Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Veliler

su2

Tepki Skoru
0
Gerçekten ilginç velilerden biri imiş.Biz de bu hafta yaptık gösterimizi bizden heyecanlıydı velilerimiz ve gayretli idiler.Umarım ilgili veliler ile karşılaşırız hep...

Tepki Skoru
0
ARKADAŞLAR SİZLERDE AYNI ŞEYLERİ YAŞIYORMUSUNUZ BİLMİYORUM AMA NE ÖĞRETMENİSİNİZ SORUSUNA ANA OKULU DEDİĞİMDE'AMAN NE VAR CANIM SİZİN İŞİNİZ KOLAY' SÖZÜNÜ HER DEFASINDA DUYUYORUM VE ÇOK KIZIYORUM. BU İŞİ BUKADAR BASİTE ALIYOLAR YA NE DİYEYİM.HALBUKİ AKŞAM EVE NASIL GİTTİĞİMİZİ SADECE MESLEKDAŞLARIM BİLİR. BU İŞ BİR DEFA SABIR İŞİ. BU KADAR BASİT DEĞİL.......

Tepki Skoru
0
YA ÇOK ÖZÜR DİLERİM KONULAR HEP İKİ KEZ AÇILIYOR.

Tepki Skoru
0
evet ben okuyorum öğretmen değilim ama soruyolar ne okuyorsun ne olacaksın anaokulu öğretmeni deyince he iyi kolay gibi sözleri bende duyuyorum çok sinir oluyorum bende staj yaptım biliyorum ne kadar zor ve sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu ama insanlar bilmiyorlar çocuklar diye ne var canım işte çocuklarla vakit geçiriyosunuz oyunlar oynuyorsunuz falan diyorlar yani böyle...

Tepki Skoru
0
onları söyleyenler bence zavallı cahil insanlar. Bir kez biri bana (sevmediğim biri) nolcak anasınıfı öğretmenliğinde ne var , çocuklarla pyun oynayıp resim yaptırıyorsunuz falan dedi. bende 20 öğrencim var buyur gel bir gün ilgilen bakalım dedim. sesi soluğu kesildi. en sinir oluyorum ya böyle şeylere.

Tepki Skoru
0
NEDENSE ANA OKULU DEYİNCE İNSANLARIN AKLINA HEP OYUN OYNANAN BİR KURUM GELİYOR. KENDİ KENDİME DÜŞÜNÜYORUM;ACABA BU İNSANLAR NEDEN BÖYLE BİR İZLENİM EDİNDİLER?

Tepki Skoru
0
evet ya bende 3 senedır duyuyorum bunları öğretmen olunca neler duycam acaba daha okurken boyle.Sadece çocukları eğlendırdığımız baska bıse yapmadıgımızı dusunuyorlar halbukı ruh saglıgı, oze löğretım gelişim gibi derslerin eğlenceyle alakası yok valla:shy:

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar gerçekten böyle düşünenler sizce bilinçli insanlar mı? Boş verin üzülmemiz için deyecek bir şey yok bence....

Tepki Skoru
0
^^SİZİN DERSLERİNİZDE NE VAR ÇOCUKLARA NASIL BAKILIR BUNUMU ÖĞRENİYORSUNUZ?^^ DİYE BEN DAHA BİRÇOK PATAVATSIZ SÖZLER İŞİTTİM. BENCE ANA OKULU KAVRAMINI OYUN KURUMU OLARAK TANITAN YA DA YANSITAN ARKADAŞLARIMIN SUÇU VAR GİBİ. OKULDA AKŞAMA KADAR ÇOCUKLARA OYUN VE RESİM YAPTIRAN ÖĞRETMENİM ÇEVREDEKİ İNSANADA BU İZLENİMİ VERİR..

Tepki Skoru
0
arkadaşlar kusura bakmayın ama insanlar gördüklerini söylerler...

Şu bir gerçek ki günümüzde neredeyse bütün anaokulu öğretmenleri sadece oyun öğreterek , çocuklara oyun oynatarak , keserek , boyatarak günü bitirmeye çalışmaktadır. Bu yüzden insanlar anaokullarını , özellikle de kreşleri birer çocuk bakım yeri , oradaki öğretmenleri de çocuk bakıcısı olarak görüyorlar...

Bunun için sadece bizim iyi öğretmen olmamız yetmiyor , türkiyedeki öğretmenlerin çoğunluğunun bu mesleği hakkıyla yapması ve insanların bunu görmesi için zaman gecmesi gerekir.

Özellikle de çocukları sevmeyen insanlar (mecburiyetten ya da bilgisizlikten) bu bölümü seçmeye devam ettikçe işini hakkıyla yapan öğretmenler türkiyede çoğunluğu sağlayamayacaktır...

Tepki Skoru
0
TUBU' Alıntı:
evet.ya da bu meslegı sevmeden yapan ınsanlarda aramak lazım suçu.....baştan savma yapıyorlar meslegını....

aslinda suc onlarda da değil. herşeyin başı ÖSS. insanlar sırf bir üniversiteye yerleşmek için düşük puanlı yerleri yazmak zorunda bırakılıyorlar. şu anda da eşit ağırlık bölümü için iş garanti olan en düşük puanlı bölüm okul öncesi öğretmenliği.

Tepki Skoru
0
istediği mesleği yapan çok az insan var insanlarda para kazanabilmek için ne olursa yaparım mantığıyla hareket ediyolar. eğitim sistemi GÖÇÜK bir ev misali..

Tepki Skoru
0
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz hocam öncelikle teşekkür ederim.Benim fikrim bence aman canım ne olacak işiniz kolay oyun oynatıp durun diyen insanlar Okulöncesi eğitim kurumlarına gitmemiş zavallı cahil (insanlardır)!....

Tepki Skoru
0
BEN TEŞEKKÜR EDERİM. BÖYLE DÜŞÜNENLER UMARIM BİR GÜN ÇOĞALIR. AYRICA BENDE CİMBOMLUYUM.............

Tepki Skoru
0
MouSTaPHa83' Alıntı:
arkadaşlar kusura bakmayın ama insanlar gördüklerini söylerler...

Şu bir gerçek ki günümüzde neredeyse bütün anaokulu öğretmenleri sadece oyun öğreterek , çocuklara oyun oynatarak , keserek , boyatarak günü bitirmeye çalışmaktadır. Bu yüzden insanlar anaokullarını , özellikle de kreşleri birer çocuk bakım yeri , oradaki öğretmenleri de çocuk bakıcısı olarak görüyorlar...

Bunun için sadece bizim iyi öğretmen olmamız yetmiyor , türkiyedeki öğretmenlerin çoğunluğunun bu mesleği hakkıyla yapması ve insanların bunu görmesi için zaman gecmesi gerekir.

Özellikle de çocukları sevmeyen insanlar (mecburiyetten ya da bilgisizlikten) bu bölümü seçmeye devam ettikçe işini hakkıyla yapan öğretmenler türkiyede çoğunluğu sağlayamayacaktır...
Arkadaşımıza katılıyorum. Benim kızım 3 yaşında, kreşe göndermeyi planlıyorum. Antalya daki tüm kreşleri gezdim diyebilirim.
Birkaç işine saygılı ve profesyonel gözle bakan öğretmen dışında, gerek kreş sahiplerinin gerekse öğretmenlerin davranışları ve söyledikleri şeyler bende şöyle bir kanı uyandırdı;
"Çocuğunuzu bize getirin biz onu bir şekilde oyalarız siz de bu arada kafanızı dinlersiniz"
Böyle bir yaklaşım olunca haliyle "kurunun yanında yaş da yanar" misali, işini severek yapan çocuklara kendi çocuklarıymış gibi değer vererek eğiten değerli öğretmenler aynı değerlendirmenin kurbanı oluyorlar.
Gerçi şöyle bir nokta daha var ki;
Bu dar vizyonlu kreşlere çocuklarını bırakanlar zaten sadece kafasını dinlemek isteyen anne babalardır diye düşünüyorum. Çünkü biraz araştırınca insan hemen aradaki farkı fark ediyor.
Bu sebepten bence sizin bu konuda kaygılamanıza gerek yok, çünkü zaten farkınız fark edilecektir. İşini severek yapan insanı, gözlerindeki ışıltı hemen eleverir.

Tepki Skoru
0
hepinize katılıyorum arkadaşlar
ve inanın birgün sadece bir cd seğretimi için 20 tane bıcırıkla başbaşa kaldım öğretmenleri gelince allahtan sabır diledim ona öğretmende çok gülmüştü bana sene sonuydu ve bide sen bunları ilk geldiklerinde görecektin dedi bu en uslanmış halleri :)
inanın çoğu anne evde bir tane ile başedemiyor:)(ben mesela)
hepinize kolaylıklar diliyorum ve geleceğin nesillerine şeklini siz veriyorsunuz okulöncesiöğretmenleri hepinizi yürekten kutluyorum bu anlamda her öğrencinizin ileriki hayatındaki başarıda ailesiyle birlikte sizinde gururlanmanızı temenni ediyorum çünkü bunda emeğinizin çok büyük olduğuna inanıyorum

Tepki Skoru
0
evet arkadaşlar bazıları derki amann seninkide öğretmenlikmi yatıp yatıp geliyosun koy önlerine oyuncakları oynasınla ne güzel ev gibi işte canınızda sıkılınca çıkart dışarı gene oyun oynat derler. (bunun nedeni bizleri sadece oyun saatinde gördükleri için oluyor sanırım). bazılarıda aman senin işinde çok zor okadar çocukla nasıl başediyosun ben olsam yapamam derler.

kimbilir daha kimlerle, nelerle karşılaşacağız

Tepki Skoru
0
bence okul öncesi eğitimin önemini insanlar kavradıkça bu tip düşünceler ortadan kalkcak burdada işini doğru yapan ve yapmayan öğretmenler ayrılcak insanlar daha seçici olcak tabi bu bence baya bi uzun zaman alcak ama olsun biz sabırlı insanlarız bekleriz...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben bir anne olarak işinizin ne kadar önemli ve yorucu olduğunu biliyorum.sizler üzülmeyin.yanlız bazı öğretmenlerde boyamayla zaman geçittiriyor.başka birşey yapmıyor.ben oğlumu bu sene 2.dönem yarım gün anaokuluna gönderdim.milli eğitime bağlı ama özel.oğlumun öğretmeni sadece boyama yaptırmış tabi oğlum okulun 2.günü sıkıldı.daha sonra yeni bir öğretmen gelmiş.oyun oynatmış,masal okumuş,etkinlik yaptırmış.oğlum o gün okuldan sevinerek geldi.anne yarın öğretmenim ne öğretecek ki hangi masalı anlatacak diye sorular sordu.hemen okula gittim durumu müdüre anlattım ve oğlumun öğrtmeni değişti.yani arkadaşlar herkes sizin gibi görevini
tam yapmıyor.insanlarda bir boyama yaptırıp maaş alıyorsunuz diye düşünüyor.emin olun bir boyama bile yaptırmak çok zor iş.oğlumdan biliyorum.ben birine bile bakamazkan sizler onca öğrenciyle uğraşıyorsunuz.allah sizlere sabır versin.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle