Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
ben de 4 gündür çalışıyorum ve inanın 3 gün çok zorlandım bütün gün kara kara düşündüm ben bu mesleği yapamayacağım heralde diye ama bugün yukarıda yazılanları uyguladım gerçekten çok güzel sonuçlar aldım ve o kadar çooook mutlu oldum ki... çocuklarla uğraşmak onların ne hissettiğini ne yapmak istediğini anlamak çok zor bu da galiba deneyimle kazanılacak bişey...

aslıcım çiçek olun olmayanları göreyim türdeki şeyler anlık düzeltiyor ama sonra gene aynılar.Sadece sanat etkinliginde duruyorlar mecburen bişeylerle ugraştıkları için eee akşama kadar da sanat etkinligi yaptıramam ki:) dediginiz dogru onlara bişeyler vermek lazım ama ne verebilirizki sorumluluk olarak?

deria83' Alıntı:
ben de deniyorum canım şeker falan götürüyorum...bi süre dinliyolar beni ama sonra....:D
canım zaten onlardan uzun süre sessiz olmalarını bekleyemeyiz ilgileri çok çabuk dağılıyor , biz yeni olduğumuz için zorlanıyoruz inanıyorum zamanla daha iyi olacak Rabbimden sadece sabır istiyorum...

mesela oyun mu oynuyorsunuz bırakın oyunu o yönetsin ya da sanat etkinliğinde size etkinlik kağıtlarını dağıtırken yardım etsin ne bileyim işte o anda ne yapıyorsanız ondan yardım isteyin ve sonunda ona mutlaka teşekkür edin yaptığın davranış beni çok mutlu etti hoşuma gitti teşekkür ederim gibi, ben çocuklara sık sık teşekkür ediyorum

her türlü etkinlikde onlara az da olsa görevler ver.müzik etkinliğinde müzik aletlerini çocuklara dağıtmanda sana yardımcı olsun.sanat etkinliğinde uhu,makas,boya,kalem vb.gereçleri masaya onlar dizsin onlar kaldırsın.oyun etkinliğinde ebe seçerken sayışmayı onlara yaptır.onlardan başla ebe yapmaya.sınıfın düzenini sağlama işine onlarıda kat.bi bakıma sınıf başkanı olsunlar.sınıfın düzeninden siz sorumlusunuz falan de.yemek masalarını hazırlarken tabak,kaşık,bardak vb. gereçleri masalara dizmelerine fırsat ver.yemek duasını onlara okut..işe yaradıklarını gördüklerinde eminim mutlu olacaklardır ve uyum sorunları en asgariye inecektir..
aklıma gelenler bunlar.umarım işine yarar:)

Bildiğim kadarıyla yıllık plan ve günlük planı yazmak kalktı..Hazır olan planlardan örnek alınıyor.Eger hiç bi çözüm bulmazsan il milli eğitim müdürlüğünde bi müfettişle konuşş..Hukuken belli olan prosedürlere uymak zorundadır...

ya arkadaslar aynı durum bende de varr.bu yıl meslekte 3 senem ama sanki her yıl daha şimarıkk daha feci öğrenciler geliyo.çok gülerryüzlüyüm galiba.sınıfa kendimi dinletemiyorum.28 öğrenci var.nolur bana yardım edin.. fatoss

malesef benimde 4 hatta 5 ,6 öğrencim var ne dersem diyeyim ne yapmalarını istersem isteyeyim hiç dinlemiyorlar yapmıyorlar.sınıfında düznini bozuyorlar. diğerlerinide rahatsız ediyorlar. napıcam bilemiyorum. umarım herşey yoluna girer. daha ilk haftalar

benim de ilk yıl böyle olmuştu sakin bir şekilde sınıfına gir rahat davrannn çocukları seversen onlar senin yanlışları görmeyecek bile merak etmeee

benim de bildiğim bi dua var.
artsın eksilmesin
taşsın dökülmesin
hepimize yarasın
afiyet olsun.
bir de benim de 2 öğrencim var. ilk günler hiç ağlamadılar, tüm etkinliklere katıldılar. ama 2-3 gündür hiç bir etkinliğe katılmıyorlar. sürekli ne zaman gideceğiz gidiyorlar. ve sürekli ağlıyorlar. ben aileleri almadım hiç sınıfa. ve bir şeyi yapmak istedikleri zaman karnım ağrıyo diyorlar. ve özellikle kahvaltıya giderken bahaneler ağlamalar. ama sevindim sadece benim başımda dilmş. hepimize kolay gelsin

arkadaşlar biliyorsunuz okul açılalı 2 haftayı doldurduk bu veliler beni hayatımdan bezdirdi tamam herkesin çocuğu kendine göredir ama hergün bişey bulup geliyorlar benim çocuğumla biraz daha ilgilen çocuğumu dövüyorlarmış ya o da dövmeye başlarsa bana biraz zaman tanıyın diyorum hepsini yola koyacağım dalga geçer gibi inşallah diyip gidiyorlar yada ilk senen ya deneyimsizsin ondandır diyorlar veliler bana bu kadar olumsuz yaklaşırsa benden nasıl verim bekliyorlar 27 çocuk var ve ben onların dövme davranışını yok etmeye çalışıyorum neler yapabilirim lütfen yardımcı olun önce denediğim yolları söyleyim köşede oturma etkinliğe katılmama cezası yapılacak bir süprize katılamam cezası 2 dakikadan fazla tesiri olmadı sizce çokmu aceleciyim hemen olmaz zamanla alışırlarmı yoksa bende bir eksiklik mi var yorumlarınızı bekliyorum

gülşah öncelikle sakin olmalısın...biraz otoriter olmalısın yeri geldiği zaman...yaramazlık yapan çocuklara sorumluluklar ver...serbest zamanda onlarla beraber oyuncaklarla oyna hiç birini gözünden kaçırma gözün hep üzerlerinde olsun...diğer etlinliklerde ise onları farklı yerlere oturt yada oyun etkinliğinde bikaç gün hareketli oyunlar oynat bakalın durunları nasıl olucak..hatta iki üç hareketli oyun oynat bence...ödül vermen yada sürpriz bence ilk zamnlarda bi işe yaramaz yarasa bile dediğin gibi bir iki dakika ancak...

bence hem çocuklar hemde senin için daha çok erken sanırım bi kaç hafta daha bu böyle gider
yalnız sınıf mevcudun oldukça fazlaymış yönetmeliğe göre bi sınıfta bu kadar çocuk olması doğru değil diye biliyorum
bi bak istersen

:thumbsup:arkadaşım bence herşeyden önemlisi kendine güven duymandır. gerek  velilere gerekse çocuklara kendine duyduğun bu güveni yansıtmalısın. sınıf kurallarını oturtmada ise biraz sabırlı olmalısın. ceza vermek ( köşede oturtmak, etkinlikten  veya oyuncaklarla oynamasını men etmek ) yerine sözünü dinleyen çocukları şekerle veya akşam eve giderken yakalarına yıldız takmanla ödüllendirmen daha  faydalı olabilir. doğru bir davranışı takdir etmek yanlış bir davranışı cezalnadırmaktan daha verimli sonuçlar doğurur. bu teccillenmiştir. velilerle iyi geçinmenin yanında öğretmen olduğunu onlara hisettirmen ve gerektiği yertde işine karışmamaları konusunda sözünü esirgememen gerekir diye düşünüyorum. benim ilk senem diye zor görmek her şeyi. eminim 1 ay sonra hiç bir sorunun kalmayacaktır.  başarılar diliyorum
Allah kolaylıklar versin. :):thumbsup:

arkadaşım bence daha çok erken hem ceza fazla verme yoksa bidaha toparlayamazsın cızıdan çıkar arsızlaşırlar,yani onlarla konuş,yaptıkları davranışın hoş olmadığını ders verici hikayelerle anlat.birde herşeyi görme yani görde görme anlatabildim mi?birde o hareletli çocukların yanyana oturmalarına izin verme.velilere karşıda otoriteni koy,zırt pırt gelemeyeceklerini söyle haftada bir gün belirle o gün gelip sıkıntınızı anlatabilirsiniz,onun dışında dersimi bölmeyin diye rica et.canını sıkma dönem sonuna herşey yoluna girer,ikinci dönemde rahat edersin.

Bu veliler kesin bir de çocuklarını evde dövüyorlardır ondan sonra bir de neden dövüyor,dayak yiyor gibi problemlerle gelirler.Bence en önemli şey,kendinden emin ol ve bunu velilere yansıt,onlara çok fazla söz hakkı vermeden çok konuş,bilgili olduğunu anlasınlar.Hatta dayakla ilgili bir toplantı,sunum bir şeyler yap ve dayağın olumsuz etkilerini anlat..Çocuklara karşı mutlaka tutarlısındır,eminim zamanla değişecekler ama çevrelerinde şiddeti yaşıyor görüyorlarsa tek başına etkin çok az olur bunu velilerin de anlaması lazım..Çok ciddi ve sert konuş çocuklarla,her gün bıkmadan usanmadan en ufak bir kaba davranışı bile cezalandır,görmezden gelme asla..tabi bu ceza derecelerini sen daha iyi ayarlarsın.cezalarda kesin çözüm değil tabiki,bol bol dayak,kavga,kabalıkla ilgili yeteneğin varsa hikayeler uydur kısa kısa...drama yap,yaptır..yanlış bir davranış olduğunu iyice kavrasınlar..ceza verdiğin için yapmama değil doğru olmadığı için yapmama yolunu seçsinler..Tabi uzun vadede yerine oturacak şeyler bunlar.Önce cezayı,doğru,yanlışı iyice kavrayacaklar..Ve daha çok erken..Bence en zor değişen davranış şekillerinden biri zaten şiddet davranışı..Allah sabır versin arkadaşım.

Arkadaşım hızlı başlamaşsın. Biraz sakin ol
sen ögretmensin onlar öğrencin ve velin.
Bilmiyorum ama usta öğretici isen bunu kafandan sil. Sen sınıfta olduguna göre ögretmensin bi kere.hizaya getirmeye velilerden başla.
nasılmı? Yanına gelen veliyi şimdi meşgulum 5 dk dışarda beklermisiniz diye kibarca dışarı çıkar önce bi hizaya gelsin öyle zırt pırt sınıfa giremeyecegi mesajını alsın. sonra sınıfa al. Öğrencilere gelince çocuklara kendini kabul ettirmek istiyosan öncelikle ne kadar dinlemezlkerse o kadar bağırmak yerine o kadar kısık sesle konuş sadece dikkatli dinleyenler duysun ve dikkatli dinleyenlere ani sürprizler yap mesala küçük bi şeker.
Her olumlu davranışı pekiştir. Günün prens ve prensesini belirle. alacağın bir şapka veya taç bu işi baya halleder. bir önceki günün prens ve prensesi kimse şapka ve tacı onlar taksın. ve onları devamlı onure et VİP muamelesi ya. asla aynı ögrenciyi iki gün üstüste prens yapma.
gün sonunda neyi dikkate alarak bunları seçtigini vurgula.
Çocuklar yorulmazlarsa veya meşgul olmazlarsa yaramazlık peşinde olurlar.
devamlı onların enerjisini dışarı çıkaracak oyunlar oynat. hiç bişey aklına gelmesse elma topluyoruz kim daha yukarı zıplayacak diye zıplat yaramazları afferin nasıl da güzel zıplıyon bak falanca senden iyi zıplıyo
diye onlara devamlı gaz veriyice yorki dikkatlerini sana vermeleri kolaylassın. daha sonra eglenceli oyunlar oynat ve sende beraber oyna ki o hazzı paylasabilsinler. o tadı alsınlar.
bu aşamadan sonra ıyundan mahrum kalmak köşede oturmak onlar için gerçek bir ceza niteliği taşır.
umarım yardımcı olabilmişimdir.

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum bugun çok kötü bişey oldu yerime kadrolu biri atanmış bugun işime on verildi çocuklardan ayrıldım hepsi çok ağladılar hatta bir daha okula gelmeyeceğim diyenler oldu velilerde öle ağladılar beni bu kadar sevdiklerini anlamamıştım bu yapılan doğrumu biz birbirimize alışmışken olurmu hem bana hem çocuklara yazık değilmi bugun ağlamaktan mahvoldular bende öle bu eğitim sistemine ne desem azdır veliler benim için bakanlığa gideceklermiş boşa gitmeyin bişey çıkmaz dedim ama.ÇOCUKLARIMI ÇOK ÖZLEDİM ŞİMDİDEN HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM PAPATYALAR

canım çok üzüldüm senin adına...ataması olan biri neden bu zamana kadar beklesinki anlamıyorum...3 hafta olucak nerdeyse okul açılalı...seni sözleşmen var seni mutlaka başka yere verirler...ne desen haklısın söylenecek bişey yok...

Gülşah arkadaşım yerine kadrolu biri atanmış adına üzüldüm ama öğrenci sayısı 27 demiştin senin işine son verileceğine sınıf bölünebilirdi. İnşallah başka okulda görev alırsın senin için herşeyin hayırlısı olsun.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri