Öğrenci sınıf sayıları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GÜLAYŞE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
Merhaba arkadaşlar bu yıl sınıfımda mütiş dengesizlik var.Sınıftaki gürültü bile çogaldı serbest zamanda sorun yaşıyoruz.Erkek öğrenciler biraz daha vurdulu kırdılı oyunlar yaratıyorlar valla işim zor helede gösteri hazırlarken. Bu durumda olan arkadaşlar ne yapabiliriz.

BU BİR OTOMATİK MESAJDIR Alcen... Konu açtığınız için teşekkür ederiz.Kurallarımızı okuyarak konu açtığınızı umuyoruz.Kurallara uygun olmayan konular ve daha önce benzeri açılmış konular silinmektedir.Forumumuzdan en iyi bir şekilde yararlanmanız dileği ile...

Allah kolaylık versin arkadaşım gerçekten işin zor gibi görünüyorr..

benimde geçen yıl öyleydi çok zorlandım sınıfımda davranış panosu iyi etken oldu hediye felan aldım serbes zamanı biraz az tutuyordum herzaman kızlardan şikayet gelir... allah yardımcın olsun

Teşekkürler arkadaşlar evet zor bir yıl olacak kendimi hazırladım .Davranış panosu iyi fikir sağol hocam.

benim 11 öğrencim var ve sadece 1 kızım var.çok kötü oluyor gerçekten.kolay gelsin

allah kolaylık versin hocam başka diyecek bişeyim yok

benim 12 erkek 10 kız o açıdan şanslıyım ama şu durumda bile çok problem oluyor..allah size kolaylık verin hocamm

Gerçektende zor ama bu yıl genelde erkek öğrenci çoğunlukta galiba.Yoksa arkadaşlar yine mi kız çocukları okullara gönderilmiyor acaba ne dersiniz?

Hocam evcilik köşesi değil ama legolar hep ilgi kaynağı doğal olarak 20 erkek çocuğa az geliyor.Ben artık ilgilerini başka köşelere çekmeye çalışıyorum.Bu arada köşeler arası diyalog ta benim için yorucu oluyor.Gerçekten oyuncaklar bile yetersiz kalıyor ne zor ya.

arkadaşlar benim durumum çok vahim bu sene bu kadar uçurumla hiç çalışmadım daha önce,bir öğrencim kendi kendine okuma yazma öğrenmiş ve olağanüstü düzeyde hecelemeden bende bile hızlı okuyup yazabiliyor ve dahası okuyabildiği için süper bilgi sahibi,her konuda bilgisi var çünkü 4 ve 5.sınıfların testlerini çözüüyromuş tek sorunu normal olarak sosyal yönü zayıf onu seneye BİLSEM'e yönlendirdim aile bilinçli ama daha kötüsü birde öğrencim varki bizi sınıfça çıldırtmak üzere konuşma hiç yok o yüzden süper şekilde davranış problemli ve inanamazsınız denemediğim yol kalmadı yok eli dursa ayağı durmuyor ve saldırgan şiddet davranışı dikkat sorunu herşey var ve ben bu iki uçurum kadar farklı öğrenciyi kaybetmek istemiyorum ama hadi biri olsa neyse iki farklı öğrenci diğerleri hadi benzer özelliklerde ama bu iki zıt uç ben ne yapcamyaaa ne olur arkadaşlar bakın çıldırmak üzereyim fikri olan deneyimi olan bişeyler yazsın dayanamıyorum kafaya takmaktan başımda daha önce hiç olmamış ağrılar var artık ne yapabilirim ??????????

BU BİR OTOMATİK MESAJDIR eylem29karaman... Konu açtığınız için teşekkür ederiz.Kurallarımızı okuyarak konu açtığınızı umuyoruz.Kurallara uygun olmayan konular ve daha önce benzeri açılmış konular silinmektedir.Forumumuzdan en iyi bir şekilde yararlanmanız dileği ile...

Konuşamayan çocuklarda davranış problemleri çok olur, bir şekilde dışaya vurması lazım. Benim sınıfımda bu sene öğrencim hiç konuşamıyor ve sürekli bağırıyordu. Annesine huyunu suyunu sordum nasıl bir çocuktur bağırmasını nasıl durdurabilirim, nelerden etkilenir diye çok hareketli ayrıca. Sert davranın dedi, yumuşak konuşursanız sizi suistimal eder söylediğiniz her şeyi anlıyor işine gelmiyor dedi. Verdiğim komutları yapıyordu zaten ama kısa bir süre tabii. Türkçe, müzik, oyun sanat bütün etkinliklerde hep yanımda oturdu arkadaşlarını benim yanımdan izledi etkinliklere katıldı ve bu çok etkili oldu. Hereket etmedi bağırmadı arkadaşlarını rahat gördüğü için dikkatini böyle çekebildim ve yanmda durdukça öğrendi şimdi daha her şeye adapte olmuş durumda. Bu öğrencim sınıfım bölündüğü için bende değil şu anda, diğer öğretmeni de aynı yöntemi uyguluyor ve etkili olabiliyor.
Üstün zekalı öğrencinize de bireysel olarak kapasitesine göre kendinizi ayarlamanız gerekiyor bence. İkisinin de birbiriyle bir alakası yok gibime geldi sadece sizin için hocam sınıfınızda iki uç örnek olmuş. Kolaylıklar dilerim kendinizi yıpratmayın lütfen:)

Konuşamayan çocuklarda davranış problemleri çok olur, bir şekilde dışaya vurması lazım. Benim sınıfımda bu sene öğrencim hiç konuşamıyor ve sürekli bağırıyordu. Annesine huyunu suyunu sordum nasıl bir çocuktur bağırmasını nasıl durdurabilirim, nelerden etkilenir diye çok hareketli ayrıca. Sert davranın dedi, yumuşak konuşursanız sizi suistimal eder söylediğiniz her şeyi anlıyor işine gelmiyor dedi. Verdiğim komutları yapıyordu zaten ama kısa bir süre tabii. Türkçe, müzik, oyun sanat bütün etkinliklerde hep yanımda oturdu arkadaşlarını benim yanımdan izledi etkinliklere katıldı ve bu çok etkili oldu. Hereket etmedi bağırmadı arkadaşlarını rahat gördüğü için dikkatini böyle çekebildim ve yanmda durdukça öğrendi şimdi daha her şeye adapte olmuş durumda. Bu öğrencim sınıfım bölündüğü için bende değil şu anda, diğer öğretmeni de aynı yöntemi uyguluyor ve etkili olabiliyor.
Üstün zekalı öğrencinize de bireysel olarak kapasitesine göre kendinizi ayarlamanız gerekiyor bence. İkisinin de birbiriyle bir alakası yok gibime geldi sadece sizin için hocam sınıfınızda iki uç örnek olmuş. Kolaylıklar dilerim kendinizi yıpratmayın lütfen:)

teşekkürler cimi peki konuşamayan öğrenciyi sürekli yanında tutarak mı kazandın başka uyguladığın bir yöntem oldu mu?üstün zekalı ile bu çocuğun ilgisi yok sadece beni iki farklı durum olduğu için zorluyor canım

Eylem serbest zamanda normal oynuyordu, ne zaman ki etkinliklere geçsek mesela Türkçe, parmak oyunu, hikaye, müzik başlıyor bağırmaya oturmuyor, yatıyor yanıma alınca susuyordu ve yaptığımız her şeyi yapıyordu. Oyunlarda da elini tutarım, sanat öyle hep birebir onu alıştırana kadar öyle yapıcaktım bir süre yoksa durum çok fenaydı etkinlik yapamıyordum. Annesinin dediği gibi sert bir dille kararlı bir şekilde hayır derdim kendisine dinliyordu da tekrarlıyordu işte. Benim bu öğrencime benzer mi yani senin çocuğun durumu? Etkinlikler ilgisini çekene kadar yanında bir otursun bakalım denemediysen dene istersen.Önce etkinliklere katılımını sağlamaya çalışmıştım sonra duruma göre ilgisini falan takip edecektim. Bu çocuk bende az kaldığı için daha farklı bir yöntem denemedim. En çok ilgisini çeken etkinliği tespit edip sorumluluklar vermeyi deneyebilirsin bunlardan sonra, doğru davranışlar gösterince alkışlamak övmek gibi...

mutlaka ödül yöntemini kullanmalısın

mutlaka ödül yöntemini kullanmalısın

mutlaka ödül yöntemini kullanmalısın:egg61nb:

teşekkürler arkadaşlar cimi aynen anlattığın gibi serbest zamanda sorun yok diğer etkinliklerde sorun var hemde çok.ödülü denedim canım ama bu kez çok ama çok şımarık tavırlar gösterip dil falan çıkarmaya başladı güleryüzlü davrandığımda tamamen agresifleşiyor inan bunu çok denedim elif sertkonuşmam işe yarıyor ama sürekli sert olmayıda sevmiyorum sabırım biraz iyi olacağını düşündüğüm yöntem sürekli yanımda tutmak bunu daha çok deneyeceğim aklınıza başka fikir gelirse yazarsanız sevinirim arkadaşlar

selam arkadaşlar benimde öğrenci sorunlarım var.ağustos atamasında bi köy okuluna atandım.müdür geçen yıl sağlık pocağından 2003 doğumluların listesin alıp ilçe milli eğitime göndermiş yaklaşık 15 kişi falan. dolayısıyla da ben okula atandım. ama şuan 2004 lü öğrencimle birlikte sınıfta 5 öğrencim var.iki aydır nasıl öğrenci toplarım diye yapmadığım kalmadı en sonunda durumu ilçe milli eğitime bildirdim ama onlarda bazı nedenlerden dolayo beni bekletiyolar. bizim durumumuz ne olcak bilmiyorum yani. bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi olanlar varsa beni bilgilendirebilirlermiiii
teşekkür ederim.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri