Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

MEB den RESMİ AÇIKLAMA 2010 ŞUBAT ATAMASI YOK

Tepki Skoru
0
seda 53 bende varım adalete gelince maalesef adalet yok inanmıyorum taban belli edipte 1 tabandan bile yüksek kapatan bir atama sisteminide kınıyorum ..............
ben de her daim yanınızdayım zaten boş durmuyor sürekli meil atıyorum ne kadar yaralı olursa artık

Tepki Skoru
0
bende varım arkadaşlar abbas güçlünü kampanyasına katıldım eşimin adınada katıldım mailde attım yanlız bu gün ailemin yanına gidicem 10 gün yokum annemlerde pc yok ama arkadaşınkinden hergün girip şubat ataması için gelişmeleritakip edicem inşallah hakkımızda hayırlısı olur

Tepki Skoru
0
ArkadaŞlar bende sİzİnleyİm ne ler yaptiklarinizi paylaŞin bende yapmak İsterİm Şuana kadar yazdiklarinizi yaptim bİlgİnİz olsun İnŞallah ses getİrİr.

Tepki Skoru
0
cumhurbaskanına maıll attım aynen yazdıgım şu...:(

Bir kayserili olarak bu kadar öğretmenlerin mağdur durumda bırakılmasını kınıyorum ...
herkes işsiz,çaresiz ne yapacağını şasırmış durumdayken,bizleri psikolojik deprasyona sokmaya
çalışan kişiler nasıl rahat uyuyabiliyor anlamış değilim....Şubatta son kez atama istiyoruz ...
ne yapmamız gerekir.Nereye gidelim kimi kime şikayet edelim bu gidişle çankaya köşküne çıkacağız...istedigimiz kadrolu atama da degıl
sözleşmeli olsun ona bile razıyız.....Sayın Cumhurbaşkanım,bu kadar yüzbinlerce ögretmen mağdur edilmemelidir.Lütfen mailime mantıklı cevap bekliyorum ...saygılarımla..!

ayrıca basbakanlık bimer mailinede attıgım sudur...

Öğretmenlerin Sesine Birileri Kulak Versin !!!
Sayın yetkili, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun birkaç gün önce bir tv kanalında yaptığı
açıklamaya göre, şubat atamasının olmayacağı söylendi. Ancak damdan düşer gibi 2009 yılında kpss
ye girmiş adayların elinden şubat hakkının alınıp, ağustos da tek atama yaparak atama sıralarının yaklaşıp
atanma ihtimalleri doğacakken, tekrar başa dönüp 240 bin adayla yarışa sokulması akıl almaz bir iştir.Zaten yeterince az atama
yapılan branşların elinden şubat atamasının da birden bire oldu bittiye getirilip alınmaya çalışılması zulümden başka bir şey değildir.
Bize Şubat atamasının yapılmayacağı 2009 kpss öncesinde söylenseydi ,tek atama yapılacak denilseydi bu tepkiler olmayacaktı.
Durup dururken yılda tek atama sistemine geçilirse 2009 kpss ye girenler mağdur edilecektir.Her yıl şubat ataması yapılmıştır ve
bu yılda yapılmalıdır. Biz yılda tek atamaya karşı değiliz, ancak bir yanlışı düzeltirken başka bir yanlışa imza atıp
(ki bunu başkalarının hakkını gasp ederek) yapmak T.C. KURUM VE YÖNETİCİLERİNE YAKIŞMAMAKTADIR…
Bu mağduriyetin kaldırılması için şubat ataması yapılmalı ve daha sonra yılda tek atama sistemine geçilmelidir.

Tepki Skoru
0
koca koca gazetelerde bile haber cikiyor pek orali degiller, cok ilginc

umarim son defa da olsa subat2010 da atama yapılır,

durum resmi olarak netleşse mahkemeye müracaat edecekler de olacaktır, atama yapılacaksa önümüzdeki 10-15 gün icinde netleşir

2009 okulöncesinin yılı oldu, 2010 da öyle başlar umarım

Tepki Skoru
0
arkadaşlar yakınlarınızı ucu bu işe bulaşanları burada toparlayalım hadi

Tepki Skoru
0
ak partinin akim diye bir merkezi var or ayı mesaj yağmuruna tutalım ama bütüm öğretmen arkadaşlar ile

Tepki Skoru
0
.C
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
BASIN ve HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN AÇIKLAMASI
31.12.2009
Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet ÇUBUKÇU’nun yeni Sözleşmeli Öğretmen pozisyonu almayacağı ve 2010 yılı Şubat ayı içinde öğretmen atamalarına ilişkin bir planlamanın Bakanlığımızca bu yıl yapılmadığını duyurmasının ardından çeşitli internet siteleri başta olmak üzere bazı basın yayın organlarında konunun çarpıtılarak ele alındığı gözlemlenmiş ve aşağıdaki açıklama bu nedenle yapılmıştır.
Bilindiği üzere 2009 yılına ait Öğretmen atama/görevlendirmelerinin 14.09.2009 tarihinde yapılan atama ile bitirilmesi 2009 yılı bütçesi dâhilinde öngörülmüştü. Ancak Usta öğreticilerin öğretmen olarak görev alamayacakları konusunda verilen yargı kararı üzerine Sayın Bakanımızın özel gayretleri ile Okul Öncesi Öğretmenliği alanında hemen 10.000 sözleşmeli öğretmen pozisyonu daha alınmış ve görevlendirmeler 25.09.2009 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca, yine Sayın Bakanımızın kişisel gayretleri ile 10.000 kadrolu öğretmen atanmasına ilişkin 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’a ek geçici madde eklenerek yasa teklifi hazırlanmış, 11/11/2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmuştur. Teklifin yasalaşmasıyla, 82 alandan 10.000 yeni kadro kazanılmış ve atamalar 16.12.2009 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Bu atamalarda kadrolu öğretmenliğe atananlardan boşalan 6.122 pozisyona sözleşmeli öğretmen görevlendirmesi ile boş kalan 165 kadroya öğretmen ataması da 30.12.2009 tarihinde yapılmıştır.
Yukarıda da görüldüğü üzere Bakanlığımıza 2009 yılına ait tahsis edilmiş kadro kalmamasına rağmen Kasım ve Aralık aylarında iki dönem hariçten atama yapılmıştır. 2009 yılı plan dâhilinde olmamasına rağmen 10.000 kadrolu, 16.122 sözleşmeli toplamda 26.122 Öğretmen atama/görevlendirmesi gerçekleşmiştir. Dolayısıyla, ilk ataması 2010 yılında yapılabilecek 26.122 öğretmen adayının 2009 yılında atama/görevlendirmesi yapılarak eğitim öğretim hayatına önceden kazandırılması sağlanmıştır.
Eğitim öğretim yılının kendi takvimine uygun bir şekilde işletilmesi adına Bakanlığımızın 2010 yılı itibariyle yeni bir uygulamaya geçeceğini ve Şubat ayında öğretmen atama/görevlendirme olmayacağını bizzat Sayın Bakanımız çeşitli ortamlarda kamuoyu ile paylaşmış ve bu bilgi birçok mecrada haber olarak da yer almıştır. Yukarıda da bahsedildiği üzere ilk ataması 2010 yılında yapılabilecek 26.122 öğretmen adayının 2009 yılında atanmasına rağmen, hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz için, eğitim öğretim yılının sağlıklı yürütülmesi adına yapılan bir planlamanın mevcut bir hakkın ihlali olarak gösterilmeye çalışılması anlaşılamamaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı 2010 yılı yaz döneminde, tek seferde Öğretmen atama/görevlendirme gerçekleştirmeyi planlanmaktadır.
Ayrıca, Sayın Bakanımız daha önce ve birçok kez, ilk ataması yapılacaklar için yeni sözleşmeli Öğretmen pozisyonunun alınmayacağını yeni talep edileceklerin hepsinin kadrolu olacağını açıklamıştır. Nitekim 2010 yılı için tahsis edilen kadrolar içinde sözleşmeli pozisyon bulunmamaktadır.
2006’dan bu yana Milli Eğitim Bakanlığı için tahsis edilen Sözleşmeli Öğretmen pozisyonu toplamda 70.000’dir ve Sayın Bakanımızın talimatıyla bu rakamın artması için herhangi bir talepte bulunulmayacaktır. 2009 Aralık ayında yapılan Sözleşmeli Öğretmen görevlendirmeleri de 70.000 sözleşmeli pozisyonunun içinde oluşan 6.122 kişilik açıktan dolayı gerçekleştirilmiştir. Sözleşmeli Öğretmen pozisyonlarında herhangi bir nedenle eksilme olması durumunda 70.000’e kadar sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesine devam edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tepki Skoru
0
carpitilan nedir ki anlamadim, madem subatta atama yapmayacaktin neden zamaninda aciklama yapmiyorsun?

herneyse, laf etmisler asmanin kabagi

sozlesmeli alinacak anlami da cikiyor, kadroya gecisler sozlesmelilerden olacagi icin 70 bin sayisi azalacaktir

sacma sapan aciklamalara devam edecekler galipa, kızdıgım, adam gibi aciklama yap

yapmaycam kardesim de olsun bitsin, neden camura yatiyorsun

yok okul oncesine 10 bin atadim diyo, atayacaksin tabi, danistay durdurmus usta ogreticiligi, keyfinden mi yaptin?

Tepki Skoru
0
bu kadar uzun aciklama yapacagina, subatta az sayida bile olsa atama yap da rahatla

nedir bu inatın, kime karsi?

Tepki Skoru
0
arkadaşım şubat ataması olursa 2008 kpss puanı geçerli değil diyorsun 2010 şubatında o zaman sadece 2009 kpss sınavına girenler mi başvurabilecek.beni aydınlatırsan sevinirim

Tepki Skoru
0
arkadaşım şubat ataması olursa 2008 kpss puanı geçerli değil diyorsun 2010 şubatında o zaman sadece 2009 kpss sınavına girenler mi başvurabilecek.beni aydınlatırsan sevinirim
arkadaşım şubat 2010 da atama yapılırsa 2008 puanınla baş vurabilirsin çünkü sınavdan sınava 2 yıl geçerli puanın yazınki sınava kadar tüm atamalara katıla bilirsin .

Tepki Skoru
0
ben ücretli öğretmenliği bırakıyorum 2.dönem çalışmayacağım.bu haberi bekliyordum hepbirlikte bırakalım bakalım ne yapacaklar

Tepki Skoru
0
BaŞlik aÇ arkadaŞim herkes biraksin akillari baŞlarina gelsİn.....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle