Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

SON DAKİKA!...MEB'den KHK kapsamında kadro başvurusu yapan ve yapmayan öğretmenler iç

Tepki Skoru
0
Milli Eğitim Bakanlığı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe başvurmayanlara uyarıda bulundu. Kadroya başvuran sözleşmeli öğretmenler için ise atama ve göreve başlama gibi konularda bilgilendirmede bulundu. MEB'in açıklaması için başlığa tıklayınız.
13 Haziran 2011 16:24​

Bu haberi paylaş

632 Sayılı KHK Kapsamında Başvuru Yapan/Yapmayan Öğretmenler İçin Duyuru
632 SAYILI KHK KAPSAMINDA SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİKTEN KADROLU ÖĞRETMENLİĞE GEÇMEK İÇİN BAŞVURU YAPAN/YAPMAYAN ÖĞRETMENLERİMİZE DUYURU
Bilindiği gibi Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında görev yapan 70.000’e yakın sözleşmeli öğretmenin, 04/06/2011 tarihli ve 27954 sayılı (Mükerrer) Resmî Gazete’de yayımlanan 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri çerçevesinde sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe geçişlerine imkân sağlanmıştır.
Bakanlığımızca, 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin yürürlüğe girmesiyle birlikte çalışmalara başlanmış, gerekli değerlendirmeler yapılmış, en kısa sürede teknolojik alt yapı hazırlanarak 08/06/2011 tarihinden itibaren elektronik ortamda başvurular alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda yapılacak başvuruların, 13/06/2011 Pazartesi günü (bugün) saat 17.00’ye kadar sadece birkaç dakikalık süre içinde elektronik ortamda yapılması ve eğitim kurumu müdürlüğüne onaylatılması gerekmektedir. 13/06/2011 tarihi itibarıyla 60.000’den fazla sözleşmeli öğretmen elektronik ortamda başvuru yapmış olup hâlen görev yaptığı eğitim kurumunda kadrolu öğretmenliğe geçiş yapmak istemektedir.

632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadrolu öğretmenliğe geçişleri, söz konusu Kanun Hükmünde Kararnamedeki esaslar dâhilinde yapılacaktır. 14/06/2011 tarihinde ataması yapılacak öğretmenlerimizin aynı gün kararnameleri de düzenlenecek ve elektronik ortamda il millî eğitim müdürlüklerine gönderilecektir. Öğretmenlerimiz, 14/06/2011 tarihinden itibaren kadrolu öğretmenlik görevine başlayabileceklerdir. Sözleşmeli öğretmenlikte geçirilen süreler ve hizmet puanları, emsali kadrolu öğretmenler gibi değerlendirilecektir. Sözleşmeli öğretmenlik görevine 06/05/2010 tarihinden önce başlamış olanlar hakkında yürürlükteki Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri uygulanacaktır.
Bu durumda olan öğretmenlerimiz; 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile verilen haklardan yararlanacakları gibi sözleşmeli öğretmenliğe başladıkları tarih itibarıyla bir yıllık süreyi tamamlamış olanlar kılavuzlarda belirtilen gerekli şartları taşımaları kaydıyla 2011 yılı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme, alan değişikliği ve yaz dönemi özür durumuna bağlı yer değiştirmelere de başvuru yapabileceklerdir.
01/06/2011 tarihinde sözleşmeli öğretmen pozisyonundan KPSS puan üstünlüğüne göre kadrolu öğretmenliğe atananlardan 01/09/2011 tarihinde göreve başlayacak öğretmenlerden 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında başvurmaması hâlinde;
a) 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile verilen haklardan yararlanmayacaklar,
b) 01/06/2011 tarihinde kadrolu öğretmen olarak atandığı eğitim kurumunda 01/09/2011 tarihinden itibaren aday öğretmen olarak göreve başlayacaklar,
c) Göreve başlama tarihine kadar sözleşmeleri devam edecek olup fesih işlemleri, görevden ayrıldıkları tarihte gerçekleştirilecek,
ç) Sözleşmeli öğretmenlikte geçirilen süreler, emeklilik ve hizmet puanının hesabında sayılacaktır. Sözleşmeli öğretmenlerimizin Bakanlığımızın internet sayfalarındaki açıklamalar ile il millî eğitim müdürlüklerinden alabilecekleri bilgiler çerçevesinde hareket etmeleri, resmî olmayan haberlere itibar etmemeleri hususunda bilgi edinilmesini önemle rica ederiz. 13/06/2011
Personel Genel Müdürlüğü

Tepki Skoru
0
geçen sene kadrolu öğretmenler için doğu görevi kaldırılmıştı.... bizim durumumuz nedir peki şimdi? bunu merak ediyorum ben...

Tepki Skoru
0
Eğer böyle birşey olursa skandal bizim suçumuz günahımız ne !!!!

Tepki Skoru
0
6 mayıs 2010 dan önce atananların zorunlu hizmeti kalkıyor.hizmet birleştirmesi yapılıyor çünkü..

Tepki Skoru
0
Bize neden yapılmadı Selvicim bende bunu diyorum suçumuz neydi 5 ay önce kadrolu olmak mı?

Tepki Skoru
0
yaa canım bunun muhatabı ben değilim ki!..dava açın sendikalarla görüşün..tabiki sizin de olması en doğal hakkınız ne denir ki.

Tepki Skoru
0
ii de analamadığım bu ülkede bazı dönemlerde mutlaka bazı konular affa uğruyor.bu sene de 632 lilere vurdu piyango . şimdiye kadar hiç bir şey sorun değildi de şimdi mi oluyor. çevremde duyduklarım ve bu sitede duyduklarım beni kıskanmayalım lütfen dedirtiyor.yeter benim suçum neydi diye hayıflananlar tebrik etsin. şu bi gerçek bu yıl olması gereken bi güzellik yapıldı.o da bizlere vurdu hayırlı olsun.

Tepki Skoru
0
ya şimdi anlamadım bennn...il dışı kılavuzunda 3 yıl şartı var. bu yazıya görede 1 yılı dolduranlar il dışı isteyebiliyor.ben şimdi isteyecekmiyim???istemeyecekmiyim??? anlayan var mı?????

Tepki Skoru
0
hocam il içi tayin isteyebilirsiniz.bide özür grubu tayini olabiliyor..il dışı için 3 yılın dolması gerekiyor.

Tepki Skoru
0
Bu durumda olan öğretmenlerimiz; 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile verilen haklardan yararlanacakları gibi sözleşmeli öğretmenliğe başladıkları tarih itibarıyla bir yıllık süreyi tamamlamış olanlar kılavuzlarda belirtilen gerekli şartları taşımaları kaydıyla 2011 yılı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme, alan değişikliği ve yaz dönemi özür durumuna bağlı yer değiştirmelere de başvuru yapabileceklerdir.

AMA HOCAM BURDA 1 YIL DEMİŞŞŞ.HAYALLERİMİ YIKTINIZ :((((

Tepki Skoru
0
hocam kadrolu öğretmenlerin hepsinde şart 3 yıldır..ben yine de yanlış bilgi vermek istemem..siz resmi kurumlara danışın ama çok farklı bi cevap çıkmaz çünkü ben 2 gün önce ilçe mem e sordum..benim de öyle bi problemim var çünkü.

Tepki Skoru
0
biliyorum bende sormuştum.ama şimdi bu yazıyı görünce birden umutlanmıştım.15 eylülü baz alıyor ve benim 18 eylül göreve başlama tarihim.3 gün ile 1 yılda öyle gidiyor.neyse herşeyin hayırlısı artık...:))

Tepki Skoru
0
hayırlısı..eşinizin yanına gitmek için mi istiyordunuz yoksa başka bi özel durum mu?

Tepki Skoru
0
hocam ben eşimi mardine getirdim.1 yıl doğu görevi eksiği vardı tamamlasın.rahat döneriz dedik.geldi 2 ay sonra doğu hizmeti affı geldi:)))) şimdide nasıl geri giderizin yolunu arıyoruz::))) hayırlısı.....

Tepki Skoru
0
LÜtfen anlayan anlamayana anlatsin..03.09.2010 da gÖreve baŞladim(hazİran ek atamalarinda tayİnİm Çikti) Şİmdİ kadroya geÇtİm ve aĞustos eŞ durumuna baŞvuramayacakmiyim?

Tepki Skoru
0
çok karışık bu işler insan içinden çıkamıyo..hak veriyorum size..inşallah kapılarınız açılır birer birer.

Tepki Skoru
0
06.05.2010 da ne tarİhİ kadroma sevİnemeyecekmİyİm?lÜtfen bİrİ cevap yazsin...ne kadar burda kalicam...stajerlİĞİm Özel okulda kalkti benİm..aralik ayini mi bekleyeceĞİm....

Tepki Skoru
0
LÜtfen anlayan anlamayana anlatsin..03.09.2010 da gÖreve baŞladim(hazİran ek atamalarinda tayİnİm Çikti) Şİmdİ kadroya geÇtİm ve aĞustos eŞ durumuna baŞvuramayacakmiyim?
hocam 1 yılınız tam dolmadığı için olmaz galiba..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle