Arkadaşlar yönetmeliğe göre branş öğretmenleri çocuğunu emzirebilecekleri şekilde derslerini ayarlayabiliyorlar; ancak, okul öncesi ve sınıf öğretmenleri eğitim öğretimi aksatmamak için süt izinlerini mesai saati dışında kullanabiliyorlar (ki bu ifade bence çok komik,lutfetmişler de mesai saati dışında bari izin vermişler). Yani malesef bizlere ve sınıf öğretmenlerine süt izni yok arkadaşlar. Yazının orjinali şöyle:
"Ayrıca, doğum yapan kadın memurlara, doğum yaptığı tarihten altı hafta sonra doğumun sezaryenla olmasına bağlı olarak düzenlenen sağlık raporunda gösterilen istirahat süresinden altı haftayı aşan sürenin bitiminden başlamak ve günde bir buçuk saat olmak üzere altı ay süre ile süt izni verilir. Bunlardan süt izni kullanacak öğretmenlerin süt izinlerinin kullandırılmasında eğitim ve öğretimin aksatılmaması esastır. Bu bakımdan okul öncesi, ilkokul ve ilköğretim okulu birinci kademede görevli öğretmenlerin eğitim ve öğretim saatleri dışında; ilköğretim okulu ikinci kademe, ortaokul, lise ve dengi okullarla yaygın eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin çocuk emzirme durumları göz önünde bulundurularak derslerin günün belli saatlerine konulmak suretiyle süt izni kullanmaları sağlanır."
İZİN YÖNERGESİ
Tebliğler Dergisi 2382, 05/1993
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Mazeret İzinleri
Türlerine Göre Mazeret İzinleri
Madde 18