Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Stajerler çok çalıştırılıyor

Tepki Skoru
0
burdaki hocalarıma ve ilgili kişilere soroyorum lise son öğrencisiyim butun bölumler staj parası alırken en çok yorulan bölum olarak staj parası almıorz üstelik sözleşmelerde asgari ücretin3/1 i verilmelidir yazıor basvurmamız gereken yerler hakkında bilgilendirirseniz sevinirim

Tepki Skoru
0
koordinator öğretmenimizle göruştuk bundan önce verilmemiş bundan sonrada verilemez ankara kabul etmior dedi eğer staj yapmazsak mezun olamıoruz ama bazı okullarda verildiğini duyduk yol sorunu olan arkadaslarımız var hergun kendi ceplerinden para veriolar en azından o karsılansa yeterdi

Tepki Skoru
0
staja 4 gündür gidiyorum inan bende sogudumm çok kötü geçio ben tiksiniyorum artıq :(

Tepki Skoru
0
Bende lİse sonum we anaokulunda staj yapiyorum Çok mutluyum ama senİn ve senİn durumda olan arkadaŞlara Çok ÜzÜldÜm baŞka bİr yerle deĞİŞtİrme Şansiniz yokmu pekİ
hayirlisi olsun ÜzÜlmeyİn

Tepki Skoru
0
off offf aynı dert ben de var yaa...öğretmen sınıfı bize bırakıp gidiyor.her iş bize kalıyor...para da alamıyoruz.ayrıca sigortamız da yok.öğrenci sigortası oluyormuş ama şimdi bize yok.ayrıca günde 8 saat çalışmamız gerekiyor ama biz 9 buçuk saat çalışıyoruz...ayrıca öğlen arasına da çıkamıyoruz...ben bu mesleği çok seviyorum çok severek yapıyorum ama böyle olunca stajdan soğuyorum...koordinatör öğretmene söylüyoruz siz stajersiniz katlanmak zorundasınız diyorlar.hiç bie derdimizi paylaşamıyoruz.hep susmak zorunda kalıyoruz.o kadar yıl eğitim almış öğretmenler bile biz stajerlerin arkasından bol bol konuşuyor ama yüzümüze gülüyorlar.bu durumdan çok sıkıldım...bu staj bizim için çok önemli bunu bilmiyorum o yüzden hocalara birşey de diyemiyorum...derdimiz büyük :(

Tepki Skoru
0
benide soğutmuşlardı stajda ama şimdi anasınıfında öğretmenim eğerki bana stajer getirilerse ben bana yaptıkları gibi yapmam bize okulu temizlettirip perdeleri diktiriyorlardı

Tepki Skoru
0
ben hiç duymadım stajlarda ücret zorunludur diye. bizde yaptık staj ücret almadık. şuan sınıfıma gelen öğrencilerde var ama ücret filan almıyorlar. diğer bölümlerde çalışanlar işletme gibi yerlerde staj yaptıkları için orada çalışan işçi gibi gösterilior ve belli bir ücret ve sigortaları o yüzden yapılor. anaokulu veya anasınıflarında yapılan stajın ücretini kim verecek okullar zaten kendi okul masraflarını bile ödeyemez durumdayken.. kiii staj yapmak zorunlu bu yüzden masrafınada malesef katlamak zorunda stajerlerr

Tepki Skoru
0
Evet sözleşme gereği ücret veriliyor, 6 stajerimiz var okulumuzun belirlemiş olduğu bir miktar verilecek.

Tepki Skoru
0
Zerrin lise stajında ücret zorunludur.Sözleşmede yer alıyor çünkü.
Anaokulları kendileri ödüyor belli bir miktar parayı.E 3 gün staja geliyor öğrenci..Para vermeleri gerekiyor ki sözleşmede var.

SÖZLEŞME NE YAAA? benim sözleşmeden filan haberim k ki ödemesin demiyorum ödeyebiliorlarsa ödesinler tabide. kimsenin parasında pulunda gözümüz yok. demekki bu ödeme anaokulları için. her stajer anaokulunda yapmıoki stajını

Tepki Skoru
0
biz bu konuyu araştırsat gerekirse milli eğitime sunsak acaba bi sonuca ulaşabilir miyiz ücret meselesinde?

Tepki Skoru
0
sözleşme sartlarını hem okul mudurleri hemde anasınıfı mudurleri imzaladı ama gereklerini yrine getirmiolar bu söylendiğinde ise o sadece formalite diolar ama bi disiplin suçlarının bulunduğu belgedeki maddelerin hiçbiri formalite sayılmıor bu nasıl bir duzen böyle.

Tepki Skoru
0
bende bu yıl staj yapıyrm ücret falanda almıyorum sözleşmede yazıyo ama devlet okulları ücret vermiyo dediler...

Tepki Skoru
0
Nasıl her öğrenci stajını anaokulunda yapmıyor???
Anaokulunda değilde nerde yapıyorlar başka ???

Lise stajının ücret alması sözleşmeye göre zorunludur.Bundan gerisine inanmam.

ilköğretime bağlı anasınıflarında. bende lisedeyken anasınıfında yaptım. şuanda stajer öğrencilerim var onlarda anasınıfında yapıyo..hatta bunu stajyerle de konuştuk onlarda evet malsef bize ücret ödenmiyo dedi ki ödeme yapılmaz yaa. okulun durmu belli. devlet verse neyse ama okul veremez. ozaman gelmesin derler yani.

Tepki Skoru
0
Özel kuruluşlar ödeme yapıyor,fakat ilköğretim gibi MEB e doğrudan bağlı resmi devlet okulları ödeme yapmıyor.

Tepki Skoru
0
ya ben stajda yıl sonunda toplu olarak almıştım.yani arkadaşlarımız toplu olarak aldı.okulmu karşıladı devlet mi bilmiyorum.

Tepki Skoru
1
ilköğretimler para vermiyorr zaten artık bize stajyer göndermiyor liseler...
geçen yıllarda müdürümüzün onayıyla gelen stajyerlere belli bir miktar veriyorduk

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu konuda gerçekten genelleme yapmamak gerekir benimde yıllarca stajyerlerim oldu onlara hep rehberlik yaptım sınıfta yalnız bırakmamaya çalıştım ki onlara yol gösterip eksiklerini görüp düzeltebilelim öğretmen sınıfa uğramazsa o stajyerin nasıl uygulama yaptığını nasıl bilecek ?Sanırım bu genelde özel ana okullarında görülüyor,anasınıflarında ücret verilmiyor ama problemlerde daha az oluyor herhalde...

Tepki Skoru
0
merhaba...
adım yasemin Bilecik bozüyükte lise son sınıf öğrencisiyim ve bu sene bu bölümde staj yapıyorum.Devlet okullarına staja gittiğimiz için bize staj parası verilmediği söylendi ve sigorta başlangıcımızında olmadığı söylendi.bu konuda bana yardımcı olur musunuz? ne yapabiliriz?

devlet okullarına giden ve para alan öğrencilerden bilgi toplamam lazım.lütfen yardımcı olun....

şimdiden hepinize çok teşekkür ederim....

Tepki Skoru
0
yha bi kaç araştırma yaptım ve devlet okuluna gidipte para alan kişiler buldum ve bu olay canımı sıktı burada bi haksızlık var niye onlar para alırken biz hakkımızı alamıyoruz

Tepki Skoru
0
bende bu sene stajerlik yapıyorum ve semanında dedıgı gıbı gercekten cok yoruluyoruz.biz bu sene ılk defa cocuklarla bı araya geldık ve oğretmenler sınıfta bizi cocuklarla yanlız bırakıyolar.bence byle yapmamalılar!! sonucta bız oraya bişiler oğrenmeye gıdıyoruz.. ve bıde su var hadı cocuklaarla yanlız bırakıyolar bızı arada bide sınıfa gelıyolar bıze bışiler yaptırıyolar..ben resmen küçük goruldugumuzu dusunuyorumm!! üstüne bide para sorunu var sozlesmede asgarı ucretın 1/3unu almamız gerektıgı yazıyodu ama vermıyolar..bize gercekten cok buyuk haksızlık yapıyolar!! su senenın bıtmesını ıple cekıyorumm... ya bide ben bişi sorcam bizde 2senelık gecıs hakkı hala duruyo demıı?? ve 2senelık okuduktan sonra yanılmıyosam kpss ye girip devlet okullarında sozlesmelı olarak calısabılıyomusuz. öyle bişi gercekten varmıı ya ben cok merak edıyorumm. cvb yazarsanız sevınırım:) tesekkur ederım..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle