Bence bu kadar büyütecek bir şey yok,olaylar bu kadar büyütüldüğü zaman insanlar sınıflandırılmaya başlanıyor..ister noel de,ister santa claus de..Önemli olan yeni bir yıla giriliyor,iyi dilekler ve temennilerle giriliyor,ticari amaçların kurbanı olarak veyahutta kendimize eğlence aradığımız için kutluyoruz,sonuç olarak iyi vakit geçirmemizi sağlayan hoş bir gün bence..Eskiden yılbaşı geldiğinde çok mutlu olurdum,kutlardık,eğlenirdik...Şimdi çevredeki insanlar sağolsun hiç bir keyif alamıyorum bu günden,okul yöneticilerim bugünün var olmasından bile rahatsızlar,geçen sene sanat etkinliği hariç hiç bir şey yapmadım,bu sene de sayelerinde keyifsiz bir yılbaşı geçireceğimiz için üzüntü duyuyorum,ne olur insanları sınıflandırarak,illa belli bir kalıba sokmaya çalışarak,zar zor gülümseyebildiğimiz şu günlerde ufak tefek ayrıntılara takılıp,etrafta dolaşan asık yüzlere yenilerini eklemeyelim.Bence Türk toplumunun biraz gülümsemeye ihtiyacı var..Ayrıca hz.İsa'nın doğumunu kutlamalarında anormal bir şey göremiyorum ben.Musa,İsa,Davut,Muhammed... hepsi için bütün toplumlar kutlama yapabilirler bence,kimseye mal edilmemelidir,Peygamberler bütün insanlığa gönderilmişlerdir.İsa'ya,Musa'ya karşı değiliz,ama sürekli ayrımcılık ve sınıflandırmaya o kadar takılıyoruz ki sanki onlar peygamber değillerdi,Muhammed'in düşmanıydılar...Bence insanlar esneklik,geniş bakış açısı,anlayış...vb gibi özelliklerini gittikçe daha da çok yitiriyorlar.