Merhaba arkadaşlar.Öncelikle şunu belirteyim ben meslek lisesi mezunuyum ve üniv.öğrencisiyim.Yapılan bi haksızlıktan bahsediyorsunuz evet bir haksızlık var düz lise mezunu arkadaşlara çocuk gelişimi seçme hakkı haksızlık fakat bu haksızlığı o arkadaşlarımız değil bu bölümü onlara seçme hakkını veren ösym yapıyor.İnsanlar hangi mesleği seçmek istediklerine karar verir ve ona göre de okullarını seçerler.Bu bölümü isteyen de meslek lisesine gider.Ben öğrenciyim ve merak ettim usta öğreticilikten bahsediyorsunuz.Usta öğreticiler lise mezunu ya da açık öğretimde okuyanlar değil mi?Arkadaşlar açık öğretim mezunuyum usta öğreticiyim diyorlar.Üniversite mezunu olunca(açık öğretim ya da örgün)ücretli öğretmen olarak görevlendirilmiyorlar mı?Ben bunu anlayamadım neden usta öğretici ?Dil alışkanlığı mı yoksa okul öncesi mezunları usta öğretici olarak mı nitelendiriliyor.
Ayrıca açık öğretim ya da örgün öğretim herkes az çok emek veriyor.Herkes bu mesleğe gönül veriyor hepinize başarılar diliyorum.Herkes mutlu olsun bundan kimseye zarar gelmez.
usta öğretci : okul öncesi öğretmenliği lisans mezunu (örgün yada açık ),ön lisans mezunları (çocuk gelişimi), aöf 4,3,2,1. snıf öğrencileri ve lise mezunlarından oluşabiliyor.
eğer kadrosuz olarak okul öncesi öğretmenliği yapıyorsan usta öğreticiyim diyebilirsin. bence sadceelinde usta öğreticilik sertifikan varsa da o kişi usta öğreticiyim dememeli.
usta öğreticiliğinde belli esasları var bunları sitede arama yaparak ulaşabilirsiiz.
ayrıca bu konu başlığının amacı biraz değişmiş gibi geldi bana. düz lise, meslek lisesi olarak