Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

KADROLU USTA ÖĞRETİCİ NASIL OLUNUR ?

Tepki Skoru
0
Semoş cum örgün eğitimde herkes okuyabilir dersi anlatan bir hoca var notlar elinin altında... asıl hoca olmadan sadece kendin çalışırsan başarabileceğin,plansız ,programsız...bir okulu bitirmek zor olanı başarmak,emek vermek ve sonunda ben başardım demek !!!bunun verdiği hazzı hiçbir şey vermez herhalde aöf okulların en zoru bence ve bitiren tebriklerin en büyüğünü hakediyor... okulu bitir birlikte kutlayalım olur mu semoş cum:))

Tepki Skoru
0
Bidik arkadaşım seni yanlış anlamdık sadece seçtiğin kelimeler tam bizlere isabet etti ve zaten dolu olduğumuz bir konuda içimizi döktük:) ben yıllar önce kpss ye girmeden atama yapıldığını duydum alanla alakası olmayan kişileri sırf açığı kapatmak için de atadılar saçmalık ama yaptılar ... çoktandır sınavsız kimseyi atamıyorlar benim bildiğim hakkı olmadan kimse biryerlere gelmiyor gelemezde...

Tepki Skoru
0
canım arkadaşım benimm o kadar güzel bi moral werdinki anlatamam çok teşekkr derm yüreğime umut saçtın ALLAH razı olsun......aysuncum üçüncü sınıfa geçtim inş 2009da mezun olur kpssyi de kazanırım :)

Tepki Skoru
0
Arkadaslar ben eğitim fakültesinden bu yıl mezun oldum ve görünen o ki sınavı kazanamdım ..usta ögretici olarak bende basvurabiliyormuyum ve nereye basvurmalıyım lütfen cevap yazarsanız sevinirim...
tesekkürler herkese simdiden:)

Tepki Skoru
0
canım seni koşarak alırlar mezun olmuşsun çünkü:)bulunduğun ilin milli eğitimine başvurcan ama dikkat et sakın tarihleri kaçırma yolun açık olsun canım:)

Tepki Skoru
0
bu söylentiler hep var. ve bazı illerde sendika aracılığı ile milli eğitim bakanlığına dava açılmış. evet aöf ile meb arasında böyle bi protol imzalanmıştı. ben hatırlıyorum 2. sınıfta kadrolu usta öğretici olma hakkı verilicekti ama malesef hükümet değişti sözler tutulmadı. benim umudum yok ama ihtiyaç çok zorunlu olucaksa öğretmen sıkıntısıda çok oucak.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar kadrolu usta öğretici diye birşey yok.Ama eğer var diyorsanız Ben kadrolu ve kadrosuz usta öğretici arasındaki farkları merak ettim.Açıklayacak biri olursa sevinirim.Bu arada düz lise mezunuyum ve kız meslek liseli arkadaşları çok seviyoruuum.Bir sürü stajerim oldu meslek lisesinden.Biz kendi aramızda böyle gruplaşmalara düşersek istediğimiz sonuçlara nasıl varacağız.

Tepki Skoru
0
Usta öğreticilik çok hoş bir şeymi ki, biz kadrolusu olmanın peşine düşüyoruz anlamıyorum:) bu kadar düşmeyelim arkadaşlar.

Tepki Skoru
0
kadrolu olalım denmiyor zaten kadro veriliyor-muşş niçin verilmiyor deniyor.
bu biçimde çalışanlara şuan kadro verilmiyor.
bizde pek ucuza geliyoruz canım ne diye kadro versinler..
düşmek ne dmek oluyor anlamadım.ucuza eğtim yapan devlet düşmüş olmuyor,teminat isteyen usta öğreticiler düşmüş oluyor
gayet ilginç.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu kouyla ilgili bir haber de çıkmıştı... zannedersem kadro veriliyor ancak nasıl haklara sahip olduklarını bilmiyorum... önümüzdeki günlerda kadro sayısı arttırılacak... 5 yaş zorunlu olacağı için öğretmen ihtiyacının karşılanması gerektiği söyleniyor...

tabi bunlar söylenti ancak dergimizin geçen sayısında remzi beye bu soru sorulmuştu... ve cevap olarak lisans mezunu olup ve kpps sınavını kazananlara sadece kadro verildiği... onun dışında olamayacağı söylenmişti... bu bilgiler yanlış denmiştir... röportajı okursanız anlarsınız... bunun içinde mutlaka okul öncesi eğitim şart dergisine abone olmalısınız... :)))

bu soruyu soran arkadaş okulunu bitirdiyse başvuru için yada bilgi için il milli eğitim yada ilçe milli eğitime gitse gereken bilgiyi alır...

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Okulöncesi Eğitimi Öğretmenliği Bölümü mezunuyum.3 yıldan beri devlet okullarında kadrosuz ustaöğretici olarak çalışıyorum.Evet 2000 yılında kadrolu ustaöğretici olayı vardı.Hatta bir arkadaşın dediği gibi AÖF katoloğunda da yazıyordu.Fakat şimdi böyle bir olay söz konusu değil.İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okulöncesi Bölümü Başkanı katılmış olduğum bir toplantıda böyle bir olayın olmadığını KPSS puanı baz alınarak kadroya geçilebileceğini söyledi.Bu konuyu sizden öğrenince değişiklik oldu mu acaba diye düşünmeye başladım.Bende bunları biliyorum.Benide bilgilendirriseniz sevinirim.Hepinize başarılar.Kadroya alınmak dileğiyle.

Tepki Skoru
0
çok güzel bir konuya değinmişsiniz.ben ön lisans çocuk gelişimi mezunuyum.şimdi hem öss ye girip açık öğretimden 4 yıllık bitirmek istiyorum hemde kpss ye girerek kadro almak istiyorum.bende bunun mümkün olup olmasdığını araştırıyorum ama tam bilgiye ulaşamadım.eğer kadro alamayacaksam kpss ye girmemin bi anlamı yok demek mi oluyor.bilgisi olan bir açıklama yaparsa çok mutlu olurum.şimdiden teşekkürler.

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle şunu belirteyim ben meslek lisesi mezunuyum ve üniv.öğrencisiyim.Yapılan bi haksızlıktan bahsediyorsunuz evet bir haksızlık var düz lise mezunu arkadaşlara çocuk gelişimi seçme hakkı haksızlık fakat bu haksızlığı o arkadaşlarımız değil bu bölümü onlara seçme hakkını veren ösym yapıyor.İnsanlar hangi mesleği seçmek istediklerine karar verir ve ona göre de okullarını seçerler.Bu bölümü isteyen de meslek lisesine gider.Ben öğrenciyim ve merak ettim usta öğreticilikten bahsediyorsunuz.Usta öğreticiler lise mezunu ya da açık öğretimde okuyanlar değil mi?Arkadaşlar açık öğretim mezunuyum usta öğreticiyim diyorlar.Üniversite mezunu olunca(açık öğretim ya da örgün)ücretli öğretmen olarak görevlendirilmiyorlar mı?Ben bunu anlayamadım neden usta öğretici ?Dil alışkanlığı mı yoksa okul öncesi mezunları usta öğretici olarak mı nitelendiriliyor.
Ayrıca açık öğretim ya da örgün öğretim herkes az çok emek veriyor.Herkes bu mesleğe gönül veriyor hepinize başarılar diliyorum.Herkes mutlu olsun bundan kimseye zarar gelmez.

Tepki Skoru
0
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle şunu belirteyim ben meslek lisesi mezunuyum ve üniv.öğrencisiyim.Yapılan bi haksızlıktan bahsediyorsunuz evet bir haksızlık var düz lise mezunu arkadaşlara çocuk gelişimi seçme hakkı haksızlık fakat bu haksızlığı o arkadaşlarımız değil bu bölümü onlara seçme hakkını veren ösym yapıyor.İnsanlar hangi mesleği seçmek istediklerine karar verir ve ona göre de okullarını seçerler.Bu bölümü isteyen de meslek lisesine gider.Ben öğrenciyim ve merak ettim usta öğreticilikten bahsediyorsunuz.Usta öğreticiler lise mezunu ya da açık öğretimde okuyanlar değil mi?Arkadaşlar açık öğretim mezunuyum usta öğreticiyim diyorlar.Üniversite mezunu olunca(açık öğretim ya da örgün)ücretli öğretmen olarak görevlendirilmiyorlar mı?Ben bunu anlayamadım neden usta öğretici ?Dil alışkanlığı mı yoksa okul öncesi mezunları usta öğretici olarak mı nitelendiriliyor.
Ayrıca açık öğretim ya da örgün öğretim herkes az çok emek veriyor.Herkes bu mesleğe gönül veriyor hepinize başarılar diliyorum.Herkes mutlu olsun bundan kimseye zarar gelmez.
usta öğretci : okul öncesi öğretmenliği lisans mezunu (örgün yada açık ),ön lisans mezunları (çocuk gelişimi), aöf 4,3,2,1. snıf öğrencileri ve lise mezunlarından oluşabiliyor.
eğer kadrosuz olarak okul öncesi öğretmenliği yapıyorsan usta öğreticiyim diyebilirsin. bence sadceelinde usta öğreticilik sertifikan varsa da o kişi usta öğreticiyim dememeli.
usta öğreticiliğinde belli esasları var bunları sitede arama yaparak ulaşabilirsiiz.

ayrıca bu konu başlığının amacı biraz değişmiş gibi geldi bana. düz lise, meslek lisesi olarak

Tepki Skoru
0
Zerrin85 cevap verdiğin için teşekkür ediyorum.Evet maalesef konu başlığı değişmiş ve hoş olmamış.Benim lisemi belirtme sebebim bunun düz liseli arkadaşlardan kaynaklanmadığını söylemekti.Konuyu değiştirip arkadaşların üzerine gidilmiş biraz.
Ben öğrenciyim bilmiyorum o yüzen merak ettim.Sınıf öğretmenliği ya da herhangi braştan mezun olanlar ücretli öğretmen de okul öncesi mezunları neden usta öğretici diye.Tekrar teşekkür ederim cevap verdiğin için.

Tepki Skoru
0
Zerrin85 cevap verdiğin için teşekkür ediyorum.Evet maalesef konu başlığı değişmiş ve hoş olmamış.Benim lisemi belirtme sebebim bunun düz liseli arkadaşlardan kaynaklanmadığını söylemekti.Konuyu değiştirip arkadaşların üzerine gidilmiş biraz.
Ben öğrenciyim bilmiyorum o yüzen merak ettim.Sınıf öğretmenliği ya da herhangi braştan mezun olanlar ücretli öğretmen de okul öncesi mezunları neden usta öğretici diye.Tekrar teşekkür ederim cevap verdiğin için.
bildiğim kadarıyla ücretli öğretmenlik ve usta öğreticilik aynı şey aslında

Tepki Skoru
0
Bende 5 yıl meb bağlı görev yapanlara kadrolu usta öğretici olduklarını duydum ama dediğim gibi sadece duydum.Böyle olanaklar ancak m.eğitimde yakınları olanlar tarafından öğrenilebilir.Bir araştırın isterseniz

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben eskişehirde 4 yıldır usta öğretici olarak çalışıyorum.Kadrosuz usta öğretici seminerine katıldım.Ayrıca a.ö.f 'nn o.ö.ö. bölümünden mezunum.İl Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuruyorsunuz.Geçen sene Eskişehir'de mezun fazla olduğundan dolayı kpss puanına göre yerleştirildik ve sanırım sadece mezunlar alındı.Ücretli öğretmenle aynı şartlarda çalışıyoruz.Bildiğim kadarıyla kadrolu olunması mÜmkün değil.Anca kpss'yi kazanırsak kadrolu öğretmen olabiliyoruz.

Tepki Skoru
0
bunu tek yolu ister lise ister önlisans mezunu ol kpss girip alanınla ilgili yeterli puanı aldığında kadrolu usta öğretici olucaksın tek yolu sınavı geçmek. hee bi torpil falan olayları oluomuş ilden tanıdık falan.. öle duydum onlar başka!...ağan olunca yapıolarmış kadrolu seni ne kadar doğrudur bilemem.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle