Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
öğrencim artık eskisi kadar kavga etmiyor o dediğim erkek öğrenciyle.
bugün ilk defa karalama yapmadı ve daireler çizdi. dairelerden yüzler çizmiş 3 tane.birisi anneymiş birisi çocuk biriside babaymış.o öyle söyleyince çok duygulandım bi an kendimi onun yerine koydum da çok zor bişey yaa...

Çok kısa bir süre olmuş geleli.Ailesiyle konuşup tam gün değilde önce bir saat giderek arttırarak saati alıştırmaya çalışabilirsin.Kararlı olmak.Kurallarınız olduğunu söyleyip kurallara uyması gerektiğini söylemelisin.Bu arada ailesinden yapmaktan hoşlandığı şeyleri öğrenip o tarz etkinliklere yer verebilirsin.

arkadaşım onu alıştırmak için yapacağın ilk iş ona sorumluluklar vermek sorumluluk sahibi birisi yapmaktır
bunu yaparkende sorumluluk vermeden önce onun bir iş başarmasını sağla ondan sonra sorumluluğu ver
örneğin sınıf mümessilliği en çok hoşlandıkları şeydir
onu geçiçi öğretmen olarak görevlendir

Konuyu biraz açarsan yardımcı olmak daha kolay olabilir.

teşekkür ederim arkadaşlar öğrencim bugün birazdaha iyiydi dediğiniz gibi bugün ona sorumluluklar verdim.paylaşımlarınız için cok teşekkür ederim

Elbetteki durumu tam olarak göremeden burdan bişeyler söylemek sadece ihtimaller üzerinde durmak demektir.Çocugun küfretmesi muhtemelen ilgi çekmek kaynaklı olabilir.Eğer öyleyse çocuk küfrettiği zaman onunla ilgilenilmemesini deneyip çocugun ilgisini başka yöne çekmeye çalışın derim.Yanlız bu durum ilgi çekmekten ziyade alışkanlık durumuysa o zaman aileden kaynaklanan sorunların olacağı muhtemeldir.Okul aile işbirliği bu noktada daha da ön plana çıkmaktadır.Özetle sorunun kaynağını mutlaka bulun ki o açıdan çözümler üretin üretelim.Kolay gelsin.

mrb izzet öğretmen ben de doğuda görev yapıyorum. ve senin sorunu çok iyi anlıyorum. çocukların türkçeyi bilmemeleri çok zor oluyor eğitim açısından. bi de kış şartlarından dolayı okulda ısınma problemi yaşadık bu yüzden öğrencilerin devam sorunu da olduğu için türkçe öğrenmeleri daha da gecikti. ama ben şöyle bir yöntem uygulamaya başladım. ve biraz yararını görmeye başadım. çocuklarla tekerleme, parmak oyunu ve şarkı ağırlıklı ders işlemeye başladım. bu sayede şuanda hiç türkçe bilmiyen öğrenciler tekerlemeleri ve şarkıları söylemeye başladılar. ama sorun tam olarak çözülmüş değil tabiki. gerçekten bazan tüm ders boyunca kürtçe konuşmamaları için uğraştığımı biliyorum. kolay gelsin hepimize...

sanat etknılıgınde genelde ılk gunllerde cocuklar yapamam edemem derler fakat yardımı esırgemezsek mutlaka daha ıyıye gıderler. Cocuklar faalıyetlerı genelde kendılerı yapmalıdır fakat ılk zamanlar saklama gızleme huyları vardır bu durumda ogretmen harıka olmus senın yaptıgın bu renk olabılır demelıdır.cocuklar renk tonlarını degıstırmeme ozellıgıne sahıptır bunu ıcın renk tablosu sınıfa koyulmalıdır.ılk aklıma gelen sorunlar bunlar azda olsa yararı olmussa sevınırım

ÇOCUKLAR TARAFINDAN ÖDÜL AMAÇ OLARAK ALGILANMADIĞI SÜRECE VERİLEBİLİR BENCE İŞTE BUNU DA ÇOK İYİ DENGELEMEK LAZIM...

TEŞEKKÜRLER MUSTİ

arkadaşlar benımde oyle bır öğrencım var erkek ve ınanılmaz kufur edıyo ew ortamı çok kalabalık ve sanırım ewdede bu tur konuşmalar var bıldıgım tum yontemlerı denedım soylemedıgınde odull verdım , davranısı sondurmeye çalıştım , ilgisini baska yone çektım vb. ama maalesef aile bu duruma duyarsız oldugu için hıçbır sonuç alamadım alamıyorumda unutur gıbı oluyo alılede konusuldugu için çocuk pazartesi tekrar yenı küfürler öğrenmış olarak gelıyo velıler sıkayetçı kaç kere toplantı yaptım ama aıle bu toplantılara bıle katılmıyo napcamı bılemıyorum farklı fıkırlerınız çözum önerılerınız varsa paylasırsanız sevınırım.şimdiden tesekkurler

Ben bu yıl milli egitime baglı bir okulda çalışmaya başladım 3 yaş grubundayım.Sınıfa hakimiyet saglayamakta zorlandım ilk başta.Çocukların bir kısmı alışmış durumda.Ama yeni gelen ögrencilerle ugraşmak ve ayrıca sınıfla ugraşmak zor oluyor.siz bu durumda ne yapıyorsunuz.Aglayan bir çocuk okulu gezmek istiyor.Bir yandan diger çocugun tuvaleti gelmiş.Bir yandanda iki çocugun oyuncak paylaşamama nedenli tartışmalarını kontrol etmek durumunda kalıyorum.Bana yardımcı olurmusunuz.Not yardımcım yok

BENDE FAALİYETLER BULMAK İÇİN ZORLANIYORUM

evet kasları geliştiren etkinlikler genelde vermeye çalıştırıyorum.yırtma yapıştırma.büyük boya kalemleri,Dikkat süreleri kısıtlı oldugundan etkinlik bitmiyor çok çabuk sıkılıyorlar anca birebir ilgilenmem gerekiyor.sen bu konuda ne yapıyorsun? arada 2.5 yaşında olanlar varmı?

1 ÇOCUĞUM VAR KARALAMA EVRESİNDE AMA İNANIRNISIN, 3 YAŞ GRUBUNDAKİ ÇOCUKLARDAN GÜZEL MAKAS KULLANIYOR BOYAMA,BURUŞTUMA,OYUN HAMURU VB.ONLARA UYGUN FAALİYETLER YAPIYORUM.

Valla arkadaşlar 3 yaş grubundayım bende.Çocukların dikkat süreleri çok az olduğu için birebir ilgi istiyorlar.Bende 20 çocuk var.3erli grublar halinde eğitim odasına alıyorum.Bu sırada diğer çocuklar yardımcı elemanla birlikte oyun oynuyorlar.Etkinlik yapımında biraz zorlanıyorum.Bu yaştaki çocuklarla çünkü netür etkinlikler kolay yapılır belli olmuyor.

Ben 6 yaştayım bu yıl ama 3 yaştada çalıştım...Çalıştığım sürece yardımcım yoktu bir stajer geliyordu.Etkinlik seçimimde genelde artık materyale yönelik seçiyordum,Grup etkinliklerine önem veriyordum.Çocuklar çok seviyordu...Drama yaptırıyordum eylenceli geçiyordu...Çocukları belli bir rol dağılımı vermiştim 3 yaşındakiler etkinliklerini bitirdiklerinde 2.5 yaşındakilere ve yeni gelen öğrencilere yardım ediyorlardı.Okulu gezmek istiyen çocuk için ise 3 yaşındaki sınıf arkadaşı tüm okulu gezdiriyordu...Çok hoşlarına gidiyordu.Beraber birşeyler yapmak hoşarına gidiyor...
Umarım yardımcı olmuşumdur...Başarılar dilerimmm:D:D:D

çok tatlılardır onlar yerim ben onları

arkadaşlar 36 ayını doldurmuş olan çocukları seçmeye özen gösteriniz.2,5 yaşındaki çocuk daha kreş çocuğudur anaokulu çocuğu değil. Bizler eğitim fakültelerinden eğitimci öğretmen olarak mezun olduk bakıcı olarak değil... Ben karma yaş grubunda çalışıyorum 4 yıllık bir deneyime sahip olmama rağmen doğrudürüst bir eğitim verebildiğimi düşünmüyorum. 3 yaşındaki öğrenci de 6 yaşındaki öğrenci de bir arada eğitim görüyor. Çünkü ortam müsait değil. Doğrusu ben bebeklik devresi öğretmeni değil okulöncesi öğretmeni olmaya kendimi hazırlamıştım. Bu konudaki eksiklik bende ve biz de değil Milli eğitim sistemindedir.0-3 yaş arası çocuklar için kreşler daha fazla açılırsa bizler de kendi alanımızda daha başarı gösterebileceğimize inanıyorum.

Emeloji' Alıntı:
Ben bu yıl milli egitime baglı bir okulda çalışmaya başladım 3 yaş grubundayım.Sınıfa hakimiyet saglayamakta zorlandım ilk başta.Çocukların bir kısmı alışmış durumda.Ama yeni gelen ögrencilerle ugraşmak ve ayrıca sınıfla ugraşmak zor oluyor.siz bu durumda ne yapıyorsunuz.Aglayan bir çocuk okulu gezmek istiyor.Bir yandan diger çocugun tuvaleti gelmiş.Bir yandanda iki çocugun oyuncak paylaşamama nedenli tartışmalarını kontrol etmek durumunda kalıyorum.Bana yardımcı olurmusunuz.Not yardımcım yok

valla canım işin çok zor aynen benim gibi yani....benimde ne bi stajerim ne de bir yardımcı öğretmenim var....:(

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri