Erkek Okul Öncesi Öğretmenlerinin Sorunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gokhankayili
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:24
yorumların hepsini okumaya fırsatım olmadı belki benzer şeyler söylenmiştir ama ben şunu söylemeliyim ki bizdeki iki arkadaşa biz nazar boncuğumuz diyoduk ve sosyal baskılar onları da sizler gibi endişelendirse de,şu an meslekte oldukça iyiler şüphesiz sizde iyisiniz bütün bunlar Türkiye'de olmanın getirisi,daha okulöncesi bilinci yeni yeni yerleşiyor sizlerinde erkek olarak hemen hemen ilkler olarak zorlanmanız normal,ama bence grur duymalısınız kendinizle ben ve biz sizlerle grur duyuyoruz ve kocaman başarılar diliyorum arkadaşlar

selam arkadaşlar kılık-kıyafet yönetmeliğinden haberiniz yok mu ben 2 aydır kıravat takmıyorum,takım elbise giymiyorum bazen okula eşortmanla gidiyorum.okulöncesinin tam anlamıyla ne olduğunu kavramayan toplumumuza srunlarımıza sahip çıkarak ve örnek olarak bu işi başarmak bizlere düşüyor.ALLAH hepinize kolaylık versin canım fedakar öğretmenlerim.

arkadaşlar ben maraş merkezde ilk göreve başladığımda bnden başka daha önce erkek olarak bu mesleği yapmış kimse yoktu ilk zamanlar çok zorlandım bırakmayı bile düşündüm fakat 5 senenin sonunda şunu gördüm şuan 2 öğretmeniz diğeri bayan ve ben tercihen daha çok tercih ediliyorum mesleğinizin kıymetini bilin çocukları sevin diğeri boş önce kendiniz kabullenin mesleğinizi hepinize başarılar. eger isterseniz ihtiyaç duydugunuz alanlarda tecrübelerimden size yardımcı olabilirim

bence bu ıse bayan ogretmenler daha çok yakısıyo  bnde ogretmenım ozel bır  ana okulunda gorev yapıyorum bayan ogretmenler çocuklara bır anne sevkatı ıle yaklasıyo yemek yedırıyo altını degıstırıyo burnunu sılıyo ustunu degıstırıyo bunların hepsını bır erkek ogretmeının yaptıgını dusununce bıraz komık oluyo ama yınede sızı tebrık edıyorum gercekten meslegınıze asıksınız bu meslegı sevmeseydınız asla calısmazdınız  

ya ben daha stajerım ama üniversite stajımı bi erkek ögretmenın yanında yapmayı gerçekten çokisterım ama ilk bakışta komık gelıyo... bu işi yapan erkekler harıka valla toplumun nasıl tepkı verıcegını bıldıklerı halde bu meslegı seçmış olmaları müthiş...tek kelimeyle HARİKASINIZZZZZZZZ...............

arkadaşlar sorun bu işi kimin daha iyi yaptığı değil erkeklere toplumun bakış açısının düzeltilmesi gerektiği

bence bu işin bayanı erkeği olmaz. adı üstünde okul öncesi öğretmeni.ben ne bayan öğretmenler biliyorum sadece sabah sınıfa günaydın diyip çay içmeye giden ve gelmeyen öğlen velilerin gelmesine yakın sınıfa gelen. yani bu iş bayan erkek seçimi deil.bu işe aşık,çocukları seven,eğitime gönül vermiş insanların yapması gereken bir iş. ayrıca erkek meslektaşlarımızı da kutluyorum ve destekliyorum

değerli arkadaşlar bende bir erkek okulöncesi öğretmeniyim .bir alimin çok güzel bir sözü var diyorki;kardeşim ateşler içinde yanıyor onu kurtarmaya gidiyorum,küçük taşlar ayağıma değmişse ne ehemiyeti var.bende erkek öğretmenlerin kravatını,çeketini okulöncesi eğitimde küçük taşlar olarak görüyorum.bunları fazla abartmamak gerekiyor.nasıl bir çocuk için anne ve baba ayırımı yoksa çocuk için erkek öğretmen ,bayan öğretmen ayırımı kesinlikle yoktur hele hele eğitimde cinsiyet ayırımı olmamalı.ama erkek öğretmenlerin geneli bu bölüme isteksiz okudukları için geneli öğretmenliğide isteksiz yapmaktadır.bundan dolayı çoğu veli çocuğunu bayan öğretmenin okumasını ister.ama şuda bir gerçektir erkekteki sevgi yapmacık olmamsından dolayı öğrenciler erkek öğretmeni daha çok sevmektedirler ve daha çok bağlanmaktadırlar.ben erkek öğretmenlerle ilgili bir sürü makale yazdım araştırma yaptım .burda anlatmak biraz zaman aldığı için yazamadım .

bence babasınıfıda yazabilirsiniz:) buda işin espirisi tabi. bende bu bölümü kazndığımda hiç erkek arkadsların olacagını tahmin etmemiştim ama bizim 53 kişilik sınıfımızın 16 sı erkekti kızlardandan daha istekli ve gayretli olanlarıda vardı. gayet kaba olanlarda vardı ama gördümki hepsi de layıkıyla bu işi yapıyolardı. herkesinde yazdığı gibi önemli olan cinsiyet değil çocukları çok sevmek ve onların değerli oldugunu bilmek en önemliside sabırlı olabilmek bunları yapabilince gerisi kolay zaten

bide bu kıyafet konusunda erkek arkadslar çok haklı kendimi sizin yerinize koydumda baya zorlanırdım heralde aslında bize kıyafet serbest esofman bile giyebilirsiniz demişti üni deki hocalarımız ama onunla ilgili bi yazı yönetmeliğimizde bile yok

ben aslında kendimi fazla anlatmayı istemem .bende fakülteyi dereceyle bitirdim erkek olmama rağmen.

Bu konu çok dikkatimi çekti gerçekten ben erkek öğretmenlerin bu işi bayanlardan daha iyi yaptığını düşünüorum bi bayan okulöncesi öğretmeni olarak..Gerçekten sınıf hakimiyetleri süper.Hatta benim liseden mezun olacağım sene beceri yarışmaları yapılıordu birinci bi erkek çıkmıştı hepimiz şok olmuştuk ama gerçekten işin hakkını vererek yapıyorlar tebrikler arkadaşlar :D

aslında ilk bu sitede duymuştum erkek okul öncesinde öğretmenini çok şaşırmıştım. tabiki önemli olan cinsiyet değil işimizi severek yapmak tüm erkek okulöncesi öğretmenlerini kutluyorum çünkü çoğunluğu severek yapıyorlardır karşılaşacağı tepkileri düşünmeden devam etmişler yollarına :)

ben kahramanmaraşta görev yapıyorum. erkek öğretmen olarak ilk tepkiyi okulumuzun öğretmenlerinden gördüm. "erkekten anasınıfı ögretmenide olur mu?" diyorlardı şimdi alıştılar. fakat çocukların bayan veya erkek ögretmen ayrımı yaptıklarını görmedim onlar için çokta fark ettiğini zannetmiyorum. 3 yıldır aynı okuldayım ve veliler kayıta geldiğinde çocugumuzu erkek öğretmene vermek istiyoruz dediklerinde çok hoşuma gidiyor beni tercih etmeleri. toplumumuz erkek anasınıfı öğretmenine çok çabuk alışacaktır. tüm öğretmen arkadaşlara başarılar diliyorum

arkadaşlar tam 14 sayfa iletiyi bazen burularak bazen tebessümle okudum.şu ana kadar tanıştığım tüm erkek okul öncesi öğretmeni arkadaşlarımla çok yararlı paylaşımlarda bulundum.hepsinin bu işi severek yaptığını hissettim.ama asıl sorun sanırım mesleğimize nasıl bakıldığı.bakış açısını göz önünde bulundurursak(tabiki bunda bazen bizlerin de hataları olabiliyor)erkek arkadaşlarımızın kabul görme süreçlerinde yaşadıkları sorunun daha net görebiliriz.16 yıl önce üniveriteyi kazandığımda annem bana ''diplomalı bakıcı mı olacaksın''demişti.çalışmaya başladığımda ceza olarak annemi sınıfıma götürdüm,artık sadece allah kolaylık versin diyor )))oralardan buralara yine de epey yol katettiğimizi düşünüyorum.ama annem hala bana işletmeyi terk edip okul öncesi okuduğum için bana,arkadaşımın ablasına beni bu branşa yönlendirdiği için arkadaşımın ablasına sitem etmekten vazgeçmedi o ayrı ))ben zamanla bunları da aşacağımıza inanıyorum.işimizi severek,vazgeçmeden,özveriyle devam ettiğimiz sürece kazanan biz olacağız

ben kahramanmaraşta görev yapıyorum. erkek öğretmen olarak ilk tepkiyi okulumuzun öğretmenlerinden gördüm. "erkekten anasınıfı ögretmenide olur mu?" diyorlardı şimdi alıştılar. fakat çocukların bayan veya erkek ögretmen ayrımı yaptıklarını görmedim onlar için çokta fark ettiğini zannetmiyorum. 3 yıldır aynı okuldayım ve veliler kayıta geldiğinde çocugumuzu erkek öğretmene vermek istiyoruz dediklerinde çok hoşuma gidiyor beni tercih etmeleri. toplumumuz erkek anasınıfı öğretmenine çok çabuk alışacaktır. tüm öğretmen arkadaşlara başarılar diliyorum

:36_13_3:
sizin işiniz daha zor. ama çok büyük bir fedakarlık vede başarılı olmanızda gurur verici sizin adınıza sevindin başarılarınızın devamını dilerim:congratulationscut4

bende erkek anasınıfı öğretmeniyim ve bu işi daha ii yaptığımı defa kez duydum çevremden daha sabırlıyızzz vee çocuklar çok seviyorr haaaa bide takım elbise istenmiyor yeni yönetmenliğe göre

takım elbıseyle butun gun çocukların peşinden koşturmak zor olur :)bende unı. stajımı erkek ogretmen yanında yapmak ıstıyorum baayan ogr. kızmasınlar ama onlar çocukları stajerlerden kıskanıyo en azından benım çalıştıgım yerde boyleydı ve bu da sorun olluyodu lıse de erk. ogr. yanında staj yapan arkadaşlarım daha rahat olduklarını soluyolardı.... :))

arkadaşlar her ikisinin de artı ve eksiler vardır
ancak her zaman şunu söylerim:
ÖĞRETMENLİK BİR KİŞİLİKTİR...
eğitimini almak herşey demek değildir.
bu işi gerçekten çok iyi yapan erkek arkadaşlarım olduğu kadar kötü yapan da var..
bayanlar için de aynı durum söz konusu...

aslında haklısıız hocam kişilikle ilgili.... her meslekte aynıdır bu.... ;)

ben de bu sene sınıfımın kapısını okul öncesi eğitim yazdıracağım.. inşaallah..

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri