Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kreş açmak istiyorum yardıma ihtiyacım var

Tepki Skoru
0
tabiki serapcım herkese göre değişir...benim de kafamda var bende düşünüyorum açmayı.ama kendime ait bi yer olsun istiyorum.bi de kirayla uğraşmak istemiyorum.onu da eklersen zaten baya bi masraf oluyo...ama onun dışında arkadaşlar bakın sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme (SHÇEK)kurumunun safyasına girip araştırma yapabilirsiniz.orda aranan bütün özellikler ayrıntılı açıklanmış.sınıfların kaç kişi olacağı,çalışan kişilerin sayısı,yangın,trafik için alınan izinler,apartman dairesiyse sakinlerden toplanan imzalar vs.hepsini ayrıntılı biçimde bulabilirsiniz...
teşekkürler
sevgiler:)

Tepki Skoru
0
İnş. senin içinde hayırlısı olur arkadaşım.

Tepki Skoru
0
arkadaşım ben geçen sene araştırmıştım isteyen herkes açabiliyor maliyeti açacağın yere bağlı eğer kiralayacaksan yeri 40 milyar a falan çıkıyo

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Kreş açmak isteyen varsa alacağı ürünleri yollasın en uygun fiyatı çkartıp yazayım.

Tepki Skoru
0
selcukaydin' Alıntı:
Kreş açmak isteyen varsa alacağı ürünleri yollasın en uygun fiyatı çkartıp yazayım.
bir anaokulunda bulunabilecek şeyleri biliyorsunuz en kaba haliyle yani masalar, dolaplar, sandalyeler, legolar, kitaplar, oyuncaklar, eğitici masa oyuncakları, köşe oyuncakları falan kaba haliyle ortalama nasıl bir fiyat çıkar???

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
yelizonay' Alıntı:
selcukaydin' Alıntı:
bir anaokulunda bulunabilecek şeyleri biliyorsunuz en kaba haliyle yani masalar, dolaplar, sandalyeler, legolar, kitaplar, oyuncaklar, eğitici masa oyuncakları, köşe oyuncakları falan kaba haliyle ortalama nasıl bir fiyat çıkar???
Sıfırdan bir sınıf için mi ?Siz bir liste hazırlayın ben ora göre fiyat verebilirim.

Tepki Skoru
0
Her neyse bu o konuyla ilgili değil ama özel bir kurumda çalışıyorum şu anda ve okul için bazı materyaller alacağız, lego, arabalar, köşe oyuncakları, tahta bloklar gibi.. bunun için bir fiyat listeniz falan var mı?

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
yelizonay' Alıntı:
Her neyse bu o konuyla ilgili değil ama özel bir kurumda çalışıyorum şu anda ve okul için bazı materyaller alacağız, lego, arabalar, köşe oyuncakları, tahta bloklar gibi.. bunun için bir fiyat listeniz falan var mı?
Bu akşam özel mesaj yolu ile mailinizi yollarsanız size listeyi yollayayım.

su2

Tepki Skoru
0
Yeni mezun arkadaşın biraz deneyim kazanıp kreş açması daha başarı sağlayacaktır.Çünkü kurumun konumu diğer kurumlarla rekabeti malzeme seçimi veli iletişimi gibi konularda deneyim kazanmak için biraz bu kurumlarda çalışmak yardımcı olacaktır.

Tepki Skoru
0
okulöncesi mezunu açamıycakta kim açıcak..bende istiyorum kreş açmayı ama tecrübesiz olmaz ve bi işletme bilginin olması gerek tabi bu benm fikrim

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar,

Aşağıdaki mesajı "sormak istedikleriniz" bölümüne yazmıştım, ama burada da benzer başlık görünce eklemek istedim.
Nil. gökgöz

"Merhaba,
Ben işletme mezunuyum. 10 yıldır, özel bir şirkette işletme direktörü asistanı olarak çalışıyorum. Bende yaklaşık 1 yıldır çocuk yuvası açmak gibi bir fikir oluştu ve her geçen gün bunu daha çok istiyorum.
Ancak Kız meslek lisesi mezunu değilim, hiç bir şekilde sorumlu müdür olabilecek seviyede bu işin eğitimini (AÖF v.s.) almamın mümkün olamayacağını öğrendim ve çok üzüldüm. Özel eğitimler alarak en azından yönetici olarak bu işi yapabilir miyim.
Uyun niteliklerde (uygun okullardan, uygun bölümlerden mezun) 1 sorumlu müdür ve yeterince eğitimli öğretmen çalıştırıp, kendimin işletme müdürü olarak görev yapacağı bir çocuk yuvası açabilir miyim. Bunun yasal zemini var mı..

Ayrıca Sosyal hizmetlere bağlı olan kreş ve çocuk yuvaları ile Milli Eğitime bağlı olan anaokulları arasında ne fark var. Çünkü, bildiğim kadarıyla sosyal hizmetlere bağlı yuvalarda da 5-6 yaş grubu çocuk kabulü yapılabiliyor. Ama anaokulu niteliğinde eğitim zorunluluğu yok sanırım..
Ben daha küç yaş grupları için (2-5 yaş) bir çocuk yuvası açmak istiyorum. Yukarıda bahsettiğim durum nedeni ile daha avantajlı olur muyum.

Lütfen açamayacağımı söylemeyin, çok istiyorum en azından kurucusu ve yöneticisi olmak ve iyi eğitmenler, öğretmenler çalıştırarak katkı sağlamak istiyorum.

Bu konudaki değerlendirmenizi, tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım.
Teşekkürler."

Not: Lütfen, her canı sıkılan bu işi yapıyor diyerek bana kızmayın, ben sadece yuvada işletmeci olmak, eğitimli ve tecrübeli öğretmenler çalıştırmak istiyorum...

Tepki Skoru
0
kresler ve yuvalar su an sosyal hizmetlere baglı fakat bir kaç ay içinde milli egitime baglı olacak.. ve bütün yönetmelik ve istenilen seyler değişecek.. bu yüzden biraz daha beklemeni tavsiye ederim..

bende acmak istiyorum .. eylül gibi düşünüyordum ama beklemeye karar verdim

Tepki Skoru
0
bu yıl özel öğretim yöntemleri dersinde böyle bir porje yaptık biz yasal olarak bayağıca zorlu bir süreç,bir sürü belge isteniyor,itfaiye raporu,sağlık müdürlüğünden bir rapor,bayındırlık ve iskan müdürlüğünden rapor(ki buraya binanın röleve planı ile gidiliyor) belediye,milli eğitim müdürlüğü vs..tüm bunlar gerçekleşince bir müfettiş geliyor ve inceleme yapıyor,özellikle özel okuldaki inecelemeler çok ayrıntılı oluyormuş;kapının hangi tarafa açıldığı,pencere kapı boyları falan çok önemliymiş.herhangi bir sorunla karşılaşırsa müfettiş düzeltilene kadar onay verilmiyor,bize anlatılan ve karşılaştıklarımız bunlar..dilerimistediğin gibi güzel ve dolu bir okul açabilirsin,kolay gelsin

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar,
Kreşin açılması ile ilgili tüm süreci planladım. Hatta kendime bununla ilgili yapılacakları ve maliyetleri de içeren bir makroplan bile hazırladım. Belgeler, binada özel olarak istenenler hk bilgim var. Neredeyse özel yuva açılması ve işletilmesi ile ilgili yönetmeliği ezberledim diyebilirim. Yasal olarak bu işin sahibi olmak ve sorumlu müdür çalıştırmak istiyorum. Sadece bu konuda bir tıkanıklık var.
Ancak bahsedilen "tüm özel yuva ve kreşlerinde Sosyal Hizmetler yerine artık MEB bağlı olacağı ve buna göre yasal değişiklikler yapılacağı" konusu netleşene kadar beklesem iyi olacak galiba...
İlginiz için çok teşekkür ederim.

Tepki Skoru
0
tabi ki okulöncesi mezunları kreş açabiliyor bizim anaokul öğretmenliğinden farkımız bu zaten düzeltmek istedim.

Tepki Skoru
0
açılıır yaa açılmazmı bende ılerde pıyango vurursa açmayı düşünüyorumda:)

Tepki Skoru
0
Merhabalar,yeni üye oldum,aslında pek inceleme fırsatım olmadı ama bu page e yorum yazma ihtiyacını duydum.
Kreşler ,Yuvalar,v.s. nereye bağlı oldukları önemli değil.Önemli olan bir standart getirmek.Yönetmenlikleri okurken gerçekten Avrupa standartların üzerinde bir prosedür ile karşılaşıyoruz,fakat herşey maalesef kağıtta kalıyor.Birçok kreş gördüm ve çocuklarımı yolladım,fakat neredeyse hiçbir kreş bu yönetmenliklere göre açılmamış.İngilizce eğitim deniliyor ve öğrettikleri bir kaç kelimeden ibaret değilmi?Menüler yazılıyor,insanın iştahı kabarıyor fakat daha geçen gün sulu bir mercimek çorbası ile bir parça böğrek sunduklarına şahit oldum.Bilinçli Anne Baba bunları takip etmesi gerek.Ama bizler Kreşleri maalesef bir eğitim yuvası olarak değilde bir çocuk bakım merkezi olarak görüyoruz.Bütün Kreşler böyledir diye bir iddağım yok.Onlar kendilerini biliyor.
Ayrıca Devletin sunduğu Kreşler ile Özel Kreş arasında yönetmenlik farkları varmı?Bir şehirin merkezinde 2.5 metre ye 6 metre bir oda içersine tıkmışlar en az 15 kişi.Bu nasıl bir eğitim?Oksijen sirkülasyonundan bahs edilir mi?
Yazılacak daha çok şey var,fakat başka zamana kalsın.Bu konu hakkında belki ayrı bir sayfa açmak mantıklı olur.
Teşekkürler.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar okul oncesi eğitim bölümü mezunları da kreş açabiliyor ayrıca herhangi bir memuriyet istenmiyor yalnız hem sorumlu müdür hemde öğretmenlik yapamazsınız bu sosyal hizmetler yönetmeliğinde açıkca belli ayrıca 20 BİN YTL'ye kreş açılabileceğini pek sanmıyorum ben açarsınız tabi ki ama çok kaliteli olacağını düşünemiyorum...
Hocam hem sorumlu müdürlük hem öğretmenlik yapılıyor yönetmelikte var fakat sosyal hizmetlerden denetlemeye geldikler zaman birşey söylemiyorlar personel dosyası teslim edildiğinde sorun çıkmıyıyor madem müsade edilcek neden yönetmelikte var onuda anlamış değilim 2yıldır sorumlu müdür+öğretmen olarak çalışıyorum sorun çıkmadı

Tepki Skoru
0
arkadaşlar okul oncesi eğitim bölümü mezunları da kreş açabiliyor ayrıca herhangi bir memuriyet istenmiyor yalnız hem sorumlu müdür hemde öğretmenlik yapamazsınız bu sosyal hizmetler yönetmeliğinde açıkca belli ayrıca 20 BİN YTL'ye kreş açılabileceğini pek sanmıyorum ben açarsınız tabi ki ama çok kaliteli olacağını düşünemiyorum...
tabi ki okulöncesi mezunları kreş açabiliyor bizim anaokul öğretmenliğinden farkımız bu zaten düzeltmek istedim.
anaokulu öğrtmenliği mezunlarıda açabiliyor yönetmeliği okuyun arkadaşlar

Tepki Skoru
0
ayyyy ciddi olamassınız gerçekten açamıyor muyuz okul öncesi öğretmenliği diploması ile?hayallerim yıklıdı gerçekten...peki ne gerekli tam olarak bilen var mı ?ben ortaokuldan beri bu hayali kuruyorum

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle