MouSTaPHa83' Alıntı:
arkadaşlar kusura bakmayın ama insanlar gördüklerini söylerler...
Şu bir gerçek ki günümüzde neredeyse bütün anaokulu öğretmenleri sadece oyun öğreterek , çocuklara oyun oynatarak , keserek , boyatarak günü bitirmeye çalışmaktadır. Bu yüzden insanlar anaokullarını , özellikle de kreşleri birer çocuk bakım yeri , oradaki öğretmenleri de çocuk bakıcısı olarak görüyorlar...
Bunun için sadece bizim iyi öğretmen olmamız yetmiyor , türkiyedeki öğretmenlerin çoğunluğunun bu mesleği hakkıyla yapması ve insanların bunu görmesi için zaman gecmesi gerekir.
Özellikle de çocukları sevmeyen insanlar (mecburiyetten ya da bilgisizlikten) bu bölümü seçmeye devam ettikçe işini hakkıyla yapan öğretmenler türkiyede çoğunluğu sağlayamayacaktır...
Arkadaşımıza katılıyorum. Benim kızım 3 yaşında, kreşe göndermeyi planlıyorum. Antalya daki tüm kreşleri gezdim diyebilirim.
Birkaç işine saygılı ve profesyonel gözle bakan öğretmen dışında, gerek kreş sahiplerinin gerekse öğretmenlerin davranışları ve söyledikleri şeyler bende şöyle bir kanı uyandırdı;
"Çocuğunuzu bize getirin biz onu bir şekilde oyalarız siz de bu arada kafanızı dinlersiniz"
Böyle bir yaklaşım olunca haliyle "kurunun yanında yaş da yanar" misali, işini severek yapan çocuklara kendi çocuklarıymış gibi değer vererek eğiten değerli öğretmenler aynı değerlendirmenin kurbanı oluyorlar.
Gerçi şöyle bir nokta daha var ki;
Bu dar vizyonlu kreşlere çocuklarını bırakanlar zaten sadece kafasını dinlemek isteyen anne babalardır diye düşünüyorum. Çünkü biraz araştırınca insan hemen aradaki farkı fark ediyor.
Bu sebepten bence sizin bu konuda kaygılamanıza gerek yok, çünkü zaten farkınız fark edilecektir. İşini severek yapan insanı, gözlerindeki ışıltı hemen eleverir.