN İÇİNDE YOĞRULDUK.KEZA 2 YIL DA 4 YILLIĞIN SIKIŞTIRILMIŞ HALİYE EĞİTİM ALDIK,STAJLAR YAPTIK(YADA ÇOĞUMUZ ÇALIŞTIK)
OKUL YILLARINIDA SAYARSAK 6 YILDIR BU İŞİN İÇİNDEYİZ,SİZ ŞİMDİ HANGİ EMEKTEN BAHSEDİYORSUNUZ?SORARIM!
BİZLERİNDE LİSANS TAMAMLAYIP KENDİ ALANIMIZDA DAHADA BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ...NİCE BRANŞ ÖĞRETMENLERİ KENDİ ALANI DIŞINA ÇIKIP OÖ.E.ÖĞRETMENİ OLMAK İÇİN HAKLARINI ARIYORLAR BU TAVRI ONLARA GÖSTERMELİSİNİZ....BİZİM DÜNYAMIZDAN Bİ HABERLER..
BİR İNSAN BİR KONU HAKKINDA YORUM YAZACAKSA,İLK ÖNCE O KONU HAKKINDA İYİ BİR ANALİZ YAPMALIDIR...
SAYGILARIMLA...

hangi emekten mi bahsediyorum hocam eğer sözünüz banaysa ....ben de kız meslek lisesi çıkışlıyım ,yurt dışında da eğitimimii aldım ve yüzyüze eğitim gördüm 4 yıl selçuk üniversitesinde ayrıca 5 yıldırda öğretmenim sözümün bittiği yer.daha iyi yere de geleceğime inanıyorum,bunun içinde gerekli çabamı gösteriyorum zaten.

merabalar arkadaşlar yök'ten lisans müjdesi derken ne demek istedi anlayamadım cavap yazarsanız sevinirim

2yıllık myo bitiren çocuk gelişimi çalışanlarının 2yıl daha açıköğretimden okuyarak lisans diploması almalrı yönünde bir müjde...

Bu bölüm için çok çaba gösterdik lisansı hak ettiğimizi düşünüyorum.diğer bölümlerden mezun olup ta bizim bölüme geçen bir çok kişi tanıyorum.örneğin biyoloji bölümünü bitirmiş ama bir türlü ataması olmadığı için tekrar öss ye girip çocuk gelişimi bölümü okuyor niye bu bölümde çok açık olduğu için üniversitede ne öğrendi onunla eğitim vericek oysa biz meslek lisesi çıkışlıyız 3 sene okuduk ayrıca 2 yılda yüksek okul etti 5 yıl eğer tamamlama hakkı verirlerse 2 yıl daha eğitimimize devam edicez.

selam arkadaşlar ben diğer mesajlarıda okumuştum bi yerde martın 3. haftası bu konu kesinleşcek bi bildiri yayınlancak yök tarafından deniyodu bilgisi olan var mı acaba şimdiden teşekkürler..

selam arkadaşlar ben diğer mesajlarıda okumuştum bi yerde martın 3. haftası bu konu kesinleşcek bi bildiri yayınlancak yök tarafından deniyodu bilgisi olan var mı acaba şimdiden teşekkürler..

daha resmi yazı veya açıklanma yapılmadı...
zaten sitemizde bazı arkadaşlarımız bu çalışmlar içinde..
şayet bir durum olursa açıklama yapacaktır arkadaşlarımız...

2yıllık myo bitiren çocuk gelişimi çalışanlarının 2yıl daha açıköğretimden okuyarak lisans diploması almalrı yönünde bir müjde...
arkadaşım bu haberi nezaman verdiler acaba

AYBEN sana sözüm yok üzerine alınma sebebini anlamadım:S
ben alıntı yaptıgım bayanaydı sözüm

bu konuyu senelerdir bekliyordum ve sabrediyordum... inşallah herşey istediğimiz gibi olur... biraz daha sabır:):):)

bu kararı kesinlikle desteklemiyorum. ayrıca 6 ders aldığımız yok. seçmeli derslerle 10 dersi buluyor bir dönem aldığımız ders sayısı. bu kararı desteklememem çocuk gelişimi mezunlarını küçümsemek değil. yine sistem yine sistem. bir tarafta 4 yıllık eğitim fakülteleri, bir tarafta çocuk gelişimi bölümleri. farklı kurumlarsa bunlar mezun olduktan sonra çalışacakları alanlarda farklı olmalı. ya da bu 2 kurum birleştirilip yeni bir bölüm açılmalı diğerleri kaldırılmalı. çok yüksek puanlarla ünv ye girdiğin söyleyen arkadaşım, kpss de de daha yüksek puan alırsın ozaman korkun neden :)

inşallah hayırlısıyla iyi yönde sonuçlanır bu konu gerçekten güzel bi haber GERÇEKTEN EMEK VERİP ÇALIŞANLAR İÇİN

nilgün snaa ne oluyorr ya sen ne emek harcadınn allahh aşkınaa ALTU sana katılıyorumm bunlarr kendılerını nıye üstünn görüyorr anlamadımm

bende 2 yıllık bitirdim şimdi harıl harıl çalışıyorum ve tabi bir yandan açıköğretimin gelmesi için dua ediyorum....inşlh adalet sonunda yerini bulacak...kusura bakmayın ama asıl bende açıköğretimle bizim aramızda fark olmalı diye düşünüyorum sen çalışıp öss ye girdin bende girdim aramızda belki çok az fark vardı sen 4 yıl açıköğretim kazandın ben kazanamadım...2 yıl okudum ama 2 yıl inanın sizin 4 yılınız kadar hatta belki daha da ağır kesinlikle 2 yıllık deyip geçilmemesi gerekiyor çünkü dersler çok ağır hocalar öylesine ayrıca 2 yıl demek az ders demek değil sıklaştırılmış demek sizin 4 yılda aldığınızı biz 2 yılda ne zorlukla bitirdik diğer bölümler geçerken biz dgs ye çalışıp hayal kurduk inanın BU BİZİM EN DOĞAL HAKKIMIZ VE OLMASI GEREK İNŞLH OLACAK...:(

sana katılıyorum arkadaşım.BU BİZİM HAKKIMIZ .HAYIRLIYLADA OLACAK İNŞALLAH.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri