Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Özel egitim kurumunda çalışan arkadaşlar***

Tepki Skoru
0
Sanırım bu konuşulanlar illere görede değişiyo benim bir arkadaşım kız meslek lisesi çıkışlı ama özel eğitim merkezinde 850 alıyo lise mezunu olarak iyi olduğunu söylüyo.Ben üniversiteden bu yıl mezun oldum bu tarz birkaç yerle görüştüm fiyatlar hiçte iç açıcı değil.Helede stajerlik olayı ellerinde büyük bir koz hemen ilk başta onu soruyolar stajerliğin kalkmadıysada çok düşük bir ücret veriyolar.Söyledikleri fiyatlarada zaten çalışmaya değmez

Tepki Skoru
0
bir şekılde bır yerden başlamak lazım bu fıyata çalışılmaz dıyıp çalışmazsanız özle eğitimde hiçbir şekılde çalışamazsınız çok içaçıcı fıyatlar var sıze denk gelmemış demekkı

Tepki Skoru
0
ben meslek lisesi çocuk gelişimi mezunuyum..şuan hala anadolu üniversitesi okulöncesi bölümü 3.sınıfta okumaktayım... lise mezunuyken devlette özel egitimde 8 yıl usta ögretici olarak görev yaptım..o mutlulugu tattım...koşulları çok çok iyi... sabah 9 akşam 3 te çıkıyorduk... çalışma ortamı çok iyi.. bence devlette çalış.... ben mezun oldugum zaman devlette özel egitimde çalışmayı düşünüyorum

Tepki Skoru
0
unutmadan devlete sigorta yapılıyor... üstelik yemek var..ücret derseniz çok iyi.... bence özel egitimden korkmayın...

Tepki Skoru
0
merhaba ırmak,
özel eğitime başlayacak biri için ilk etapda iyi bir fiyat.ama iyi araştırmak gerektiğini düşünüyorum. 1yıldır özel eğitimde görev yapıp emek veriyorum.Ama şuna emin ol herşey dışrardan baktığın vitrine benzemiyor malesef.Bazı arkadaşlar açık yüreklilikle durumla ilgili bilgi vermişler.Bugün itibari ile bu işe başladın mı yada karar verdin mi bilemiyorum.Ancak iyi düşünmen gerekli.Öncelliklerini belirle; Bir öğretmen olarak kurumu gezdin mi,yeterli materyal var mı,(eğitime verdikleri önemi bir nebze yansıtır dıye düşünüyorum)sınıfları vs hatta diğer tüm yerleri gezdin mi,burdan edineceğin fikirler mutlaka olacaktır.Görüştüğün kişiler her ne kadar güven verici yöndede konuşsalar,herşeyi önemse.Özelliklede kurum sahipleri ve müdürün eğitim kökenli olup olmadığını önemse...Devlet kökenli olup olmadıklarını öğren,bu bile fikir verecektir.Kurum sahipleri ilk görüşmede öğretmeni ikna etmek için tutamayacakları sözleri verip üstüne bide allayıp pullayabiliyorlar.tabıkı her kurum böyledır demıyorum,ancak çoğunluk bunu yapıyor.ve malesef bu sektöre yeni giren kişilerde sözlere güvenerek bir arkadaşında dediği gibi sözleşmeye ek maddelerde bu Özel durumları belırtmedıklerı ıçın bırkaç ay sonra ellerınden hakları ya alınmakda yada verılen sözler tutulmamakda.Bu durumda ise olan öğretmenlere olmakda ,mağdur olanlar ise hep öğretmen olmakdadır.Oysaki yapılan işin verilen emeğin değeri birçok kurum tarafından bilinmemekde,bilinsede bencilce hareket edilmemektedir.şu anda çalıştığım kurumda maaşı belirleyenler kurum sahiplerydi ve bu maaşın hakedildiğini söyleyerek bana bu rakamı teklif ettiler.evet ben şanslıyım 2007 EYLÜL de adaylık sürecinde istanbul'da 1250 ytl alıyorum ve bitmesine günler kaldı.Kaldıki benim kurumum dahi bu kadar emeğe önem veriyor olmasına rağmen verdiği her sözüde yerine getirmedi... !!!! Ama her kurum iyi niyetli olamıyor.sektör deki maaşları iyice araştırmalısın.ve eğer bu şartlar seni tatmin edecekse MUTLAKA SÖZLEŞMENE EK MADDELER OLARAK YAZDIRMALISIN....bu arada fikir vermesi açısında İstanbul 'da stajyerliğe yeni başlayan öğretmen 1250-1300-1650 ytl veren kurumlar var.(daha beter maaş teklif edenlerde tabi)adaylığı kalkmış öğretmen maaşı ise 1500 - 1800-2000 veren de duydum.
Küçük bir anektod :Mesleğimize karşı biraz daha saygılı olmalıyız diye düşünüyorum.BUKET HOCAM SİZ LÜTFEN KURUM SAHİBİ OLARAK ÜZERİNİZE ALINMAYIN.ANCAK bazı kurum sahipleri bazı özel eğitim sitelerinde kasti olarak maaşları düşürmek adına forum açıp çeşitli eleştirilerde bulunuyorlar diye düşünüyorum.maaş diye açılan başlıkların içerikleri ise tamamen fiyat düşürme politikasıyla yazılmış yorumlar ve özellikle bunun için alınmış feyk üyeliklerle dolu diye düşünüyorum...Her neyse aceleci davranmadan araştırmalısın bence....

bu arada yazdıklarımı asla nasihat gibi algılama lütfen...

Tepki Skoru
0
sevgili nesli nesli dıyorum kusura bakma artık:) yazdıklarında tabıkı haklısın yok hiç üstüme alınmadım valla ben en az sızler kadar sizlerin hakları peşindeyım benım branşım o yanı.ama su da bır gercek kurum sahıplerıne de çok kızmamak lazım yaonları devlet şımarrttı parası olan açsın dedı eğitimci olmayanda açtı olanda eğitimci olupta haksızlık yapan yokmu var elbette ama artık düşündüğünüz kadar iyi değil kurumların işleri öğrencı sayısı gündengüne düşüyor ram sıkıntı mem sıkıntı müfettişler sıkıntı öğrencıler ve aılelerı bırde personel de eklenınce çekılmıyor emın ol yanı ayda 100 mılyar kazansan zaman zaman yeter dıyosun ya herşey para değil.ben de eskıden çok daha fazla kızıyordum kurumlara işin içine gırdığın zaman öyle değil yıne dıyorum işini hiç yapamayan kurumları zaten asla değerlendırmeye katmam.eğitimcilerde çok fena valla çok çektırıyorlar onlarda işin içini çok bılmeden sadece kurumlara sunları dıyorlar bakkal hesabıyaparak 100 öğrencı demek 35-40 mılyar arası para 20 sı personele verılse kaldı sana her ay 15-20 mılyar para.be mübarek ınsan hanı bunun servısı benzını servıs ablası kırası elektrık su doğalgaz materyal kırtasıye sigorta stopaj vergıler felan ay kalbım sıkıştı hesaplayın yanı her ay - deyız ve umutla devam edıyoruz belkı + olcak dıye.gerısını siz düşünün tabıkı sözleşmelrınız çok önemlı kaçınız sözleşmenızın bır nüshasını aldınız yanınıza başta kesın şartları konuşun dökün sözleşmeye sonra kımse hatrlamaz sööyledıklerını hepımız insanoğluyuz sonuçta hele hele de kurum sahıplerı bu kadar sıkıntı içindekyen emın olun sadece sızlerın dertlerını düşünmeyeceklerdır sabahları günaydın demelerıne şükredın yerı gelınce sız akşam 5 dıyınce dersınızı bıtırıp gönül rahatlığıyla evınıze gıdıyorsunuz ya bızler saat gece 1 de olsa acaba bu ay para yetcekmı extra harcama çıkmaz inş ramdan raporlar olumlu çıkacakmı ........ çok ya artık hamılelık sendromu yaşıyorum valla yazmak bıle kalbımı sıkıştırıyor yınede herkesın arkasındayım herzaman sevgıyle kalın......

Tepki Skoru
0
stajerliğinin kaldırılması için temel eğitim hazırlayıcı eğitim ve uygulamalı eğitimi tamamlaman gerekiyor. ayrıca 1 yıllık süreyi doldurman gerekiyor. Benden sana tavsiye kurum bunlarla ilgili ne diyor. biz kaldırtırız diyor isede sana resmi bir yazı ile tebliğ etmeleri gerekli.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar stajerliğin kalkması hakkında bilgim yok. bana bilgi verirmisiniz.bende özel bir anaokuluyla anlaştım bu konu açıldığında bana seminerlere katılmam gerektiğini ve son olarak açılan sınavdan ii bir puan alırsam stajerliğimin kalkacağı söylendi ne kadar doğru bu yardımcı olursanız sevinirim.

Tepki Skoru
0
anaokulları öyle bız rehabilitasyondanbahsedıyoruz

Tepki Skoru
0
buket hocam merhaba,
söylediklerinize katılıyorum.bizim göremediğimiz ama kurum sahiplerinin aklından çıkaramadıkları zorlukları tahmin ediyorum.tabiki pek de kolay değil.bir nevi davulun sesi uzakdan hoş gelir misali.benim sözüm sizinki gibi kurumlara zaten değil hocam.sözüm kalitesiyle sektör içerisinde kendine yer edinememiş,sektörü eğitimden ziyade maddi çıkarları gözönüne alarak hareket eden kurumlara.tek kaygıları para kazanmak ve kazanabilmek adına insanların duygularını umursamayan(engelli çocukların ve ailelerinin),çalışanların emeklerini gözardı eden kurumlara.bunu çıkara döken öyle kurumlar var ki hocam ailelere yapamayacakları vaatlerde bulunan,onları istismar eden kurumlara tepkiliyim.yeni mezun arkadaşlarımız da sektöre yeni girdikleri için durum hakkında bilgi sahibi değiller.ve ben gözgöre göre bu tarz kurumlarda insanların emek vermelerini ve körelmelerini istemediğimden yorum yazdım:) haddim olmayarak meslekdaşlarımın eğitimden birhaber olan kurumlarda ziyan olmalarını istemiyorum. kendiniz iyi bakın.iyi çalışmalar

Tepki Skoru
0
tşkler dıyorum ya ben üzerıme almadımda bırazda kurumların sıkıntılarından bahsettım o kadar böyle kurumlar halen kaldımıkı ya gönenç bıle türkiyenın 3, büyük kurumuyken kapandı teftışlerden sonra artık barınamıyor öyle kurumlar herkese kolay gelsın herkesın hakkında hayırlısını versın rabbım

Tepki Skoru
0
arkadasım bılgılendırdıgın ıçın tesekkurler henuz calısmaya baslamadım 2haftaya kadar baslayacagım karar vermem ıcın sure tanındı ben bu işi yapabılırım dıyorum karar verme asamasında kuruma sık sık gıttım gelmemı ıstedıler alışabilmem için kurum bence her yonden yeterlı her turlu materyal saglanmış egitime özen gösterilen titizlikle calısılan kaliteli bir kurum.sızce sözleşme imzalamadan önce ek olarak ne yapmam lazım. maaş sizce yeterlimi bu konuda arastırma yapamadım.kurum sahıplerı zıhınsel engellıler bolumu mezunları egıtımller o konuda sıkıntı yok ücret ödeyıp ödememe gıbı durumları varmı bılemıyorum bunu hıc dusunmemıştım konusmaları guven verıcı ama hep öyle olur zaten. işe baslayana kadar imzayı atana kadar ya sonrasıııı

Tepki Skoru
0
bu kadar güvensız olursan verımlı çalışamazsın söyleyeyım ne kadara anlaştın bılmıyorum ama materyale önem veren kurum eğitimede verıyuordur unutmayın materyaller çok pahalı çünkü bence başla bıryerden devam et

Tepki Skoru
0
merhabalar
1,500 Ytl maaş,çalışma saatleri;haftaiçi 6ya kadar,haftasonu 1'e kadar.Sizce bu koşullar nasıl?
pzt günü alıştırma süresi gibi başlıcam,çünkü ben de emin değilim,okulun cumartesi de olması kafamı karıştırdı:/ 2-3 gün sonra da sözleşme durumuna bakacağız.
(stajyerliğim kalktı,okul öncesi öğretmeniyim,İstanbul'daym)

Tepki Skoru
0
aslında cumartesi günü çalışmak istemiyorum,kurum sahibi de cumartesi günü yarım gün
çalışmasını istiyor. bir orta yol bulma konusunda nasıl ikna adilir bir kurum sahibi :)

Tepki Skoru
0
nasıl ıknaedılır hımmm ücretınden az tavız vereceksın 1300 emesela uygun sadece haftaiçi.bendehafta içi çalışmanın yeterlı olduğu kanısındayım aslında.

Tepki Skoru
0
cumartesi günü bence de gerekli değil,ayrıca zamanını da yiyor insanın:/
zaten hafta içi saat 6'ya kadar,cuma günü de toplantı fln 7 oluyormuş çıkış saati,bir de cts günü 4 ders için okulda olmak hiç cazip değil :/

Tepki Skoru
0
ben mersinliyim.
bende bir özeleğitim kurumunda çalışıyorum..tabiki zorlukları var.uzak bir memlekete gidiyorsun.ev tutacaksın.tek kalacaksın..akşama kadar çalışıp eve zihnin yorgun döneceksin.bunları göz önünde bulundurarak kararını öyle ver derim..kendi memleketinde daha az parayla fakat daha huzurlu çalışmak daha mantıklı geliyor.ben kendi memleketimde ailemin yanında 800 ytl artı sigortalı çalışıyorum..umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tepki Skoru
0
zaten hep böyle düşünüldüğü için pıyasamız böyle ya

Tepki Skoru
0
aslında cumartesi günü çalışmak istemiyorum,kurum sahibi de cumartesi günü yarım gün
çalışmasını istiyor. bir orta yol bulma konusunda nasıl ikna adilir bir kurum sahibi :)
hafta ıcı gunde 8 saatten 40 saate derse gırıyosan eger hafta sonu gelmene gerek yok haftalık 40 seansımı hafta ıcı dolduruyorum dersın hafta sonu calısmak ıstemedıgını soylersın :) dogru olanda bu degılmı zaten seansların bıtıyor hafta ıcı

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle