Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Okul Müdürleri Hakkında;

Tepki Skoru
0
Sevgili arkadaşlar, değerli okulöncesi forum yöneticileri ve yazımı okumak için gözlerini yoran siz bilgisayar kullanıcıları... bence okulöncesi eğitim kurumlarında müdürlerin bölüm hakkında fazla bilgisi olmamasının nedeni tektir ve gayet açıktır... evet anaokullarında genellikle müdür beyler vardır... bu müdür kelimesinden sonra gelen bey kelimesi sadece isme olan saygıyı ve yüksek rütbenin isme kazandırdığı bir havayı belirtmekle kalmayıp aynı zamanda o kişinin cinsiyeti hakkında da bize bilgi vermektedir.. nitekim bildiğiniz ve gördüğünüz üzere okulöncesi eğitimde bugün sadece bayanlar değil erkek arkadaşlarımızda görev almaktadır... tabii ki gönül isterdiki onlar için spor yorumculuğu mühendisliği veya maç kritiği tartışma öğretmenliği bölümü olsaydı da gerçekten yeni nesil için çok önemli olan bu güzel ve özel ve süper bölüme , okulöncesi öğretmenliğine onlar hiç bulaşmasaydı ! Evet sevgili okulöncesi forumun %99 unu oluşturan hanfendiler konuyu bi şekilde müdürlere getirmeye çalışsamda biraz dağıldığının farkındayım... başta da bahsettiğim gibi erkek arkadaşlarımız bu bölümü sizler gibi çok severek, isteyerek okuyamadığı için -ki okuyamazlar çünkü hiç çocuk bakacaklarını düşünmemişlerdir, oysa bayan arkadaşlar için büyümek, evlenmek ve en sonunda çocuk sahibi olup ona bakmak belkide en büyük hayaldir- genellikle bu müdür olmak için gereken sınvlara girerek mesleklerine müdür, müfettiş vb şeklinde devam etmektedirler.. dolayısıyla bölüm hakkında kendilerini geliştirmedikleri gibi bir müdüre yakışmayacak kadar da bigisiz kalmışlardır.. bu noktada bize düşen görev şudur ki gerçekten bu bölümü seven, öğretmenliği başarıyla yapabilen, çocukları seven, onlardan nefret etmeyen erkek arkadaşlarımızın bu bölümde yer almaları ve ilerlemeleri için onlara destek olmaktır... yanlış bölüm seçmiş bazı arkadaşların ileride öğretmeni olacağı, yetiştireceği çocukların bizim geleceğimiz olduğunu unutmamamız gerekmektedir... diyerek sözlerimi noktalıyorum ve gece saat 01 itibariyle başka işim gücüm yokmuş gibi sarhoş felan da olmadığım halde böylesine uzun bir yazı yazıp, duygularımı ifade etmeye çalıştığım için kendime inanmakta güçlük çekiyorum... acaba şu anda ben benmiyim...yoksa ben kimim... umarım yazıyı okuyup hakkımda olumsuz yorumlara kapılmazsınız :) tamamıyla içten bi yazıdır.. saygılar :)

Tepki Skoru
0
Hocam nolur söyleyin ne hazırladınız bunu sözün üstüne, rot mu rant mı?
:36_11_6:

Şaka bir tarafa bunun (okul müdürlerinin anasınıfı konusundaki bilgisizliklerini), okul öncesi eğitimin başlıca sorunları arasında olduğunu düşünüyorum.
Elah hocam, bence siz de boşverin. Ona anlatmaya çalışmanız çok zor olacaktır, bırakın öyle kalsın :)
hocam müdürümün böyle birşey isteyeceğini bildiğim için hazırlık yapmıştım ,hazırladım rotu:) herhalde anlamıştır.:77wu[1]:

Tepki Skoru
0
Sevgili arkadaşlar, değerli okulöncesi forum yöneticileri ve yazımı okumak için gözlerini yoran siz bilgisayar kullanıcıları... bence okulöncesi eğitim kurumlarında müdürlerin bölüm hakkında fazla bilgisi olmamasının nedeni tektir ve gayet açıktır... evet anaokullarında genellikle müdür beyler vardır... bu müdür kelimesinden sonra gelen bey kelimesi sadece isme olan saygıyı ve yüksek rütbenin isme kazandırdığı bir havayı belirtmekle kalmayıp aynı zamanda o kişinin cinsiyeti hakkında da bize bilgi vermektedir.. nitekim bildiğiniz ve gördüğünüz üzere okulöncesi eğitimde bugün sadece bayanlar değil erkek arkadaşlarımızda görev almaktadır... tabii ki gönül isterdiki onlar için spor yorumculuğu mühendisliği veya maç kritiği tartışma öğretmenliği bölümü olsaydı da gerçekten yeni nesil için çok önemli olan bu güzel ve özel ve süper bölüme , okulöncesi öğretmenliğine onlar hiç bulaşmasaydı ! Evet sevgili okulöncesi forumun %99 unu oluşturan hanfendiler konuyu bi şekilde müdürlere getirmeye çalışsamda biraz dağıldığının farkındayım... başta da bahsettiğim gibi erkek arkadaşlarımız bu bölümü sizler gibi çok severek, isteyerek okuyamadığı için -ki okuyamazlar çünkü hiç çocuk bakacaklarını düşünmemişlerdir, oysa bayan arkadaşlar için büyümek, evlenmek ve en sonunda çocuk sahibi olup ona bakmak belkide en büyük hayaldir- genellikle bu müdür olmak için gereken sınvlara girerek mesleklerine müdür, müfettiş vb şeklinde devam etmektedirler.. dolayısıyla bölüm hakkında kendilerini geliştirmedikleri gibi bir müdüre yakışmayacak kadar da bigisiz kalmışlardır.. bu noktada bize düşen görev şudur ki gerçekten bu bölümü seven, öğretmenliği başarıyla yapabilen, çocukları seven, onlardan nefret etmeyen erkek arkadaşlarımızın bu bölümde yer almaları ve ilerlemeleri için onlara destek olmaktır... yanlış bölüm seçmiş bazı arkadaşların ileride öğretmeni olacağı, yetiştireceği çocukların bizim geleceğimiz olduğunu unutmamamız gerekmektedir... diyerek sözlerimi noktalıyorum ve gece saat 01 itibariyle başka işim gücüm yokmuş gibi sarhoş felan da olmadığım halde böylesine uzun bir yazı yazıp, duygularımı ifade etmeye çalıştığım için kendime inanmakta güçlük çekiyorum... acaba şu anda ben benmiyim...yoksa ben kimim... umarım yazıyı okuyup hakkımda olumsuz yorumlara kapılmazsınız :) tamamıyla içten bi yazıdır.. saygılar :)

bu uzun yazıdan alıntı yapıp tekrar bişeyler yazmak okuyacak arkadaşlar için sıkıcı olabilir ama en azından sözlerinizin bir kısmına katılmadığımı belirtmek isterim. bence sıkıntı üniversitelerde bu bölümü okumuş erkek arkadaşların müdürlüklerinden, yöneticiliklerinde değil başka branşlardan kimselerin yöneticilik yapmalarında. çünkü müdür olabilmek için belli bir süre mesleğin içinde çalışmış olmak şart. okulöncesi eğitimini üni.de almış bir kimseden okulönesine zarar gelmez diye düşünüyorum. istemeyerek de okusa çünkü diplomasının üzerinde bu sıfat yazıyor : okulöncesi öğretmeni!
ayrıca bayanlar da sonunda "nasıl osa çocuk bakıcam" diyerek bu mesleği seçmiyor. eğer siz bu mesleği "çocuk bakıcılığı" olarak değerlendiriyosanız ya bakış açınızı değiştirin ya da mesleğinizi...
saygınıza, saygılarla...

Tepki Skoru
0
sevgili arkadaşlar,
müdürlerden çekilen sıkıntı genellikle anasınıflarında var.onlarbizim bölümden değil.anasınıfını açma nedenleri %95 ya milli eğitimden baskı il e yada benimde ansınıfım olsun okula para gelsin.açıncada tabiki bişey bilmedikleri için müdürlük yapacaklar ya iki seminere gidip öğrendikleri iki kelime ile size müdürlük yapmakdadırlar.erkek okul öncesi öğretmenlerini sonuna kadar destekliyorum.öğretmenlki tamamen gönül işidir.gönül veren herkes bu işi yapabilir.hatta haklarımızın savunulması için daha çok erkek arkadaşa ihtiyacımız var.bayanlar pek haklarını savunmuyor okula gidip geliyor.sayıları artsada bi çok okula idareci olsalar işler hem daha kolay olur.anaokullarında erkek fakat bu bölüm mezunu olmayanlarda biran önce gider.bu yazıyı okuyanlar benim erkek olduğumu düşüne bilir hayır ben bir bayan öğretmenim.ilköğretimdede çalıştım anaokulunda kız meslekde de.AYRICA BİZ BAKICI DEĞİLİZZZZZZZZZZZZZZ.

Tepki Skoru
0
Bu seneki stajım ilköğretime bağlı bir anasınıfındaydı. Koridorun sonu bizim sınıftı, başta ise müdür odası vardı. Müdür, az bir gürültüde gelip çok rahat çocuklara bağırabiliyordu (Ve bence çocukları kendinden soğutuyordu ki buna sanırım dıştan güdülenme deniyor.
Daha çocukları bu yaştan tabirmi bağışlayın ama "Adamına göre davranmayı" öğretiyor(uz). Çocuklar müdürden korkuyor ve o gelince sessiz oluyorlardı.)

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bende sizlerin çektiğiniz bütün problemleri yaşadım ama şuanda müdüryardımcısı olarak görev yapıyorum daha önce erkek olmamdan dolayı benle dalga geçerlerdi şunu anlayamadım eğitimli insanlara kendimizi anlatamadıktan sonra cahillere ne diyebiliriz ki sınıfta seni bir bakıcı okulda aşa tabakadan bir öğretmen okulda olacakları sana duyurmazlar kendi halimizde köşede terkedilmiş gibi hissederdim çok şükür bunları aştım elimden geldiğice okulöncesi öğretmen arkdaşlara yardım etmeye çalışıyorum problem olursa müdüre bırak mıyorum.sorunu benim sorunum olarak görüyorum.ama şunu unutmamak gerekir bizleri aşağı tabaka öğretmenler olarak görenler bilsinlerki ''EĞİTİM CEHALETİ ALIR. EŞŞEKLİK BAKİ KALIR.'' AFEDERSİNİZ DEĞERLİ ARKADAŞLAR.

Tepki Skoru
0
arkadaslar merhaba
benimde sizlerle paylasacagım güzel bı hıkayem var.
okullar acıldıgı günden beri haftanın dört günü müdür bey benı ziyarete gelıyor,genellıkle sabah saatlerınde yanı serbest zaman etkınlıgı zamanında ve "hocam bu sınıfın dagınıklıgı ne ?"diyor.Bende"oyun oynadıgımızı söylüyorum" ama bu cevap onu tatmın etmıyordu.iki hafta öncesi gene müdür bey rutın ziyaretını yaptı.gene aynı cumleler havada ucustu tek bı farkla ben serbest zaman etkınlıgının ne olduguna daır mudur beyı bilgilendırmek istedım.o ise 10 yıldır okul öncesı kurumuyla calıştıgını şimdıye kadar böyle bı sey görmedıgını,duymadıgını söyledı.ben cocukların özgür oldugu,kısıtlanmadıgı bı egitım sıstemını savundugumu söyledım ve olanlar oldu mudur bey sözlü olarak bı seylerı bana anlatamayınca yazılı anlatmakistedı ve uyarı cezası aldım,cezamı cerceveledım ve calışma odamda sergılenıyo.arkadaşlar ben bu işte yenıyım.bilmedıgım bı seyler var sanırım.genellikle oyuncaklar dolaplara kaldırılıp cocuklarıda bıblo nıyetınde sınıfın belırlı köselerınemı koyacagız.benı aydınlatırsanız sevınırım...

Tepki Skoru
0
atanmamın ilk haftası bana da kabus üstüne kabus yaşatmıştı müdür BEY,hoş; hala yaşatıyor.. kendisi 2 yıllık eğitim mezunu, müdür yardımcısı ise, ikt. idari bil.fak. maliye mezunu, varın durumumuzu siz tahmin edin..
çocuk başı 15 ytl olarak değerlendirilen bir eğitim anlayışları var. aidatlar ödensin kimin ne hali varsa görsün yani.. müdür BEY bana dedi ki;velilere gerekirse yalvaracaksınız çocuklarını okuldan almayacaklar, aidat düşüyor canım.. bir de ben okulöncesini yaygınlaştırma başkanıyım mem de benim okulumun öğrencisi az olamaz sınıf kapatmam hakkınızda işlem başlatırım diye bir de beni tehdit etti..
şimdi benim eksikliğimi diyeyim ve sizden yardım isteyeyim; müdürün hakkımda işlem dediği nedir ve ne yapabilir? bu işi bıraktıracak valla bana..

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bende sizlerin çektiğiniz bütün problemleri yaşadım ama şuanda müdüryardımcısı olarak görev yapıyorum daha önce erkek olmamdan dolayı benle dalga geçerlerdi şunu anlayamadım eğitimli insanlara kendimizi anlatamadıktan sonra cahillere ne diyebiliriz ki sınıfta seni bir bakıcı okulda aşa tabakadan bir öğretmen okulda olacakları sana duyurmazlar kendi halimizde köşede terkedilmiş gibi hissederdim çok şükür bunları aştım elimden geldiğice okulöncesi öğretmen arkdaşlara yardım etmeye çalışıyorum problem olursa müdüre bırak mıyorum.sorunu benim sorunum olarak görüyorum.ama şunu unutmamak gerekir bizleri aşağı tabaka öğretmenler olarak görenler bilsinlerki ''EĞİTİM CEHALETİ ALIR. EŞŞEKLİK BAKİ KALIR.'' AFEDERSİNİZ DEĞERLİ ARKADAŞLAR.

Sevgili karakaya ne kadar sabırlı biri olduğunuzu tahmin edemiyorum :) ben erkekleri bu meslekte aşşağı tabaka olarak görmüyorum. aksine bazı arkadaşlarımın bu mesleği çoğu bayandan daha iyi yaptığına bizzat şahidimdir. ama gelin görün ki bu meslekte erkeklere çok yanlış bir gözle bakılıyor. sizinde yukarda biraz bahsettiğiniz mevzular, okulda bulunan ender bir tür olmamızdan kaynaklanarak malesef olabiliyor. Bu meslekte bazı kişilerin -artık onlara feminist te diyebiliriz galiba- :) erkek arkadaşlara negatif gözle bakması, olumsuz bir tavırla yaklaşması, işin açıkcasını söylemek gerekirse erkek arkadaşlarım üzerinde bir asimile olma etkisi uyandırmaktadır. etki uyandırmamaktadır bizzat asimile olmuş arkadaşlarım vardır :) kendilerini okulu bitirdikten sonra tanıyamamıştık :) çünkü onlar olduğu gibi görünmüyor, göründüğü gibi olmaya çalışıyorlardı... saygılar, sevgiler

Not: Bu forumu zaman buldukça, arada bir takip ediyorum, gerçekten işime yarar ödev olsun, materyal olsun bir çok kaynak buldum. bu yüzden siteye katkısı olan herkese teşekkürler.. arada bir de yukarıda olduğu gibi ilgimi çeken konulara bi şeyler yazayım diyorum :)

Tepki Skoru
0
çok Haklisin Ben şu Anda Müdürken Müfettişolan Kişilerden Sikildim Bilmiyorlar Bizim Programi Ancak Sadece Makamlarindan Yapacaksin Demeleri Malesef Yetiyor Bişe Demeye çaliştiğinda üstü Kapali Tehdit Aliyoruz En Azindan Kendi Adima.teşekürler

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar herkes kendi açısından haklı bana göre ama bayan arkadaşlar erkek arkadaşların hakkını yemeyelim. Bence bu işi hakkıyla yerine getiremeyen nice bayan öğretmen varsa bu işi hakkıyla yerine getiren erkek öğetmenlerde var. Ben her iki durumuda yakinen biliyorum.
Birde cahile laf anlatmak gerçekten çok zor. Keşke herkesin müdürünün eşi benim bir zamanlar ki müdürümün eşi gibi anasınıfı öğretmeni olsa :) o zaman sizin dilinizi sizden iyi anlıyor ve size gereğinden fazla yardım ediyor müdürleriniz..
Böyle abuk sabuk konularda madur olmuyorsunuz:D
Gülfe arkadaşım zamanında benimde başımdan geçmişti bunabenzer bir durum.. Hala orada görev yapmıyorum ama eminim hala beni kötü bir öğretmen sanıyordur. :)

Madur arkadaşlarımın Allha yardımcısı olsun.. Zor durum.

Tepki Skoru
0
bilgisizlikten ziyade bence önemsemiyorlar. çünkü biliyorum pek çok kez hele ki son sıralarda okul öncesine dair seminerlere katıldılar. insanların gözünde küçük şeyler hep değersiz kalıyor. ne kadar başarılı ve bilgili olursam olayım branş öğretmenleri kadar değer görmüyoruz hem müdürler hem veliler ve hem de diğer insanların gözünde..
en komiği geçenlerde köylülerden biri gelip dedi ki " ya hoca sen de bi anasınıfını geçemedin!" gülmeli miydim sizce ağlamalı mı?

Tepki Skoru
0
Sözlerime nerden başlıyacağımı bilmiyorum o kadar zor durumdayimki. Bizim okulda müdür yardımcısı devamlı olarak müdürümüzüm arkamdam konuştuğunu özellikle bunu hizmetli arkadaşlarla paylaştığını idda ediyor.Anneler günü için hazırladığımız gösteride öyleki bir ara cd de problem oldu o ara baktımki müdür bey çıkmış.işte tam ozamanda gidip dedikodumu yapmış bunu fırsat bilip ama ben kendimi çabuk toparlayıp gösteriyi hemen baştan aldım.Müdür beyin takma nedeni alarak sevdiği öğretmen hakkında iyi niyetli eleştiri yaptım kesinlikle art niyetim yoktu ve hizmetli arkadaşa hiç dikkat etmedim hemen gitmiş yetiştirmiş öğretmen arkadaşa .öğretmen arkadaşta benimle paylaşmak yerine müdürle paylaşmış zaten devamlı olarak o arkadaşında arkamdan attığını söylüyor müdür yardımcısı ve benim yüzüme karşı gülücükler saçıyor müdürümüz beni tebrik ediyor okulun 1 numaralı öğretmenisin diye söylüyor aslında dalga geçiyor eğleniyor gösterimin iyi olduğunu söylüyor ve kıs kıs gülüyor farkındayım ama elimden bir şey gelmiyor .Bu durumu nereye taşıyabilirim ne yapabilirim bilmiyorum elimde delilde yok bana yol gösterin lütfen arkadaşlar 3gündür uykusuzum ve sinirlerim çok bozuk

Tepki Skoru
0
anlattığın kadarıyla kötü bir durum yapman gereken tek şey bence müdürünle konuşmandır... yüz yüze neler olduğunu anlat...başkalarının lafına bakıpta keyfini kaçırmana bence hiç gerek yok...

Tepki Skoru
0
bence de müdürle konuş . ve sonuç ne olursa olsun takma onu. kendine bak sen. yaptıklarınla sustur onu. unutma meyve veren ağaç taşlanır

Tepki Skoru
0
müdür yardımcısı söylüyor diyorsunuz.gelip size söylemesi,bir kere bu hiç hoş değil.bence önce müdürünüzle,ardından müdür yardımcınızla konuşun,duyduklarını size iletmesin.bazı insanlar pireyi deve yaparlar,bunuda göz ardı etmeyin.

Tepki Skoru
0
bence hiç konuşmayın boşverin gittsin.çünkübu tarz insanlar konuşmatan anlamaz kafanııza takmayın çalışmanıza bakın

Tepki Skoru
0
Gidip birebir müdürle konuşmanız daha mantıklı müdür yardımcısı abartıyor olabilir.Onada çok fazla güvenmeyin.

Tepki Skoru
0
hocam mutlaka müdürle konusmalısınız insanların agızlarından duyduklarınıza bence inanamayınız tıpkı kulaktan kulaga oyunu gibidir basatan elmaysa sondan armut cıkar onun için en iyi yol mudurunuzle konusmak hem en saglıklı iletişimi kurmus olursunuz hemde şüpheleriniz gider saglıcakla kalın canınızı sıkmayın............

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle