Erkek Okul Öncesi Öğretmenlerinin Sorunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gokhankayili
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:24
bende erkek okul öncesi öğretmeniyim.

gerek ilk çalıştığım okulda,gerek şimdiki çalıştığım okulumda epey yadırgandım:)

ama şimdilerde yadırgayan çıkmıyor.

ilk görev yaptığım okula benden sonra bir erkek öğretmen daha gelmiş:)
ama ilk örneği biz teşkil ettiğimiz için ona aynı tepkileri göstermemişler.
biliyoruz erkek okul öncesi öğretmeni olduğunu,çünkü daha önceki öğretmenimizde erkekti demişler:)

bence bu işin kız ya da erkek öğretmenin yapması ile hiç bir ilgisi yok. arakadaşların yazdığı gibi erkek arkadaşlar bu konuda ne kızlara göre avantajlı ne de dez avantajlı. Çocukları seven işini seven sabırlı olan her insan bu işi başarılı bir şekilde yapabiliri. Yallnız şu konu da var ki , önemli. Toplumun anasınıfı öğretmenlerine bakıcı gözüyle baktıkları fikrini değiştirmek için daha çok erkek öğretmene ihityacımız var Hatta bence anasınıfı diil de sınıfın başka bir adı olmalı , yanı 6 yaş grubunun adı ana sınıfı olmaktan çıkmalı. Bu açıdan daha çok ökulöncesi erkek öğretmenlerimize ihtiyacımız var.

arkadaşlar ben de ilköğretime bağlı bir okul öncesi eğitim sınıfında(anasınıfı) çalışıyorum. veliler ilk başta dediğiniz gibi biraz önyargılı yaklaşıyorlar ama sonra değişiyor. bu anasınıfı tabiri benim de hiç hoşuma gitmiyor. eğer bir eğitim veriyorsak bunun adı belli olmalı bu da okul öncesi eğitimdir. sınıfın isminin bile veli veya başka bakış açısından önemi var. ANASINIFI tabiri hiç hoş değil bence. hele bir de kreş tabiri var onu hiç sormayın. yabancıların kullandığı bu kelime Hz. İsa (as) nın doğduğu Kutsal Ahır anlamına geliyor. kıyafet konusuna gelince geçen sene değişen okul öncesi eğitim kurumları yönetmeliğinde değişiklikle öğrencilerin kıyafet zorunlulukları kaldırıldı. tam olarak açık olmasa da öğretmenler ile ilgili yazı da var. idari bölümler haricinde sınıf içerisinde çok abartılı olmayacak şekilde kıyafet serbestliği getirildi. tam bir açıklama yapılırsa çok daha iyi olur. bilenler varsa burdan yayınlayabilirler.

görev yerim açıklandıktan sonra okulu aradım nerdesiniz falan diye konuşuyorum herhalde müdür yard falan diye düşünürken ben anasınfı öğretmniyim demez mi şaşırdım ama bozuntuya vermedim alışkın olmadığımız için ilk tuhaf geliyo fakat çalışınca daha iyiii olduğunu gördüm....

ben erkek okulöncesi öğretmenlerinin fazlalaşmasının taraftarıyım..okulumuzda erkek sınıf öğretmeni olmasada branş öğretmenimiz var,müzik derslerimize giriyor.hem iletişim hem de eğitim açısından çok başarılı.başta öğrencilerimiz olmak üzere velilerimiz de çok seviyor.kıyafet konusuna gelince hepimizin rahat giyinmesi gerekli çünkü gün boyunca çocuklarla oturup çocuklarla kalkıyoruz;hoplayıp zıplıyoruz,koşuyoruz,boğuşuyoruz,oyunlar oynuyoruz..vs.tabi ki bunları takım elbiseyle yapmak çok zor..
bayan mı erkek mi daha başarılı konusuna gelince bazı arkadaşlar erkekleri daha başarılı bulmuş.bence bunun nedeni bu sayının çok az olması ve gerçekten yürekten isteyen erkek öğretmenlerin olmasından kaynaklanıyor.ama bayan öğrtemen binlerce ve bunların arasında işinde idealist olanlar olduğu gibi sadece iş olasılıkları için yapanlarda var.nedir lisede iken anne baba kısa yoldan meslek edinsin diye göndermiştir;nedir çocukları pek sevmese de bayan mesleği diye düşünülüp girildiği için ve bir çokları..eminim erkeklerle sayımız eşit olsaydı bu durum onlar için de geçerli olurdu..
AMA EN ÖNEMLİSİ BÜTÜN ÖĞRETMENLER ÇOCUKLAR İÇİN ÇABALIYOR VE BU İŞİN HAKKINI VEREN ÇOK KİŞİ VAR..

var mı bilmiyorum henüz bakmadım ama okulöncesi eğitim sınıfı mı anasınıfı mı konusu ayrı bir yerde tartışılırsa daha mantıklı olur diye düşünüyorum..ama tabi ki bu konudaki düşüncem okulöncesi eğitimi sınıfı..

arkadaşlar ve çok değerli tespitlerde bulunan değerli izzet öğretmenim toplumdaki ön yargıları kırmak çok zor ama imkansız değil mesela ben okula geşen sene yeni başladığımda fakültenin çok değerli! bir hocası size halktan gelen tepkilerin aynısını bana verdi ama gülüp geçtim.bu arada erkek okul öncesi öğretmenleri çok fazla gülmekten arsız oluyolar artık.takım elbise meselesine kesinlikle katılıyorum çok saçma!
geçen gün staja gittiğimde üstümde rahat kıyafetler olmasına rağmen çok sıkıldım.bu konuda meb e hep birlikte dilekçe verebiliriz.Ayrıca ben erkek öğretmenlerin önyargıları yıkmak için çok donanımlı olması gerektiğini düşünüyorum.

arkadaşlar ve çok değerli tespitlerde bulunan değerli izzet öğretmenim toplumdaki ön yargıları kırmak çok zor ama imkansız değil mesela ben okula geşen sene yeni başladığımda fakültenin çok değerli! bir hocası size halktan gelen tepkilerin aynısını bana verdi ama gülüp geçtim.bu arada erkek okul öncesi öğretmenleri çok fazla gülmekten arsız oluyolar artık.takım elbise meselesine kesinlikle katılıyorum çok saçma!
geçen gün staja gittiğimde üstümde rahat kıyafetler olmasına rağmen çok sıkıldım.bu konuda meb e hep birlikte dilekçe verebiliriz.Ayrıca ben erkek öğretmenlerin önyargıları yıkmak için çok donanımlı olması gerektiğini düşünüyorum.

size kesinlikle katılıyorum.Eğitimcilerin bile saçma davranabiliyor ?????????????????????

vallahi erkek adamın zor yapacağı bir meslek 4 sene üniversitede 25 sene meslekte belki binlerce aşşağılıyıcı dalda geçiçi sözcük ama ne olursa olsun ben de erkeğim binlerce cümlede olsun milyonlarcada olsun DURMAK YOK YOLA DEVAM

konu : Erkek Okul Öncesi Öğretmenlerinin Sorunları
Konu baslıgına uygun mesajlar yazarsanız sevinirim.

arkadaşlar yaklaşık dört senedir okul öncesi öğretmenliği yapmaktayım. Ve bu işi yapan sayısız erkek öğretmenlerden biride benim. yaptığımişten dolayı durur duyuyorum çevrenin önyargılarını çürütecek insanlar yine bizleriz kılık kıyafet konusuna gelince bende bir resmi yazı var ama sadece sivas ili için mi geçerli bunu tam bilmiyorum ama bende ki yazıya göre öğetmen ve öğrenciler kılık kıyafer konusunda serbestler artık ama yazıda makama gderken yine resmi kıyafet giyilmesine diyor. araştırın arkadaşlar.

arkadaşlar yaklaşık dört senedir okul öncesi öğretmenliği yapmaktayım. Ve bu işi yapan sayısız erkek öğretmenlerden biride benim. yaptığımişten dolayı durur duyuyorum çevrenin önyargılarını çürütecek insanlar yine bizleriz kılık kıyafet konusuna gelince bende bir resmi yazı var ama sadece sivas ili için mi geçerli bunu tam bilmiyorum ama bende ki yazıya göre öğetmen ve öğrenciler kılık kıyafer konusunda serbestler artık ama yazıda makama gderken yine resmi kıyafet giyilmesine diyor. araştırın arkadaşlar.

Bu konunun geri sayfalarında ilgili yazıyı bulabilirsiniz.

acaba bu mesleği sevdiğimizdenmi yapıyoruz yoksa mecburiyetenmi.acaba erkek öğretmenlerebaşka branş seçme şansı verilse bu mesleğe devam ederlermiydi.şüpheliyim

anladıgım kadarıyla erkek öğretmen arkadaşlarımız kıyafet sorunundan cok yakınıyorlar.. o zaman ben size bir müjde veriyim.. artık anasınıfı ögretmenlerinin hepsi serbest giyinebiliyorlar.. hatta esorfmanla bile gidebiliyorlar.. böyle bir yasa cıktı.. okulunuza sorarsanız onlar size yazıyı gösterirler büyük ihtimalle..

anasınıfı ögretmeninin erkek veya bayan olması bence cokta önemli değil.. önemli olan işini severek yapması,sabırlı olması vs. cok uzatmak istemiyorum.. herkese saygılar

ben bi okulda yardımcı öğretmenlik yapıyorum erkek öğretmen var bir tane ve çocuklar ona bayılıyolar çok seviyolar hem çocukları o kadar çok eğlendiriyor hemde bilgilendiriyor ki resmen hayran kalıyorum çalışmalarını velilerde çok memnunlar bu kadar mutlu çocuklar görmemiştim yani tek kelimeyle hocam süper süper süperrr

ben gecen yıl şubat ayında atandım ve o zamandan beri eşoftmanla gidiyorum okula.

arkadaşlar her vatandaşın yaptıgı gibi kadın erkek ayrımına girmişsiniz yapmayın bu kadar her insan işini sevdıkten sonra ve meslegını yapamayacagı beceremeyecegi iş yoktur yeterki kendine inansın ve guvensın inanmak basarmanın yarısıdır arkadaşlar eminim hepiniz kendi çapınnızda en mukemmelısınız hepınıze iş hayatınızda başarılar diliyorum

bende meslekteki 6.yılını yaşayan bir anasınıfı öğretmeniyim.olayları kendi açımdan değerlendirecek olursam;bir kere şunu söylemek istiyorum,anasınıfı-okulöncesi isimleri önemli değil.şimdi annelerimiz en değerli varlıklarımız ama okulöncesi ismide çok bilimsel durmakta.yaşadığım zorluklara gelince;ilk göreve başlamadan önce ister istemez 'yapabilr miyim vb.şeklinde sorular soruyorsunuz kendinize.ama benim şansım izmir ve basın sitesi gibi güzel bir yerde meslek hayatıma başlamam oldu.çevremden çok olumlu tepkiler aldım,çocukları da çok sevdiğim için ansınıfı öğretmenliğini büyük bir zevkle yapıyorum.ve iddia ediyorum ki,bizim branşımız kadar eğlenceli,sürprizli başka bir branş olmasa gerek.çok başarılı bayan öğretmenler ve erkek öğretmenler de var tabi ki.herkese başarılar dilerim.

Ne yazikki okulöncesi öğretmeni olarak çok sıkıntılarla karşılaşiyoruz bunun üzerine bir de erkek öğretmen olunca bu iki katına çıkıyor bu bölüme eğitimic gözüyle bakanların sayısı ne yazık ki yeterli değil düşünün geçen sene benim müdürüm ben anasınıfı öğretmenimin erkek olduğunu söylerken utanıyorum sen nasıl zorlanmıyorsun dedi düşünün bunu kaç senelik bir eğitimci dedi tabiki bunu alltında kalmadım gerekli cevabı verdim ama kimlerle uğraştığımızı göstermek istedim iyi akşamlar

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri