merhaba ırmak,
özel eğitime başlayacak biri için ilk etapda iyi bir fiyat.ama iyi araştırmak gerektiğini düşünüyorum. 1yıldır özel eğitimde görev yapıp emek veriyorum.Ama şuna emin ol herşey dışrardan baktığın vitrine benzemiyor malesef.Bazı arkadaşlar açık yüreklilikle durumla ilgili bilgi vermişler.Bugün itibari ile bu işe başladın mı yada karar verdin mi bilemiyorum.Ancak iyi düşünmen gerekli.Öncelliklerini belirle; Bir öğretmen olarak kurumu gezdin mi,yeterli materyal var mı,(eğitime verdikleri önemi bir nebze yansıtır dıye düşünüyorum)sınıfları vs hatta diğer tüm yerleri gezdin mi,burdan edineceğin fikirler mutlaka olacaktır.Görüştüğün kişiler her ne kadar güven verici yöndede konuşsalar,herşeyi önemse.Özelliklede kurum sahipleri ve müdürün eğitim kökenli olup olmadığını önemse...Devlet kökenli olup olmadıklarını öğren,bu bile fikir verecektir.Kurum sahipleri ilk görüşmede öğretmeni ikna etmek için tutamayacakları sözleri verip üstüne bide allayıp pullayabiliyorlar.tabıkı her kurum böyledır demıyorum,ancak çoğunluk bunu yapıyor.ve malesef bu sektöre yeni giren kişilerde sözlere güvenerek bir arkadaşında dediği gibi sözleşmeye ek maddelerde bu Özel durumları belırtmedıklerı ıçın bırkaç ay sonra ellerınden hakları ya alınmakda yada verılen sözler tutulmamakda.Bu durumda ise olan öğretmenlere olmakda ,mağdur olanlar ise hep öğretmen olmakdadır.Oysaki yapılan işin verilen emeğin değeri birçok kurum tarafından bilinmemekde,bilinsede bencilce hareket edilmemektedir.şu anda çalıştığım kurumda maaşı belirleyenler kurum sahiplerydi ve bu maaşın hakedildiğini söyleyerek bana bu rakamı teklif ettiler.evet ben şanslıyım 2007 EYLÜL de adaylık sürecinde istanbul'da 1250 ytl alıyorum ve bitmesine günler kaldı.Kaldıki benim kurumum dahi bu kadar emeğe önem veriyor olmasına rağmen verdiği her sözüde yerine getirmedi... !!!! Ama her kurum iyi niyetli olamıyor.sektör deki maaşları iyice araştırmalısın.ve eğer bu şartlar seni tatmin edecekse MUTLAKA SÖZLEŞMENE EK MADDELER OLARAK YAZDIRMALISIN....bu arada fikir vermesi açısında İstanbul 'da stajyerliğe yeni başlayan öğretmen 1250-1300-1650 ytl veren kurumlar var.(daha beter maaş teklif edenlerde tabi)adaylığı kalkmış öğretmen maaşı ise 1500 - 1800-2000 veren de duydum.
Küçük bir anektod :Mesleğimize karşı biraz daha saygılı olmalıyız diye düşünüyorum.BUKET HOCAM SİZ LÜTFEN KURUM SAHİBİ OLARAK ÜZERİNİZE ALINMAYIN.ANCAK bazı kurum sahipleri bazı özel eğitim sitelerinde kasti olarak maaşları düşürmek adına forum açıp çeşitli eleştirilerde bulunuyorlar diye düşünüyorum.maaş diye açılan başlıkların içerikleri ise tamamen fiyat düşürme politikasıyla yazılmış yorumlar ve özellikle bunun için alınmış feyk üyeliklerle dolu diye düşünüyorum...Her neyse aceleci davranmadan araştırmalısın bence....
bu arada yazdıklarımı asla nasihat gibi algılama lütfen...