- Tepki Skoru
- 0
ee okul için anasınıfı demek para demek para para
hocam müdürümün böyle birşey isteyeceğini bildiğim için hazırlık yapmıştım ,hazırladım rotuHocam nolur söyleyin ne hazırladınız bunu sözün üstüne, rot mu rant mı?
:36_11_6:
Şaka bir tarafa bunun (okul müdürlerinin anasınıfı konusundaki bilgisizliklerini), okul öncesi eğitimin başlıca sorunları arasında olduğunu düşünüyorum.
Elah hocam, bence siz de boşverin. Ona anlatmaya çalışmanız çok zor olacaktır, bırakın öyle kalsın![]()
Sevgili arkadaşlar, değerli okulöncesi forum yöneticileri ve yazımı okumak için gözlerini yoran siz bilgisayar kullanıcıları... bence okulöncesi eğitim kurumlarında müdürlerin bölüm hakkında fazla bilgisi olmamasının nedeni tektir ve gayet açıktır... evet anaokullarında genellikle müdür beyler vardır... bu müdür kelimesinden sonra gelen bey kelimesi sadece isme olan saygıyı ve yüksek rütbenin isme kazandırdığı bir havayı belirtmekle kalmayıp aynı zamanda o kişinin cinsiyeti hakkında da bize bilgi vermektedir.. nitekim bildiğiniz ve gördüğünüz üzere okulöncesi eğitimde bugün sadece bayanlar değil erkek arkadaşlarımızda görev almaktadır... tabii ki gönül isterdiki onlar için spor yorumculuğu mühendisliği veya maç kritiği tartışma öğretmenliği bölümü olsaydı da gerçekten yeni nesil için çok önemli olan bu güzel ve özel ve süper bölüme , okulöncesi öğretmenliğine onlar hiç bulaşmasaydı ! Evet sevgili okulöncesi forumun %99 unu oluşturan hanfendiler konuyu bi şekilde müdürlere getirmeye çalışsamda biraz dağıldığının farkındayım... başta da bahsettiğim gibi erkek arkadaşlarımız bu bölümü sizler gibi çok severek, isteyerek okuyamadığı için -ki okuyamazlar çünkü hiç çocuk bakacaklarını düşünmemişlerdir, oysa bayan arkadaşlar için büyümek, evlenmek ve en sonunda çocuk sahibi olup ona bakmak belkide en büyük hayaldir- genellikle bu müdür olmak için gereken sınvlara girerek mesleklerine müdür, müfettiş vb şeklinde devam etmektedirler.. dolayısıyla bölüm hakkında kendilerini geliştirmedikleri gibi bir müdüre yakışmayacak kadar da bigisiz kalmışlardır.. bu noktada bize düşen görev şudur ki gerçekten bu bölümü seven, öğretmenliği başarıyla yapabilen, çocukları seven, onlardan nefret etmeyen erkek arkadaşlarımızın bu bölümde yer almaları ve ilerlemeleri için onlara destek olmaktır... yanlış bölüm seçmiş bazı arkadaşların ileride öğretmeni olacağı, yetiştireceği çocukların bizim geleceğimiz olduğunu unutmamamız gerekmektedir... diyerek sözlerimi noktalıyorum ve gece saat 01 itibariyle başka işim gücüm yokmuş gibi sarhoş felan da olmadığım halde böylesine uzun bir yazı yazıp, duygularımı ifade etmeye çalıştığım için kendime inanmakta güçlük çekiyorum... acaba şu anda ben benmiyim...yoksa ben kimim... umarım yazıyı okuyup hakkımda olumsuz yorumlara kapılmazsınıztamamıyla içten bi yazıdır.. saygılar
![]()
arkadaşlar bende sizlerin çektiğiniz bütün problemleri yaşadım ama şuanda müdüryardımcısı olarak görev yapıyorum daha önce erkek olmamdan dolayı benle dalga geçerlerdi şunu anlayamadım eğitimli insanlara kendimizi anlatamadıktan sonra cahillere ne diyebiliriz ki sınıfta seni bir bakıcı okulda aşa tabakadan bir öğretmen okulda olacakları sana duyurmazlar kendi halimizde köşede terkedilmiş gibi hissederdim çok şükür bunları aştım elimden geldiğice okulöncesi öğretmen arkdaşlara yardım etmeye çalışıyorum problem olursa müdüre bırak mıyorum.sorunu benim sorunum olarak görüyorum.ama şunu unutmamak gerekir bizleri aşağı tabaka öğretmenler olarak görenler bilsinlerki ''EĞİTİM CEHALETİ ALIR. EŞŞEKLİK BAKİ KALIR.'' AFEDERSİNİZ DEĞERLİ ARKADAŞLAR.