Öğretmenlerin Öğrencilerden Şikayetleri - Öğrenci Problemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fazilettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:05
öncelikle hamile olduğum için tüm çocuklar bana karşı oldukça koruyucu. bana çarpmamaya, birsey atmamaya dikkat ediyorlar. kendi aralarında konuşurlarken çok duyuyorum. bende onlarla bebeğimle ilgili tüm gelişmeleri paylaşıyorum, birlikte isim düşünüyoruz mesela. eğlenceli oluyor hepsi genelde babasının ismini yada abisinin ismini öneriyor:) heraketlerim ağırlaştı eskisi gibi değilim bazen çocuklara haksızlık mı oluyor diye düşünüyorum ama elimden gelenin en iyisini vermeye çelışıyorum onlara. derslerinde başarılar nezihe

çiğdoş ben daha önce köyde çalışıyordum ve seninkiyle aynı koşullardaydım yardımcım yoktu ve tuvalaeti bizim kattaki diğer birinci sınıflarla kullanıyoduk lavabo sorununu bende tahta bir oturak yaptırarak çözdüm yetişkinler içindi lavabo boyu çünkü son yılımda sınıfa dolablı bir lavabo yaptırdık şu an ben bulunduğum yerde belediye başkanıyla görüştüm öncelik tuvaletti ve bizim klozetleri çocuklara göre yapacaklar bence bulunduğun yerdeki esnaflarla görüş belediye başkanıyla görüş ben sınıfa halıyı esnaftan bizzat para toplayarak aldım örneğin ve tuvaletlerimizi belediye başkanı yaptıracak sen iste yardım alamasanda en azından denemiş olursun sen bence git ve şansını dene ben şu an diş fırçalatıyorum ama yine aynı yöntem tahta oturak çünkü sınıfımda mutfak bölümü var orda fırçalatıyorum kolaylıklar dilerim

:36_3_12::11::11:Bir öğretmen arkadaşım benim sınıfıma 4 yaşındaki çocuğunu göndermek istedi.yanlış anlamayın benim sınıfım 6 yaş grubu öğrencileri ile dolu (26 öğrenci)bir sınıf ve 5 yaş dahi yok.Arkadaşın gerekçesi evde çocuğun sıkıldığı ve okula gitmek istediğini söylemesiydi.Ben de sınıfımın yeteri kadar kalabalık olduğunu ve 4 yaşa hitap etmediğini çocuğunun diğer öğrencilerin etkinliklerini engelleyebileceğini,dikkat gerektiren etkinliklerde de dikkatlerini dağıtabileceğini söyledim.Ayrıca da kayıtsız bir öğrencinin sorumluluğunu almamın doğru olmayacağını belirttim.Sonuçta bu eğitimci arkadaş benimle konuşmamaya başladı.Ayrıca bana" başka bir ilçede bir öğretmen arkadaşımın çocuğu 3,5 yaşında bakıcı tutmadılar anasınıfında duruyor"gibi bir cümle kurdu.Okul öncesi denilince evet sıfır 6 yaş grubudur fakat ayların ve yaş farklarının etkisi ve ayrıcalıkları düşünülerek okul öncesi kreş,anaokulu ve anasınıfı diyerek ayrılmadımı?o zaman anasınıfında küçük yaş grubunun ne işi var?neden bunlara izin veriliyor.Helede bu talepte bulunanlar aynı okulda çalışan öğretmenlerse Biz bizi anlamayan velilerimize hiç kızmayalım.Bazı öğretmenler bile anasınıfının sadece oyun olduğunu düşünerek 3,5-4 yaşı gönderiyorlarsa yapacak çoook işimiz var.

saldırgan çocuğun sürekli yaptığı olumlu davranışlarını ödüllendirerek, enerjisini haraketli etkinliklerle atmasını sağlayarak,vurmasının yanlış olduğunu sürekli konuşarak,ve onu özellikle olumlu davranışlara iterek ve o olumlu en ufak bir davranış gösterdiğinde abartarak tüm sınıfa onu alkışlatarak sakinleştirebilirsiniz.

sanat etkinliğinde bence en önemli olgu yaratıcılıklarının körelmesidir.Öğretmen buna çok dikkat etmelidir.Diyeceksin nasıl körelir sanat etkinliğinde.Evet bazı öğretmenler varki çocuklara örnek gösteriyor.Çocuklardan aynısını yapmasını bekliyor.Çocuk zamanla hep örnek gösterilmeye alıştığı için artık başkalarına baka baka birşeyler yapmayı öğreniyor.Örnek gösterirsen,işte bunun gibi yapcaksın ,şurası mavi olucak burası yeşil olucak dersen gelecek nesili hiç düşünemiyorum

örnek göstermek tabiki yanlış ama çocuk karşısında somut bişiy görmek istiyor yani tabiki renk seçimi serbest bırakılabilir ama ben mesela tahtaya bir örnek asarım...bence buda çok önemli...mesela forumda bi faaliyet var ben bunun çıktısını alıp sınıfa götürdüğüm zaman aaaa ne kadar güzel diyip hevesleniyorlar....

ANNESİYLE KONUŞTUM.ANNE BEN ONU BAZEN DÖVÜYORUM DEDİ. VE ÇOK SORUNLU BİR AİLE YAPISINA SAHİP, ANNENİN İKİNCİ EVLİLİĞİ FALAN ÇOCUK ANNANE VE DEDYLE BÜYÜMÜŞ 5-6 AYDIR ANNENİN YANINDA. ÇOCUKTA AYRICA BİRİNE BAĞLANMA İHTİYACI VAR.BUNLARI KONUŞTUM ANNEDE ZATEN TERAPİ MERKEZİNE GİDECEKLERİNİ SÖYLEDİ BENDE İYİ DÜŞÜNMÜŞSÜNÜZ DEDİM.

ben devlet okulundayım.lavabolar çok temiz olmuyor ayrıca boyları yetişmiyor asamak yaptırsam bile fırçayı oraya buraya sürme ihtimalleri var yere düşürme ihtimalleri var faydadan çok zarar vereceğini düşünüyorum.bu yüzden fırçalatmıyorum ama bir çizelge verdim fırçalayıp fırçalamadıklarını oradan takip ediyorum.(sabah ve akşam olmak üzere)

Ah be güzelim ne yapalım elimizde sihirli sopa yokki.....sağlıklı çocuk yetiştirmenin yolu sağlıklı yetişkin olmaktan geçer,aile sorunluysa ve çözümsüzse elden ne gelir? kurtarabildiğin deniz yıldızı adına savaş bizimkisi,sen elinden geleni yapmışsın vicdanın rahat olsun kolaylıklar dilerim dilbercim

TEŞEKKÜR EDERİM EYLEMCİM. DEDİĞİN ÇOK DOĞRU BİR DENİZ YILDIZI İÇİN BİLE DEĞER. İŞİMİ SEVİYORUM AH BİDE BAKICI OLARAK GÖRÜLMESEK, O GÜNLERİ GÖREBİLECEKMİYİM ACABA.

Bir sınıfta farklı yaş grubundan öğrencilerin olması bence de saçma benim sınıfımda 2000,2001,2002 li öğrenciler var neyse ki sınıf mevcudu az o açıdan çok fazla zorlanmıyorum ama kesinlikle tavsiye etmem kim ne derse desin anasınıfında aralarında yaş farkı olan çocuklardan grup oluşturmamak gerekiyor.Çocuğu sınıfa almadığın iyi olmuş.

çok haklısın dilbercim maalesef öyle görüyotlar ama zamanla bizim gayretlerimizle bu aşılacaktır emin ol

arkadaşlar içinde bulunduğumuz hafta sağlk haftası olması münasebetiyle yarın (inş.) diş fırcalama partisi yapacağız.normalde ben fırcalatmıyorum.hem çok zaman alıyorvede çok temiz bulmuyorum.evde fırcalamalarını sık hatrlatıyorum.
arkadaşlar diş fırçalamayla ilgili takip çizelgesi yapıyorlarmış.ben çok doğru bulmadım. bu tarz takip çizelgeleri çocuğu yalana alıştırır,annelerimiz çocuk gelişimi hakkında çok bil gili değil(epeycesi)tehditkar olabilirler diye düşünüyorum.temizlk ve diş fırcalamada aile iileişbirliğiçok önemli.

merhaba arkadaşalr benim sürekli gelen 8 ögrencim var erkekler hiç bi zaman dans etmek istemiyor ailler ve idare için zorladık.bugun prova yaptık biri agladı biri dondu diğerleride dans etmedi çok kotu oldu ...ne yapacagımı bilemeiyorum tecrubeli arkadaşlar ne yapmalıyım aklım karıştı.12 şubattan beri çalışıyoruz 3ü çok istekli kafam karıştı..mikrofon yok teyp yok nolcak bizim yavrucukların hali??:36_11_13:

23nisanda belediye ayarlayacak ses düzenini dediler inş.ama benim sormak istediğim :istemyor yapmasınlar ,demekten ziyade onları nasıl istekli hale getirecegim ...başlangıca göre sınıfta daha ii oynıyorlar.ama kalabalıktan korktular sanyorum..biri ,hasan niye oynamıyor bende oynamam die tuttrdu.iyiy örnek alldrmak için neler yaptım ama fayda etmemiş anlaşılan...2taen ödül belediye veriyor .hareketleri yaparsanaız kameraya çekicem dedim oda yetmedi ailelerde hediye alcaklar buna ragmen erkekler isteksiz.içerde serbest dans ederken sorun yaşamıyorlar gerçi sene başında onuda yapmıyorlardı..cevap yazdığınız için çok teşekkurler.sevgiyle kalın hocam başarılar..

demes olurmuyum ne diller doktum hocam yaazık kızlar resmen yalvardılar başından beri sözel desteği eksik etmiyorum ama çocuklar için önemli değil birilerinin begenisi yaptıgınızı benim için kendiniz için aileniz için yapın dedim o da sokmedi.zaten harika yaptınız dedğimde hemen şımarmaya başlıyorlar...şaştım kaldım:10:cevap için teşekkrler sevgiyle kalın

canım bence ailelerininden bu konuda yardım alabilirsin.anne ve babaları bu konuda desteklerse çocuklar istekli olabiliyo.ben de de vardı oyle çocuklar ailelerden yardım istedim çocukları motive konusunda.ve bir de ödül verdim.örneğin dans edince onu haftanın kral ve ya kraliçesi seçtim.böyle böyle dans etmeye başladılar.şu anda çok iyiler

çocukları 23 nısana hazırladım.benım öğrencılerim engelli çocuklar.nedense kaymakam ve milli eğitim müdürü izin vermedı.bu haber cuma günü bize ulaştı hemde,o anki durumum çok kötüydü herşey hazır ,çocuklar ağlıyor ve müdürüm geldı çocukların içinde söyledı(bukadar da duyarlıdır kendısı).ama en üzücü durum,gözlerınde ve elinde sorun olan öğrencimdi.ÖĞRETMENİM YOKSA ONLARDAMI BİZDEN KORKUYOR dedi.bu ne demek ya hadi siz açıklama getirin bakalım....nefret ediyorum.....çok üzgünüm.yani şunu dıyelım bizim çocukların BAYRAMI yok çünkü onlar engelli.....

Yazık yani yazık , başka bir şey diyemiyorum. Bu kadar da olmaz.

ÖĞRETMENİM YOKSA ONLARDAMI BİZDEN KORKUYOR bir çocuğa bunu dedirtebiliyorsunuz, topluma örnek olması gereken insanların böyle davranmasını kınıyorum. O çocuklara öcü muamelesi yapılmasına , yok sayılmasına ben de nefretle bakıyorum. Ne farkı var onların ,toplumdan dışlamaktan burda sizin yeriniz yok demekten başka bir şey değildir bu.

YAZIKLAR OLSUN.......

tşkler hocam malesef öyle bız bu sorunları hep yaşıyoruz ama çocukların bayramında olması daha da kötü

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri