Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
bu senenin modası örümcek adaM.

arkadaşlar bende de var ben de cocuk psikoloğuna sordum oda bu tür kahramanlar cocukların kötülere karşı yapmış olduğu tutum olduğunu soyledi.onlar gibi olup kötulükleri yok etmekmiş:)) :) :)

benim sınıfımdada var kız erkek farketmiyo:) bende şu an için üstlerine gitmiyorum...

sana yardımmcı olmayı çok isterim çünkü okulun basında ben de aynı sorundan muzdariptim senin gibi sandalye kapmaca oynatıyordum ve iki çocugum asla kabul etmediler yenilmeyi. okulun bası alısma safhası diye bir süre göz yumdum daha vsonra baktım iş olacak gibi değil önce konuştum olmadı daha sonra oyunu kestim tamamen bıraktım bir gun farketmediler daha sonra sormaya basladılar öğretmenim neden oynamıyoruz diye aradan bi muddet gecti yine sordular tekrar oynattım dedimki oynamayı öğrenirseniz oynamyabiliriz hemde okulun sonuna kadar genel konuştum tabiki basladık oynamaya kabullenmeyen iki çocugum pek tabi yenildi ve kıyamet koptu bütün sandalyeleri topladım çocukların mindere gecmesini sagladım ve o iki çocuktan birine sence ben neden sandalyeleri kaldırıp oyuna son verdim diye sordum cevap yok simdi bunu düsünmenizi istiyorum dedim yarın tekrar oynatıcam ertesi gunu tekrar oynattım o kadar buyuk bi tepki yoktu ama yine sandalyeleri topladım bir hafta sonunda iki çocugum da artık kazanan arkadaslarını tebrik bile ettiler.umarım sende de işe yarar ama yasları farklı olan çocuklar çok zor bi dene ...

Arkadaşlar 0-3 yaş grubu öğretmenliği yapacağım. bana bu yaş çocuklarının yapabileceği etkinlikleri genel anlamda söyleyebilirmisiniz? teşekkür ederim...

Arkadaşım yaşları küçük olduğu için detaylı ve uzun süren etkinlikleri zor yapmaları güç.ben senin yerinde olsam basit etkinlikleri tercih ederdim. 3 yaşında öğrencim hiç olmadı. şu an en küçük öğrencim 4 yaşında.

2 yıl önce 3 yaştaydım.Artık materyalla detay içermeyen faliyetler yaptırıyordum.Genelde hep artık materyal kullandım el kasları için yararlı olduğunu düşünüyorum.Çok da keyif alıyorduk.
Umarım işine yarar.
Başarılar...:)

çok teşekkür ederim. bende böyle düşünüyodum ama size de sormak istedim.sağolunnnn.....

Bence sınıfiçi kurallarına uyan bir çocuğa ödülünü verirken mutlaka,bu davranışın zaten yapılması gereken bir davranış olduğu ama bunu henüz yapamayan arkadaşlarına örnek olduğu için veya ilk kez bu davranışı göstererek başarabildiği için ödülü hakettiği açıklanmalı.Yani ödül aldığı davranışın zaten yapması gereken bir davranış olduğu hissi verilmeli bence. Çünkü bu bana göre hem davranışın kabulunü hem de bir sonraki davranışındaki ödül beklentisini azaltıyor die düşünüyorum.

SEFA ADINDAKİ ÖĞRENCİM BANA KÜFÜR EDİYOR SAGDAN SOLDAN DUYDUGU LAFLARI BANA VE ARKADAŞLARINA SÖYLÜYOR SİZCE BEN BU COCUGA NE YAPA BİLİRİM ÇOCUK AGIZA ALINMAYACAK LAFLAR KÜFÜRLER SÖYLÜYO OF OF:) YARRDIM LÜTFEN

fritz' Alıntı:
ailesiyle konuşun efendim..
biraz baskıya ihtiyacı olabilir..ya da tavrınızı değiştirmelisiniz, onu şaşırtıp ilgisini başka yone ektarın bir şekilde..

Küfür edenlerin genelde bastırılmış kişiler olduğunu düşünüyorken,küfür eden bir çocuğun baskıya ihtiyacı olduğunu sizden duymak beni şaşırttı açıkçası! :( Bu konuda aileyi ve ailenin çocuğa karşı tutumlarını bilmeden tanımadan birşey söylemek istemiyorum ama bu sorunun da,ailenin veya öğretmenin çocuğa baskısıyla halledilebileceği fikrine asla katılmıyorum.Eğer çocuk sınıfta sizin koyduğunuz sınırları aşıyorsa, çocuğun neden insanları kızdırmak ya da küfretmek istediğini anlamaya çalışmalısınız. Sorunun tam olarak neden kaynaklandığını bilmeden burda sadece ihtimaller üzerinde durabiliriz. Çocuk ilgi çekmek içinmi yapıyor,evde aşağılayıcı bir tututma mı maruz kalıyor, bu konuda model aldığı biri var mı? Öfkesi mi buna neden? Bütün bunları bilmeden çözüm önerilerinin çok işe yarayabileceğini sanmıyorum. Aksi takdirde iyilik yapmak isterken çocuğa ters bir yönden yaklaşıp daha da kötüye gitmesine sebep olabiliriz diye düşünüyorum...

zaten ailede baba küfür ediyor mus annesinde duyduguma gore onu etkliyor oda güzel bir laf oldugunu sanıyor heralde ailesiyle 5 kere konuştum annesi elinden geleni yapıyor babada ses yok bu ınsanı cıldırtıyor sefa cevreden ve babanda duydugu seyleri sölemese sorun olmuyacak ama söylüyor bu durum beni delirtiyorr küfür hiç kımsenın agzına yakısmazz kı 6 yasındakı cogunun agızına hıc yakısmazzzz yani bu konuda her seyi denedım tavrımı bıle degıstırdım ilgisini baska yonede cektım yok cocuk 1 aydır küfür ediyor bıde bana edıyorrr arkadaslarını bıle söylüyor veliler cocuk ıcın sıkayette bıle geldıler nerdeyse veliler bir birine girecek biri diyor ki! benım oglum bu lafları senın oglundan ogrendı bıraz karısık bır durum sızce daha ne yapabilirim

Bence bir an önce babayla iletişime girip çocuğu için ne kadar önemli ve baskın bir kişilik olduğunu ona etkileyici bir dille anlatmanız gerekiyor. Çünkü babanın tutumlarının çocuk üzerinde nelere mal olduğundan ve olacağından haberi yok muhtemelen ! Birilerinin bu maaliyetleri ona göstermesi gerekiyor en kısa zamanda! burdada iş size düşüyor öğretmenim! Bu küfürlerin çocuğa etkisini anlattıktan sonra sorunun kaynağına göre bu durumu ortadan kaldıracak yönlendirmeler gerekiyor. Bu yönlendirmelerin uygulanmasını sağlamak içinde babayı okula davet edin misafiriniz olsun,eve giderken çocuğun güzel bi davranışını babaya mal edip notlar göndererek onu motive edebilir ve güzel düşünmeye yönlendirebilirsiniz.

teşekkürler

Rica ederim tatlı tokatlı :) :)

Tokatlı Dilan arkadaşım kesinlikle haklı baskıcı bir tutm kesinlikle ters teper 6 yaş grubu meraklı bir gruptur.Küfürü bir kez duymuş keşfetmiştir etrafından da bir tepki aldıysa olumlu olumsuz farketmez hoşuna gitmiştir.Zaten anlattığınıza göre babayı model alıyor.Çözüm yolunuzda kesinlikle baba yani aile uygun bir konuşma ile babaya durumu izah edin.Ve aile ile birlikte çözüm yolları düşünün siz de iyi biliyorsunuz ki bulunucak basit akılcı çözümler öğrencinizi bu davranışından uzaklaştıracaktır.6 yaş döneminde bu tür bir davranış gözlemlenebilir önemli olan zamanında doğru bir yolla bu kötü davranışı çocuğa yara vermeden silebilmek...

YELLOW' Alıntı:
Tokatlı Dilan arkadaşım kesinlikle haklı baskıcı bir tutm kesinlikle ters teper 6 yaş grubu meraklı bir gruptur.Küfürü bir kez duymuş keşfetmiştir etrafından da bir tepki aldıysa olumlu olumsuz farketmez hoşuna gitmiştir.Zaten anlattığınıza göre babayı model alıyor.Çözüm yolunuzda kesinlikle baba yani aile uygun bir konuşma ile babaya durumu izah edin.Ve aile ile birlikte çözüm yolları düşünün siz de iyi biliyorsunuz ki bulunucak basit akılcı çözümler öğrencinizi bu davranışından uzaklaştıracaktır.6 yaş döneminde bu tür bir davranış gözlemlenebilir önemli olan zamanında doğru bir yolla bu kötü davranışı çocuğa yara vermeden silebilmek...

:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

arkadaşlar birde şöyle bir durum var bazı babalar veya veliler çocuğunun küfürlü konuşmasını istiyor yani ona, küfür etmek doğal bişeymiş gibi bunu çocuğa oturup öğretiyorlar. bu durumda öğretmenin yapabileceği şeyler kısıtlı. hep demiyormuyuz okul aile işbirliği diye,aile işbirlikçi olamzsa böyle durumlar çözülemez! kolay gelsin......

cigdos' Alıntı:
arkadaşlar birde şöyle bir durum var  bazı babalar veya veliler çocuğunun küfürlü konuşmasını istiyor yani ona, küfür etmek doğal bişeymiş gibi bunu çocuğa oturup öğretiyorlar. bu durumda öğretmenin yapabileceği şeyler kısıtlı. hep demiyormuyuz okul aile işbirliği diye,aile işbirlikçi olamzsa böyle durumlar çözülemez! kolay gelsin......

Haklısın cigdos aile işbirlikçi olmazsa öğretmenin yapabilecekleri kısıtlı!işte bu yüzden önce aileyi tanıyıp hassas noktalarından yakalamak gerekiyor diye düşünüyorum. Yani aşamalı bir yaklaşım gerekiyor böyle aileler için.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri