kesinlikle bu işin bayanı erkeği olmaz...işini severek isteyerek yapan bi insan zaten(mesleği ne olursa olsun)başarılı olur!bende tüm öğretmen arkadaşlarımı sonuna kadar destekliyorum!!!başarılarınızın devamını diliyorum
izzetöğretmen' Alıntı:aishagul' Alıntı:arkadaşlar erkek öğretmen arkadaşları sonuna kadar destekliyorum, 3 sene erkek stajyerlerim oldu çok iyi olanda vardı hiç bişey yapamayanda ama bayan stajyerlerde de aynı durum vardı yani bayanı erkeği yok bu işin.Birde şunu söyleyim ben sınıfta önlük giyiyorum çok rahat ettim boya ve yapıştırıcı lekelerinden kurtuldum bayan ve erkek arkadaşlara tavsiye ederim, bizim okulumuzdaki branş ve sınıf öğretmenlerinin çoğu da önlük giyiyor.
Hocam desteğinize minnettarım ayrıca önlük konusundada haklısınız ; ama pantolonların dizlerine çare bulmammız zor galiba:36_1_21:
nanelimon' Alıntı:erkek anasınıfı öğretmenlerinin bu işte daha iyi oldukları söyleniyor. ben de çevreden bu yönde iletiler aldım. belki de onlara farklı geldiği içindir. bilemiyorum. kız ve erkek bir çok konuda farklıdır. uygulama olsun, kavrama olsun, duygusallık olsun, yaklaşım olsun bir çok konuda farklı. ama önemli olan meslek konusundaki yeterlilik ve çocuklara birşeyler kazandırmak. o bakımdan kız erkek ayrımının yapılmasını doğru bulmuyorum. bana bu işe çok iyi yaptığımı söyleyen bir çok öğretmen ve veli var fakat bu işi benden daha iyi yapan özendiğim bayan arkadaşlarım var. yani cinsiyetin bir önemi olmadığını düşünüyorum. işini layıkıyla yapmak önemli.
ayrıca takım elbise konusunda ben de dertliyim. üç gümlek ve bir pantolon şehit ettim geçen yıl. kravatlar ayrı bir mevzu zaten ne zaman eğilip birşey gösterecek olsam gravat çocuğun gözünün önüne geliyo çocuk gösterdiğimi görmüyü, garibim birşey de diyemiyo. ben anlattığımı zannediyorum ama çocuk görmemiş bile. ceketle robot gibi olmuyo bu işler. yuvarlanıyoruz. eğiliyoruz bükülüyoruz. geçen yıl rehberlikte ve teftişte bu sorunları gündeme getirdim. müfettişler bana hep kaçamak cevaplar verdiler. yani bilindiği üzere bu konuda fazla bir bilgileri yok ve bu konuda kanun açıkları var. bayan okulöncesi öğretmenlerinin kılık kıyafet yönetmelikleri farklı yani onlar biraz daha serbest. yalnız genel müdürlük galiba bu işi artık erkeklerinde yaptığının farkında değil. acaba arayıp biz de buradayız ve bu işi yapıyoruz mu desek.
16. KILIK-KIYAFETLE İLGİLİ İŞLEMLER
Kılık kıyafetle ilgili işlemler Milli Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmeliğe, İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 141.maddesine, Lise ve Ortaokul Yönetmeliğinin 41/b, 72. maddelerine, Özel Okullar Çerçeve Yönetmeliğinin 65. maddesine, Dershaneler Tip Yönetmeliğinin 40. maddesine, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 80. maddesine özel, Özel Eğitim Okulları Çerçeve Yönetmeliği 68.maddesine ve diğer ilgili mevzuata göre yürütülür.
Ana İlkeler:
Kurumlardaki görevli yönetici, öğretmen, memur ve diğer personelin giyimlerinde sadelik ve hizmete uygunluk aranır.
(MEB. Kıyafet Yön. Madde 6)
Kadınların elbiseleri temiz, düzgün, ütülü, sade, ayakkabılar normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış, toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş, varsa hizmetine uygun iş kıyafetleri olmalıdır. Kadınlar kolsuz, çok açık yakalı bluz giymemeli, etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olmamalı, terlik giymemelidir.
(Kamu Kur. Kılık Kıy. Yön. Madde 5)
Erkeklerin elbiseler temiz, düzgün ütülü, sade, ayakkabılar kapalı ve boyalı, bina içinde ve görev mahallinde baş açık, favoriler en çok kulak orta hizasında, saçlar kulağı kapatmayacak gibi enseden, gömlek yakasını aşmayacak şekilde kesilmiş, temiz, bakımlı, taranmış, günlük sakal tıraşı olunmuş, bıyıklar üst dudak boyunu geçmeyecek şekilde üstten alınmamış, yanlar üst dudak hizasında, kravatlı ve hizmete uygun iş elbisesi ile işe gelmeleri gerekir. Bina içinde kravatsız, çorapsız, sandalet ve terlikle dolaşılmaz.
(Kamu Kur. Kılık Kıy. Yön. Madde 5)
Sağlık özrü nedeniyle yönetmeliğe uyamayanların özürlerini belgelendirmeleri gerekir.
(Kamu Kur. Kılık Kıy. Yön. Madde 8)
Resmi belgelere yapışacak fotoğraflar bu yönetmeliğe uygun olmalıdır. 15 Eylül- 15 Mayıs dışında yaz dönemi tarifesi uygulanabilir.
(Kamu Kur. Kılık Kıy. Yön. Madde 10-11)
Özel öğretim kurumlarında yönetici odaları, kurucu odası, derslik, laboratuar, yemekhane, kantin, spor salonu gibi kurumların her türlü bina, tesis ve kampusunda kurucu, temsilcisi, yönetici, öğretmen ve diğer
personel (MEB) Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uymak durumundadır.
(Öz. Öğ. Kur. Yön. Madde 80)
Yönetmelikle belirlenmemiş giyimle ilgili hükümler okul yönetimi ve varsa okul aile birliğince belirlenir.
(MEB. Kıl. Kıy. Yön. Madde 14)
Sağlık özrü olanların özürlerini belgelendirmeleri halinde kıyafetlerinde esnekliğe gidilebilir.
(MEB. Kıl. Kıy. Yön. Madde 15)
Personel branşı, işkolu ve Atatürk’ ün 100. Yılı gibi rozetler dışındaki rozetleri takamaz. Öğrenciler okul rozeti dışında rozet takamaz.Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uymayanlara disiplinle ilgili işlemler uygulanır.
I) İlköğretim Kurumlarında
Okullarda görevli yönetici, öğretmen, memur ve diğer personelin giyimlerinde sadelik, temizlik ve hizmetlerine uyumluluk esastır. Kıyafetle ilgili işlemler kılık kıyafet yönetmeliği hükümlerine göre düzenlenir.
(İlköğretim Kur. Yön. Madde 141)
Kız öğrenciler önlüklü (formalı), okul içinde başları açık, saçları temiz, taranmış ve diğer eşyaları mevsime göre düzenlenmiş olmalıdır. Erkek öğrenciler önlüklü (formalı) okul içinde başları açık, saçlar kısa kesilmiş olmalı, diğer giyim eşyaları mevsime göre düzenlenmelidir.
(MEB. ve Diğ. Bak. Bağ. Ok. Kılık Kıy. Yön. Madde 10)
II) Ortaöğretim Kurumlarında
Öğretmenlerin tuvaletlerinde ve giyimlerinde yalınlık, temizlik temeldir. Senli benli, özensiz, ağırbaşlılıkla bağdaşmayan kıyafetlere yer verilmemelidir. Öğretmenler öğrencilerin katıldığı programlarda da buna uyarlar.
(Lise Ort. Ok. Yön. Madde 72)
Hizmetliler okul içinde üst başlarının, el, ayak ve yüzlerinin temiz bulunmasına, tırnaklarının kesilmiş olmasına özen gösterirler. Erkek hademelerin saçlarının kesilmiş olması, kadınların da saçlarının derli
toplu bulunması gereklidir.
(Lise ve Ort. Ok. Yön. Madde 41/b)
Kız öğrenciler vücut hatlarını belli etmeyecek, yırtmaçsız, kolsuz, dizkapağını örtecek boyda forma giyerler. Forma içine mevsime göre uyumlu kollu bluz giyerler. Okul içinde başları açık, saçlar temiz ve düzgün taranmış, toplanmış olmalı, makyaj yapılmamalı, tırnak uzatılmamalı, kaşlar alınmamalıdır. Yüzük, kolye, küpe, bilezik gibi süs eşyası takılmamalıdır. Diğer eşyaları okul yönetimince belirlenecek standartlara göre düzenlenmelidir.
(MEB. Kılık Kıyafet Yön. Madde 12)
Erkek öğrenciler ceket, gömlek, pantolon giyer, kravat takarlar. Ceket altına mevsime göre giyecek seçilebilir. Okul içinde başları açık, saçları kısa ve temiz olur. Ense düz ve açık olup, favori, sakal, bıyık bırakılmaz. Zincir, kolye, yüzük v.b. ziynet eşyası takılmaz.
(MEB. Kılık Kıy. Yön. Madde 12)
III) Özel, Özel Eğitim Okullarında
Millî Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık-Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.
(Özel, Özel Eğitim Okulları Çerçeve Yönet. Madde 68)
IV) Dershanelerde
Dershane de kurucu, temsilci, yönetici, öğretmen, öğrenci ve diğer personel MEB Kılık ve Kıyafet Yönetmeliğine uymak durumundadır. Ancak forma ve tek tip kıyafet giyme zorunluluğu yoktur.
(Ders. Tip Yön. Madde 40)
V) Özel Etüt Eğitim Merkezleri ve Özel Kurslarda
Kurum içinde kurucu, kurucu temsilcisi, yönetici, öğretmen öğrenci ve diğer personel hakkında “M.E.B. ve Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık-Kıyafetlerine ilişkin Yönetmenlik” Hükümleri uygulanır.
(Madde 24-33)
VI) Motorlu Taşıt Sürücü Kurslarında
Kursiyerlerin kıyafetlerinin sade ve temiz olması gerekir.
(Madde 72)
Sitemize hoşgeldiniz, avantajlardan yararlanmak için kayıt olabilirsiniz.
Kayıt Ol!