HUSSELCİĞİM; konu yok artık planlarda.konuyu sadece amaç ve kazanımlara götüren bir araç olarak kullanıyoruz.konu işlenmiyor.diyelimki sağlığımla ilgili türkçe dil etk.yaptınız.sanat etkinliğinizin illaki sağlıkla alakalı olmasına gerek yok.yani sadece yapacağınız etkinlikler sizi kazanıma götürmelidir.'' DEMİŞSİN. DOĞRU DEMİŞSİN. ANCAK BİR NOKTA VARKİ O NOKTA ÇOK ÖNEMLİ. EĞER SEN GÜN İÇİNDE SAĞLIĞI ELE ALDIKTAN SONRA, İÇİNDE BİR DE FARKLI BİR KONU İLE KAVRAMA ULAŞIRSAN YANİ İKİ FARKLI KONU İLE KAVRAMA ULAŞMAYA KALKARSAN SOMUT DÜŞÜNEN ÇOCUK, ETKİNLİK GEÇİŞLERİNDE BÜTÜNLÜĞÜ YAKALIYAMAZ. ADAPTE OLMAKTA GÜÇLÜK ÇEKER. O NEDENLE MUTLAKA TEK KONU İLE KAZANANIMLARA ULAŞILMALI DİYORUM.
GELELİM ÜNİTEYE: ÜNİTE KALKALI YILLAR OLDU. UNUTULDU ARTIK. KALDIRILMA NEDENİNİN GENÇ OLANLAR BİLMEZLER. HEP EĞİTİM DİYORUZ YA. ÜNİTE OLDUĞUNDA, BİZDEN ÖĞRETİMDE İSTİYORLARDI. ÇOCUKLARA BAZI ŞEYLERİ EZBERLETTİRİLMESİ, ÖĞRETİLMESİ ZORUNLU GÖZÜ İLE BAKILIYORDU. KALDIRILMASI ÇOK İYİ OLDU.
KONUYA GELİNCE; KONU YOK, KAZANIMLARA ULAŞILMASINDA SADECE BİR ARAÇ. DENSE DE HEPİMİZ BİLİYORUZ Kİ, KONU OLMASA, NE MASAL ANLATILIR, NE DİŞ FIRÇALATTIRILIR, NE DE DİL GELİŞİMİ SAĞLANABİLİR.
* '' KONU YOK '' DENMESİNİN TEK NEDENİ İSE, ÜNİTEDE OLDUĞU GİBİ ''ÇOCUK BU KONUYU ÖĞRENMESİ GEREK, ÇOCUK BUNU BİLMEK ZORUNDA'' DENİLMESİN DİYE HOCALARIMIZIN BİZİM ARKAMIZDA BİR KALKAN OLMALARINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL.
BAŞARILAR DİLERİM.
hocalarım benimde ilk senem bu sene ben konu konu gitmiyorum faaliyetlerimde birbirleriyle cok alakalı olmayabiliyor yanlış mı yapıorum acaba bır konuyu da pekiştirmeleri için 2 3 gun uyguluorum cwplarınızı bek.şimiden teş.
Merhaba arkadaşım bende kocaeli ilindeyim.Müfettişler her zaman dergi yasak dedi bende almadım.Ama bazı arkadaşlarım dergi seti kullanıyor ve müfettiş gittiğinde bir arkadaşıma sormuş set kullanıyormusun diye, arkadaşım evet cevabını verince hangi yayınevinin getir bi bakayım demiş.İncelemiş ve aa tamam güzel demiş.Kesinlikle yasak diyorlar ama kullananlara da birşey denmiyor.Bende kesinlikle seneye kullanacağım.Ayrıca 25 öğrenciyi aşıyorsa sınıf mevcudun müdürüne yönetmelik kitabını okut.Kolay gelsin....
Ben de kocaeli ilindeyim.1.dönem müfettiş geldi ve kitapları görünce hemen tutanak tuttu.Okul müdürüme ve bana soruşturma açtılar.Sonuçta devlet tarafından ana sınıflarına herhangi bir kitap verilmediği gerekçesiyle biz haklı çıktık.Sanırım önümüzdeki sene kitap almayacağız.
Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.
Kayıt Ol!