Hazırlamak Zorunda Olduğumuz Evraklar Hakkında;

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilkayy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:33
anasınıfı aidatlarından bir harcama yapacaksanız mutlaka bunun karar defterine yazılması gerekiyor.Ama bu ufak tefek her harcama için geçerli değil tabiki büyük miktarlardaki harcamalarda.Diğer ufak harcamalar içinde sene başı toplantısında böyle harcamalar yapılabileceği belirtilmeli.Bu defteride satın alma komisyonunda kim varsa onlar tutacaklar.Bize müfettiş geldiğinde mutlaka bakıyor

Bildiğim kadarıyla sınıfa demirbaş eşya türünde birşey alınacağında karar defterine yazılır.Mesela toplantıda alınan kararlar ve sınıfa perde alınmasına,dolap alınmasına karar verildi diye yazılır.

arkadaşlar yukarıda bahsettiğim gibi ben okula sonradan geldim.sene başında satın alma komisyonu falan oluşturulmamış .sınıfta karar defteri diyebirşey yok zaten ...müdür yard.na soruyoruz gerek yok diyor.diğer arkadaş geçen senede aynı okuldaymış müfettişler istemedi sormadılar diyor...ben şimdi napayım bu saatten sonra komisyon mu oluşturayım yoksa kurbanlık koyun gibi müfettişlerin yolunumu bekleyeyim...

bence sen müdürden ısrarla karar defteri iste çünkü bu daha yararlı olur giden paralar nereye harcanmış bilirnir yoksa muallakta iş yapmayın teftişte verecek cevabınız olsun aslında sorumlu olan kişi müdür olur (sanıyorum) ama tedbiri elden bırakmayın zaten çok zorlayıcı bir iş değil kurulu oluşturduktan sonra,, bu saatten sonra olsa bile bunun 2. dönemi var
kolay gelsin

arkadaslar benimsınıfa bişe alındığı yok hep ben alıyoruumm ya idareden hiçmenmun deilim sınıf betondu zorzar halıflex yaptırdıım muduree karar defterim felanda yok zatennn :( benimbu sene ilşk senem bana yardımcı olun lutfen tesekkurler

Zor bir durum. Benim okulumda istediğim materyalleri Müdürüme söylüyorum. ne alıncaksa pazarlığını gidip birlikte yapıp mali duruma göre alışveriş yapıyoruz. Fiş,fatura ve karar defterine be sadece imza atıyorum.Bu konuda bizimle ilgilenen müdür yardımcımız defteri hazırlayıp fişleri toparlayıp düzenliyor. Bizde defterde yazılanları okuyoruz ve imzalıyoruz. Yani demek istediğim bu konuyla sizin bir alakanız yok bu ilgili müdür yardımcısının sorumlulugunda olan bir durum. Zaten anasınıfı ile ilgili müfettişler geldiğinde bunu size değil ilgili müdür yardımcınıza sorarlar. Siz planlarınızdan,hazırlamanız gereken evraklardan ve dersinizden sorumlusunuz.

yapılan harcamalr karar defterşne yazılmaz arkadaşlar karar defterine öğretmenler kurulu zümre öğretmenler kurulu daha açıkçası eğitim-öğretimle ilgili konular yazılır ....harcamalr için ayrı bir defter tutmanız gerekir bilginize.......

ewet ya doğru ben gelir gider defterini dekont defterine tutuyorum haklısın aras karar defterine öğretmenler müdür ve yardımcısı ve sınıf içinde görev ve sorumluluk alacak en az iki veli seçilir ve kurul oluşturulur sınıf için alınan kararlarda bu kişilerin imzaları atılır örneğin sınıf için bakıcı bayan seçilecekse bunlar karar defterine yazılır alınacak ne varsa bunlar maddeler halinde karar defterine yazılır
(ve alınınca diğer deftere gelir gider yazılır )

Öncelikle okul müdürü bu defterleri tutması için öğretmeni görevlendirme hakkına sahiptir.Karar defteri alınan kararın ve satın alma ve teslim alma komisyonlarının yaptığı işlemlerin ayrıntılı bir şekilde yazılmasını gerektirir.Birde alınan tüm malzemelerin yoğaltım defterine işlenmesi tükendiği veya kırıldığı zaman da yoğaltım defterinden düşülmesi gerekmektedir.

Öncelikle okul müdürü bu defterleri tutması için öğretmeni görevlendirme hakkına sahiptir.Karar defteri alınan kararın ve satın alma ve teslim alma komisyonlarının yaptığı işlemlerin ayrıntılı bir şekilde yazılmasını gerektirir.Birde alınan tüm malzemelerin yoğaltım defterine işlenmesi tükendiği veya kırıldığı zaman da yoğaltım defterinden düşülmesi gerekmektedir.

arkadaşlar benim kafam çok karıştıişin içinden çıkamaz durumdayım...

dönem başında kendi hazırladığım bir çocuk-veli tanıma formunu velilere doldurttum..Bu hafta çocuklara denver testi yapacam..o kadar..Başka hiçbirşey yapmadım:(

Benim başka ne yapmam gerek?:10:

:10: arkadaslar ben bu sene ilk kez karne doldurcam ve benim ki kalpli buyuk kuçuk orta seklinde ben onların içini fosforlu kalmele doldursam olur herhalde şimdiden tesekkurler

OLUR.İLK KARNENİZ HAYIRLI OLSUN.BENDE 7. KARNEMİ DOLDURACAM.YA PA KARNESİ DOLDURAN ARKADAŞLAR DİKKATLİ OLSUN ÇÜNKÜ EKSİK BASILMIŞ

bende eksik yoktu

sengun' Alıntı:
Öncelikle okul müdürü bu defterleri tutması için öğretmeni görevlendirme hakkına sahiptir.Karar defteri  alınan kararın ve satın alma ve teslim alma komisyonlarının yaptığı işlemlerin ayrıntılı bir şekilde yazılmasını gerektirir.Birde alınan tüm malzemelerin yoğaltım defterine işlenmesi tükendiği veya kırıldığı zaman da yoğaltım defterinden düşülmesi gerekmektedir.

bu sölediklerini biraz araştırmanı tavsiye ederim

KARAR DEFTERİ ANASINIFININ OLMAZLARINDAN.KOMİSYONLAR-BANKADAN PARA ÇEKME YETKİSİNİN KİMLERE VERİLECEĞİ-YAPILAN HARCAMALAR VE FATURA BEDELLERİNİN ÖDENMESİ BU DEFTERE YAZILIR.

Arkadaşlar okulunuza müfettiş geldimi.Geldiyse neler istedi.Bana cuma günü,öğlen grubunada bugün geldi.Günlük plan yaparken kaynağın ne dedi,çocuklar kayıt yaptırmadan önce çevre inlemesi yaptın mı?mevzuat izleme defterin var mı?diye sorular sordu daha çok sordu ama ben geçirdiğim şok yüzünden hatırlamıyorum gerisini.Fakat dosya form gibi şeyleri sormadı.Diğer öğretmenede tehlikeli diye tahta blokları kaldırmasını söylemiş.Yemek duasında niye çabuk yiyelim diyorlar boğulmazlar mı demiş.Yani zor bir gündü.Hakaret ise diz boyu.Sizin nasıl geçti merak ettim

geldi geldi ..
ne getirdi...
geldi arkadaşlar planlar yönetmelik ve program kitapları etkinlikler ile ilgili kitap ve kaynaklarım öğretmen portfolyosu köşlerin hazır olup olmaması çocuklarla ilgili bütün çalışmlar gelişim değerlendirme ölçekler .. gibi baktılar

baya detaylı inceliyor yani... bana daha hiç gelmedi bakalım ilk teftiş nasıl geçicek :D

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri