Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Sınav iptal edilsin mi, edilmesin mi...??

Tepki Skoru
0
öğretmenler ikiye bölündü, bir kısım iptal edilmesine şiddetle karşı çıkarken bir kısmı da iptal edilmeli diyor. iptal edilmesi gerektiğini savunanlar kopyacıların tamamının tespit edilemeyeceğini söylüyor, ip adresinden mail alanlar bulunur ama o maili alanlar etrafında sattı yada dağıttıysa imkansız bulunmaz diyorlar. bir sürahi suya bir damla bile lağım suyu karışsa, karışan kısmı yarılıp içilmez, tamamı dökülür diyorlar.
iptal olmasın diyenler de biz hakkımızla çalıştık, ikinci bir sınavı kaldıramayız diyolar... sizce ne olmalı???

Tepki Skoru
0
sınavın iptal edildiğini düşünelim, ilk kez girenler ne olacak? bir daha sınav yapsalar hemde hemen yapsalar bir an önce atama yapabilmek için, soruyorum sınavdan önceki soru çözme temponuzla şimdiki bir mi? her türlü zarardayız!!!

Tepki Skoru
0
sınavın iptal edildiğini düşünelim, ilk kez girenler ne olacak? bir daha sınav yapsalar hemde hemen yapsalar bir an önce atama yapabilmek için, soruyorum sınavdan önceki soru çözme temponuzla şimdiki bir mi? her türlü zarardayız!!!
bence de her şekilde zararlı çıkanlar oluyor. nasıl düzeltilecek bilmiyorum. deseler ki sadece geçen seneki puanlar ile tercih yapılsın; o zaman bu sene ilk defa sınava girenler zararlı çıkar. iptal edilse, gerçekten hakkı ile iyi puan alanlar zararda olur. iptal edilmese, hırsızlık ile yüksek puan alanlar atanabileceklerin önüne geçer, sıralamada bile yeri değişse haksızlık olur. ama bu kopya da puanları altüst edecek, 70 ile kadrolu atanabilecekken 75ler ile açıkta kalan olabilecek. her şey sil baştan tüm atamalar iptal deseler de, yeni bir sınav hem külfet hem de unutulmuş bilgiler olabilir, ayrıca 30.000 okulda boş geçecek dersler demek olur ki o zaman da öğrenciler madur olur. araştırma yapılsıni kopya çekenler bulunsun desek, tamamı bulunamaz, temizlenemez. atamalara saatler kaldı diyebiliriz artık, iptal edilcek olsaydı son gün beklenmezdi. ben çıkamadım işin içinden, hangisi daha doğru olur... sınava girmeyenlere daha objektif olurlar diye sorduğumda en mantıklısı iptal edilmesi diyorlar.... hakkımızda hayırlısı...

Tepki Skoru
0
asagı tükürse sakal yukarı tükürsen bıyık... ya aslında bence kopyacılar tespit edilebilir sonucta her şüpheliyi sorgulamaya alsalar adamalar bülbül gibi öter emin olun sınaw iptal olsa hayatta bu kadar puan alamam bence önce tespit edilsin su adamlar sonra puanlar yeniden saplansın ve tekrar tercih yapalım en kolay ve makul çözümün bu oldugunu düşünüorum ayrıca o kopyacıları da devlet meurlugundan men gibi basit cezalar vermesinler benim lime versinler ahh ahh ne süründürüüm dediğim gibi sürcen bunları bi daga hadi eğitme devam dicen köpekgibi calıştırcan parasız 20 yıl zorunlu bak ne güzel oluo

Tepki Skoru
0
bence iptal olmayacak,bizim de bir sene güme gitmiş olacak.bütün olacağı bu..yazık,günah yani bu kadar insanın emeğine,zamanına,parasına..herşeyine.artık söyleyecek çok şey yok.kesinlikle iptal olmayacak,atamalar neredeyse açıklanacak.olan bize oldu.

Tepki Skoru
0
aslında sınaw iptal olursa 1 ay içinde herseyi halledebilir meb gece gündüz calışma emri verilir sınav falan hemen yapılır cünkü bu soruların yedekleri zaten hazır vardır ellerinde tek sorun öğrencilerin bilgileri unutmus olması o da yapılcak bişey yok söyle bi tekrar edilir herkes sonucta düşük puan alır önemli oln sıralamalrar

Tepki Skoru
0
asagı tükürse sakal yukarı tükürsen bıyık... ya aslında bence kopyacılar tespit edilebilir sonucta her şüpheliyi sorgulamaya alsalar adamalar bülbül gibi öter emin olun sınaw iptal olsa hayatta bu kadar puan alamam bence önce tespit edilsin su adamlar sonra puanlar yeniden saplansın ve tekrar tercih yapalım en kolay ve makul çözümün bu oldugunu düşünüorum ayrıca o kopyacıları da devlet meurlugundan men gibi basit cezalar vermesinler benim lime versinler ahh ahh ne süründürüüm dediğim gibi sürcen bunları bi daga hadi eğitme devam dicen köpekgibi calıştırcan parasız 20 yıl zorunlu bak ne güzel oluo
katılıyorum sana..arkadaşım

Tepki Skoru
0
sınavın iptal edilmesi taraftarı değilim,yeniden hesaplanmalı.ama iptal olursa da elimden geleni yaparım.iptal olmayacağı o kadar aşikarki zaten..sonuç, elimizde kalan yanlış ya da eksik hesaplanan puanlar,kopyacılar yüzünden düşen standart sapmalar..bir de binlerce kişinin ahı..

Tepki Skoru
0
arkadaslar dikkat ettiniz mi bilmem ama eğitim senin tespitine göre buldukları mail adresi marmara üni sınıf öğretmenliğinden birine gitmiş ilk sorular ve bizim bölüm birincisi marmara üniden 97 puan size bişey cagrıştırdı mı

Tepki Skoru
0
zaten tam yapanlar arasında okul önceciler de var,her bölümden var demişti ösym başkanı..herkesin günahı boynuna

Tepki Skoru
0
arkadaslar dikkat ettiniz mi bilmem ama eğitim senin tespitine göre buldukları mail adresi marmara üni sınıf öğretmenliğinden birine gitmiş ilk sorular ve bizim bölüm birincisi marmara üniden 97 puan size bişey cagrıştırdı mı[/QUOT
çok dikkatlisin hocam, gerçekten de 97 marmaradan. ve bu puanlar bizim puanları düşürdü. bir de şu geliyor aklıma, bir daha sınav olsa bu kadar yüksek alamam diyorum ama, zaten yüksek puanla bile açıkta kalınacak bunlar yüzünden geçen sene kadro 70 de kaldıysa bu sene atıyorum 75ler de kalacak. benim sınavım iyi geçmiş, yüksek almışım bir faydası olmayacak. ve bu sessizlik de canımı sıkıyor, her yerde haberler dönüyor. öğretmenler ikiye ayrıldı iptal yada değil diye. meb çıkıp tam anlamı ile bir açıklama yapsa yaa. illa bi şaibe mi olmalı. 2senedir alan sıralamaları verilmiyodu, bu olay yüzünden , şaibe var dendi, anında yayınladılar. demek yayınlanabiliyomuş...

Tepki Skoru
0
alan bazında sıralamaları açıklamışlar da sadece 2010 da sınava girenleri. sınavlar 2 yıl geçerli, geçen sene atananları ayırıp ikisini açıklamaları gerekiyor bence, gerçek sıramızı kestirebilmek için. en son haziranda geçen senenin puanlarını kullanarak atama yapıldı kadrolu puan 70.034 de kaldı, başvuru sayısı 1732. ama bu müracatlarda 2008 puanları da vardı. acaba 2009 yılından 70üzeri kaç kişi kaldı, bunlar da sıralamaya eklenecek.
bir de ilk atamalarda puan 70.092 de kaldı ve 1319 kişi alınmıştı, şimdi 2308 kişi alınıyor, düz mantıkla gidilirse bu sene kadronun 65lere düşmesi beklenir. sözleşmelidede, geçen seneden 47lerde kaldığına göre ve bunlar da 2008 ve 2009 puanları olduğuna göre 47 üzerinde sadece bu sene sınava girenler var, yığılma nerde bilmiyorum ama55 ile 60 araındada sözleşmeli kalabilir. kopyacılar bulunup elenirse eğer, o zaman dahada düşer ki okulöncesinden de çok kişi olduğu idda ediliyor. ve deniyor ki okulöncesinde zaten soruları alan kişi 120 de 120 yapmaz 80 bile istediği yer için yeter, akıllıca davranmışlar ve bilerek yanlış yapmışlarsa bulunmaları zormuş. her şey ayın 31 inde belli olacak, eğer bu tarihe kadar sınav iptal olmaz ve atama olusa, verilen hak geri alınmaz diyerek devam edecekler. bu sessizlik de böyle olacağını gösteriyor. gözlerim kan çanağına döndü site site bakmaktan bir gelişme var mı diye. zaman geçmiyor...

Tepki Skoru
0
Acaba bİzden o kadar yÜksek yapacak İnsan varmi kİ?rabbİmİz ne dİyor ne İle gelİrsenİz gelİn ama bana kul hakkiyla gelmeyİn . Bu pİslİĞİ yapanlara asla İkİ cİhandada hakkimi helal etmİyorum. Sucsuz İnsanlarin ahi yÜzÜnden İnsallah ÖlÜrken rahat nefes alamazlar.

Tepki Skoru
0
O kadar güzel açıklamışsınız ki hocam...İnanın ben de parça parça uyuyorum.Sahura kadar zaten uyumuyorum.Sahurdan sonra bikaç saat,kuşluk vakti tekrar pc başına günlük hayat devamı ama arada pc yine açık.bu arada zaman zaman tel. geliyo arkadaşlardan.Onlarla konuşuyoruz yine...Ne gözlerimde derman kaldı nede uykularımın tadı.

Tepki Skoru
0
Aleme İbret olsun dİye meydanda lİme lİme kesİp sallandirma lazim. Nerde onca İnsanin emeĞİ zorlukla kazanipta dersaneye para verenlerİn hakki

Tepki Skoru
0
evet, tamamen kul hakkına giriyolar, hem de bir sefer değil aldıkları her maaşta belki de başkasının hakkını alacaklar bir ömür boyu, cehennem bile kabul etmez onları. nasıl bir vicdan yaa, eğitimci olacaklar bir de, yeni nesil onlara emanet edilecek, ilk olarak ne öğretecekler.. ders1: kul hakkı yeme ve işin içinden sıyrılma Ders2 hırsızlık nasıl yapılır ve inkar edilir. Ders 3 pişkin durma ve yaptığı bu......... yüzünden vicdan azabı duymadan yaşama. her sene küçük çaplı bişeyler oluyodu, millet ayaklanıyor, sonrada mecburen oturuyordu. şimdi aşikar herşey. ne yaparlar bilmam ama hakkı ile bir yerlere gelenleri madur etmeden bu işi temizlesinler. neler neler ortaya çıkarıyorlar isterlerse, ne bağlantılar bulup flaş flaş flaş diye tv lerde yayınlıyolar. bunu en son kişisine kadar bulurlar isterlerse. olmadı 2 seneki puanları karşılaştırsınlar. bir insan çalışır fark atar ama bir sene 30 alıp da 90 a fırlayamaz ne kadar çalışsada. ben de 2 sene dershaneye gittin, 58,62,66,72 bu şekilde yükseldi puanım.. beklemekten başka çaremiz olmadığı için yerimde duramıyorum. bi açıklama yapsınlar artık.. ya desinler sınav iptal yada iptal yok kesin devam. belirsizlik daha çok yoruyor.

Tepki Skoru
0
bencede iptal edilmesin ben 2009 da sınava giremedim 2010nda da çok çalıştım ala ala 50 aldım pek ümitli değilm ama belki olursa diye ümit ediyorum iptal olursa ben 1 sene daha mı bekleyeceğim yada ücretliyemi devam edeceğim böle düşünürsek benimde hakkımı yiyorlar neden iptal olsun ya suçlular cezalandırılsın sonuçlar tekrar açıklansın bundan daha güzel sonuç olabilirmi ki ???

Tepki Skoru
0
suçluların hepsi tespit edilebilse en iyisi bu, ama imkanı yok. biri 5 kişiye verse o 5 kişi de kendi tanıdığı 5 kişiye verse bir anda 25 kişi öğrendi onlarda derken iş içinden çıkılmaz bir hal alır. iptal olursa eğer, tekrar sınav yaparlar, yada yapmaları lazım, ilk kez bu sene sınava giren kişilerin hakkını yememek için. ama iptal olmasa ve bu şekilde tam hız atamaya gidilse, puanlar çok yukarda kalır ve yüksek puanlılardan bile atanamayan olur. zaten bu sene çok düşük geldi puanlar. beklemekten başka çaremiy yok ama ben gerçekten duramıyorum yerimde, neden meb bir açıklama yapmıyor, yaada ben mi denk gelmiyorum yapıyor da... bunca öğretmen adayı gergin bir şekilde bekliyor, atamalar olunca, mahkeme kararı ile kpss iptal olursa geri çekeriz gibi bişey söyledi, o zamanki durum daha da kötü... hayırlısı arkadaşlar hakkımızda....

Tepki Skoru
0
bende marmaradan bu sene mezun oldum ve düşünüyorum o puanları alabilecek insanları, gerçekten yok!!! 97 ile marmara okul öncesinde okuyorsa yazık olmuş zaten arkadaşa...

Tepki Skoru
0
sınavın iptal olmayacağı kesinleşti, yarın atamalar olacak. hakkımızda hayırlısı olsun, ayıklayacaklarını söylemişler ama, bunun mümkün olmadığını bilmeleri lazım. bakalım ne olacak, şimdi atanamayan kişiler olursa, sınava hile kaıştı,iptal edilmediği için oldu diye itiraz edecekler ve haklılar da. çok içinden çıkılmaz bir durum... saatler kaldı atamaya ve yoğun bir şekilde suçlular aranıyormuş, bazılarının atamaya katılma hakkı ellerinden alınmış...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle