Hmmm şöyle bir şey düşündüm
1den 100e kadar sayıların olduğu 10x10 bir mukavva hazırlarsınız. Her sıranın başına bir ok işareti koyarak ne tarafa doğru gidileceğini belirlersiniz. Bazı kareleri renklendirirsiniz Mesela Sarı , kırmızı , mavi , yeşil (4 renk olması gerekiyor) Her renge bir anlam yüklersiniz (kırmızı yukarı , sarı aşağı , mavi sağa , yeşil sola gibi) ve renkli karelerin içine de rakam koyarsınız. O kareye gelen kişi o rengin tarafına karede yazan rakam kadar oynamak zorunda olur. Oyun sol alttan başlar 2. satırda sağa 3. satırda sola diye devam ederekn sol üstte biter. Bitiş kutusuna da bitişle ilgili bir resim çizersiniz. Aklıma gelen en basit oyun bu... Geliştirmesi size kalmış.
.
Bir de şöyle bir oyun yapabilirsiniz (Oyun adı bile hazır): İpler ve merdivenler
(Fakat bu oyunda 2 zar gerekli. Birine 1den 6ya kadar rakamlar , diğerine de 3ü kırmızı 3ü mavi olmak üzere renkler yapacaksınız.)
Yine 1 den 100e kadar kareler çizersiniz. Aynı şekilde en alt satır sola , 2. sağa şeklinde 100e kadar gider. Bazı karelere merdiven , bazı karelere de ip çizersiniz. Merdivenler ileriki karelere gider , ipler gerideki karelere gider. Fakat önemli nokta şu olur: Mesela 12. kareye merdiven çizecekseniz 1 kalın 1 de ince merdiven çizersiniz. Kalın merdiven'i kırmızı , ince merdiveni mavi çizersiniz. Kalın merdivenin diğer ucu diyelim 36da olur , ince merdiveninki 21de olur. Çocuk o kareye gelince renk zarını atar ve hangi renk gelirse o merdivenden gider. Yani kalın olanlar daha fazla uzağa götürür , ince olanlar daha az uzağa götürür. İpleri de aynı şekilde yaparsınız.
Ya da aynı oyunda kalın olan merdivenler de ipler de ileri götürür , ince olan merdivenler de ipler de geriye götürür. Bu sefer de merdivenler daha fazla ileri ya da geri götürür. İpler daha az ileri ya da geri götürür. Bu oyunun PCde çizimi zor olur diye uğraşmadım
Benim fikirler şimdilik bu kadar. Umarım işine yarar bir şey çıkmıştır.