Okulun ilk günleri ne yapıyorsunuz ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulsah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:15
Peki ilk günlerde,alışma döneminde çocuklara ödül vermemizi tavsiye edermisiniz? ..sonuçta ağlayanlar olacak onları yatıştırmaya çalışacağız...benim aklımda bikaç fikir var ama kararsızım..yardımcı olursanız sevinirim:)

bende geçen sene yanıma bir koli:) gofret aldım. masaların üzerinde ise eğitici oyuncaklar boyama kitapları, boyalar herşey vardı. çocuklar zaten masaların üzerindekileri görünce hemen oturdular. sınıfta uyumlu duranlara gofret dağıttım. birkaç öğrenci dışında hiçbiri sorun çıkarmadı. sonra oyun falan oynadık zaten kafaları dağıldı hemen:)

özür dilerim henüz öğretmen değilim ama bir öğretmen adayı olarak çok heyecanlandım ve yaptığınız şeyleri çok güzel buldum paylaşımınız için teşekkürler.

ay valla bende bir heyecan pazartesi ne yapsam diye şöle bişey düşündüm sizce nasıl bir fikir.çocuklar geldiğinde şekilli fon kartonlarına isimlerini yazıp yakalrına takayım bunlar sizin bu sınıfın üyesi olduğunuzun bir işareti ailenizide bu sınıfın üyesi yapmak isterseniz(masanın üzerinde hazır şekiller boyalar süsler)burdan kart hazırlayıp götürebilirsiniz diyeyimmi sizce nasıl?

Benim oğlumda anasınıfına başlayacak.Umarım öğretmeni sizler gibi birşeyler düşünürde okulun ilk gününü sevinerek hatırlar.

Arkadaşlar 3 yaş çocukları hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilir miyim.Pazartesi işe başlicam ve hiç deneyimim yok.

Arkadaşlar 3 yaş çocukları hakkında düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim.Pazartesi işe başlicam ve hiç deneyimim yok.

ya ilk günü çocuklara balon verilebilir ama bunun sadece bu günlük olduğunu ve tanışmanızın bir hediyesi lduğunu anlamalılar.
Okula her geldiğinde ona balon verileceğini düşünmemeli. ben bunları düşünüyorum.
ama gnelde tercihim ilk günü onllarla beraber oyunlar oynamak.

Arkadaşlar kısmet olursa bu pazartesi bende göreve başlıyacam.İnanın ne yapcagımı hiç bilmiyorum.daha yeni gidecem yeni görecem.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

görevde ilk günler zordur arkadaşlar ben bu yıl 5. yılıma başlıyorum ama hala ilk senem gibi tedirginim her yıl yeni öğrenciler tabi size önerim sabırlı olun özellikle ilk gün sınıfa girmek istemeyen öğrenciler olacaktır bir yandan da sizin sınıftakilerin yanında bulunmanız gerekecek o yüzden sakin olun velilerin çocuğu sakinleştirmesine izin verin ancak sınıfın içine kadar girip günü çocuğunun yanında geçirmesine müsade etmeyin çünkü bu işinizi zorlaştıracaktır bunun dışında olayları akışına bırakın çocuklar öyle tatlılar ki herşey umduğunuzdan kolay ve güzel olacaktır hepimize bol şanslar

ilk senem ve bende çok heyecanlıyım. stajlarımda ilk gün veya ilk hafta bile bulunmadığım için ne yapılır, velilere karşı nasıl bir tutm içinde olmalıyız hiç bilmiyorum. şimdi diyorum ki "keşke önceki seneler fırsat olsaydı da gitseydim bir sınıfa görseydim."
umarım herkesin umduğundan güzel ve sorunsuz geçer.

arkadaşım zaten stajla o kadar farklı ki sana ait sınıfa girmek ben de staja gittiğim zamanlar biliyordum ki bu sınıfın bir öğretmeni var sıkıştığım yerde yardım alabilirim ama kendi sınıfında iş değişiyor o sınıfın herşeyi sensin velilerle iyi ama mesafeli iletişim kurman iyi olacaktır gerisi gelir zaten

Ya bende de çok korku ve heyecan var..benim de ilk günüm olacak...önerileriniz için teşekkür ederim..hepsini yapmaya çalışacağım...

gönülden başarılar arkadaşım
öncelikle şunu unutmayın genceciksiniz, pırıl pırılsınız, taze bilgilerle dolusunuz
korkacağınız şey ilk gün tecrübesizliği değil sizin taze bilgilerinizi kabullenmek istemeyecek ve sürekli tecrübenin her şeyden önce geldiğini savunan deneyimli(?)öğretmenler olacaktır
kendinize, bilginize güvenin

zeyneperol' Alıntı:
öncelikle şunu unutmayın genceciksiniz, pırıl pırılsınız, taze bilgilerle dolusunuz
korkacağınız şey ilk gün tecrübesizliği değil sizin taze bilgilerinizi kabullenmek istemeyecek ve sürekli tecrübenin her şeyden önce geldiğini savunan deneyimli(?)öğretmenler olacaktır
öncelikle teşekkür ediyorum ve söylediklerinize aynen katılıyorum..benim okulum bağımsız anaokulu ve kesinlikle tek başıma hareket edemiyorum..aklımda o kadar çok fikir var ki..ama hemen başlayamadım yapmaya çünkü dediğiniz gibi diğer öğretmenler...anlatabildim sanırım:)ama zamanla bunu yenip aklımdakileri yapmaya başlayacağım...sevgiler.

çocuklarla muhabbet edebiliriz,oyunlar oynatabiliriz,bilgilerini ölçmeye çalışabirliriz.
ee tabi veliler konuşundada ne fazla sert bir tavır nede fazla yumuşak bir tavır göseterelim.fazla yumuşak olduğumuzda bizi öğretmen değilde sıradan bir kişi gibi görebilirler ve sınıfta siz olsanız bile çocuklarına kendileri müdahale edebilirler.fazla sert olmuğumuzda da aramızda istenmeyen çatışmlar vs olabilir.

zeyneperol' Alıntı:
[/quote
zeynep arkadaşımıza katılıyorum.bana kalırsa gergin olmayın,heyecan mutlaka yaşanacaktır ama bunu kontrol etmeye çalışırsanız kendinizi daha güvende hissedersiniz.rahat  ve doğal olursanız hem çocuklar hemde velileriniz size daha kolay adapte olur.unutmayın ki ilk intiba çok önemli.zerrinin söledikleri çok doğru velilerinize karşı tutumunuz ne sert ne yumuşak olmalı.ilk gün nasıl başlıyorsa genelde o şekilde devam ediyor çünkü.neler yapma konusuna gelince;o gün önemli olan öğrencilerinizi ortama hazırlamak,huzurlu olmalarını ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaktır.bizler onların ilk öğretmenleriyiz ve bizleri gözlemleyerek  bunu anlamlandıracaklar.mümkün olduğunca serbest ve oyun ağırlıklı çalışmalar yapılmalı diye düşünüyorum...evlerine kendi başına başarabildiğini gördüğü bir çalışmayı alarak gitmesi onun açısından ilk ve en önemli adımdır.materyaller kullanarak proje çalışmaları oluşturulabilir.en azından grup olmanın,yaşıtlarıyla olmanın,ve ordaki çocuklar içinde durumun farklı olmadığını anlamalarını sağlamış olursunuz.evlerine yüzlerini boyayarak gitmelerini sağlayabilirsiniz.boyamadan önce fikirlerini almanız ona değer verdiğinizi anlamasını sağlar....yada saksılara çocuk sayısı kadar mevsim çiçeği dikerek onlara bitki hakkında kısa bilgi verdikten sonra her birine bir öğrencinizin adını vererek ,saksılarınızdan uygun biryerde bahçe oluşturabilirsiniz...EN ÖNEMLİSi ÖĞRENCİNİZ ANNESİNDEN YADA BABASINDAN AYRILMAK İSTEMEZ İSE VELİNİZİ KESİNLLİKLE SINIFA ALMAYIN..eğer bunu yaparsanız hem çocuğun adaptasyon dönemi uzar,hemde diğer çocuklar açısından sıkıntı yaşamanıza sebep olur.çocuk ile uygun bir dille hem siz konuşun hemde ailesinden  konuşmalarını isteyin.ama aileye çocuklarına karşı dürüst olmaları gerektiği hatırlatın.(bazı aileler çocugunu sınıfına sokmak için yalan söyleme yolunu tercih eder ama bunun en büyük sonucu ise:GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM OLMA NİTELİĞİ TAŞIMASI VE SORUNUN DEVAM  ETMESİDİR..şimdilik gece olması itibariyle bunları yazdım.aklıma geldikçe ekleme yaparım.umarım faydam dokunmuştur...

arkadaşa burada çok tartıştık ilk gün neler yapsak heyecanlıyız diye merak ettim nasıl geçti ilk gününüz valla benim umduğumdan çok ii geçti birkaç ağlayan oldu konuşup anlaştık sadece bir çocuğum annesinden ayrılmıyor onu nasıl halledeceğim bilmiyorum birde beni çok sevmişler bugun yan sınıftan 2 öğrenci benim sınıfa geçti biride bugun bana gül getirdi çok güzel duygu yaaaaaaaaaa

bugün çok güzeldi...çocuklarımla oyun oynadık hikaye anlattım onlara resimler yaptık şarkı öğrendik...bende de var iki kişi annesinden ayrılmak istemeyen bugünlük sınıfta annelerin durubiliceklerini söyledim yarın duramazlar ama diye anlattım söz aldım onlardan yarın yalnız durucaklar...yoksa sürpriz yok dedim :D ilk hafta alışma haftası olduğu için velilerime çocukları erken alabiliceklerini söyledim...ben öğlenciyim bu hafta 1-4 arası öğrencilerimle beraberim...ilkgünü böylece atlatmış oldum...

ah beste bende dün söz aldım bugun tutmadı yarın için söz verdi ama bakalım ne oyunu oynattın beste konu olarak açtım ama oyun arıyorım değişik bişey

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri