Hangi kaynak kitaplarını seçiyorsunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan suzzi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:21
250 den düştüler ama karasızım işte
kendi sitesindede 250 yazıyor morpanın

ben geçen yıl 150 ye aldım...memnunum aldığımada...tanesini 3 ytl 50 tane hikaye kitabı aldığını düşün piyasada da öyle değilmi zaten...:)
faaliyet dosyasını pek fazla kullandığım söylenemez...cd ler iyi...

çok teşekkürler cevapladğnz için alacagım..

çok güzel bir set tavsiye ederim. arkadaşım biz bu yıl morpanın ilköğretime hazırlık dergisini kullanıyoruz.hediye olarak öykü yağmuru nu verdiler.almadıysanız yada almak isteyenlere duyurulur.seneye bunu değerlendirin derim.herkese de tavsiye ederim.

Teşekkür Ederim.....alişmaya çalişiyrm.....

konu konu yok deniliyor ama ,sadece kağıt üzerinde aslında gizliden konu var. Müfettişler geldiğinde bu kazanımları gerçekleştirdin mi? diye sormuyorl.
sınıfınızın durumuna göre Planlarda değişiklik yapabilirsiniz .bilgisayardan çok basit oluyor.
size başarılar diliyorum

Bu konuda gerçekten acı çeken bir stajer öğrenciyim.

Staj sınıfımda çocuklar bu kitaplardan kullanıyorlar. Bir günde 8-10 sayfa etkinlik çalışıldığına şahit oldum:(
Etkinliklerin uygulanış şekli şöyle; hocamız etkinliği okuyor ve nerede ne yapacaklarını çocuklara söylüyor. Problemi çocuklar değil büyükleri çözüyor.

Beklentilerimle uyuşmadığı için miydi bilmiyorum. Günün nerdeyse tamamını sanat etkinliğiyle geçiren okullar görmüştüm. Ama böyle çocuklar anlamadan... Bir örnek: bir sayfada üçgen ve kare gösterilmiş. Sayfanın alt kısmında sanırım 10 tane eşit uzunlukta çubuk çizilmiş ve çocuklardan bu çubuklarla kaç tane üçgen veya kare çizilebileceği soruluyor!!!! Böyle bir problemi çocuk nasıl çözer?? Ya da asıl sorgulanması gereken
" Bu sorunun çocuğa hiç bir katkısı olur mu?? Çocuğun bilemediğini ve yapamadığını gösterip motivasyonunu düşürmek dışında..."

Çocuklarım dergi kullanıyorlar. Okullar açılalı 2.5 ay oldu. 4. sayıdalar. Diğer yardımcı kitapları da var ama onlarda nerdeler tam bilmiyorum.Hiçbir şekilde dergilerdeki etkinliklerin amacına ulaştığını düşünmüyorum.

Okumayı seven biri olarak ilk defa kitaplardan nefret ettim. Gerçekten...

ben başta almamıştım.okullar açıldıktan bir bir buçuk ay sonra falan velilerle karar verdik ve aldık.ama bahsettiğim sanat etkinlikleinden oluşan kitaplar değil.bunun dışında etkinlikler olan 12 kitaptan oluşan bir set.ayrıca aile katılım kitaplarıda var.velilerden aldığım bilgilere göre çok memnunlar.sınıftada fotokopi yerine bu kitaplar çocukların daha fazla ilgisini çekiyor ve eğlenerek yapıyorlar.ayrıca kendilerine ait bir kitap olmasıda onları mutlu ediyor.ben ilk defa kullandım ve memnun kaldım.

HUSSELCİĞİM; konu yok artık planlarda.konuyu sadece amaç ve kazanımlara götüren bir araç olarak kullanıyoruz.konu işlenmiyor.diyelimki sağlığımla ilgili türkçe dil etk.yaptınız.sanat etkinliğinizin illaki sağlıkla alakalı olmasına gerek yok.yani sadece yapacağınız etkinlikler sizi kazanıma götürmelidir.'' DEMİŞSİN. DOĞRU DEMİŞSİN. ANCAK BİR NOKTA VARKİ O NOKTA ÇOK ÖNEMLİ. EĞER SEN GÜN İÇİNDE SAĞLIĞI ELE ALDIKTAN SONRA, İÇİNDE BİR DE FARKLI BİR KONU İLE KAVRAMA ULAŞIRSAN YANİ İKİ FARKLI KONU İLE KAVRAMA ULAŞMAYA KALKARSAN SOMUT DÜŞÜNEN ÇOCUK, ETKİNLİK GEÇİŞLERİNDE BÜTÜNLÜĞÜ YAKALIYAMAZ. ADAPTE OLMAKTA GÜÇLÜK ÇEKER. O NEDENLE MUTLAKA TEK KONU İLE KAZANANIMLARA ULAŞILMALI DİYORUM.
GELELİM ÜNİTEYE: ÜNİTE KALKALI YILLAR OLDU. UNUTULDU ARTIK. KALDIRILMA NEDENİNİN GENÇ OLANLAR BİLMEZLER. HEP EĞİTİM DİYORUZ YA. ÜNİTE OLDUĞUNDA, BİZDEN ÖĞRETİMDE İSTİYORLARDI. ÇOCUKLARA BAZI ŞEYLERİ EZBERLETTİRİLMESİ, ÖĞRETİLMESİ ZORUNLU GÖZÜ İLE BAKILIYORDU. KALDIRILMASI ÇOK İYİ OLDU.
KONUYA GELİNCE; KONU YOK, KAZANIMLARA ULAŞILMASINDA SADECE BİR ARAÇ. DENSE DE HEPİMİZ BİLİYORUZ Kİ, KONU OLMASA, NE MASAL ANLATILIR, NE DİŞ FIRÇALATTIRILIR, NE DE DİL GELİŞİMİ SAĞLANABİLİR.
* '' KONU YOK '' DENMESİNİN TEK NEDENİ İSE, ÜNİTEDE OLDUĞU GİBİ ''ÇOCUK BU KONUYU ÖĞRENMESİ GEREK, ÇOCUK BUNU BİLMEK ZORUNDA'' DENİLMESİN DİYE HOCALARIMIZIN BİZİM ARKAMIZDA BİR KALKAN OLMALARINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL.
BAŞARILAR DİLERİM.

emel hocama katılıyorum. konu yok derken, önceden belirlenmiş, üniteler gibi sabit konular yok. yani herşey konu olabilir. yeter ki, belirlenen amaç ve kazanımlara ulaşmakta somut ve yaşantılardan yola çıkılarak seçilmiş olsun.
bir de konu bütünlüğü çok önemli. konumuz "hayvanlar"sa sanat etkinliğinde çiçek yaptırmak, türkçe dil etkinliğinde sağlığımızla ilgili bir öykü okumak doğru olmaz. çünkü, hayvanlar konusunda vermek istediklerimizi bir çocuk sanat etkinliğinde yakalar, diğeri türkçe dil etkinliğinde, diğeri oyun etkinliğinde..çoklu zeka gereği..

hocalarım benimde ilk senem bu sene ben konu konu gitmiyorum faaliyetlerimde birbirleriyle cok alakalı olmayabiliyor yanlış mı yapıorum acaba bır konuyu da pekiştirmeleri için 2 3 gun uyguluorum cwplarınızı bek.şimiden teş.

hocalarım benimde ilk senem bu sene ben konu konu gitmiyorum faaliyetlerimde birbirleriyle cok alakalı olmayabiliyor yanlış mı yapıorum acaba bır konuyu da pekiştirmeleri için 2 3 gun uyguluorum cwplarınızı bek.şimiden teş.

merhaba gülçin öğretmenim..planlarımızda konu seçmek ve o konuyla ilgili etkinlkler yaptırmak seçtiğimiz amaç ve kazanımlara ulşamamızda bize yön gösterir. örneğin sağlıklı olmak, sağlıklı beslenmek, temizlik gibi bir konu seçtin. bu konuyla ilgili hikaye okur, oyun oynatır,okuma yazma etkinlileri düzenler, şarkı söyletir, deneyler ve sanat etkinliği yaparsan konuyu pekiştirmiş olursun. hem de daha kısa sürede..burada önemli olan çocuklarda belli kazanımları oluşturmak. bunları yaparken de konu bir araç olarak sana yardımcı olur üstelik seçtiğin konu hakkında da bilgi sahibi olmuş olurlar.
diyelim ki belli bir konu seçmedin. o gün sanat etkinliğinde kesme çalışması ile bir tavşan yaptırdın. hikaye olarak keloğlanı seçtin, oyun etkinliğinde sandalye kapmaca oynattın, temizlik le ilgili bir şarkı öğrettin vs.. gibi.. bir konu yok, etkinlikler arasında bir bütünlük yok, bütünlük olmadığı için de geçişler oldukça zor.. bütün bunların sonucunda da "çocuklar bugün ne öğrendik?" sorusunun cevabı oldukça karışık.
bu karışıklıkları engellemek, çocuklarda belli kazanımlara ulaşmak, aynı zamanda bilgilenmelerini sağlamak için bir konu belirlemek gerek. daha önce de söylediğim gibi herşey konu olabilir..
umarım yardımcı olabilmişimdir:)

sevgili arkadaşlar kocaeli bölgesinde artık kitap almak dergi vs. veliye aldırmak yasaklandı.herkes köşe bucak dergi saklıyo yada geri verdiler... sizlerde durum nedir öğrenmek istedim. sizin sınıf içinde nasıl eğitim vereceğinize kimsenin baktığı yok sınıf tıklım tıklım dolu müdür kapıyı aralayıp"hoca hanım buda tepende otursun" diyip içeri atıyor...inanın bu yıl kocaelinde çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. öğlen üçten sonra bakıyosunuz petekler buz gibi....neymiş tasarruffff yapıyomuşuz....

bize müfettiş geldi 25 kişi en fazla sayınız 1 kişi fazla olursa sorumluluk size ait dedi.yönetmelikte ne yazıyorsa inceleyin.mevzuatı,haklarınızı bilirseniz yapılan haksızlığa karşı yönetmelikte ilgili maddeleri dilekçenize yazarak müdürünüze verebilirsiniz.Verdiğiniz dilekçenin mutlaka kayıt numarasını alın.dergi v.b. yönetmelikte yasak.

Merhaba arkadaşım bende kocaeli ilindeyim.Müfettişler her zaman dergi yasak dedi bende almadım.Ama bazı arkadaşlarım dergi seti kullanıyor ve müfettiş gittiğinde bir arkadaşıma sormuş set kullanıyormusun diye, arkadaşım evet cevabını verince hangi yayınevinin getir bi bakayım demiş.İncelemiş ve aa tamam güzel demiş.Kesinlikle yasak diyorlar ama kullananlara da birşey denmiyor.Bende kesinlikle seneye kullanacağım.Ayrıca 25 öğrenciyi aşıyorsa sınıf mevcudun müdürüne yönetmelik kitabını okut.Kolay gelsin....

ben kırıkkalede görev yapıyorum, burda da böyle bir sorun yok. dergi kısıtlamalarının konu merkezli olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. ben 10 kitaplık bir set kullanıyorum. müfettişler bu yıl teftişe gelmediler ama bundan önceki senelerde de bu soruyla karşılaşmadım. sınıf mevcudum da 3 yıldır 15 i geçmedi. hatta müdürüm, 20 yi aştığında ikili öğretim uygulaması için elinden geleni yapıyor. geçen yıl ikili öğretimdeydik ama yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu yıl sayıyı 15 le sınırlı tutmaya karar verdik...

Merhaba arkadaşım bende kocaeli ilindeyim.Müfettişler her zaman dergi yasak dedi bende almadım.Ama bazı arkadaşlarım dergi seti kullanıyor ve müfettiş gittiğinde bir arkadaşıma sormuş set kullanıyormusun diye, arkadaşım evet cevabını verince hangi yayınevinin getir bi bakayım demiş.İncelemiş ve aa tamam güzel demiş.Kesinlikle yasak diyorlar ama kullananlara da birşey denmiyor.Bende kesinlikle seneye kullanacağım.Ayrıca 25 öğrenciyi aşıyorsa sınıf mevcudun müdürüne yönetmelik kitabını okut.Kolay gelsin....

canım nerde hangi okuldasın bilemem ama kocaelindeki bütün anaokullarında bu sorunlar yaşanıyo.zümre toplantılaında sürekli tartışılan bir durum...şu an cevremizdeki bütün okullar 25 ten fazla mevcut... şehrimize gelen yeni milli eğitim müdürden haberin varsa...bu düzendende haberin olması lazım...teşekkürler.

ben urfanın ilçesindeyim ve burda da öyle bi sorun yaşanmadı. zaten ne müdürün ne milli eğitimin ne de müfettişlerin umurundayız. 3 yıldır aynı okuldayım bir kez olsun müdürümüz gelip de sen burada ne yapıyorsun demedi..

Ben de kocaeli ilindeyim.1.dönem müfettiş geldi ve kitapları görünce hemen tutanak tuttu.Okul müdürüme ve bana soruşturma açtılar.Sonuçta devlet tarafından ana sınıflarına herhangi bir kitap verilmediği gerekçesiyle biz haklı çıktık.Sanırım önümüzdeki sene kitap almayacağız.

Ben de kocaeli ilindeyim.1.dönem müfettiş geldi ve kitapları görünce hemen tutanak tuttu.Okul müdürüme ve bana soruşturma açtılar.Sonuçta devlet tarafından ana sınıflarına herhangi bir kitap verilmediği gerekçesiyle biz haklı çıktık.Sanırım önümüzdeki sene kitap almayacağız.

canım aynen öyle.. senin başına gelen bir çok arkadaşımada oldu.. bakalım hayırlısı..artık..

bende kocaelinde çalışıyorum ama kitaplar konusunda bi sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. çünkü bizim kaynak kitaplarımız yok arkadaşlar. biz haklıyız yani. önce elimze bi kaynak yollasınlar sonra sorsun hesabini haksızmıyım??

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri