Önlisans mezunlarının geçişi olmazsa olmaz!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hewa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:31
derya insanları küçük görme.bende 4yıllık okulöncesi öğretmenliği okuyorum.eminim sende 2yıllık çocuk gelişimi okusan aynı şekilde geçiş için beklerdin.arkadaşlar kendilerine göre haklı.geçiş yapsınlar.ne olacak sanki.sonunda kpss var.çalışan atanır.sana kimse görev veripte kimseyi atanacak konuma gelemezsin merak etme.

yok ya biz kazanalım okuyalım gelsın birileri direk geçişlerle kalitesiz eğitim veren iki yıllık bir okul kazansın sonra tamamlasın kolay yoldan kesinlikle kabul etmiyorum.fark yok mu aramızda güldürmeyin ya sizin anaokulunda nasıl çalıştığınız beni ilgilendirmez zaten bana görev verilse almam ne lise mezununu ne de iki yıllıkları anaokularına.öğretmen olduklarını zanediyorlar bi de.inşallah geçemezsiniz.....
evet 4 yıllıklarla aramızda gerçekten fark var çok doğru söylemişsin
aöf okuyanlar doğru düzgün ne plan yapabiliyor nede eğitim verebiliyor
örgünde okuyanlarda da ne ders planı yapabilme özelliği nede öğrendiklerini uygulamada yeterlilik var hepsi sınıfa girdiklerinde afallıyor ne yapacaklarını bilmiyorlar
senin o kalitesiz dediğin okullarda formasyon dersleri dışında tüm dersler veriliyor lisans öğrencilerinden daha çok ders alıyoruz 2 sene içerisinde sürekli sunumlar materyaller hazırlıyoruz en ince ayrıntısına kadar plan yapmayı öğreniyoruz ;)

arkadaşlar sesimizi memurlarnette duyursak birsürü ıkıyıllık mezun var okul öncesi ihtiyacını rahat kapatırız acsınlar su geçisi dimi yani

hacer yıldız arkadaşım sen çok zekisin ama herkes senin kadar meslek çıkışlı olupta dgs sınavını kazanamıyor.millet dershaneye gidip milyonlarca para döküyor o sınavı kazanmak için. dershaneye gitmek sorun değil gittiğimiz zaman paralarını kim verecek dershaneye gidemeyip sınavı kazanamıyoruz diye suç yine bizim mi şimdi burda kim haklı...

biz bedava gecmeyeceğiz zaten iki yılı bosıuna okumadık arkadaslar ki zaten okumayacağızda demiyoruz iki yıl daha tamamlayalım dıyoruz yanlış anlasılmasın :(

Arkadaşlar sistem baştan bozuk.Ben bu yıl Çocuk Gelişiminden mezun olacağım.Sizlerde biliyorsunuz.Yapılan projenin etkinliklerin drama çalışmalırının haddi hesabı yok.Hem maddi hemde manevi sömürüyorlar.Sonra bir öss sınavı yapıyorlar bizi normal lise ve öğretmen liselilerle bir tutup onlarla yarıştırıyorlar.Biz Okil öncesi için gerekli olan bilgi ve becerilerle uğraşmaktan kültür derslerine çalışamadığımız için diğer liseliler bizim önümüze geçiyor bizlerede anca iki yıllıklar kalıyor.Oukl öncesi öğretmenliği bölümü bizim hakkımız.Benim bölümümün devamı iken normal liselinin orada ne işi var? Bide EA yapmışlar ki hiç giremiyelim diye.Kim ne derse desin bu bölüm meslek lisesi çocuk gelişimcilerin hakkıdır.Bizim lisede gördüklerimizi kimse küçümseyemez.

arkadaşlar çok haklısınız bende önlisans mezunuyum lütfen artık bize okuma hakkı tanısınlar sabırsızlıkla beklioruz

herkes bizim bu isteğimizi neden yalnış anlıyor çözmüş değilim biz bedevadan öğretmen olmak için istemiyoruz hakkımızla üniv bitirip öyle öğretmen olmak istiyoruz binlerce 4 yıllık üniv mezunu olan ve bizler kadar bu işi yapamayan öğretmen varken ve biz bu alanda 3 yıl lise ardından 2 yılda üniversite okumuşken neden eğitimsiz öğretmen konumuna düşürülmeye çalışırız ki bunuda hiç anlamadım.oyalayıp duruyorlar zaten sürekli umarım herşey düzelirde eğitimimizi tamamlarız tek dileğimiz bu .

arkadaşım sana birşey sormak istiorum bende dgs ye hazırlanıorum bu yıl malum meslek liselilerinn mat temeli yok türkçe soruları o kadar zor gelmiorda mat zorluor beni benm puanlma hakkında pek bi bilgim yok kaç netle kazanmıştın dgs yi türkçe ayrı mat ayrı yazarsan çok sevinirm tşk ler şimdiden başarılar diliorum sana darısı başımıza inş.. . .

dersaneye gitmek değil önemli olan bende dersaneye gitmedim benim sözüm hiç bir kriter olmadan sınavsız bir şekilde öğretmenlik mesleğini yapmanızdı bana sizlerin dışında kimlerin böyle okuduğunu söylermisiniz. haksızlık adeletsizlik bence. bende 5 yıl okudum lise ve 2 yıl üniversite ama eksiklerimiz hala daha çok var uzatmanın anlamı yok bekleyip görücez böyle birşey olursada eminim iptal edilecektir çünkü milyonlarca rgün öğretim öğrencileri buna karşı tepkimizi ortaya koyacağız elbette.

70 türkçe net 45 mat net işallah kazanırsın ben bu netle marmaraya yerleşmiştim

herkes bizim bu isteğimizi neden yalnış anlıyor çözmüş değilim biz bedevadan öğretmen olmak için istemiyoruz hakkımızla üniv bitirip öyle öğretmen olmak istiyoruz binlerce 4 yıllık üniv mezunu olan ve bizler kadar bu işi yapamayan öğretmen varken ve biz bu alanda 3 yıl lise ardından 2 yılda üniversite okumuşken neden eğitimsiz öğretmen konumuna düşürülmeye çalışırız ki bunuda hiç anlamadım.oyalayıp duruyorlar zaten sürekli umarım herşey düzelirde eğitimimizi tamamlarız tek dileğimiz bu .

hakkınızla dgs yi kazanın ondan sonra hakkınızla üniversiteyi tamamlayın bence
hakkıyla kazanıp okuyanlara haksızlık olmasın !
çünkü örgündede açıköğretimde de okuyanlar sizinle aynı yollardan geçtiler
haksızlık yapmayalım!

bende bunu demek istiyorum ama arkadaşların çekmedikleri yer kalmadı.onların zaten hakkıymış 5 yıl okumuşlar ya ben napim 5 yılın ardından 1 yıl intibak 2 yıl da üniversite okudum yani 8 yıldır bu bölümün içindeyim haktan bahsedenler şimdi söylesinler üstelik dgs kazandım bu nasıl adalet şimdi bana açıklayın hiç bir kriter olmadan sizlerin yerleşmesine hak adalet bizim hakkımız gözüyle bakıyorsanız diyecek bişeyim kalmadı kefeler sizlerin elinde tartın bakalm................

bu durum 2013 de acıLcakmıss aRkadasLaR ölee sölediii meb ama kesinn mi biLemiyrmm..

haaa 2 yıl daha bizden fazla okudular diye ukalalık taslayan arkadaş ilk önce bedava lafını bir kez daha oku bakalım kimse bedavadan bir yerlere gelemez bizde şu zamana kadar emek verip bugünlere gelmişiz asıl bizim hakkımız yeniliyor bize bu bölümün devamı gelecek diye bilgilendirmişlerdi ben önlisans açılışının ilk mezunlarındanım hakkınla kazanıp bir yerlere gelmişsin tebrik ederiz fakat buradaki insanları küçümsemeye,öğretmenliğine laf atmanıza hakkınız yok.bizlerde dershanelere para verdik inan aramazında irice değil sadece ve sadece 2 yıl fark var.göreceksinizde biz bu 2 yılı tamamlayacağız.ayıp ya ayıp ben 5 senedir ücretli öğretmenlik yapıyorum sen ne biliyorsun benim verdiğim eğitimide küçüksemeye kalkışıyorsun değerli öğretmenim 4 sene mücadele verip kendini herkesten üstün gören bir öğretmene yakışmıyor bunalar

evet arkadaşlar emeğe ve eğitime saygı.görüyorumda yok bedavadan geldiler.yok biz daha çok okuduk.geçseler 4yıllığa ne olacak.bizim şansımızmı azalacak.ben oöö 4.sınıftayım.sonuçta kpssden iyi yapan atanmıyormu sorun yok.

keşke herkes senin gibi düşünse arkadaşım keşke eğitimin bedavası olmaz bunu söyleyenede hayretlerle bakıyoruz

arkadaşlar lütfen yorumlarınızı saygı çerçevesinde ve karşımızdaki kişileri kırmadan incitmeden yapalım.
herkes kendisine göre haklı bunu belirtmekte de özgür fakat bunu kimseyi inciterek kırarak yapmaya hakkı yok.

tartışmaya hiç gerek yok bence bu geçiş bizim hakkımız ve hakkımız olanı istioruz ve olacağına inanıyorum. ağustos ayında kayıt terihleri belli olucak dedi açıköğretim bürosu onlarda üst yazı bekliolarmış.inşallah eylül ayında kayıt yaptırabilcez.başka bilgisi olan var mı arkadaşlar...

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri