İstanbul Kadıköy’deki gözde okullara ihtiyaç olmadığı halde, üstelik yasanın ‘ilan’ hükmü çiğnenerek, ‘gizlice’ 11 öğretmen atandı. Müdür yardımcısı unvanı verilen 11 öğretmenin atamaları, ek ders ücreti alabilecekleri şekilde ayarlandı. Türk Eğitim-Sen ‘ballı’ atamalara isyan etti.
Milli Eğitim’de ballı atamalar
İstanb...ul Kadıköy’ün en revaçtaki okullarına, ihtiyaç olmadığı halde 11 öğretmen atandı. Müdür Başyardımcısı ve Yardımcısı unvanı verilen bu kişilere ayrıca ek ders ücreti alma hakkı da tanındı.
İŞTE O OKULLAR VE ÖĞRETMENLER!:
Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu - E. Zeynep Ataman, Gazi Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu - Sema Irmak,
Göztepe H. Halil Türkkan İlköğretim Okulu - K. Şükran Ayyıldız, Göztepe İlköğretim Okulu - Bayram Atakoğlu, Halil Türkkan İlköğretim Okulu - İsmail Sevimli. Hayriye Kemal Kurşun Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi - Ahmet Yalçın Hocaoğlu, Kadıköy Anadolu Lisesi - Bahtışen Yıldırım, Kadıköy Anadolu Lisesi - Bayram Eray, Münevver Şefik Fergar İlköğretim Okulu - Zühre Serpil Gence,
Neriman İrfan Akça Mesleki Eğitim Merkezi -Ahmet Topal Zühtüpaşa İlköğretim Okulu - Dicle Banu Ö.
MÜDÜRDEN GARİP AÇIKLAMA:
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, atamaların aleni yapılması gerektiğini ancak ihtiyaca göre Vali’nin izni ile görevlendirilme yapılabileceğini söyledi. Yıldız, Halil Türkan İlköğretim Okulu’na norm kadrolar dolu olduğu halde nasıl atama yapıldığının sorulması üzerine ise “Burası çalışan anne-babaların etüt ve beslenme okuludur. Dolayısıyla da ayrı bir yönergesi vardır. Veliler de katkıda bulunmaktadır. 677 öğrencisi olan bir okul. 2 normu var. Ancak, beslenmesi var, muhasebesi var. İş yoğunluğu çok olan bir okuldur. Buraya özgü olarak Valilik oluruyla geçici görevlendirme yapmışızdır. Böyle görevlendirme yaptığımız, etüt beslenme yapılan Halil Türkkan İlköğretim Okulu dışında ikinci bir örnek gösteremezsiniz” dedi.