gulsah' Alıntı:
arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim.eş durumundan atama konusunda dün araştırma yaptım ve galiba atama tarihinden 6 ay önce nikah ce eşin 360 gün sigortalı olması gerekiyormuş.şuan da bir beraberliğim var seney evlenmeyi düşünüyorduk ama galiba evlensekte ayrı düşeceğiz.biz dün konuştuk onun askerliği var.önce çalışıp iş gününü doldurayım sonra askere giderim diyor peki giderse gelince iş bulamazsa o iş gününü doldurğu için yanına atarlarmı beni.bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
meb personel genel müdürünün 2005 yılında yaptığı bi açıklama böyleymiş.bir şahıs sormuş Remzi Kaya Bey yanıtlamış..
ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞIYORUM. EŞİM İLK ATAMADA BENİM YANIMA ATANIR MI?
Yeni evliyim. Özel sektörde bir firmada İstanbul'da çalışıyorum. Eşim ise okul öncesi öğretmenliği mezunu. 2005'in ikinci dönem atamalarında öğretmen olarak atanması durumunda, eş durumundan benim bulunduğum ile ataması yapılabiliyor mu, bunun için gerekli şartlar nelerdir?
Remzi Kaya: İlk atamalarımızda eş durumu sağlık durumu gibi mazeret sebeplerini dikkate almıyoruz. Çünkü biz norm kadroya göre, yani mevcut ihtiyaç olan yerlere atama yapıyoruz. 2 yıldır da bu uyulama devam ediyor. Mevcut yönetmeliğimize göre, şu anda değişikliği henüz gerçekleşmedi, mevcut yönetmeliğimize göre Bağ-Kurlu ve sigortalı olarak çalışanların 8 aylık sigorta veya Bağ-Kur primlerinin yattığına dair belge olması lazım. Yani 240 günlük belgesinin olması lazım. Arkadaşımız Bağ-Kurluysa yine işyerinin açık olduğuna dair belgesi, SSK’lıysa SSK’dan alacağı belgeyle 2005/2 Ağustos atamasını gerçekleştirdiğimizde ve mevcut yönetmelikte bir değişiklik olmazsa eşi olacak olan öğretmenimiz atanırsa adaylık eğitimini aldığında temel eğitim ve hazırlık eğitimini aldığında yeri değiştirilebilecektir. (yani stajerliğin kalkması şart gibi maalesef,benimde 8 yıllık bi beraberliğim var ve seneye mezun olucam bi senede öyle geçecek yani anlıyacağnız 10 yıl sonra yanında olabilioruum artık üzülemiorum gülüorum sadece,napalım bu işler böyle oluyo,insan şartlara uyum sağlıo bi şekilde,üzülmeyin arkadaşlar,bi şekilde inşallah herkes eşinin yanına en kısa zamanda atanır,herkesin yolu açık olsun inşallaaaahh!)