Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

MEB den RESMİ AÇIKLAMA 2010 ŞUBAT ATAMASI YOK

Tepki Skoru
0
Tepki Skoru
0
arkadaşım geçerli olacak ta 2010 kps sınavına kadar geçerli olur.bende 2008 puanımla kaldım zaten.
yeliz hocam çok teşekkür ederim ce vabınızı yeni okudum inşallah atanacağız hatta ikimiz aynı yere düşermişiz iyi olmazmı ben de bu kadar umut nerden geliyor anlamadım ya

Tepki Skoru
0
Zaman gazetesi yazari Ahmet Turan Alkani da email bombardimanina tutmussunuz

MEB in inadi ise sürüyor

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=939404&title=ogretmen-adaylari-eczacilar-tekel-iscileri

Öğretmen adayları, eczacılar, Tekel işçileri
Günlerden beri e-posta kutusunu tıkladıkça, öğretmen adaylarından gelen mektuplar adeta boğazıma sarılıyor.
Devir internet devri; kopyala-yapıştır usulüyle derlenen metinlerle artık elden ele gezen adres listelerini bir araya getirmek çocuk oyuncağı. Her gün yüzlerce e-mektup. Demek ki ortada önemli bir mesele var. Ne kadar anlamaya çalıştımsa da kimin haksızlık ettiğini çıkaramadım: Milli Eğitim Bakanlığı'ndan daha önce "Şubat'ta atama yapılacak" sözü verilmiş, sonra da atama yapılmayacağı duyurulmuş. Eğitim fakültesi mezunu gençler feverân ediyor. Şu raddede haklılar, yeni mezun gençler için iş arslanın ağzında. İşsizlik psikolojisi çökertici. Öğretmen adayı gençler bunalımda. Bakanlığa söz geçiremeyince oturuyorlar klavye başına... Her gün mecburen bir hayli gazete karıştırıyorum; hükümetin bu mesele ile ilgili bir açıklamasına şahit olmadım; Bakan Çubukçu, Şubat'ta atama yapılmayacağını açıklamış ama gençleri teskin edecek, onlara durumu izah edecek bir bilgi duymadım. Bakanlıktan cevap alamayan gençler basına yükleniyor. Basında da doğru dürüst bir yankı bulmuyor şikâyetler. Belki kopyala-yapıştır'la üretildiği için saygı uyandırmıyor, açılmadan doğruca çöp kutusuna havale... Üzücü ama gerçek böyle. Milli Eğitim Bakanlığı konuyu resmi duyurularla geçiştirmek yerine öğretmen ailelerini ve yakınlarını da tatmin edip aydınlatacak etraflı bir basın toplantısı yapamaz mı? Niçin dedikoduların kartopu gibi yuvalanıp büyümesine izin verilir ki?

Tepki Skoru
0
abbas güclü 15 ocakta gene 1 yazi yazmis sitesinde, katildigimiz katilmadigimiz yanlari elbette var yazinin yine de subat atamasini destekledigi icin desteklenecek bir yazi, konu biraz mecrasindan sapmis gibi ,okuloncesine agirlik verdiniz deniyor bakana, yaw nerde ihtiyac varsa ona agirlik verilir, heralde okulonceciler bakanin akrabalari degil , bazi branslardan hemen hemen hic ihtiyac yok, ihtiyac olmadigi halde atama mi yapilsin, herneyse

Başbakan Erdoğan'a Açık Mektup

" Şubat ataması ve sözleşmelilerin haklarına kavuşmaları konusunda görünen o ki Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun bir çözüm üretmesi zor gözüküyor. Ve bu konuda çözüm üretecek tek isim Başbakan Erdoğan.... "

Şubat ataması ve sözleşmelilerin haklarına kavuşmaları konusunda görünen o ki Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun bir çözüm üretmesi zor gözüküyor. Ve bu konuda çözüm üretecek tek isim Başbakan Erdoğan. Yoğun trafiği içinde ona ulaşmanın en pratik yolu da kendisine açık bir mektup yazmak. Bunu sadece sitede değil, değişik medya kuruluşları aracılığı ile de kendisine duyuracağız. Ayrıca el birliği ile kendisine de göndereceğiz.
Erdoğan'a yazılacak mektup, sorunu en çarpıcı bir şekilde ortaya koymalı. Bu yüzden bu mektubu hep birlikte hazırlamalıyız. Belki de birden çok mektup olabilir. Şimdi herkes içinden geldiğince, yaşadığı sıkıntıları ve beklentilerini satırlara döksün. En beğendiklerimizi yine hep birlikte seçelim ve önümüzdeki hafta kendisine ulaştıralım.

Örnek mi işte Bakan Çubukçu'ya yazılan satırlardan birisi.

Ama uslup aşağıdaki gibi kırıcı ve suçlayıcı olamamalı. Çünkü ters tepebilir.
Evet söz siz de...

Okulöncesi atamalarına yüklenip diğer branşları katleden, bu branşlarda okuyan öğrencileri öğretmensiz bırakan. Eğitim için içten! de çalışsa, bakanlığın kendisine bol geldiğini, uygulamalarının eğitimi baltaladığını bilmediği! için istifaya çağırıyoruz...

Birçok öğretmen (okulöncesine yüklenilerek) az alım yapıldığı üzerine tepkiler gösterirken, şubat atamasını kaldırarak öğretmen adaylarını şoka uğratan " ben uygun gördüm" diyerek resmen dalga geçen. Eğitimin içinde olmayan bakan istemiyoruz ve istifaya çağırıyoruz...

Şubat atamasını kaldırırken eğitim-öğretimi aksattığını iddia eden ve bizce de gerekçesi haklı bulunan, fakat "şubat ataması" yapılmayınca eğitim öğretimin tamamen aksayacağını kestiremeyen, geleceği göremeyen bakan istemiyoruz ve istifaya çağırıyoruz...

Bugün çoğu branşın atama sayısını yarı yarıya düşürdüğünü bilen ve bu açığın ücretli çalışan kölelerce kapatıldığını da adı gibi bilen. Fakat bu (ki ülkemizdeki ücretli köle sayısı 40 bin civarındadır...)kölelerin şubatta istifa edeceğini kestiremeyen... En az 10 bin istifanın olacağını ve her sınıfta ortalama 20 öğrenci olduğu düşünülürse yaklaşık 200 bin öğrencinin eğitim-öğretimden uzak sınıflarda kaderine mahkûm bırakılacağını tahmin edemeyen, Ve bu 200bin e yakın öğrencinin öğretmensiz bırakılmasının sorumlusu olan, bütün bunları okulöncesi eğitimini geliştirmek isterken yapan eline yüzüne bulaştıran, verilen tepkilere sadece bakan, bakan istemiyoruz ve istifaya çağırıyoruz...
Sözleşmeli öğretmenlere verilen sözleri tutmayan, sözleşmeli almayacağız sözü veren fakat daha sonra "70 bin de sabit bırakacağız" diyerek tekrar fikir değiştiren, sözlerinde tutarsız, hedeflerinde isabetsiz bakan istemiyoruz ve istifaya çağırıyoruz...

1.5 Milyon Ataması Yapılmayan Öğretmen ve Aileleri...

Maillerimizin ulaştığı MİLLETVEKİLLERİ! TBMM’DE SESİMİZİ DUYURMANIZI, BİZİM VEKİLİMİZ (MİLLETİN VEKİLİ) OLMANIZI BEKLİYORUZ...

Maillerimizin ulaştığı BASIN ve YAYIN KURULUŞLARI, YAZARLAR! BU KONUYLA İLGİLİ KAMUOYU OLUŞTURMANIZI, İSTİFA METNİMİZİ LÜTFEN GAZETELERİNİZDE, TV LERDE, İNTERNET SİTELERİNİZDE, KÖŞE YAZILARINIZDA DİLE GETİRMENİZİ BEKLİYORUZ…

Tepki Skoru
0
Bir eyleme katılamayacak kadar korkak ögretmenlerımız cogunlukta oldugu surece hıcbırseyı elde edemeyız...oturdukları yerde bırseylerı halletmeye calıstıkca yok fax mış yok maıllermıs...bırakın bunları hıcbırsey haledılmez kusura bakmayın.....cok dogru o ögrenım kredı borçlarınız ödeyemedıgınızde hacız geldıgın de ne yapıcaksınız onları dusunun...okurken unıversitede catır catır okul paralarını almayı bılıyorlar...sınavlara gırerken catır catır sınav parasını almayı bılıyorlar....ögrenım kredılerını catır catır almayı bılıyorlar faızlerıyle...sımdı sıra bızde ...catır catır hakkımızı aramayı bılmelıyız....sımdı elele verıp eyleme katılma zamanı ...haykırın arkadaslar...ısyanımızı haykırmazsak yenılıcez .....ONLAR PARALARIMIZI ALMAYI BILDILER ANALARIMIZ BABALARIMIZ CALISARAK OKUTTULAR BIZI ...AMA ATAMAYA GELINCE PARA VERMEYI MAAS VERMEYI BILMIYORLAR...OYUNLARLA INSANLARI KANDIRMAYI CALISYORLAR....BIZDEN DE OY ALAMICAKLAR
GERCEKLERI SÖYLUYORUM ARKADAŞLAR...AMA ÖGRETMEN ARKADASLARIMIZ EYLEMLERE GELINCE SESIMIZ HIC CIKMIYOR HEP MAILLERLE HALETMEYE CALISTIKLARINI GÖRUNCE MORALIM BOZULUYOR SANKI EYLEMDE UC BES KISI OLUCAK DIYE DUSUNUYORUM VE UZULUYORUM BU SEKILDE DUSUNUNCE..UMARIM TEKEL ISCILERI GIBI DAHA FAZLASI OLURUZDA SESIMIZIN YANKISI KULAKLARININ ZARINI DELER....

Tepki Skoru
0
26 Ocak 2010 13:30
Şubatta atanma bekleyen öğretmen adaylarına Milli Eğitim'den yeni bir atama sözü geldi
Bundan böyle öğretmen atamaları yılda bir kez Ağustos ayında yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu kararında ısrarlı.
Ancak Şubatta atama bekleyen öğretmen adayları mağdur oldukları gerekçesiyle 31 Ocak 2010 Pazar günü Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda miting düzenleceklerdi. Miting öncesi Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir adım attı. 2008 Yılında KPSS'ye girenlerin bu yıl mağdur olmamaları için, bir defaya mahsus, Haziran ayında 10 bin öğretmen atamasının yapılmasını kararlaştırdı . Böylece Şubatta atama bekleyen öğretmenler için biraz gecikmeli de olsa bir fırsat doğmuş olacak

Tepki Skoru
0
BASIN AÇIKLAMASI
2010 yılı öğretmen atamalarıyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
Bakanlığımız, eğitim öğretim yılının kendi takvimine uygun, sağlıklı bir şekilde işletilmesi adına bu yıl itibariyle yeni bir uygulamaya geçeceğini ve öğretmen atama/görevlendirmelerinin 2010 yılı yaz döneminde gerçekleştirileceğini daha önce duyurmuştu.

Bu çerçevede 2008-2009 yıllarında KPSS sınavına giren ancak herhangi bir eğitim kurumuna yerleşemeyen öğretmen adaylarımızın durumu göz önüne alınarak, 2010 yılındaki 10.000 öğretmen atamasının ilkinin Haziran ayı içerisinde yapılması Sayın Bakanımızın Maliye Bakanımız ile yaptığı görüşmeler sonucunda netleşmiştir. Böylece 2008-2009 yıllarında KPSS sınavına giren öğretmen adaylarımızın Şubat ayında gerçekleştirilmeyecek atamadan ötürü her hangi bir hak kaybı olmayacak, aldıkları puanlar Haziran ayındaki atama için de geçerli olacaktır.

Buna ek olarak, geriye kalan kontenjanlar için ikinci öğretmen atamalarımız Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu Ağustos atamasında öğretmen adaylarımız 2009 KPSS sonuçları ile ÖSYM tarafından Temmuz ayında yapılacak 2010 KPSS sonuçlarına göre başvuruda bulunabileceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği​

Tepki Skoru
0
arkadaşlar haziranda 10.000 öğretmen ataması var memurlar nette okuyun

Tepki Skoru
0
iyide arkadaşlar haziranda yine birsürü yüksek puanlı mezun olacak olan öğrenci var yine aynı hesap olacak.diğer bir algılayamadığım şeyde haziranda sadece kadrolu alım mı yapılacak?doğal olarak kadroları sözleşmeliler dolduracak, fakat hemen arkasından boşalan sözleşmeli kadrolara sözleşmeli alım yapılacak mı?yorumlarınızı bekliyorum

Tepki Skoru
0
atama kadrolu ve yerine ek alım yok okullar kapanacağı için öğretmen ihtiyacı olmayacak yani ağustos beklenecek inanmayın bu adilere şubata destek mitinge destek

Tepki Skoru
0
MEB geri adim atti ve taviz verdi, inadından vazgecti 1 anlamda

bu sefer de yeni mezunlar neden atama yapiliyor diye itiraz ediyorlarmis

herkesi nasil memnun edebilirsin ki?

benim nacizane tavsiyem, subat icin zorlayin ama haziranda atama yapilmasindna dolayi da tesekkur email/fax gonderilebilir ilgili yerlere, insallah bu hakkiniz da elinizden alinmaz, oncelikle bu haziran atamasinin ihtimalini guclendirmek icin adim atilmali

yok kadrolu atama yapilacak sozlesmeli alinmayacak vs gibi hesaplrin icine girerseniz zaten cikamazsiniz, kadrolu atanir akabinde bos yerlere sozlesmeli atanabilir , belki bu haziranda olur belki de sozlesmeli agustosa sarkar

ama yeni mezun olup da ilk defa kpssye girecekler disindakiler icin haziranda bile olsa atama gene iyi
bir sey

Tepki Skoru
0
yeni mezunlar da baska bir koldan ataga gecmesin de :)

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=944902&title=atanamayan-10-bin-ogretmene-haziran-mujdesi

Atanamayan 10 bin öğretmene haziran müjdesiMEB, şubat ayında ataması yapılamayacağı için sitem eden binlerce öğretmen adayının sesini duydu. Ağustosta yapacağı atamanın 10 binini hazirana çekme kararı aldı. Böylece KPSS süresi temmuz ayında dolacak öğretmen adaylarının sıkıntısını hafifletti. Ancak karara şimdi de yeni mezun olacak adaylar tepki gösterdi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şubat ayında yapmayacağını ilan ettiği öğretmen atamasını haziran ayına kaydırdı. Şubatta atama bekleyen öğretmen adaylarının yoğun tepkisini dikkate alan bakanlık, bu yıl bir kere ve ağustos ayında yapacağını duyurduğu öğretmen atamasının 10 binini haziran ayında yapacak. Böylece şubat ayında atama yapılacağını düşünerek aralıktaki atamalara başvurmayan ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) süresi temmuz ayında dolacak olan öğretmen adaylarının mağduriyeti telafi edilecek.
Her yıl şubat ayında atama yapıldığını dikkate alarak kendilerini ayarlayan öğretmen adayları aralık sonunda, 'şubat ayında atama yapılmayacağının' açıklanması üzerine bakanlığa tepki göstermişti. Genel anlamda yılda bir defa atama yapılmasına karşı olmayan öğretmen adayları, ancak açıklamanın geç yapılması nedeniyle bu şubat ayında 'verilmiş bir hakkın alınmaması için' son bir kez atama yapılmasını istiyordu. Bakanlık ise 'eğitim öğretimin aksamaması' için 2010 yılı Şubat ayında atama yapılmayacağını, atamaların artık bir kez ve ağustos ayında gerçekleştirileceğini duyurmuştu.
Bu kez de yeni mezunlar tepkili Haziran ayı sonunda yapılacak atamalar için başvurular yine haziran ayında alınacak. Yüksek puanlı adayların geçen seneki atamalarda görevlerine başlamış olmaları nedeniyle haziranda yapılacak atamada puanlar önemli oranda düşecek. Bu duruma ise bu sene mezun olacak öğretmen adayları tepkili. Temmuz ayında yapılacak KPSS'ye hazırlandıklarını ve yeni mezun olacaklarını dile getiren adaylar, "Öğretmen ataması bir kez ve ağustos ayında yapılmalı. Puanı yüksek olan da atanmalı. Birkaç kez atama yapılınca puanı çok düşük olanlar çok iyi yerlere atanıyor. Ayrıca eğitim öğretim devam ederken yeni atama yapılması tüm eğitimi aksatıyor. Haziranda yapılacak atamanın kadrosu bizim hakkımız. Girsinler sınava puanları yetiyorsa onlar atansın." dedi. 2010'da 40 bin öğretmen atanacağının ilan edilmesine rağmen mevcut rakamlar bu rakam için yeni kanun çıkarılmasını gerektiriyor. Bütçe Kanunu'na göre 2010'da devlete toplam 21 bin memur kadrosu verildi. Milli Eğitim ise 21 bin toplam kadronun 20 binine talip oldu. Ancak her yıl toplam kadronun yarısının Milli Eğitim'e verildiği, kalanının ise tüm kamu kurumlarına paylaştırıldığı dikkate alındığında bu yıl MEB'e 21 bin kadronun 10 bininin verilmesi bekleniyor. Bu arada her yıl 17-18 bin civarında öğretmen emekli olurken geçen sene bu sayı 10 binde kaldı. Bu durum bakanlığa 5 bin kadro sağladı. Böylece MEB'in 2010 yılında yapabileceği atama sayısı 15 bin civarında olacak. ZAMAN

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle