Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yılbaşında Bu Tür Etkinlikleri Uygulamak Doğru Mu??

Tepki Skoru
0
Bence bu kadar büyütecek bir şey yok,olaylar bu kadar büyütüldüğü zaman insanlar sınıflandırılmaya başlanıyor..ister noel de,ister santa claus de..Önemli olan yeni bir yıla giriliyor,iyi dilekler ve temennilerle giriliyor,ticari amaçların kurbanı olarak veyahutta kendimize eğlence aradığımız için kutluyoruz,sonuç olarak iyi vakit geçirmemizi sağlayan hoş bir gün bence..Eskiden yılbaşı geldiğinde çok mutlu olurdum,kutlardık,eğlenirdik...Şimdi çevredeki insanlar sağolsun hiç bir keyif alamıyorum bu günden,okul yöneticilerim bugünün var olmasından bile rahatsızlar,geçen sene sanat etkinliği hariç hiç bir şey yapmadım,bu sene de sayelerinde keyifsiz bir yılbaşı geçireceğimiz için üzüntü duyuyorum,ne olur insanları sınıflandırarak,illa belli bir kalıba sokmaya çalışarak,zar zor gülümseyebildiğimiz şu günlerde ufak tefek ayrıntılara takılıp,etrafta dolaşan asık yüzlere yenilerini eklemeyelim.Bence Türk toplumunun biraz gülümsemeye ihtiyacı var..Ayrıca hz.İsa'nın doğumunu kutlamalarında anormal bir şey göremiyorum ben.Musa,İsa,Davut,Muhammed... hepsi için bütün toplumlar kutlama yapabilirler bence,kimseye mal edilmemelidir,Peygamberler bütün insanlığa gönderilmişlerdir.İsa'ya,Musa'ya karşı değiliz,ama sürekli ayrımcılık ve sınıflandırmaya o kadar takılıyoruz ki sanki onlar peygamber değillerdi,Muhammed'in düşmanıydılar...Bence insanlar esneklik,geniş bakış açısı,anlayış...vb gibi özelliklerini gittikçe daha da çok yitiriyorlar.
Hay ağzın bal yesin be öğretmenim. Bence olaya son noktayı koymuşsunuz.

Tepki Skoru
0
Santayı bilseler nolur bilmeseler nolur kurban bayramı bizim cani edildiğimiz dönemlerdir fakat yılbaşı denilen bu günlerde milyonlarca hindi gider kimsenin gıkı çıkmaz olaya bu açıdan bakarsak ne çamla ne de santa ile uğraşırız.Bana göre yeni bir yılın hayırlı ve mutlu geçmesi için çamdan ve noel babadan feragat edip değişik etkinliklerle yeni yıl kutlanmalı. Bunu yaparken de çocukları değişik ideolojilerden uzakta özbenlikleri uç noktada ve ileride en doğru düşünceye ulaşabilecek bir kapasiteye sahip bir birey olması için çabalamalıyız.Naçizane fikrimi belirttim kastım tartışma oluşturmak değil bilgi paylaşımı...

Tepki Skoru
0
çam ağacı şeklinde yılbaşı kartı yaptırdım bundan bile tepki aldım idareden.bence çok hoştu.noel baba yapmadım özellikle ama ağaca bile tahammül edilmemesi .üzdü beni.bu konuya dikkat edip titizlik gösteren insanlar keşke başka konularada bu kadar dikkat etseler.mesela insanlara karşı tuıtumlarında daha kibar olsalar işlerini daha iyi yapsalar....

Tepki Skoru
0
biz noeli kutlamıyoruzki niye bu kadar tepki alınıyo yeni bir yılın gelmesini eğlenceli hale getiriyoruz.biz sınıfımızın camlarınıda spreyledik sınıfıda süsledik.yılbaşı kartlarıda yaptık.dün çocuklarla havuçlu cevizli toplar hazırlayıp paket yapıp ailelere yolladık ve hiç kimseden tepki almadık herkesin çok hoşuna gitti yılbaşı için şapkalar yaptık parti yapıp oynadık ne noelde ne başka bi şeyden bahsetmedik.

Tepki Skoru
0
O zaman sevgili öğretmenlerim evelemeden gevelemeden çok net bir şey söyleyeyim ALLAH Rasulü hadisi şeriflerinde derki 'kim bir kavmi taklit ederse o da onlardandır.' Yeni yıl kutlamalrı da taklitten başka bir şey değildir.Bu ne bir nefret ne de bir kin ifadesidir sadece bir elçinin ona uyanlara emridir.

Tepki Skoru
0
Yenİ yili laİklİkle bagdastiran arkadasa ŞaŞiyorum.kurban bayramini vahŞet olarak gÖren arkadasida kiniyorum.daha bizim bayramimizi yeterİnce kavrayamamiŞ bİrİsİ birisi yeni yili nasil anlatacak merak ediyorum.herkese mutlu yillar

Tepki Skoru
0
Yenİ yili laİklİkle bagdastiran arkadasa ŞaŞiyorum.kurban bayramini vahŞet olarak gÖren arkadasida kiniyorum.daha bizim bayramimizi yeterİnce kavrayamamiŞ bİrİsİ birisi yeni yili nasil anlatacak merak ediyorum.herkese mutlu yillar
haklıısn arkadaşım inan bende okudugumda resmen agzım açık kaldı bana göre çok şaşılacak birşey ne alaka ise yeni yıl ve laiklik yada bayrammıızn bu şekilde dile getirilmesi ben böyle düşünenleere okuyan cahiller diyorum başkada bişey diyemiyorum

Tepki Skoru
0
bencede ben 10 yıllık eğitimciyim ve 10 yıldır 1 kez bile yaptırmadım ancak halen bunu yaptırmayan öğrtmenler parmakla sayılacak kadar az.bizim örf ve adetlerimize göre ters benim düşüncem tabiki

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bence herşey reklam yabancılar kendi kültürlerini reklamla çok iyi öğretiyorlar.keşke bizde yapabilsek bütün dünya bilse o bayramlardaki hoşluğu....ama ne yazıkki yapamıyoruz..... böyle işte....bi arkadaşımında dediği gibi hindileri kimse görmüyo bizim kurbanımıza laf atıyorlar....bizim okulda da çok abartıldı acıdım çocuklara....keşke bi 29 ekim,23 nisan,19 mayısta ve dini bayramlarımızda bu kadar şaşalı kutlansa diyorum......ve çocuğum öğrencilerim ne günlere çıkıcak çok merak ediyorum üzülerek.............

Tepki Skoru
0
Yarin sinifta Çocuklarin Şarkilari,tekerlemelerİ,parmak oyunlari ve danslarindan oluŞan bİr eĞlence yapacaĞiz,Şapkalarimizi Önceden hazirladik,ÇekİlİŞ yaptik bİrbİrİmİze sÜrprİz hedİyeler vereceĞİz..sİzler neye kafa yoruyor,neden bahsedİyorsunuz anlamakta gÜÇlÜk Çekİyorum...bu konuyu aÇan arkadaŞ kutlayip kutlamamakta mi kararsiz kalmiŞ bu konu neden aÇilmiŞtir anlamadim,ÇÜnkÜ herkes kendİ davulunu Çalmakta..kendİ dÜŞÜncesİne gÖre uygulama yapmakta...yenİyilin gelİŞİnde ne laİklĞİn yerİ vardir,nede hadİs-İ Şerİfİn,elhamdÜlÜllah bende mÜslÜmanim,ama asla mİrasyedİ bİr mÜslÜman deĞİlİm...kendİmİ bİr an bİr okulÖncesİ eĞİtİm sİtesİnde deĞİlde bİr sİyaset yada ona benzer bİr sİtede sandim...herkes ÖĞretmen olabİlİr bu İŞten para kazanabİlİr,ama herkes eĞİtİmcİ olamaz arkadaŞlar....rİca edİyorum bİzler eĞİtİmcİ olalim...herkesİn yenİ yili kutlu olsun ..saĞlik ve afİyetle İnŞallah...

Tepki Skoru
0
Aynen nermin arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum.İçimdeki yarayı söyledin...Bence de doğru değil.Bizim inanışımızda,kültürümüzde olmayan bir şey çocuklara maalesef küçük yaşta empoze ediliyor.Yeni bir yıla girmek elbetteki bizde var ancak noel baba da ne?Yanlış bir inanış ve uygulama...

Tepki Skoru
0
santa clous u bilmek bir kültürün unsurunu öğrenmektir.. bu bir kültür bilgisi sayılabilir herşeyden önce ülkemizde yaşamış ve dünyanında bizi bu unsurla tanımasını sağlamış bir şahıs.. çok ince düşünüyorsunuz hiç bir çocuk kalkıpta noel i sorgulamıyor zaten, sorgulamazda dediğim gibi ne şekilde verdiğin önmeli ayrıca verdiğiniz bilgiler yalnızca ülkedekilerle sınırlı değil dünya ile de alakalı olmalı... ben noel babayı dini bir simge olarak görmüyorum bu görenin sorunu olmalı....
arkadaşlar ben de yeni yılı bahane ederek noel baba, çam ağacı gibi farklı bir dine mensup insanların yaşamının bir parçası olan öğeleri kullanmak ve bunları çocuklara empoze etmek çok yanlış. yeni yıl adı üzerinde yeni bir yıla girişin kutlaması bize ne noel babadan çam ağacından. git takvim yaptır, kart hazırlat, yeni yılda yapmak istedikleriyle ilgili hayaller kursun biz Türkiye de yaşıyoruz

Tepki Skoru
0
geçenlerde yorum yazmıştım bir etkinliğin altına bu konu ile ilgili. bizim kendi dini bayramlarımızda ne yaptırıyoruz acaba çok merak ediyorum. gördüğüm okullarda çam ağacı süsleyip ailelerin de göreceği yerlere koymuşlar acaba bu ailelerden hiç birisi tepki göstermiyor mu böyle birşeye...bu işin çok bilinçsizce ve farkında olmayarak yapıldığını düşünüyorum.okulda yılbaşı ağacı süsleyen ve ya noel baba vs. ile ilgili etkinlikler yapan hangi çocuk evinde de bunları yapmıştır acaba??Güzel görünüyor olabilir fakat anlamını ve niyetini bilmek gerek...

Tepki Skoru
0
bence okulöncesi dönemdeki çocuğa hiçbir kutlamayı dini bir simge yada eylem olarak yansıtmamak gerekir..noel yada kurban bayramı..kültürümüz diye tutturmuşsunuz bir,bayram mı var yani sadece kültürümüzde,bence çocuklara iyi insan olmakla ilgili,doğruyu söylemeyi ki bizim kültümüzde yok)))adil olmayı ki ülkemizde yok,yardımsever olmayı yan komşumuzu tanımıyorken öğreteceğiz işimiz çok çok zor.. bende şunu merak ediyorum sınıfnızdaki yabancı uyruklu öğrencilere napıyorsunuz kurban bayramının kutsallığını mı anlatıyorsunuz,yapması gerkenleri mi öğretiyorsunuz..yada koyun kesmek çok eğlenceli birşey gibi koyunlar mı yaptırıyorsunuz..ben kurban bayramı ile ilgili sadece büyüklerimizin ellerinden öperiz harçlık alırız,küsler barışır,akrabalar büyükler ziyeret edilir,diyorum birde sakın kurban kesilirken bakmayın:))çocuğun alnına kan süren velilerimiz varken:))..öz olarak şunu diyorum,sınıfta: noel kutlamakta, kurban bayramı vb.kutlamalarda yanlış. objektif olalım lütfen.. eğitimin dini olmaz arkadaşlar,eğer sınıfta kurban bayramı kutlaması yapıyorsanız noel kutlayan kadar sizde hatalısınız..eğitim tarafsızdır,fırsat eşitliğine dayanır..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle