Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okul öncesi yüksek lisans ya da master yapan var mı?

Tepki Skoru
0
denisse teşekkkürler öncelikle...
selçuk bey böyle öğretim görevlileri var gercekten de üzücü..

Tepki Skoru
0
EVET SELÇUK BEY GERÇEKTEN DOĞRU SÖYLÜYORSUNUZ...BİZİM BÜYÜKLERİMİZ BUNU YAPIYORSA BUNLARI NORMAL KARŞILAMAMIZ GEREK...BENDE ÖĞRENCİYİM AMA GİDEBİLDİĞİM YERE KADAR GİTMEYE ÇALIŞACAM...BENİMDE HEDEFİMDE AKADEMİSYENLİK VAR AYRICA ONUN ÖTESİ DE OLUR İNŞ. YALNIZ BUNU NASIL YAPACAZ?????EN ÖNEMLİSİ BU...BEN ŞU OLACAM BU OLACAM DEMEK KADAR KOLAY DEĞİLMİŞ HİÇBİŞEY...ONA GÖRE HAZIRLANMAK GEREKİYOR...BU DEVİRDE İŞİNİN ERİ OLMAK KOLAY DEĞİL Kİ......

Tepki Skoru
0
peki yurt dışına gitmek için neler yapılabilir böyle destek çıkan bir kurum veya kuruluş var mı bize dil okulu+master fırsatı veren??

Tepki Skoru
0
hangi ünv dil istemiyo ve lesten en az kaç isteniyo yeterliaçıklama yapılmamış bilen yardımcı olcak var mı acaba ? ben 55 aldım yetermiki....

Tepki Skoru
0
Ben de okul öncesinde master yapıyorum ama milli eğitim içerisinde çalışırken mastter yapmak çok zor çünkü müdürler izin vermek istemiyo kimse sizin ilerlemenize imkan sağlamıyo zaten yedi seneden önce de uzman olamıyosunuz, ancak ben ders aşamasında pek çok araştırma yaptım ve eğitim bilimleri kongresine katıldım çok büyük bir heycandı çok güzeldi alana hizmet etmek ve bazı sonuçlara ulaşmak inasan çok büyük bir haz veriyor eğer master yapacaksanız sadece kendiniz geliştirmek ve okul öncesi alanına hizmet etmek için yapmalısınız. Çok yorucu bir iş olduğunu bilerek başlamlısınız ben çok defa pes etme aşamasına geldim çünkü okulla ve müdürümün istekleriyle  beraber çok zorlanıyordum. Bunlara rağmen tez aşamasına geçtim ve şu anda tezimi yazıyorum. Gerekli bilgileri üniversitelerin duyuru sayfalarından bulabilirsiniz yılda 2 sefer öğrenci alınır (genellikle) bahar ve güz döneminde ancak her üniversite farklı şart arar hatta her zaman aynı ilan verilmez bazı dönemlerde istenen puanlar bile değişebilir. Ancak küçük şehirlerdeki üniversiteler genellikle ingilizce şartı aramıyo Ancak odtü hacettepe boğaziçi deu ege bunlar arıyo kesinlikle. Üniversite elemanı olmayı ise ben tavsiye etmem masabaşı memur gibi oluyosun bence tabii . Ar. gör . genellikle derslere girmiyolar girmiş olsalar bile çocuklarla çalışmak bambaşka onların dünyaları çok güzel ve tertemiz. Hem de yapacağınız araştırmalarda kendinizin sınıfının olması çok daha iyi oluyo çocukları tanımak açısından.Master yapmak isteyen herkese başarılar diliyorum ve de bol bol sabır:))))  

Tepki Skoru
0
Marmara okul öncesi öğretmenliği 2007 mezunuyum. Özel okullarda çalıştım ama aradığımı bulamadım. Devlete atanmam da yapılamadı.Zaten sağlığm açısından artık anaokulu öğretmenliği yapmam çok zor. Yeniden üniversiteye dönmek ve akademik kariyer yapmayı düşünüyorum. Üniversitede kalmak isteyenleri ne gibi aşamalar bekliyor? Ales sonrası üniversitelerdeki bilim sınavından bahsettiler. Bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Görüştüğüm hocalardan biri araştırma görevlisi için yeterli kadro açılmadığını söylemişti. Bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler

Tepki Skoru
0
:36_7_8:arkadaşım öncelikle merhabalar
ben bu alanda master yaptım okul öncesi öğretmenliği mezunuyum ama selçuk ünv de çocuk gelişimi alnında yaptım öncelikle lisans diploma notunun ortalaması ve les puanın gerekiyor selçuk ünv dil puanı istemiyor
tabi mülakatta önemli ben söylenenler ve etrafta heppp dolaşan dedikodukoduların aksine işte selçuk kendi ünvden başkasını almaz vb hiç tanıdığım olmadan sadece les ve diploma notumla girdim tabi hepimiz öyle ...
ve tabiki çok katkısı oldu bir kere kişisel olark acaip gelişiyorsun çevre hocalar farklı oluyor devamlı araştırma yapa yapa önemliyi öğreniyorsun ben lisans ta çok farkıına varamamışım öyle hissetim yüksek yapınca tabi doğru çevirilere çok para gidiyor ama bence değer..
hele tez yapma amanın diyorum çokkkkkkkkkkkkk zordu ama başardım yani ben konumla araştırma kişişinin çokluğuyla boğuldum akıllı konu seçin derim
faydasını hep görüyorum mesela meb de kadrolu öğretmenim ve tüm seminer vb yerlerde yüksek yapan tek kişi sen oluyosun direk artııı
müfettiş gelir tezini flaşına atarsın artı
m.e.m. bir önemli toplantı olur tek bilim uzmanı sensin artı..
ben gurur duyuyorum müdürüm bile devamlı söyler bilim uzmanı diye velilerime toplantılarda ayrıca belirtirim....ağırlığımız var yani:)))
kıdem alıyorsun yönetici atamada artı pun oluyor hele makale yayınlarsan dahada artı şunu söylemeliyim doktora yapmayı şu an düşünmüyorum ama bence her öğretmen mutlaka yüksek tezli yapmalı
saygılar

Tepki Skoru
0
aöf okulöncesi 3. sınıf öğrencisiyim.tek idealim akademik kariyer yapmak,kendi alanımda öğretim görevlisi olmak.bunlar için neler gerekli kısmen anladım ancak.her ünv. kendi öğrn. tercih ediorsa biz ortada kaldıkkkk... puan vs. şartlar uyacak öncelikle sonrası için neler olcakk bilmiorum..aöf olması problem olmuo sanırım,lisans diplomasını alıoruz..çok çalışmam lazım çokk...:36897fd::36897fd:

Tepki Skoru
0
evet malesef bende aynı dertten müzdaripim okulum bu sene bitti ama hiç bir kurumdan vs. bilgi alamıyorum ..
bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim...

Tepki Skoru
0
merhabalar.. ben bu sene boğaziçi okul öncesine başlıyorum.. hazırlık okucam ve sonrasında da 4 sene lisans. amacım okulda kalmak.. şimdiden ne yapabilirim bu amaca ulaşmak için? yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden..

Tepki Skoru
0
Merhabalar bariŞ arkadaŞim.boĞazİÇİnde hazirlik varmi kİ okul Öncesİnde.

Tepki Skoru
0
evet dersler kitaplar anlatımlar yazılılar herşey yüzde yüz ingilizce. ben düzey belirleme de intermediate oldum 1 sene okuyacağım hazırlık..

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar;

Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum ve psikoloji alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. Acaba psikoloji alanında yüksek yapabiliyormuyuz,bilgisi olan varmı?

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar;

Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum ve psikoloji alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. Acaba psikoloji alanında yüksek yapabiliyormuyuz,bilgisi olan varmı?
bu konuyu bende çok merak ediyorum bilgisiolan varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim

Tepki Skoru
0
slm,ben okul öncesi öğretmeniyim rehberlik ve psikolojik danışmanlıktan yüksek lisans yaptım.Çoğu üniversite kabul ediyor.

Tepki Skoru
0
Ben de şunu merak ediyorum bilgisi olan arkadaş varsa lütfen cevaplasın.
Yüksek lisans yapan öğretmenlerin memuriyette maaşları daha farklı oluyormuş farklı bölümden yapılsada farklı oluyor mu?Teşekkürler...

Tepki Skoru
1
Ben de şunu merak ediyorum bilgisi olan arkadaş varsa lütfen cevaplasın.
Yüksek lisans yapan öğretmenlerin memuriyette maaşları daha farklı oluyormuş farklı bölümden yapılsada farklı oluyor mu?Teşekkürler...
Hocam maaşlarda çok az bir fark var.Yani kayde değer verecek bir miktar değil.Utanıyorum buraya yazmaya.Giden milli eğitim bakanımızda yüksek lisans yapanların ek dersinden yüzde 25 ini de kesti.yani kısacası hiçbir farkı yok.sadece bir kademe alıyor.onu biliyorum.tek artısı o.

Tepki Skoru
0
slm,ben okul öncesi öğretmeniyim rehberlik ve psikolojik danışmanlıktan yüksek lisans yaptım.Çoğu üniversite kabul ediyor.

slm derinde, sen hangi üniversitede yüksek lisans yaptın. rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanından yüksek lisans yapmanın oö alanında yapmaktan farkı nedir? ne gibi artıları olur bizim için? ben sadece kendi alanımızda yapabiliyoruz diye biliyordum. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar peki açıköğretim mezunları yüksek lisans yapabilir mi?

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle