Arkadaşlar,
Aşağıdaki mesajı "sormak istedikleriniz" bölümüne yazmıştım, ama burada da benzer başlık görünce eklemek istedim.
Nil. gökgöz
"Merhaba,
Ben işletme mezunuyum. 10 yıldır, özel bir şirkette işletme direktörü asistanı olarak çalışıyorum. Bende yaklaşık 1 yıldır çocuk yuvası açmak gibi bir fikir oluştu ve her geçen gün bunu daha çok istiyorum.
Ancak Kız meslek lisesi mezunu değilim, hiç bir şekilde sorumlu müdür olabilecek seviyede bu işin eğitimini (AÖF v.s.) almamın mümkün olamayacağını öğrendim ve çok üzüldüm. Özel eğitimler alarak en azından yönetici olarak bu işi yapabilir miyim.
Uyun niteliklerde (uygun okullardan, uygun bölümlerden mezun) 1 sorumlu müdür ve yeterince eğitimli öğretmen çalıştırıp, kendimin işletme müdürü olarak görev yapacağı bir çocuk yuvası açabilir miyim. Bunun yasal zemini var mı..
Ayrıca Sosyal hizmetlere bağlı olan kreş ve çocuk yuvaları ile Milli Eğitime bağlı olan anaokulları arasında ne fark var. Çünkü, bildiğim kadarıyla sosyal hizmetlere bağlı yuvalarda da 5-6 yaş grubu çocuk kabulü yapılabiliyor. Ama anaokulu niteliğinde eğitim zorunluluğu yok sanırım..
Ben daha küç yaş grupları için (2-5 yaş) bir çocuk yuvası açmak istiyorum. Yukarıda bahsettiğim durum nedeni ile daha avantajlı olur muyum.
Lütfen açamayacağımı söylemeyin, çok istiyorum en azından kurucusu ve yöneticisi olmak ve iyi eğitmenler, öğretmenler çalıştırarak katkı sağlamak istiyorum.
Bu konudaki değerlendirmenizi, tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım.
Teşekkürler."
Not: Lütfen, her canı sıkılan bu işi yapıyor diyerek bana kızmayın, ben sadece yuvada işletmeci olmak, eğitimli ve tecrübeli öğretmenler çalıştırmak istiyorum...