Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
Bende ki çocuklardan da 3'ü ilk geldiklerinde çok ağladılar,hiç bırakmıyorlardı annelerini..Ben sınıfa soktum annelerini de gerektiğinde..Bizim sınıf zaten ana baba günü genelde,1.sınıftan,2.sınıftan gelen çocuklarda oluyor..3 yaşında kantincinin çocuğu bile bizim sınıfta:)Ama çok ilginç,2.günden itibaren o ağlayan çocuklar annelerine git gelme dediler..haftasonu da ağlayanlar olmuş,bir çocuk çıkmış okula gelmiş...Ben hala daha velileri sokuyorum sınıfa,hiç problem olmuyor.Çocuklar da önemsemiyorlar velilerini..Her şeyin ayarını iyi tutturduğunuz zaman velilerin sınıfta olması problem olmaz bence..çocukları sınıfa gelmeye istekli hale getirmek en önemlisi bence..Çocuklar çabuk alışıyorlar aslında...

işte bunlar başımıza özlük haklarımızı bilmemekten geliyor,yönetmeliği biraz karıştırın nolur.30 çocuk alınamaz,alınırsa da bunun adı eğitim olmaz bakıcılık olur!Çk kızıyorum böyle şeylere,25 i geçemezsin arkadaşım.Yönetmeliği al ve müdürünün yanına git ,o da öğrensin!!!

ya benim de bi çocuğum hala alışamadı:(:(çok üzülüyorum yaşı da küçük diğerlerine göre sürekli ağlıyo ve babaannesini bütün gün kapının dışında bekletiyo.kadını göremediği zaman başlıyo ağlamaya ve sınıfta bana bişey yaptırmıyo.bende mecburen çıkartıyorum ve babaannesini görmesini söylüyorum.görüp gelince rahatlıyo ama aklına gelince örtmenim ben bi bakıp gelsem diyo:D:D izin vermediğim zaman da ağlamaya başlıyo.nolcak bilmiyorum:(sürekli konuşmaya çalışıyorum,oyun falan oynarken aklına gelmiyo hiç!ama ders çalışcaz dedim mi bütün sınıf sevinirken bu ağlamaya başlıyo:Duzun bi süredir de gelmiyo...

benim bir özürlü öğrencim var bir arkadaşına şiddet kullandığı için şidddete maruz kalan öğrencim çocuktan korktuğu bahanesiyle sınıfa girmiyor fakat okula balladığı ilk günle hiç böğle sorunlarımız yoktu ne yapacağımı bilemiyorum annnesi sınıfta yanında durduğu halde ağlıyor

berkenin sınıfındada ağlayan ve kimseyle konuşmayan bir çocuk vardı sadece 1 hafta diğerlerini izledi ve hiç konuşmadı ama şimdi bülbül maaşallah alıştı.
yalnızca bir çocuk var çok sevimli ama yerinden hiç kalkmıyor öğretmen zorla oyuna sokuyor çocuğu umarım oda alışır.Şimdilik başkada sorunlu yok çok şükür.

arkadaşlar benim sınıfım 20 kişi.bunların da sadece 6 tanesi kız. yanımda stajyer de yok tek başımayım.okulun imkanları çok kısıtlı.daha önceleride belirttiğim gibi tek tuvalet var ve bunu hem kızlar hem erkekler kullanıyo:(sınıfın yarısı ahşap parke yarısı halı kaplı.çocuklar çok yaramaz sürekli üstünde kayıyorlar:(bi gün allah korusun kırcaklar bi yerlerini.ayrıyeten müdürümüz de çok ilgisiz!!!neyse ben uzatmıyayım daha fazla.sınıf hakkında genel bi bilgi vereyim dedim:) öğrencilerimden biri aşırı saldırgan ve ben napıcamı bilmiyorum:(:(çocuğa güzellikle anlatıyorum olmuyor, kızıyorum bağırıyorum yine yok:(yeni kardeşi olmuş sanırım onun huysuzluğu.dikkat çekmek istiyor ama sınıfa zarar veriyo :(sürekli diğer çocuklara vuruyo,itip düşürüyo, her gün en az 3 kişiyi ağlatıyo:(ve ben buna engel olamıyorum:(:(annesiyle konuştum evde bu kadar değil dedi.rehberliğe göndercem haftaya bakalım nolcak!en son çare okuldan alınmasını istiycem:(bunun içinde tedirginim ama onun yüzünden hiçbişey yaptıramıyorum:(bütün günüm onun peşinden koşmakla geçiyo,habire sınıftan kaçıyo:(bana önerebileceğiniz yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...napabilirim:(:(

Yazdıklarınızı okudum da çok değil birkaç gün evvel yaşadıklarım gözümün önüne geldi!
Benimde sınıfımda halı diye bişi yoktu ve bu çok büyük sorundu,
kasım ayı aydatlarını sırf halıcıya verdim ve halı aldım beslenme sorununu evden getirme şeklinde hallettim bu yüzden. Anlayış ve ilgi gösteren bir amiriniz olmayabilir ama üstesinden gelinmeyecekde değil,
benimde saldırgan öğrencilerim var onlara normalden iki katı ılımlı yaklaşmayı nedeyin ve işe yarıyor göreceksiniz, gün içerisinde ufak sorumlulularda dikkatlerini dağıtıyor hele bunların sonunda ödülde varsa, beğendiğiniz davranışlarınıda biraz abartılı takdir edin, velilerle hep irtibatta olmakta çok önemli, birde şu sorun var alınacak kararlarda velilerin arasındaki kopukluk ama biraz sabırla üstesinden geliyosunuz.
Ve bir bakmışsınız sınıfınızda iyi bir yönetici, iyi bir öğretmen, iyi bir arkadaş vede muhasebeci olmuşsunuz.
Başarılar, ALLAH yardımcınız olsun...

ARKADAŞIM BENİM DE bUNA BENZER BİR SORUNUM VARDI benim yaptılarım şunlar o çocuk için süreli kuralar koydum mesela beslenme boyunca akadaşlarına zarar vermezsn sana ödül vercem dedim süre kısa olduğu için bun yapabilir onrasında ödülünü aldı sınıfta her an gözüm onun üstündeydi yaptığı en ufak iyi bir hareketi kaçımadım ve anında aferim benm akıllı çocuğum gibi sözlerleyaptığı doğru davranışı pekştirdim. çok zararlı olmadığı sürece yaptığı salırganlıkları görmezden geldm bi de çok basit de olsa sorumluluklar verdim bence bunları dene işe yarayacağını düşünüyorum

teşekkür ederim önerileriniz için.sorumluluk falan veriyorum zaten elimden geldiğince bugün biraz daha iyiydi sanki ama 2 saat kaldı:)hasta olduğu için annesi aldı yemekten önce bakalım pzts ailesiyle görüşüp rehberliğe ileticem.ailesiyle ilgilide sorunlu bi çocuk çünkü.yavaş yavaş halledebilirim umarım...hepimize kolay gelsin

inş.selda düzelir.derse katılsa keşke:(zarzor oturuyo iki dakka sonra hemen kalkıyo dikkati çabuk dağılıyo.sınıfta huzursuzluk çıkarıyo bu sefer.artık sabırla halletcez;)sabır da olmazsa bu işi nasıl yapıcaz dimi:D

hiperaktifliği filan olabilir dikkatini toplamakta zorlanıyorsa eğer rehberlik sonrası veli ile iletişim halinde olun bir problme varsa eğer hiperaktifliğe dair sorunun çözümündede daha etkili yöntemler ele alabilirsin ama eğer hiper bir çocuk değilse o zaman aile içinde yada çocuğun kendi dünyasında bulabilirsin saldırganlık dikkat dağınıklığı,, varsa başka sorun,, olur bir yöntemi vardır arkadaşlarında dediği gibi ama her çocuk bi şekilde ikna edilir kolay gelsin

İŞİN ZOR !
UZMAN NE DİYECEK BAKALIM!İNŞALLH ÇÖZERSİNİZ SORUNUNUZU!

BENDE İLK GÖREV YERİMDE BİR ÖĞRENCİ VARDI. ÇOCUK HİÇ ALDIRIŞ ETMİYOR, NE DİYORSAM ANLAMIYOR.
BU ÇOCUK ÇOK FUTBOL OYNUYORDU. SINIF BÜYÜK VE O GÜNDE FAZLA ÇOCUK YOKTU. KALE YAPTIK BİR ÇOCUK KALECİ OLDU. İKİMİZ TOP OYNADIK. ÇOCUK AĞZI AÇIK KALDI." ÖĞRETMENİM!" DEYİP KALDI.
YANİ ZAYIF OLDUĞU NOKTADAN VURURSANIZ TAM İSABET OLUR!
:36_6_3::36_6_3::36_6_3::36_6_3::36_6_3::36_6_3::36_6_3:
SELAMLAR!

:thumbsup: süper melike :11::11: merak ettim maç kaç kaç bitti

:36_1_19::36_1_19:

ben tabiii ki!:36_7_8:

arkadaşlar geröekten şu an çok heycanlandım bir an kendimi okulun ilk gününde hissettim inşallah o da olur daha 3 sınıftayım ama gerçekten çok heycanlandım paylaşımlşarınız için saolun

ilk gün, çocukların dolaplarına şişirilmiş gülen yüzlü balonlar koyulabilir.
sınıfın adına göre yaka kartı hazırlanabilir.

ya çok teşekkürler. kaç aydır bunları düşünüyordum. içimi rahatlattınız. enazından kafamda bişiyler şekillendi. lütfen varsa başka aklınızda bişiyler bizimle paylaşın tekrar teşekkürler...

ay valla bende bir heyecan pazartesi ne yapsam diye şöle bişey düşündüm sizce nasıl bir fikir.çocuklar geldiğinde şekilli fon kartonlarına isimlerini yazıp yakalrına takayım bunlar sizin bu sınıfın üyesi olduğunuzun bir işareti ailenizide bu sınıfın üyesi yapmak isterseniz(masanın üzerinde hazır şekiller boyalar süsler)burdan kart hazırlayıp götürebilirsiniz diyeyimmi sizce nasıl?

gülşahcım bu fikrin süper olur... ben ce hiç düşünme...

her yıl ilk gün önce velilerle(çocuklar yanında)toplantı yapıyorum, daha sonra sınıfa girip çocuklara toplantı yapıyorum (o zaman kendilerini inanılmaz büyümüş hissediyorlar) artık büyüdünüz ve her insan gibi okula başlıyorsunuz. sizi tebrik ediyorum. yarın burada ....etkinlikleri yapacağız, malzemelerinizi getirin dolaplarınıza koyacağız..... benimle ilgili resim yapmalarını ve yarın getirmelerini en beğendiğime ödül vereceğimi (hepsine veriyorum)... ortama ve davranışlarına uygun örnekler veriyorum ve çok şükür problem yaşamıyorum...
ilk gün heyecanım acaba bu yıl ki bıcırıklar kim olacak türden...

herkes ne güzel şeyler yazmış,sağolun......
benim daha bir senem var ama olsun şimdiden toplayalım dimi bilgileri..:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri