Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Staj raporunu el yazısı ile yazma zorunluluğu varmı

Tepki Skoru
0
arkadaşlar aöf okul öncesi öğretmenliği 3. sınıf staj dosyası hazırlıyorum. ama staj yaptığım okulda herkes bilgisayarda staj raporu yazamayacağımı el yazısıyla yazmanın zorunlu olduğunu aksi takdirde notumun en fazla 45-50 olacağını söylüyorlar. bilen biri varsa lütfen cevap yazsın. napmalıyım. ben bilgisayarda hazırlamak istiyorum.

Tepki Skoru
0
:36_1_6:Arkadaşım ,staj dosyasını el yazısı yada bilgisayarda yazman farketmiyor.El yazısısıyla yazma şartı sadece lisans tamamlayanlar için geçerlidir. Önemli olan iyi bir görünüm ve içerik. Bu konuyla ilgili bilgi aşağıda  verilmiş.            
           OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği Lisans
Tamamlama Programı kapsamında 4. sınıfta kuramsal derslerin yanında “Öğretmenlik
Uygulaması” dersi yer almakta ve muafiyet söz konusu olmadığından programa kayıtlı
öğrenciler bu dersi almak ve başarmak durumundadırlar.

Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Tamamlama Programı 4. sınıf öğrencilerinin
öğretmen olarak görev yaptıkları kurumlar dışında başka bir kuruma gidip uygulama
yapmaları kendi kurumlarındaki eğitim ve öğretimi aksatacağından, “Öğretmenlik
Uygulaması” dersi kapsamındaki yükümlülüklerini “Uygulama Dosyası” hazırlayarak
gerçekleştireceklerdir. Bu kapsamda her öğrenci, ara ve dönem sonu sınavları için ayrı
ayrı iki adet dosya hazırlayacaktır. Öğrenciler, hazırlayacakları ara sınav dosyalarını 09
Nisan 2007 tarihinde, final dosyalarını ise 18 Mayıs 2007 tarihinde Açıköğretim Fakültesi
Okulöncesi Öğretmenliği İl Uygulama Koordinatörlerine teslim edeceklerdir. Öğrencilerin
uygulama dersine ilişkin hazırladıkları dosyalar Açıköğretim Fakültesi’nde oluşturulan bir
komisyon tarafından değerlendirilecektir.

Uygulama derslerinin etkin ve kaliteli bir şekilde yürütülmesi için her öğrencinin
kendisine ait özel ve özgün bir dosya hazırlaması gerekmektedir. Değişik kaynaklardan
doğrudan yapılan alıntıların Açıköğretim Fakültesi’nde oluşturulan komisyon tarafından
tespit edilmesi durumunda, uygulama dosyaları değerlendirmeye alınmayacak, kopya
olarak değerlendirilecektir. Ayrıca uygulama dosyaları bilgisayar çıktısı şeklinde
olmayacak, el yazısı ile hazırlanacaktır. El yazısı ile hazırlanacak dosyaların formatı,
Açıköğretim Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı İnternet sitesinden  
(http://www.oolp.aof.edu.tr)  duyurulacaktır.

Öğrenciler hazırladıkları dosyaları Açıköğretim Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği
İl Uygulama Koordinatörlerine teslim edeceklerdir. Lisans tamamlama öğrencilerinin
dosyalarını teslim edecekleri İl Uygulama Koordinatörleri daha sonra öğrenci adreslerine
gönderilecek evraklarda belirtilecektir.  
    NOT: El yazısı ile yazacaksanız kesinlikle kırmızı kalem kullanmayın.:thumbsup:

Tepki Skoru
0
balböceği niçin kırmızı kalem kullanmayın demiş anlamadım.ben neredeyse ilk dönemin yarısını yazdım ve kırmızı pilot kalem kullandım.ne olacak şimdi ? of off bi yandan çalış biyandan oku bi yandan da staj raporuylan uğraş reva mı yavvv...

Tepki Skoru
0
şimdi aöf 3, sınıf öğrencileri kesin bilgisayarda yazabiliyor dimiiiiii:)

Tepki Skoru
0
ne biçim iş anlamadım bunu çıkıpta adam gibi anlatsalar ya yetkilliler

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
a.ö.f nasıl bilmem ama bizim bölüm başkanı artık resmi olarak verilen herşeyde bilgisayar yazısı olması gerektiğini söyledi. bence bilgisayarla yaz.

Tepki Skoru
0
aklım iyice karıştı arkadaşlar valla saolun yani!şimdi tartışmanın bi anlamı kalmadı bence çünkü ben de dahil arkadaşlarım raporların yarısını yazmış durumdayız.HEM DE ELLE!!!

Tepki Skoru
0
ben ne okulların politikalarına ,nede bakış açılarına anlam verebiliyorum!kimsenin aklını bulandırmak istemem ama;benim stajdaki hocam el yazısı olması gerektiğini ve bununla ilgili okula yazı geldiğini söyledi...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar,bu işe bi son vermek lazım diye düşündüm ve aöf okulöncesi bölmünü tel ile aradım.yetkili kişi ,yöneltmiş olduğum soruya karşılık olarak aöf okul öncesi öğretmenliği 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin staj dosyalarını bilgisayar ile yazabileceklerini söyledi..sizde bilgi almak istersenzi no :02223353106:)
sizleri bilmem ama kim ne derse desin benim elle yazmaya hiç niyetim yok:)

Tepki Skoru
0
Yok ya hiç uğraşmayın ben fotokopi çektirmiştim:) başka arkadaşınkini:)

Tepki Skoru
0
slm hazırladınmı staj dosyanı banada yardıomcı olurmusun bende bulamadım hele ilk madedeyi nasıl rapor edeceğimi bulamadım.

Tepki Skoru
0
kosba' Alıntı:
slm hazırladınmı staj dosyanı banada yardıomcı olurmusun bende bulamadım hele ilk madedeyi nasıl rapor edeceğimi bulamadım.
slm ilk madde olarak 1. etkinlikten bahsediyorsan eğer staj ile ilgili verilen klavuzun arka sayfasında ek3 yıllık çalışma planı matbu olarak yer alıyor.24 hafta boyunca staj yaptığın tarihleri karşılığınada etkinliği yazacaksın örneğin hafta:1, tarih:25.12.2006, gözlenecek etkinlik:yıllık çalışma planının hazırlanması şeklinde olacak.ben bunun yanında 1. haftaya daha önce hazırlanmış raporları da incelemem sonunda okula geldiğimizde tanışma bölümünüde raporlaştırdım.bunuda şu şekilde yaptım;
2006-2007 eğitim öğretim yılı aöf okul öncesi öğretmen adayları ............. anaokulu müdiresi ......... ve uygulama öğretmeni ......... tarafından 25.12.2006 günü yapılan bilgilendirme toplantısında;
1-toplantı okul müdiresi ve uygulama öğretmeninin kendini tanıtmasıyla başlandı
2-uygulamaya katılan aday öğretmenlerin yoklaması yapıldı
3-aday öğretmenlerin uygulama yapacağı .......... anaokulu okul müdiresi tarafından kısaca tanıtıldı
4-aday öğretmenlerin staj süresinin 24 hafta olacağı açıklandı.adayların devam zorunluluğu ve haftanın bir günü okula gelerek uygulama yapmaları gerektiği açıklandı. zorunlu hallerde dört gün devamsızlık yapılabileceği ifade edildi.
5-adayların devlet memuru kılık kıyafet yönetmeliği ve okul kurallarına uymaları gerektiği söylendi.
6-hazırlanan çalışma raporlarının uygulama öğretmenine imzalatıldıktan sonra fotokopisinin çekilerek uygulama öğretmenine teslim edilmesi aslının uygulama dosyasına konması söylendi.
7-uygulama öğretmeni ve okul müdiresinin öğretmen adaylarına başarılar dilemesiyle toplantı sonlandırıldı.

umarım bu bilgiler işine yarar.

Tepki Skoru
0
mrb arkadaşlar staj dosyanızı elle veya bilgisayarla yazmanız farketmiyor. önemli olan içerik. ben elimle üstelik kırmızı kalem kullanarak hazırlamıştım hoca 98 vermişti ama fakülteden 100 olarak geri döndü

Tepki Skoru
0
mrb arkadaslar ben aof4sınıftayım.geçen yıl birinci dosyamda el yazısı kullandım 85 aldım.ikinci dosyamı bilgisayarda hazırladım 79 aldım.el yazısının daha makbul oldugu söyleniyor.oyüzden bu yıl bev,n ve arkadaşlarım el yazısı ile hazılıyoruz.fakat geçen yıldan staj raporlarını tamamen internetten indirip hiç emek harcamadan dosya teslim edenlerinde 90 gb yüksek bir puan aldıgını biliyorum

Tepki Skoru
0
arkadaşım benim uygulama öğretmenim kopya olayı olabileceği için el yazısını tercih etmemizi söyledi ne alakaysa geçen senelerde fakülteden dosyalar geri gelmiş fakat gene tercih senin

Tepki Skoru
0
aekadaşlar ben bu sene 3 sınıfa geçtim ama bu staj dosyası benim gözümü ii korkutuyor ellemi yazyım yoksa bilgisayardan çıktımı alıyım

Tepki Skoru
0
canım ben bilgisayarla yazdım 82 aldım.hem bilgisayarla yazmak daha kolay oluyor.yanlış olduğu zaman düzeltme şansın var. elle yazarsan senin için zor olur.yine de tercih senin. elle yazma zorunluluğu diye bişi yok. ben bilgisayarla yazmaktan yanayım.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle