Hazırlamak Zorunda Olduğumuz Evraklar Hakkında;

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilkayy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:33
fatura veya fişleri numaralamayı ve gider numararsıyla aynı olması gerektiğini unutmayın

geldi hazır pilan üzerinde değişikliğin hoş olmadığını ona göre pilan hazırlanmasını istedi , kayıtişlerini sordu kayıt işlerini ve anasınıfı ile ilğili para dekont işlerini bizim yürütmemizi istedi .müdüre de söylemiş biz istemedik zümre kararı aldık eskisi gibi devam etmesini istedik

:36_13_3:merhaba bana müfettiş gelmedi ve benim sadece gunluk yıllık planım var başka neler olmalı

bize geldiler ...
çok rahat, sakin tavırlı bir müfettişti ... kendimi çok iyi hissettim onun yanında ...
1 saate yakın kaldı sınıfımda ...
planlarımı istedi ... sınıf defterime (!) baktı ... öğrencilerin faaliyet dosyasına baktı ... bu kadar ...

sonra kuklalarla bir hikaye anlatmamı istedi ... kuklaları çokça kullanmamızı istedi ... önerisine uyuyorum ben de ;) ...

benim sınıfımada geldi.gerçekten çok soru soruyorlar.özellikle drama üstünde durdu.planları netten indirsen bile kendine güncellemelisin dedi.sınıf içindeki köşeleri inceledi.çocukların problem çözme yeteneklerini geliştirici etkinlikler yapmalıymışım.çalıştığımokuldaki çocukların duyu organlarını bile tanımadığını söylediğimde ufak bir şok geçirdi ama bozuntuya vermedi.kolay gelsin arkadaşlar.

Arkadaşlar Bana Bugün Müfettiş Geldi.sinifim 28 Kişi Neden Bu Kadar Kalabalik Dedi Bende Adres Olarak Idareyi Gösterdim Bu Kadar çocukla Nasil Idare Edilir Hocam Dedi. Neyseki Halden Anladi çünkü Kendi Gelinide Anasinifi öğretmeniymiş Mutlaka Bir Yardimci Gerekli Dedi Idare De Karşi Yardimciya Bakalim Yarin Ne Olacak!!! Bu Arada Hazir Plan Kullaniyorum üstünde Değişiklikler Yaptim çok Beğendi Uğraşmişsiniz Dedi

Bugün tekrar geldi müfettiş köşeleri planlarımı sordu ama ben daha fazla soru sordum ona galiba.Özellikle ben okulda olmadığımda yani izinli sevkli raporlu olduğumda çocuklar okula gelmelimi diye sordum.Gelmemeli dendi.Bu yılki bayağı rahat bir teftişti.Herkese kolay gelsin.

bugün ilçe milli eğitim müdür geldi sınıfa ve imzalamak için sınıf defteri istedi. bende artık sınıf defteri kullanılmadığını öğrenci devam devamsızlık çizelgesiyle Öğretmen çalışma saatleri devam takip çizelgesinin kullanıldığından bahsettim. fakat o ısrarla sınıf defterinin kullanılması gerektiğini neler işlediğimi yazmam gerektiğini benim yanlış bildiğimi savundu ve teftişte bundan dolayı zorluk çekebileceğimi söyledi ben gerekli açıklamayı yaptım ama kendisininde araştıracağını belirtti.

Merhaba Ogretmen Takip Formunu Nasil Neye Gore Dolduruyoruz 123456 Saatmi Oluyo Anlamadim Gunleri Nasil Belirticez Tskler

Sonuçta mutlaka bir yere yazıyoruz.Defter ya da form.Ben özel okuldayım.Defter derli toplu olması açısından büyük kolaylık.İçinde her şey mevcut.İsteğe göre bastırılmış.Ayrıca sabit bir sıra istense de izlenemez ki.Hergün aynı etkinlikleri yaptıramıyoruz.Alan gezileri olduğunda kaç etkinlik yaptırılabilir ki?Hatta planı uygulayamadığımız oluyor.Esneklik gerekiyor. Ben defteri plandaki sıraya görede doldurmuyorum. Yaptığım uygulama sırasına göre dolduruyorum.O gün çocuklar bahçeye çıkmak isteyebilir ya da aklınıza bişey gelir, etkinlği farklı şekilde devam ettirirsiniz.Ben ne yapıldıysa deftere yazıyorum.Uygulanan, uygulanmayan etkinlikleri de planın değerlendirmesi bölümünde açıklıyorum.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARINDAKİ
EĞİTİM ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
Programda tam gün, yarım gün ve ikili eğitim yapan okul öncesi eğitim kurumlarında uygulanacak
etkinliklerin listesi verilmiş, etkinlik listesinin altında da bu etkinliklerle ilgili açıklamalara yer
verilmiştir. Listede adı geçen etkinliklerin hepsine aynı gün içinde mutlaka yer vermek
gerekmemektedir. Ayrıca bir ya da birkaç etkinlik birleştirilerek bütünleştirilmiş bir etkinlik de
planlanabilir.
Rutin etkinlikler diyebileceğimiz kahvaltı, öğle yemeği, uyku vb. günlük işlerin planda belirtilmesi
gerekmemektedir. Ancak çocukların, olayların zaman içinde yer alışlarını daha iyi kavrayabilmeleri
için okula geliş, kahvaltı, toplanma gibi günlük işlerin belli zamanlarda aksatılmadan yapılması,
öğretmenin özen göstermesi gereken bir konudur.

9 etkinliği hergün plana almak ve uygulamak imkansız.Branş derleri de varsa hiç vakit bulamazsınız.Bir de Tören ve kutlamalar var...Birleştirilmiş etkinliklerin arasına (-) yazarak defterdeki aynı kutucuğa işliyorum.Bu konuda müfettişlerden de hiç olumsuz bir tepki gelmedi.

sınıf defterini şöyle yazıyorum 8 ders saati için bölümler var baştaki birinci kutucuk --oraya okula geliiş .hazırlık kahvaltı (temizlik -toplanma )
1.ders ten sonra branş derslerini saatlerine göre yerleştiriyorum. planımda türkçe dil ve okuma yazmayı mutlaka aynı yerlere almaya gayret ediyorum. . sanat etkinliği drama oyun fen çalışmalrı matematık çalışmaları müzik ve sant çalışmalarını bir haftayı planlarken amaç ve kazanımlarım doğrultusunda belirliyorum biliyorsunuz kı fen -matematık veya alan gezileri bütünüyle bütün çalışmaları içinde topluyor. önemli olan 1 haftaya homojen olarak etkinlikleri durgun ve hareketli olarak yerleştirmek . önemli olan branş derslerinden kalan derssaatlerini dikkatli ayarlamak . Bilmem yardımcı olabildimmi?

Birde biliyorsunuz ki çocukların iihtiyaçları doğrultusunda planınızda değişiklik yapabiliyorsunuz. aktivite yapmaya hazır olmayan bir grup çocukla ne yapabilirsiniz ki . grubun o anki durumu hazır değilse o zamanı deftere yazıcam diye yapmıyorum çocuklarımın ihtiyaçları doğrultusunda değiştiriyorum . Biliyorsunuz ki anasınıfı programları bu nedenle esnektir. Ben özel okulda çalışıyorum .

arkadaşlar ben gözlem dosyasında ben 1. kısmı doldurdum ama 1 . değerlendirme sonucu kısmı nasıl doldurulduğunu bilmiyorum yardımcı olurmusunuz değerlendirme konusunda lütfennn
teşekkürlerrr...:ggggdw:

arkadaşlar ben köydeyim ve paralar bankaya yatmıyor

köyde olmanın dezantazı da bu olsa gerek.

sevgili arkadaşlar

bilmem farkındamısınız ama evraklar arasında boğulduğumuzu düşünüyorum.

yıllık plan,günlük plan,kazanım değerlendirme formu,ebeveyn katılım formu vs vs...bunlara sözümüz yok.
bunları tutmak tamamen bizim görevimiz. eyvallah.

LAKİN...kütük defteri,gelir gider defteri,karar defter,bütçe vs.
bizden başka bu evraklarla uğraşan yok...!

bakıyoruz diğer branş ve sınıf öğretmenlerine...
tuttukları yıllık ve günlük planlar ve ruhsal dosyalar.
onları kütük defteri kayıt defteri felan tutmuyor.

1.sınıfa başlayacak olan öğrencinin kütük defteri,kayıt defteri,başvuru formu vs hepsini idare yapıyor.

ama...bize gelince;veriyorlar kütük defterini,karar defterini,gelir gider defterini,kayıt defterini,başvuru formlarını...yaz allah yaz.

BİZ MUHASEBECİMİZ,İDARECİMİYİZ....veya okul öncesi öğretmenimiyiz.
BU EVRAKLARI İDARE NİÇİN BİZE SALLAR,
BAŞKA ÖĞRETMENLER NİÇİN KÜTÜK DEFTERİ,BAŞVURU FORMU FALAN TUTMAZ.

bence bu defterlerin,evrakların,formların,,, tez elden idareye verilmesi lazım.

müdürüne söyle diyenler çıkabilir....
ama YÖNETMELİKTEDE BİZİM tutmamız gerektiğine dair maddeler var.
ÇOOOOK YANLIŞ.BİLMEM NASIL SESİMİZİ DUYURURUZ.

anaokullarında İDARE TUTUYOR OLABİLİR,AMA ANASINIFLARINDA DURUM,aynen yukarıda yazdığımız gibidir.

kesinlikle katılıyorum boğulduk ve kurtulamıyoruz.......

öğretmen imza formu örneği yönetmelikte var ama öğrenci için olanı göremedim onu nerden buldunuz? bir de resmi yazı açılmıyor diğer sayfada müdüre gösterebileceğim bir resmi yazı yok mu yazılmayacağına dair?

eevt arkadaşlar bend eaçamadım sayfayı resmi yazı banada lazım

arkadaşlar bu konuyu,zümre toplantılarında mutlaka dile getirin

ve toplantı tutanaklarınada yazmayı unutmayın

belki zümre tutanaklarını okuyup,bir düzenleme getirirler.
benim aklıma bu geldi.

bu konuda sesimizi duyurmak için,başka önerileri olan arkadaşlar lütfen yazsınlar.

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri