Sayın hocam ilginizden dolayı teşekkür ediyorum.öncelikle yönetmeliğin değişmesi ,yönetmeliği bu işi yapan , bilen birileri tarafından hazırlanması gerektiğini düşünüyorum.öğretmenin insani ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını bile düşünmemiş.tuvalete bile gidemiyorum.yardımcı temizlik elemanı vs.yok .çocukları sınıfta yanlız bırakıp ,tuvalete çıkamıyorum.çünkü birinin başına bişey gelmesinden, birbirlerini itmelerinden makasla zarar vermelerinden, masaların üstünden atlamalarından korkuyorum.buna bide zihinsel özürlü çocuklar eklenince işin içinden çıkılmaz hale geliyor.sınıf mevcutlarıda cabası o.ö.e.yaygınlaştırma adı altında öğretmenleri bakıcı çobana dönüştürdüler.bu durumda çocuklarda bi düzene giremitor eğitim etkinlikleri aksıyor.tuvalete giden çocuktan haber alamamaktan korkuyorum.çünkü gidiyor, üstünü ıslatıyor yada diğer çocular şaka adı altında tuvaletin kapısını kapatıyoronları sıkıştırıyor cocuk ağlayarak geliyor. annesine anlatıyor anne öğretmeni suçluyor müdüre şikayet ediyor.müdürler hiçbir sormlukuğu üstüne almıyor en ufak şeyde öğretmeni suçluyor.veli aidatı yatırmıyor müdür öğretmene bu senin işin bunu yatırmalarını sağla diye azarlıyor.sabah 7.30 da bir giriyor 12.30 da çıkıyorum, nefes almaya fırsatım yok.yarı kapalı ceza evinde çalışıyorum.okulda ne olup ne bitiyor hiçbişeyden haberim yok kimseyi görmüyor,kimseyle konuşamıyorum öğretmen arkadaşlarım beni tanımıyor beni soyutluyorlar.çocuklar beni anneleri gibi görüyor eteklerimden ayrılmıyor istekleri hiç bitmiyor.biri tuvalet, biri su, biri eşyasını kaybeder, biri aklına geleni anlatır.fotokopi çektirmek için bile çıkamıyorum.çıkmak istesem müdür ceza ile tehtit ediyor,çünkü yönetmeliği gösteriyor.yönetmelik gereği çıkamazsınız diyor.bu işi yaptığıma çok pişmanım .ne zaman emekli olacağım diye düşünüyorum.yılımı tamamlayıp istifa etmeyi düşünüyorum.1 tane kızım var ona sabır gösteremiyor ilgilenemiyorum.eşim sürekli bitkin olmamdan şikayetçi.oyun çocuğu olduklarından bütün enerjimi çekiyorlar.daha çok anlatacağım şeyler var ama gücüm yok mesleğim şimdiden beni tüketti.herkes bizi bakıcı olarak görüyor.kusuyor temizliyoruz.çiş kaçırıyor müdahale etmek zorunda kalıyoruz vs vs.yönetmeliğin değişmesi , teneffüs mola hakkı, ve yardımcı abla olmalı.lütfen yazdıklarımı dikkate alın.devrik cümleler için özür diliyorum.tüm o.ö.öğretmenlerine sabır diliyorum.bu arada bi ilk öğretim okulunda anasınıfı öğretmenliği yapıyorum.diğer zümremde aynı durumlardan şikayetçi.sevgiler.