Erkek Okul Öncesi Öğretmenlerinin Sorunları

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gokhankayili
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:24
kesinlikle bu işin bayanı erkeği olmaz...işini severek isteyerek yapan bi insan zaten(mesleği ne olursa olsun)başarılı olur!bende tüm öğretmen arkadaşlarımı sonuna kadar destekliyorum!!!başarılarınızın devamını diliyorum:)
 
evet arkadaşlar; bunun erkeği bayanı yok diyen arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum...burda kız-erkek değil, işini bilen ve bilmeyen diye ayırt etmek gerekir...hepinize başarılar arkadaşlar...
 
izzetöğretmen' Alıntı:
aishagul' Alıntı:
arkadaşlar erkek öğretmen arkadaşları sonuna kadar destekliyorum, 3 sene erkek stajyerlerim oldu çok iyi olanda vardı hiç bişey yapamayanda ama bayan stajyerlerde de aynı durum vardı yani bayanı erkeği yok bu işin.Birde şunu söyleyim ben sınıfta önlük giyiyorum çok rahat ettim boya ve yapıştırıcı lekelerinden kurtuldum bayan ve erkek arkadaşlara tavsiye ederim, bizim okulumuzdaki branş ve sınıf öğretmenlerinin çoğu da önlük giyiyor.

Hocam desteğinize minnettarım ayrıca önlük konusundada haklısınız ; ama pantolonların dizlerine çare bulmammız zor galiba:36_1_21:

Dizlik Filan Takiver :D Hani Şu Voleybolcuların Taktığından. :D



nanelimon' Alıntı:
erkek anasınıfı öğretmenlerinin bu işte daha iyi oldukları söyleniyor. ben de çevreden bu yönde iletiler aldım. belki de onlara farklı geldiği içindir. bilemiyorum. kız ve erkek bir çok konuda farklıdır. uygulama olsun, kavrama olsun, duygusallık olsun, yaklaşım olsun bir çok konuda farklı. ama önemli olan meslek konusundaki yeterlilik ve çocuklara birşeyler kazandırmak. o bakımdan kız erkek ayrımının yapılmasını doğru bulmuyorum. bana bu işe çok iyi yaptığımı söyleyen bir çok öğretmen ve veli var fakat bu işi benden daha iyi yapan özendiğim bayan arkadaşlarım var. yani cinsiyetin bir önemi olmadığını düşünüyorum. işini layıkıyla yapmak önemli.

ayrıca takım elbise konusunda ben de dertliyim. üç gümlek ve bir pantolon şehit ettim geçen yıl. kravatlar ayrı bir mevzu zaten ne zaman eğilip birşey gösterecek olsam gravat çocuğun gözünün önüne geliyo çocuk gösterdiğimi görmüyü, garibim birşey de diyemiyo. ben anlattığımı zannediyorum ama çocuk görmemiş bile. ceketle robot gibi olmuyo bu işler. yuvarlanıyoruz. eğiliyoruz bükülüyoruz. geçen yıl rehberlikte ve teftişte bu sorunları gündeme getirdim. müfettişler bana hep kaçamak cevaplar verdiler. yani bilindiği üzere bu konuda fazla bir bilgileri yok ve bu konuda kanun açıkları var. bayan okulöncesi öğretmenlerinin kılık kıyafet yönetmelikleri farklı yani onlar biraz daha serbest. yalnız genel müdürlük galiba bu işi artık erkeklerinde yaptığının farkında değil. acaba arayıp biz de buradayız ve bu işi yapıyoruz mu desek.

Elbette birlik olup bu konuyu dile getirebileceğimiz bir yer vardır. Birer mail atabileceğimiz vs. Bilgisayarla ilgili problemlerimi hallettikten sonra bir araştırma yapabilirim sanırım.
 
Okul Öncesi Eğitimi - Kıyafet Yönetmeliği İle İlgili Ufacık Bir Araştırma Yaptım.

16. KILIK-KIYAFETLE İLGİLİ İŞLEMLER


Kılık kıyafetle ilgili işlemler Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmeliğe, İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 141.maddesine, Lise ve Ortaokul Yönetmeliğinin 41/b, 72. maddelerine, Özel Okullar Çerçeve Yönetmeliğinin 65. maddesine, Dershaneler Tip Yönetmeliğinin 40. maddesine, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 80. maddesine özel, Özel Eğitim Okulları Çerçeve Yönetmeliği 68.maddesine ve diğer ilgili mevzuata göre yürütülür.

Ana İlkeler:

Kurumlardaki görevli yönetici, öğretmen, memur ve diğer personelin giyimlerinde sadelik ve hizmete uygunluk aranır.

(MEB. Kıyafet Yön. Madde 6)

Kadınların elbiseleri temiz, düzgün, ütülü, sade, ayakkabılar normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış, toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş, varsa hizmetine uygun iş kıyafetleri olmalıdır. Kadınlar kolsuz, çok açık yakalı bluz giymemeli, etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olmamalı, terlik giymemelidir.

(Kamu Kur. Kılık Kıy. Yön. Madde 5)

Erkeklerin elbiseler temiz, düzgün ütülü, sade, ayakkabılar kapalı ve boyalı, bina içinde ve görev mahallinde baş açık, favoriler en çok kulak orta hizasında, saçlar kulağı kapatmayacak gibi enseden, gömlek yakasını aşmayacak şekilde kesilmiş, temiz, bakımlı, taranmış, günlük sakal tıraşı olunmuş, bıyıklar üst dudak boyunu geçmeyecek şekilde üstten alınmamış, yanlar üst dudak hizasında, kravatlı ve hizmete uygun iş elbisesi ile işe gelmeleri gerekir. Bina içinde kravatsız, çorapsız, sandalet ve terlikle dolaşılmaz.

(Kamu Kur. Kılık Kıy. Yön. Madde 5)

Sağlık özrü nedeniyle yönetmeliğe uyamayanların özürlerini belgelendirmeleri gerekir.

(Kamu Kur. Kılık Kıy. Yön. Madde 8)

Resmi belgelere yapışacak fotoğraflar bu yönetmeliğe uygun olmalıdır. 15 Eylül- 15 Mayıs dışında yaz dönemi tarifesi uygulanabilir.

(Kamu Kur. Kılık Kıy. Yön. Madde 10-11)

Özel öğretim kurumlarında yönetici odaları, kurucu odası, derslik, laboratuar, yemekhane, kantin, spor salonu gibi kurumların her türlü bina, tesis ve kampusunda kurucu, temsilcisi, yönetici, öğretmen ve diğer

personel (MEB) Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uymak durumundadır.

(Öz. Öğ. Kur. Yön. Madde 80)

Yönetmelikle belirlenmemiş giyimle ilgili hükümler okul yönetimi ve varsa okul aile birliğince belirlenir.

(MEB. Kıl. Kıy. Yön. Madde 14)

Sağlık özrü olanların özürlerini belgelendirmeleri halinde kıyafetlerinde esnekliğe gidilebilir.

(MEB. Kıl. Kıy. Yön. Madde 15)

Personel branşı, işkolu ve Atatürk’ ün 100. Yılı gibi rozetler dışındaki rozetleri takamaz. Öğrenciler okul rozeti dışında rozet takamaz.Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uymayanlara disiplinle ilgili işlemler uygulanır.

I) İlköğretim Kurumlarında

Okullarda görevli yönetici, öğretmen, memur ve diğer personelin giyimlerinde sadelik, temizlik ve hizmetlerine uyumluluk esastır. Kıyafetle ilgili işlemler kılık kıyafet yönetmeliği hükümlerine göre düzenlenir.

(İlköğretim Kur. Yön. Madde 141)

Kız öğrenciler önlüklü (formalı), okul içinde başları açık, saçları temiz, taranmış ve diğer eşyaları mevsime göre düzenlenmiş olmalıdır. Erkek öğrenciler önlüklü (formalı) okul içinde başları açık, saçlar kısa kesilmiş olmalı, diğer giyim eşyaları mevsime göre düzenlenmelidir.

(MEB. ve Diğ. Bak. Bağ. Ok. Kılık Kıy. Yön. Madde 10)

II) Ortaöğretim Kurumlarında

Öğretmenlerin tuvaletlerinde ve giyimlerinde yalınlık, temizlik temeldir. Senli benli, özensiz, ağırbaşlılıkla bağdaşmayan kıyafetlere yer verilmemelidir. Öğretmenler öğrencilerin katıldığı programlarda da buna uyarlar.

(Lise Ort. Ok. Yön. Madde 72)

Hizmetliler okul içinde üst başlarının, el, ayak ve yüzlerinin temiz bulunmasına, tırnaklarının kesilmiş olmasına özen gösterirler. Erkek hademelerin saçlarının kesilmiş olması, kadınların da saçlarının derli

toplu bulunması gereklidir.

(Lise ve Ort. Ok. Yön. Madde 41/b)

Kız öğrenciler vücut hatlarını belli etmeyecek, yırtmaçsız, kolsuz, dizkapağını örtecek boyda forma giyerler. Forma içine mevsime göre uyumlu kollu bluz giyerler. Okul içinde başları açık, saçlar temiz ve düzgün taranmış, toplanmış olmalı, makyaj yapılmamalı, tırnak uzatılmamalı, kaşlar alınmamalıdır. Yüzük, kolye, küpe, bilezik gibi süs eşyası takılmamalıdır. Diğer eşyaları okul yönetimince belirlenecek standartlara göre düzenlenmelidir.

(MEB. Kılık Kıyafet Yön. Madde 12)

Erkek öğrenciler ceket, gömlek, pantolon giyer, kravat takarlar. Ceket altına mevsime göre giyecek seçilebilir. Okul içinde başları açık, saçları kısa ve temiz olur. Ense düz ve açık olup, favori, sakal, bıyık bırakılmaz. Zincir, kolye, yüzük v.b. ziynet eşyası takılmaz.

(MEB. Kılık Kıy. Yön. Madde 12)

III) Özel, Özel Eğitim Okullarında

Millî Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık-Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.

(Özel, Özel Eğitim Okulları Çerçeve Yönet. Madde 68)

IV) Dershanelerde

Dershane de kurucu, temsilci, yönetici, öğretmen, öğrenci ve diğer personel MEB Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğine uymak durumundadır. Ancak forma ve tek tip kıyafet giyme zorunluluğu yoktur.

(Ders. Tip Yön. Madde 40)

V) Özel Etüt Eğitim Merkezleri ve Özel Kurslarda

Kurum içinde kurucu, kurucu temsilcisi, yönetici, öğretmen öğrenci ve diğer personel hakkında “M.E.B. ve Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık-Kıyafetlerine ilişkin Yönetmenlik” Hükümleri uygulanır.

(Madde 24-33)

VI) Motorlu Taşıt Sürücü Kurslarında

Kursiyerlerin kıyafetlerinin sade ve temiz olması gerekir.

(Madde 72)

Burada benim dikkatimi çeken (ama emin olmadığım) ucu açık birkaç madde var.

1.: Hizmete uygun kiyafet giymemiz isteniyor. Bu bize okul öncesi dönemi çocuklarla ilgilendiğimiz , oyunlar oynamak zorunda olduğumuz için hizmete uygun kıyafetimizin bu olmaması gerektiği konusunda bir şikayet hakkı tanır diye düşünüyorum.

2:Yönetmelikle belirlenmemiş giyimle ilgili hükümler okul yönetimi ve varsa okul aile birliğince belirlenir. Bu Bize Az Da Olsa Esneklik Sağlayabilir.

3:Sağlık özrü olanların özürlerini belgelendirmeleri halinde kıyafetlerinde esnekliğe gidilebilir. Sözü geçen sağlık özürlerinin neler olduğunu bilmiyorum. Fakat zamanım olduğunda araştıracağım.

Fakat "Bina içinde kravatsız, çorapsız, sandalet ve terlikle dolaşılmaz." Sanırım kravatı hiçbir şekilde çıkaramayacağız.
 
sınıfınızda çıkarsanız olmuyo mu acaba???gerçekten bişey anlatırken eğilince falan sürekli araya giriyo:D
 
evet arkadaşlar anlaşılan hiç bitmicek bu sorunlar...ama şunu söyleyeyim erkek öğretmenlerden gerçekten çok memnunum bu sayıda artar..(inşallah)çünkü bu eğitimi bakıcı imajından kurtulmasını sağlar...Milli eğitim okulöncesine gereken eğitimi veriyor mu ki??? öğretmenlere değer versin...misal bizim okul müdürü okuloncesi eğitimi hakkında hiçbişey bilmiyor bu yetmezmiş gibi yönetmeliği bir kez dahi okuduğu yok...okula hele hiç uğramaz...HERŞEY SÖZDE KALIYOR.....

:36_1_42::36_1_42::36_1_42::36_1_42::36_1_42::36_1_42:
 
slm arkadaşlar ben ilkokul bünyesindeki anasınıfında öğretmenim bizim müdür sene başında katılmış olduğu seminerlerde kılık kıyafet konusunda değişikliklerle ilgili açıklamalar yapmıştı öğretmenler artık rahat kıyafetler giyecekler eşortman tipi pantolan gibi mesela etek giyilmeyecek oyun oynarken çocuklarla beraber yuvarlanılacak kıyafetler giyilecek dedi bende dönemin basından beri eşortman giyiyom beden öğretmenleri gibi.
 
tulaya çok rahatmışsın valla :D bizim müdür kıyafetimize bişey demiyo ama eşofman giymemize izin vermeyebilir. spor ayakkabıyla çok gittim okula :) ama artık hava da soğudu mecburen çizmelerle gidiyoz...
önlük iyi bi çözüm aslında... bi keresinde bi öğrencim elleri pastel boyalıyken sarılmıştı gömleğim rengarenk olmuştu :D :D
aslında erkekler spor kumaş pantolonlardan giyebilirler buna da bişey demezler heralde... hem dizleri hemen eskimez :) :)
 
haklısınız izzet hocam aynı sözleri bende duyuyorum eminim çoğu arkadaşımızda bu durumdadır...bence hiç takmayın...ben öyle yapıyorum...onlara kulak assak vay halimize....:) :)
 
merhaba kesinlikle okulöncesi öğretmenliği bayan mesleği gibi düşünülmemeli ben 5 yıllık 25 yaşında bir öğretmenim geçen yıl bana önce gözleme sonra uygulamaya erkek stajyer öğrenci geldi çok uyumlu çalıştım kendisiyle velilerim de çok hoşnut kaldı bence bizim mesleğin sırrı sevgiden geçiyor eğer seviyorsanız her şey çoook yolunda gidiyor galip sizsiniz.Ama çocukları sevmiyorsanız lütfen bu mesleği lütfen bırakın bizler kişiliğin temelinin atıldığı yılların yetiştiricileriyiz o yüzden seven kişiler gelsin katılsın aramıza....Erkek öğretmenler diye bir ayrımıda kabul etmiyorum
 
Biz bayanlara bakıcı diyorlar erkeklerde çok afadersiniz uzaylı gibi görüyorlar.. bizim ilçede bir tane erkek öğretmen var herkesin dilinde...kimseyle konuştuğunu ve dolaştığını dahi görmedim...hep yalnız...okuldaki stajyer öğrenciler tavırlarını duyuyorum hiç anlatmıyım....sonuçta bizler eğitim verelim diyoruz ama önce bize eğitici gözüyle bakılmasını sağlamalıyız....bu nasıl olacak hiç bilmiyorum...herhalde insanların karanlık düşüncelerine bir mum yakmakla olacak...Allah hepimize sabır versin....
 
valla arkadaşlar işiniz zor ben kumaş pantolana tahammül edemiyorum artı olarak sizin kravat derdiniz var.
bu yönetmeliğin değişmesi lazım tabikide.ben staj dosyası hazırlarken kılık kıyafet mevzuatını şöle bi okumuştum çok katı kurallar var.sadece boya olmuyo ki üstümüz çocuklar o kadar hareketliki tehlikenin nerden gelceği belli değil.:36_11_6: :P
rahat hareket edilmiyo ayrıca.ben müdürümden izin alıyorum arada,bahçe oyunlarında giymek için eşofman giyebiliyorum.yoksa bizden başarı beklemesinler.önce sağlıklı koşul oluşmalı ki eğitim verimli olsun.hemde inandırıcı! yani 'aa sadece boya yapıyosunuz napıyosunuz ki' diyenlere cevap olur.bence üstüne gidilmeli bu konunun..
bütün öğretmenlere başarılar.....
:36_7_8::36_7_8::36_7_8:
 
Merhaba Ben 25 yaşında 5 Yıllık okulöncesi Eğitim Öğretmeniyim bu bayan ve erkek öğretmen ayrımına gidilmesine karşı çok üzgünüm.Çünkü bana göre hangisi daha iyi yapar ayrımı bile yanlış bunun cinsiyet farkıyla alakası yok.Benim Geçen yıl yanıma üniversiteden erkek stajyer öğretmen geldi önce gözleme sonra uygulamaya fakat benim için hiç farklı değildi işini gerçekten seviyordu ve uyumlu çalıştım ,hatta benden bile büyüktü ayrıca velilerim çok olumlu karşıladı bu mesleğin aslında sadece bayan mesleği olmayacağını da ispat etmiş oldu.Bana göre bu mesleği seven kişiler seçmeli sabırlı ve içinde çocuklara karşı sevgi pırıltıları olmayan bence uzak dursun.Çünkü geleceğin temellerinin atıldığı sihirli yılların eğitimcileriyiz isteyen herkes bayan yada erkek okulöncesi öğretmeni olabilir. Önemli olan gerçekten sevmek sevmek sevmek......
 
Bizim anasınıfı fiziki koşullar açısından ve maddi imkanlar açısından yetersiz.Bu sene göreve başladığımda velilerden biri dedi ki,geçen sene öğretmen erkek olduğu için sınıf mevcudu 30 dan 18'e düşmüş.Ben de erkek olunca ne oluyor ki,öğretmenin cinsiyeti olmaz dedim.O da hocam çok şeyler oldu dedi..Ben de çekindim,duymakta istemedim,bu yüzden konuyu kapattım.Söyleyebileceği şeyler ağır olabilirdi ve böyle suçlamaların birisinin arkasından ve de gittikten sonra yapılmasına kesinlikle çok karşıyım...Yakın zamanda müdürden öğrendim ki sınıf mevcudunun düşme sebebi,aidatlarda daha kesin bir tutum sergilenmesiymiş(çoğu veli vermiyormuş çünkü)Sadece bir konuda bayan öğretmenin daha iyi olabileceğini düşünüyorum,o da ben tek çalışıyorum,yardımcım yok,temizlik bana ait,tuvalet sınıfa yakın değil,okul bahçesinde,kahvaltı saatinde de tekim.Bir erkek bu gibi durumlarda daha çok zorlanabilir ama ben inanıyorum ki günümüz erkekleri bunların da üstesinden gelebilir.Asıl mesele tuvalet problemi olan çocuk var,Bir kız çocuğunun tuvaletini yapmasına ben yardımcı oluyorum,sadece bu gibi bir sebeple veli çocuğunu erkek öğretmene yollamamak isteyebilir.Sınıfımdaki çoğu çocuk tek başına tuvalete gitmek istemiyor,korkuyorlardı.Şu anda hepsi alıştı diyebilirim ama onlar alışana kadar da ben hep onlarlaydım.Toplumun bakış açısını düşünürsek,ve de yaşanan bazı tatsız olayların yarattığı önyargıları düşünürsek,içim acıyarak velilere bu konuda bir parça hak veriyorum..
 
dramagueen öğretmenim öğrencilerinize tuvalet konusunda birbirlerine yardım etmelerine fırsat verin.Güvendiğiniz öğrencileriniz birbirlerine yardımcı olsun böylelikle birtakım zorlukları aşmış olursunuz.Ben öncelikle kendim çocuklarıma birebir nasıl tuvalet ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oldum daha sonra 3 ıslak 1 kuru şeklinde tuvalet kağıdını birbirlerine yardımcı olacak şekilde verdim tabiki benim kontrollerim çaktırmadan oluyordu. Kızlar kızlara erkekler erkeklere yardımcı oluyor.Böylece dayanışma ve işbirliği duygularuı pekişmiş oluyor.Bu tabiki benim düşüncem velilerimde bu durumdan çok koşlanıyor çünkü tuvalet ihtiyacını karşılamayı bilmekte zorlanan çocuk bile ortadan kalkmış oluyor.Ben çocuklarıma önce özgüveni aşılar sonra sonuna kadar onları desteklerim ama aynı zamanda kontrollüyümdür.size iyi çalışmalar umarım herşey dilediğiniz gibi geçer zorluklar herzaman vardır bizler de zorlukları aşmak için varız.Fatoş öğrt.
 
Teşekkür ederim..Ben de aynen sizin dediğiniz şekilde aştım bu problemi,çocukların kendilerine olan güvenleri bile arttı bu şekilde,genelde birisinin tuvaleti olduğunda yanında bir arkadaşıyla gönderiyorum artık ama işte dediğim gibi bir çocuğumuzda aşamadık bu problemi,aceleci de davranmak istemiyorum,zaten 1 aydır bizimle beraber.Tuvaletler eski tip,alaturka yani..Bu çocuğum da 4buçuk yaşında,yardımsız ihtiyacını giderebilmesi gerçekten çok zor,bacakları çok zor yetişiyor açıkçası,bir de kayacak diye korkuyor,yerler hep ıslak..Mecburen büyük birisiyle beraber gitmesi gerekiyor.Sınıfın ortasında soba,sınıftakileri bırakamıyorum yalnız..Artık havalarda soğudu,çocuğun her tuvaletinde diğerlerini de dışarı çıkaramam..Neyse forum içeriğini bozmadan bağlayayım ben:) sonuç olarak erkek öğretmenin böyle bir durumda işi çok daha zor tabiki de..
 
VAYYYYYYYYY ASLAN PARÇALARI TAVUKLAR BİR KENARA ARTIK CİV CİV LERİ HOROZLAR YÖNETECEK.ARKADAŞLAR BU İŞTE ERKEK BAYAN YOK BU İŞ FEDEKARLIK İSTER BU İŞ YÜREK İSTER BU İŞ SABIR İSTER BU İŞ ÇOCUGU ÇOCUKÇA SEVMEK İSTER.BU İŞ YERİ GELDİĞİNDE ANNE OLMAK YERİ GELDİĞİNDE BABA OLMAK YERİ GELDİĞİNDE ÇOCUK OLMAK YERİ GELDİĞİNDE ÖĞETMEN OLMAYI İSTER.BEN BUNLARI YAPARIM DİYEN BAYANDA ERKEKTE OKULÖNCESİ EĞİTİMCİSİDİR DERİM.VAYYYY BE NE KONUŞTUM BUARADA BENDE BİR ERKEK PERSONELİM.TÜM OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNE BAŞARILAR DİLERİM.
 
Kesinlikle yürek işidir ,yüreği olmayan yol yakınken bu meslekten uzaklaşsın dün aramıza bir erkek öğretmen daha katıldı.Benim geçen yılda erkek stajerim vardı bu yılda bir erkek öğretmen stajerim var inanın hiç kimse mükemmel değildir bizlerde bu işe başladığımızda hatalarımız ve eksikliklerimiz vardı ben stajerlerimi herzaman destekler ve doğru olanı vermeye çelışırım dün çocuklarıma yeni erkek öğretmenimizi tanıştırdım ben çukurova üniversitesi mezunuyum dün stajerim Mahmut Öğretmenimi çocuklarımla tanıştırdım çok sevindiler yanlız çocuklardan daha mutlu ve heyecanlı biri vardı o da Mahmut Öğretmen çok gayretli bir öğretmen arkadaşımız 2 günde bana bu izlenimi verdi inanıyorum ki bu mesleği çook iyi yapacak o da benim okulumda yani çukurova üniversitesinden geliyor.Aramızda bir erkek öğretmen daha gördüğüm için ben bir bayan öğretmen olarak çok sevindim çünkü bu meslekte cinsiyet ayrımı yoktur.Seven herkese kapımız sonuna kadar açıktır.
 
kesinlikle katılıyorum ...iş doğru ve SEVEREK yapıldığında bayan erkek farketmez...halkımızın bu konuda daha da bilinçlendirilmesi gerekiyor.. Bence bu konuda erkek okul öncesi öğretmenlerine büyük görev düşüyor. ...
 
arkadaşlar zor olması bişeyi değiştirmez....bu işe bulaştıysak sonuna kadar götürecez toplum ne derse desin....bir yolunu bulup bişeyler yapmak zorundayız...bu işe girerken düz yolda olacağımızı kim söyledi ki...bencede bu konuda erkek öğretmenlere çok iş düşüyor...bizleride bakıcı imajından bir nebze olsun kurtaracağına inanıyorum....
 

Hoşgeldin!

Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.

Kayıt Ol!

23 Yıldır Sizlerle

23 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Geri
Üst