Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Yılbaşında Bu Tür Etkinlikleri Uygulamak Doğru Mu??

Tepki Skoru
0
denisse' Alıntı:
zehraa' Alıntı:
yeni yılında noel olarak değil yeni bir yıla girilmesi olarak tanımlanması gerektiğidir

bu konuda bir kopukluk varsa kendi adıma düzelteyim!!! bende yılbaşı taraftarıyım noel değil... sevgiler:D
işte bende onu diyorum denizcim noel değilse noel babayada çok fazla gereksinim yoktur sanırım...:D
sevgiler....
ayrıca bende teşekkür ediyorum nermin arkadaşım önemli bir konuya değindin :)

Tepki Skoru
0
VALLAHİ BENİMDE AKLIMA İLK O GELDİ
:36_11_6::36_11_6::36_11_6::36_11_6::36_1_19:

Tepki Skoru
0
rica ederim arkadaşlar..Asıl ben güzel katılımlarınız için teşekkür ederim..
güzel bi gece oldu..madem sonuca vardık ben gideyim artık ii geceler

Tepki Skoru
0
sanada iyi geceler nermin arkadaşım :) evet sonuca vardık :D

Tepki Skoru
1
GEÇ KALDIM MA BEN DE FİKRİMİ SÖYLEYEYİM, İÇİMDE KALMASIN. BENCE DE BNOEL BABA VB. SEMBOLLER KULLANILMAMALI. ÇOCUKLARIN BİLİNÇ ALTI BU DÖNEMDE AÇIK OLDUĞU İÇİN, VERİELN ŞEYLERE DİKKAR ETMEK LAZIM

Tepki Skoru
0
tabi bizim gelenkelerimize aykırı ama biz anlatmasakta çocuklar noel babayı biliyolar bunun içinde bence farklı bir kültürü öğretmemek te yanlış . çocuklar noel bizim kültürümüz değil kısmını zaten biliyolar baska kültürleri de bilmeleri bizim kültürümüzü etkilemez bence anlatma tarzı önemlidir.bütün zamanı noel anlatarak harcama taraftarı değilim ama hiç bahsedilmemeli diye de düşünmüyorum

Tepki Skoru
0
Gamze hocam güncellemişsin sağol ya yoksa etkinlik isteklerinde konu almış başını gidiyordu:)

Yeni yıl faaliyetleri hakkında özellikle bu yıl baktım öğrencilerim çeşitli sorular sordular bana. Noel baba nerde, çam ağacı süsleyecekmiyiz?... Yani bazı kavramlar kafalarında var zaten malum medya çizgi filmler falan...Bunları soran çocuklara (ya da sormadan) farklı kültürleri yüzeysel onların anlayacağı bir şekilde kısa ve öz anlattım. Fakat noel baba ya da çam ağacı süslemesi v.b olarak bir etkinlikle konuyu pekiştirip desteklemiyorum.
Öbür tarafta bir de yeni yıl kavramı işte burası bir gerçek eski yıl sona erer yeni yıla gireriz bunun bir değerlendirmesi yapılır, bir yaş daha büyürüz, birbirimize sağlıklı ve mutlu yıllar dileriz diye anlatıyorum. Çoğu kişi noel ve yılbaşı kavramını karıştırıyor sanırım, bizim için yılbaşı yılbaşıdır yani sosyal bir aktivitedir ben bir eğitimci olarak bunun üzerinde duruyorum. Saygılar...iyi bir sene dilerim...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar malum yeni yıl geliyor.Benim merak ettiğim yılbaşı ile ve özellikle noel babayla ilgili nasıl bilgi veriyorsunuz.Çocuklar noel babanın gerçek olup olmadığı ile ilgili soru sorduklarında nasıl cevap veriyorsunuz.Ne demek doğru olur acaba ?Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bana şimdiye kadar kimse santa cloustan bahsetmedi ben noel baba olarak bildim. gereksiz bişey bilmedim bişey de kaybetmedim. benim çocuklarımda yeni bir yıla girdiğimizi bilecek ve bunu kutlayacağız ama çam ağacı noel babaya benim sınıfımda yer yok çünkü bizim geleneklerimizde olmamakla beraber hristiyanlarında genellemediği kendi kimliklerine oturttukları bir şey bu. çılgın yılbaşı filminde noeli kutlamak istemeyen bir aileye "onlar yahudi mi?"

şekline soruyolar demekkş bu hristiyanlara ait bişey bence...

Tepki Skoru
0
Bence bu kadar büyütecek bir şey yok,olaylar bu kadar büyütüldüğü zaman insanlar sınıflandırılmaya başlanıyor..ister noel de,ister santa claus de..Önemli olan yeni bir yıla giriliyor,iyi dilekler ve temennilerle giriliyor,ticari amaçların kurbanı olarak veyahutta kendimize eğlence aradığımız için kutluyoruz,sonuç olarak iyi vakit geçirmemizi sağlayan hoş bir gün bence..Eskiden yılbaşı geldiğinde çok mutlu olurdum,kutlardık,eğlenirdik...Şimdi çevredeki insanlar sağolsun hiç bir keyif alamıyorum bu günden,okul yöneticilerim bugünün var olmasından bile rahatsızlar,geçen sene sanat etkinliği hariç hiç bir şey yapmadım,bu sene de sayelerinde keyifsiz bir yılbaşı geçireceğimiz için üzüntü duyuyorum,ne olur insanları sınıflandırarak,illa belli bir kalıba sokmaya çalışarak,zar zor gülümseyebildiğimiz şu günlerde ufak tefek ayrıntılara takılıp,etrafta dolaşan asık yüzlere yenilerini eklemeyelim.Bence Türk toplumunun biraz gülümsemeye ihtiyacı var..Ayrıca hz.İsa'nın doğumunu kutlamalarında anormal bir şey göremiyorum ben.Musa,İsa,Davut,Muhammed... hepsi için bütün toplumlar kutlama yapabilirler bence,kimseye mal edilmemelidir,Peygamberler bütün insanlığa gönderilmişlerdir.İsa'ya,Musa'ya karşı değiliz,ama sürekli ayrımcılık ve sınıflandırmaya o kadar takılıyoruz ki sanki onlar peygamber değillerdi,Muhammed'in düşmanıydılar...Bence insanlar esneklik,geniş bakış açısı,anlayış...vb gibi özelliklerini gittikçe daha da çok yitiriyorlar.

Tepki Skoru
0
bende pek hoş karşılamıyorum noel baba denen şahsın resimlerinin yapılmasını anlatılmasını sonuçta bizim kültürümüzde olmayan şeyi çocuklara veremem.çam agcı konusundada sitede bi arkadaş çam agacı üzerine kar yagdırmıştı karın yagmasıyla bizde ondan yaptık öyle çam agacı süsülemeye noel yaptırmayı uygun bulmuyorum kendi kültürümüz varken elin yabancısının kültürüne ne gerek var demi

Tepki Skoru
0
gören de bir yıl boyunca yeniyılı anlatıyoruz sanar. arkadaşlar öyle bir söylemişsiniz ki "kendi kültürümüz varken başkalarının kültürünü öğretmem" demişsiniz.. ancak cok uzun yıllardır yeniyıl kutlamaları ülkemizde yapılıyor..bu yazıları okumadan önce inanın aklımın ucundan bile aman noel baba şöyle aman yılbaşı böyle cocuklar bizim kültürümüzden kopmasın v.b birşey düşünmemiştim..bence insanın içinden geçirdikleri ve konuyu anlatış biçimi önemli... kafalarınızda bu kadar ağ örmeyin bence 1-2 günde kültür çökmez merak etmeyin... çocuklara kurban kesmek gibi vahşice bir şeyi ballandıra ballandıra anlatıyorsunuz da yeniyıl ağacı kötü bir konu mu oluyor? ayrıca Santa Clause fakirlere hediye dağıtan, yardımsever bir azizdir.. yazarken bile o adam kimdir nedir ben tanımam gibi saygısız ifadelerde bulunmuşsunuz.. dünyadaki tüm din adamlarına hatta tüm insanlara saygılı olmalıyız, hele bir öğretmen olarak daha da dikkatli olmalıyız.. çocuklarda dışarıda görüp hevesleniyor,kendi inançlarınızla bari onların heveslerini kırmayın.... basitçe yeniyıl budur budur diyerek ufak bir eğlenceyle de destekleyip yeni yıla dair iyi dileklerinizi sunarak konuyu işlemiş olursunuz.. bu kadar abartmayın bence! mutlu seneler..

Tepki Skoru
0
söz.öğretmenim bu ay maaşımı eksik aldım geçen aya göre.birkaç kişiyi de aradım onlarda da öyle bilen varsa cevaplayabilirmisiniz

Tepki Skoru
0
noel bizim kültürümüz olmayabilir.ama başka ülkelerin bayraklarını dillerini de tanıtıyoruz değil mi(en azından ben tanıtıyorum).çocuklar bu bizim kültürümüz değil bunu öğrenmeyin bilmeyin kavramayın.ama şu şu bayramlar bizim bunları iyice kavrayın mı diycez.ben özel hayatımda yılbaşı için özel bişey yapmıyorum.ama sınıfımda her sene noel ağacı mobili.ailelere kart.noel baba figürü yapıyorum.bu senede sınıfımda özel olarak çocukların yüzünü boyayıp camları spreyliycem eşya köpüklerinden kar yapacam.ve çocuklarla beraber havuçlu cevizli paneler hazırlıyıp hem yiycez hem velilere yollayacaz.bunda ters bi durum göremiyorum.ha bide kura çekecez herkes kendisin düşen arkadaşına hediye alacak.

Tepki Skoru
0
2dk laik olun yahu. yazıktır ayıptır bu zihniyetle çocuk yetiştirenlere. daha okul öncesi dönemden bari o beyinleri yıkamayın. dünyanın neresinde olursa olsun noel baba, noel babadır, yeni bir yılın müjdecisi, hediyeleşmenin, çocukları sevindirmenin simgesidir.

bizim kültürümüze bakınız nasreddin hoca mesela. komşunun kazanını çalmak için bin bir takla atıyor, bindiği dalı kesip çoluk çocuğa parayı veren düdüğü çalar diyor.

eğer paylaşmayı ve hediyeleşmeyi öğreteceksek yaşasın noel baba. çalan çırpan bir milletin evlatlarını yetiştirmeye devam etmek istiyorsakta buyrun göle maya çalmaya hep beraber...

Tepki Skoru
0
inanamıyorum ya bizim allah tarafından bizlere hediye edilmiş dini bayramımızı vahşete benzetmek,asıl biizm kültürümüzde olan nasreddin hocayı başkalrıyla karıştırmak ve dahası bu konuyada laikligi sıkıştırmak ,dahası bi din adamı olarak görüp ona saygılı davranmamız gerektigini söylemek , bunları okuyunca şok oldum.özellikle kurban bayramını vahşet olarak algılayanlarıda kınıyorum çok cahilce .evet arkadaşlar biraz daha sözlerimizde dikkatli olalım sizler bu yaşta böyle düşünüyorsanız okulöncesi çocugu nasıl düşünür gerisini siz düşünün .yeniyıla lafım yok çok güzel bişey tabiki bu konuda çocuklara daha mantıklı bilgiler verebiliriz başka kültürlerin farklılklarını anlatabiliriz ama kalkıpta onların kültürlerinde olan şeyleri biizmmmiş gibi gösteririsek bu çok abes olur bana göre. güzel bi kart yaparız hediyeleşiriz egleniriz tamam en güzeli bana göre.böyle düşününcede kafalarımızda ag örmüş yobaz oluyoruz.eger ben inançlarım ,kültürüm degerlerim düşüncelerim için ag örmüş yobaz oluyorsam eyvalalh başım gözüm üstüne kabul ediyorum.aman yeterki farklı düşeneler çagdaş olsun memleketimin çagdaş insanlara çok ihtiyacı var çooook.

Tepki Skoru
0
rabiş arkadaşıma katılıyorum kesinlikle. çok şaşırdım gerçekten yazılanları okuynca.kimisi laik olun falan demiş gülüyorum yani. evet her ülkenin geleneğinden bahsedilir. bende çocuklarıma bahsedicem.ama nolur özenmeyelim taklit etmeyelim,çocukları da özendirmeyelim. ayrıca kurbn bayramı ve nasreddin hoca hakkındaki düşünceleri okuyunca da üzüldüm. öğretmeniz, ama hala bazı şeyler konusunda bilgili değiliz. lütfen biraz okuyalım. başka kültürleri bilelim ama kendi dinimizi de bilelim,yapmayın..

Tepki Skoru
0
Ben yeni bir yıla girmenin eğlenerek yapılmasında hiç bir sakınca görmüyorum. Çocukların yeni bir yıl için şarkılar söylemelerini,resimler yapmalarını sadece sevinç ve eğlence unsuru için yaptığını unutmayalım. Kimsenin çocuklara;noel geldi diyerek açıklama yaptığını düşünmüyorum.Üstelik biz bunu yeni yıla girerken yapıyoruz.Oysa noel 6 aralıkta kutlanır.Lütfen ikisini ayıralım..AĞAÇLARI KESMEDEN,fazlasına kaçmadan yapılırsa hiç mahsuru yok bence..(Ayrıca Noel Baba çocukları seven,hediye dağıtıp onları sevindiren bir şahıs.Lütfen biraz hümanist olalım..)
Yeni yılınız kutlu olsun...

Tepki Skoru
0
bende rabişe katılıyorum..acıkca nasrettin hocayı küçümseyerek konuştun bende senin yetiştirdigin çocukları düşünemiyorum..noel baba sadece bi terim ama çocuklara nasrettin hocadan önce noel baba bilgisini veriyorsak kendi benligimizi yitirmek için zemin atıyoruzdur..bende faliyetleri yapıyorum yeni bi yıla giriyoryz ve tabiki en güzel şekilde karşılıyoruz ama ölçüsünü bilmemiz gerek

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle