Erkek Okul Öncesi Öğretmenlerinin Sorunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gokhankayili
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:24
Toplumumuzda malesef bu önyargı hala var.Neymiş erkek anasınıfı öğretmeni olurmuymuş? Gerçi toplumumuzda olması gayet doğal çünkü eğitimli diye tabir ettiğimiz bir okul müdürü bile erkek anasınıfı öğretmeni olurmu diye beni ustaöğretici olarak almak istemedi!!!! (Daha sonrada atamam olunca okuldan ayrıldığıma üzüldü ama neyse)..Atandığım yerdeki durum da ilginç,İstanbuldaki görev yerime geldim guya eğitimli!!! birisi diyorki bana sizi buraya nasıl atadılar burdaki çocukların anne modeline ihtiyacı var:)) bende dedim ki; Bir çocuk sadece anneden anneyle olmuyorki! ne yani baba modeline ihtiyacı yok mu soruyorum?
Bir çok arkadaşımız gibi benimde diyeceğim bu işin mesleği olmaz.Çocukları seven sabırlı özverili kendine güvenen herkes bu işi seçmişse yapabilir.O yüzden burdaki tüm arkadaşlarımdan ricam bulundukları çevrelerinden başlasınlar.Erkek anasınıfı öğretmeni olurmu önyargısından artık toplumumu zu kurtarmamız lazım...
Tüm arkadaşlarıma Başarılar diliyorum...
Teşekkürler...

Evet.Okul müdürleri bile bunu yaparsa önyargıyla yaklaşırsa , toplumdaki diğer insanları kınamamak lazım.Bazı alışkanlıklar vardır ,insanlar değiştirmek istemezler alışkanlıklarını zor gelir.Sizin öğretmen olmanızda öyle birşey ama sizin azminiz ve isteğinizle bu önyargıları yıkıcağınıza inanıyorum.Her zaman yanınızdayım.Sabırla her şey düzelir , yeter ki biz inanalım...
Başarılar diliyorum.

violet84' Alıntı:
Evet.Okul müdürleri bile bunu yaparsa önyargıyla yaklaşırsa , toplumdaki diğer insanları kınamamak lazım.Bazı alışkanlıklar vardır ,insanlar değiştirmek istemezler alışkanlıklarını zor gelir.Sizin öğretmen olmanızda öyle birşey ama sizin azminiz ve isteğinizle bu önyargıları yıkıcağınıza inanıyorum.Her zaman yanınızdayım.Sabırla her şey düzelir , yeter ki biz inanalım...
Başarılar diliyorum.

Çok teşekkür ederim.evet sabırla aşılmayacak sorun yoktur diye düşünüyorum.Ama bu önyargıda sabrımızı 10 kat fazla kullanmamız lazım sanırım...

kesinlikle size katılıyorum erkek-bayan okul öncesi eğitimi verebilecek herkes öğretmen olmalı çünkü bir çocuğun en önemli dönemine damga vuruyoruz bizden aldığı eğitim hayatı boyunca ona ışık tutuyor gerçekten konu bazı yerlerde saptırılmış ben ayrım yaptığınızı yada yeterli yetersiz polemikleri yarattığınızı düşünmüyorum sevgiyle kalın........

izzetöğretmen' Alıntı:
_tugba_' Alıntı:
kesinlikle size katılıyorum erkek-bayan okul öncesi eğitimi verebilecek herkes öğretmen olmalı çünkü bir çocuğun en önemli dönemine damga vuruyoruz bizden aldığı eğitim hayatı boyunca ona ışık tutuyor gerçekten konu bazı yerlerde saptırılmış ben ayrım yaptığınızı yada yeterli yetersiz polemikleri yarattığınızı düşünmüyorum sevgiyle kalın........

Teşekkürler tuğba öğretmenim Kıyafet sorununu hallettik şimdi sıara  bizinm için yapılan yanlış önyargıları kırmaya bu inatla bunuda başaracağımıza inanıyorum..:36_7_8:

o ön yargı her zaman olacaktır bize bile yapılan bazı önyargılar oluyor önemli olan inanmak siz bunu başarmışsınız yolunuz açık olsun başarılar....:thumbsup:

BU İŞ GÖNÜL İŞİ VE CİNSİYETİN ÇOK ÖNEMLİ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.TABİ Kİ ERKEK VE BAYAN OLARAK BAKARSAK BİRBİRİNE GÖRE ARTI VE EKSİLERİ VAR AMA BEN 6. YILIOMI ÇALIŞIYORUM ÇEVRENİN İLK ANLIK TEPKİSİ DIŞINDA HİÇBİR ZORLUK ÇEKMEDİM.HERKESE BAŞARILAR

Ben yazdıklarının hepsine katılıyorum.Ama 1. maddedeki bagırma konusundaki görüşlerim...Tabiki çok bagıran kendini frenleyemeyen ögretmen arkadaşlarımız var,
Fakat erkek ögretmenlerde bagırınca çocukta bir irkilme olur sesinden dolayı.Buna sınıfı içi hakimiyeti kurmak demişsiniz.Bence bagırmadan da pekçok şey
halledilebilir.Ayrıca çocuklar erkek ögretmenlerle araya sınır koyduklarını düşünüyorum.Özellikle çekingen çocukların daha fazla sınır koydukarını özel düşüncelerini
paylaşmakta zorluk çekeceklerini düşünüyorum.Ama galiba başarılı bir ögretmen bununda üstesinden gelebilir.Bay yada bayan..farketmez...Başarılar

Arkadaşlar şöyle ya da böyle ben bir bayan olarak , erkek arkadaşlarımızın da bu branşta sayıca artmaları taraftarıyım gerçekten onlarda işlerini severek yapınca bir çok bayan arkadaşımız ellerine su dahi dökemez ama dikkatinizi cezbederim SEVEREK YAPINCA, bir sürüde canlı şahidi var zaten.Hem bazı arkadaşlarımızın da belirttiği gibi ANASINIFI ya da ANAOKULU ÖĞRETMENİ değil OKULÖNCESİ EĞİTİM ÖĞRETMENİ... :)

Artı bir de ,var olan bu tabuya karşı koyabilme cesaretini
gösterdiklerinden dolayı erkek arkadaşları da tebrik ediyorum,inanın bu bi yürekliliktir ve ÇEVREDEN GELEN SESLERE DEĞİL ,KENDİ İÇİNİZDEKİ SESE KULAK VERMENİN en güzel örneği...

4151' Alıntı:
Artı bir de ,var olan bu tabuya karşı koyabilme cesaretini
gösterdiklerinden dolayı  erkek arkadaşları da tebrik ediyorum,inanın bu bi yürekliliktir ve ÇEVREDEN GELEN SESLERE DEĞİL ,KENDİ İÇİNİZDEKİ SESE KULAK VERMENİN en güzel örneği...

Millet bize acınarak bakıyordu.
Hocalar siz mezun olunca kız gibi olacaksınız diye dalga geçmişti.
Bir gün lokantada karsıma oturan adama okul öncesinde okudugumu soledigimde elektiriği işaretleseydin puanın yetmedimi az mı çalıştın demişti ( 2 yıllık elektirik )
Bir müdür okul öncesinde okuyorum dedigimde inanmamıstı.
Say say bitmez.

Arkadaşlar benim geçen yılki stajerim erkekti ve şuanda görev yapıyor.Ondan çok güzel haberler alıyorum.Bu yıl ki stajerimde erkek Mahmut öğretmende çok azimli ve istekli o çevreden önce okulunda bazı problemlerin olduğundan bahsediyor.Galiba okuldaki arkadaşları biraz takılıyormuş bu beni üzdü bayan arkadaşlarım neden böyle davranıyor anlamıyorum doğrusu.Galiba problem biraz kendi içimizde önce kendi içimizdeki problemleri çürütmeliyiz.Mahmut gerçekten ileride çok iyi bir okulöncesi eğitim öğretmeni olacak ona sonuna kadar güveniyorum.Çocuklarım ve velilerim çok memnunlar hatta şimdiden özel bir kurumdan teklif bile aldı..Geçen gün birlikte havalarda uçtuk bu beni çok mutlu etti..Gerçi Mahmut öğretmen hocam sizden ayrıllmasam diye takılıyor bana ama ....Onun atamasını görüp yavrularına kavuştuğu gün benden mutlu kimse olmaz herhalde...Stajerlerim yaaa onları çok seviyorum...
Kılık kıyafet konusunda evet biraz bende tepkiliyim kaç pantolon vs.. feda etmedik ki boya ,yapıştırıcı yüzünden hareketleri kısıtlamayan giysilere izin verilse çünkü bizler diğer branşlardan daha farklı bir eğitim veriyoruz.Biraz bu konuda gelişmeler yaşanıyor galiba ama devamını diliyorum.İzzet hocam ve diğer tüm arkadaşlarım inanın bana hergeçen gün biraz daha tabuları yıkıyoruz herzaman yanınızdayım.VE YIKMAYADA DEVAM EDECEĞİZ...O KADAR...

siz bu işe gönül vermişsinizya yürek bağlamışsınızya..gerisi fosssss
allah hepimize kolaylık versin.. yaptığımız iş hiçte azımsanacak bi iş deil bu ister bayan olsun ister erkek...sonuçta önemli olan isteyerek ve dileyerek yapmak..

İşimi ve öğrencilerimi çok severek başladım mesleğe. Gerçi tam olarakta başlamış sayılmazdım. Kadrosuz Usta Öğretici yani kendi deyimimle part time öğretmenlikti benimkisi. Ama mesleğimi çok sevmiştim, öğrencilerim benim çocuklarımdı. Her şey güzeldi ama sorunlar sorunlar sorunlar. Hep önünüze getirilen bir takım sorunlar vardı. Oldum olası zaten prosüdör gereği olan işlerden hazzetmediğim gibi bunlardanda hazzetmiyordum. Bürokrasiler, saçma sapan kurallar yönetmelikler. Çok sevdiğim mesleğimden beni bir anda soğutuvermişti. Bir erkek veya bir bayan farkından kaynaklanan her hangi bir sorunla asla karşılaşmadım ama. Bir gün olsun bir veli sen erkeksin ben çocuğumu erkek ana okulu öğretmenine göndermem demedi. Aksine çevremden hep güzel ve olumlu tepkiler aldım. Ama dediğim gibi yapmadığım bir şeyleri kağıt üzerinde yapılıyor gibi göstermek asla bana göre değildi ve bu yüzden mesleği bıraktım. Part time öğretmenliği bıraktım yani bakalım belki seneye KPSS'den 90 üzeri puan alır ve nişanlımın yanına İzmir civarına atanırsam kaldığım yerden devam ederim aksi takdirde yeniden bu mesleğe dönebileceğimi pek zannetmiyorum...

Demem odurki erkek okul öncesi öğretmeni adayları sakın korkmasınlar hiç bir zorluk yaşamayacaklardır. Aksine çevreden hoş tepkiler alacaklardır. Benim bırakma sebebim kesinlikle erkek olduğumdan dolayı değil sadece bürokrasiden dolayıdır...

Hepinize başarılar dilerim...

evet bende bu konuyu yeni farketttim.
Gelelim konuya..
Meslekte 5. Yılım. Son bir yıldır idarecilik yapıyorum..
Erkeklerin daha çok idarecilik yapacaklarını düşünürken Mesleğimi özlediğimi farkettim. idareci olup formalitelerle uğraşmaktansa
öğretmen olup öğrencilerimle olmak bana daha cazip gelmeye başladı. Hem kıyafet te serbest oldu. Takım elbise balsıda yok.
Haa birde branş seçme gibi bi hakkım olsaydı
bütün samimiyetimle
yine okulöncesini seçerdim
biline..

Bizim memlekette insanlar cinsiyetlerine göre meslek seçmek zorundaymış gibi insanlara geliyor.Fakat kim hangi meslekte başarılı olacaksa ve o mesleği seviyorsa bence cinsiyetin hiç önemi yok.Ama insanların önyargılarından kurtulmaları gerekiyor.Size erkek okul öncesi öğretmenleri olarak kolay gelsin.

arkadaşlarr selamlar....bu değişen kılık kıyafet yönetmeliğle çok rahat eder olduk. bulundugum yer küçük bir ilçe burada anaokulundayım ve halkın egitim seviyesi düşük oldugu için hoş karşılamadılar.... sanırsam erkek ögretmenlere karşı tepki koyanlar ne AYDINLAR ne CAHİLLER... tepki koyanlar aydın görünümlü cahiller olsa gerek diye düşünüyorum...artık bazı tabuları yıkalım diyorum...biz bunu yıkmak için erkek ögretmenler olarak elimizden geleni yaptıgımıza inanıyorumm.....saygılar .

DÜZELTMEEE : üsteki yazımdaki " egitim seviyesi düşük oldugu için hoş karşılamadılar" sözündeki "karşılamadılar" değil KARŞILADILAR olarak değiştirilerek okunmasını isterim. gec saat imla hatası oldu...

sevgili ögretmenlerim bu mesajımı ; erkek veya bayan ayrımı yapmaksızın yazıyorum... bu konuya ilişkin...

hayattaa " NE CAHİLLERDEN NE AYDINLARDAN KORKUNUZ ; hayattaa AYDIN GÖRÜNÜMLÜ CAHİLLERDEN KORKUNUZ" hayatta bütün sorunları bunlar çıkartırr....önemsemeyerek kendi çizdiğiniz idealinizde devam ediniz derim

Önceden bayanlar bu mesleği yaparmı denirdi başka meslek grupları için, şimdi okulöncesinde erkek öğretmenlere bu mesleği yapar mı deniliyor. Benim iki ablam da erkeklerin yaptığının iddaa edildiği meslekleri seçtiler-inşaat mühendisi ve veteriner-. Ablam sınıfındaki 4 kızdan biriydi. Aynı sizler gibi. Neden mi söylüyorum bunları, yani bu önyargılar sadece size ya da bu mesleğe özgü değil. Kalıplaşmış şeyleri yıkmak her zaman zordur. Ve sizler de kalıbın dışına çıkanlarsınız. Velhasıl insan sevdiği işi yapıyorsa iyi yapıyor , güzel şeyler ortaya koyabiliyor demektir. Hem gerçekten iyi de yapıyorsunuz arkadaşlar, okulöncesinin erkek öğretmene de ihtiyacı var. Siz bu meslek adına doğru şeyler yaptıkça herkesin bakışı değişecektir zaten ama zaman alışılmış şeyi değiştirmek için gerekli şey. Ve yine değiştirecek olan da sizlersiniz.
Hepinize meslek hayatınızda başarılar dilerim:)

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri