abbas güclü 15 ocakta gene 1 yazi yazmis sitesinde, katildigimiz katilmadigimiz yanlari elbette var yazinin yine de subat atamasini destekledigi icin desteklenecek bir yazi, konu biraz mecrasindan sapmis gibi ,okuloncesine agirlik verdiniz deniyor bakana, yaw nerde ihtiyac varsa ona agirlik verilir, heralde okulonceciler bakanin akrabalari degil , bazi branslardan hemen hemen hic ihtiyac yok, ihtiyac olmadigi halde atama mi yapilsin, herneyse
Başbakan Erdoğan'a Açık Mektup
" Şubat ataması ve sözleşmelilerin haklarına kavuşmaları konusunda görünen o ki Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun bir çözüm üretmesi zor gözüküyor. Ve bu konuda çözüm üretecek tek isim Başbakan Erdoğan.... "
Şubat ataması ve sözleşmelilerin haklarına kavuşmaları konusunda görünen o ki Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun bir çözüm üretmesi zor gözüküyor. Ve bu konuda çözüm üretecek tek isim Başbakan Erdoğan. Yoğun trafiği içinde ona ulaşmanın en pratik yolu da kendisine açık bir mektup yazmak. Bunu sadece sitede değil, değişik medya kuruluşları aracılığı ile de kendisine duyuracağız. Ayrıca el birliği ile kendisine de göndereceğiz.
Erdoğan'a yazılacak mektup, sorunu en çarpıcı bir şekilde ortaya koymalı. Bu yüzden bu mektubu hep birlikte hazırlamalıyız. Belki de birden çok mektup olabilir. Şimdi herkes içinden geldiğince, yaşadığı sıkıntıları ve beklentilerini satırlara döksün. En beğendiklerimizi yine hep birlikte seçelim ve önümüzdeki hafta kendisine ulaştıralım.
Örnek mi işte Bakan Çubukçu'ya yazılan satırlardan birisi.
Ama uslup aşağıdaki gibi kırıcı ve suçlayıcı olamamalı. Çünkü ters tepebilir.
Evet söz siz de...
Okulöncesi atamalarına yüklenip diğer branşları katleden, bu branşlarda okuyan öğrencileri öğretmensiz bırakan. Eğitim için içten! de çalışsa, bakanlığın kendisine bol geldiğini, uygulamalarının eğitimi baltaladığını bilmediği! için istifaya çağırıyoruz...
Birçok öğretmen (okulöncesine yüklenilerek) az alım yapıldığı üzerine tepkiler gösterirken, şubat atamasını kaldırarak öğretmen adaylarını şoka uğratan " ben uygun gördüm" diyerek resmen dalga geçen. Eğitimin içinde olmayan bakan istemiyoruz ve istifaya çağırıyoruz...
Şubat atamasını kaldırırken eğitim-öğretimi aksattığını iddia eden ve bizce de gerekçesi haklı bulunan, fakat "şubat ataması" yapılmayınca eğitim öğretimin tamamen aksayacağını kestiremeyen, geleceği göremeyen bakan istemiyoruz ve istifaya çağırıyoruz...
Bugün çoğu branşın atama sayısını yarı yarıya düşürdüğünü bilen ve bu açığın ücretli çalışan kölelerce kapatıldığını da adı gibi bilen. Fakat bu (ki ülkemizdeki ücretli köle sayısı 40 bin civarındadır...)kölelerin şubatta istifa edeceğini kestiremeyen... En az 10 bin istifanın olacağını ve her sınıfta ortalama 20 öğrenci olduğu düşünülürse yaklaşık 200 bin öğrencinin eğitim-öğretimden uzak sınıflarda kaderine mahkûm bırakılacağını tahmin edemeyen, Ve bu 200bin e yakın öğrencinin öğretmensiz bırakılmasının sorumlusu olan, bütün bunları okulöncesi eğitimini geliştirmek isterken yapan eline yüzüne bulaştıran, verilen tepkilere sadece bakan, bakan istemiyoruz ve istifaya çağırıyoruz...
Sözleşmeli öğretmenlere verilen sözleri tutmayan, sözleşmeli almayacağız sözü veren fakat daha sonra "70 bin de sabit bırakacağız" diyerek tekrar fikir değiştiren, sözlerinde tutarsız, hedeflerinde isabetsiz bakan istemiyoruz ve istifaya çağırıyoruz...
1.5 Milyon Ataması Yapılmayan Öğretmen ve Aileleri...
Maillerimizin ulaştığı MİLLETVEKİLLERİ! TBMM’DE SESİMİZİ DUYURMANIZI, BİZİM VEKİLİMİZ (MİLLETİN VEKİLİ) OLMANIZI BEKLİYORUZ...
Maillerimizin ulaştığı BASIN ve YAYIN KURULUŞLARI, YAZARLAR! BU KONUYLA İLGİLİ KAMUOYU OLUŞTURMANIZI, İSTİFA METNİMİZİ LÜTFEN GAZETELERİNİZDE, TV LERDE, İNTERNET SİTELERİNİZDE, KÖŞE YAZILARINIZDA DİLE GETİRMENİZİ BEKLİYORUZ…