Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Diğer öğretmenlerle iletişimsizlik

Tepki Skoru
0
babasınıfı' Alıntı:
Arkadaşlar benden bir tavsiye:
Özel günlerde haftalarda sınıfınızda ögretmenler odası için bişeyler hazırlayın bir sepet bir mobil veya artık metaryalden bir çalışma ama bunu aksatmayın zaten 2 veya 3 ten sonra herkes sormaya başlıyo Hocam yenisini ne zaman asacaksınız diye. Hatta götürüp kendi sınıflarında yapmak için izin isteyenler sınıfı ziyarete gelip çalışma isteyenler... Bu sorun ortadan kalkımış olacaktır.
ama unutmayalım ki Gürgen heryerde Gürgen.. Bazılarını da hoş görün.. :D

Buna bir örnek verebilir misiniz, aslında vermişsiniz ama benim gözümde tam olarak canlanan birşey olmadı, diğer öğretmenler ile daha iyi etkileşime geçebilmek için ne yapılabilir, dikkatleri nasıl çekilebilir ?

Tepki Skoru
0
esranur55' Alıntı:
Dediklerinize katılıyorum arkadaşlar fakat biz ne bakıcı ne de çocuklar oynarken onlara refakat eden kişileriz.Bizler eğitimciyiz ve işimizi önemsediğimizi,değişik aktiviteler projeler geliştirerek işimize yeni bişeyler kattığımızı  farkederse insanlar o zaman böyle olmadığını anlayacaklardır.Bu işin önemli olduğunu anlayacaklardır.Fakat biz anasınıfı öğretmenleri fazla şikayet ediyoruz galiba..yani olaylara güzel yönden bakalım.Fazla şikayet musibeti artırırmış.İşimiz zor.Bunu anlamalarının tek yolu toplantılarımız önce.Eksiklerden bahsetmek yerine sınıfta eğitim adına yaşanan güzelliklerden bahsedin.Bir çocuğun nasıl gözlerinizin önünde geliştiğini,değiştiğini,yeni şeyler öğrendiğini,o öğrenirken sizin nasıl bir mutluluk duyduğunuzu anlatın onlara...o zaman işinizin önemini anlayacaklar sizin gerçekten iyi bir eğitimci olduğunuzu anlayacaklardır.
Bakın bizim mesleğimizin en güzel yanı ne biliyormusunuz ;hani bazen canınız bişeye sıkkındır ,moraliniz bozuktur ve tüm motivasyonunuzun kaybolduğu bir anda yan ınıza küçük bir insan gelir ve öyle bişey söylerki
o anda gülmemek için kendinizi zor tutarsınız.kocaman gözlerini sana çevirmiş bişeyler söyler ve bütün buzlar bi anda erimeye başlar....öyle keyif verir ki insana çocuklar sıkıntılarınız hafifler.kendinizi onların düşünceleri içinde buluverirsiniz.
iyi çalışmalar....
:36_7_8:
Kutluyorum siizi Öğretmenim
Toplumda hakim olan Okul öncesi eğitimine karşı bakışı değiştirmek ve bu eğitimin önemini kavratmak sizin gibi değerli öğretmenlerle mümkün...:thumbsup:

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bende ilköğretim okulunda çalışıyorum.Göreve başladığımda Müdürümüz bana senden önceki öğretmenler diğer öğretmenlerle iletişim kurmuyordu dedi.Senden ricam onlar iletşimi koparma.Bende Ramazan Bayramında çocukların adıyla onlara kart yolladım.İnanır mısınız?35 kişilik öğretmen grubunda sadece 7-8 kişi gelip teşekkür etti.Sonuçta o okula ben yeni gittim.İlk iletişimi kurması onlardı ama ilk adımı ben attım.Hüsranla sonuçlandı.Anlamıyorum bende 4 yıllık mezunum onlarda kendilerini bizden neden farklı görüyorlar ki?Galiba ne zaman Okul öncesi zorunlu hale gelecek o zaman kıymetimiz bilinecek.Tek tesellim bu.

Tepki Skoru
0
DERS ÜCRETLERİ
sanmıyorum arkadaşım.. mecburi olması bişeyi değiştirmez gibi geliyo. benim daha önceleride sıkça sölediğim ve düşündüğüm şey su..
aslında eğitim sistemi bizi BAKICI gibi gösteriyo.
çünkü o çocuklara bakmak da işimizin bir parçası..

sınıfı tek bırakıp dinlemeye tenefüse yemeğe ya da en basitinden tuvalete rahatça gidebiliyo musunuz ???

çocukları yanlız bırakıp sınıftan çıkabiliyo musunuz?

kaç öğretmenin yanında usta öğretici var..

diğer öğretmenler zil çalınca sınıfı bırakıp çıkıyolar.. böyle bir durumda iletişimin kopuk olması çok normal..
devlet ---çocuklarla yemeği birlikte yiyeceksiniz çünkü bu onların yeme alışkanlığı kazanması için gerekli.diyor....
doğru haklı bi yaklaşım.
ama -öğretmen bunun için ücret almaz.. da diyor peki ücretimizi niye vermiyor. madem bi emek var çalışma var ücretimizi versin..
ayrıca diğer öğretmenlerin ders ücretleri 40 dk. hesaplanıyor bizim ki 50dk. ve ymek süreleri olan 60 - 30 dk. yemek ve kahvaltı süreleri buna dahil değil..
sizce ayrıcalık daha bu noktadan başlamıyor mu ????????????

Tepki Skoru
0
yaa ben diğer öğretmen arkadaşları gördüğümde selam veriyorum. diğer oğretmenlerle fazla iletişim kurma düşüncesinde değilim. Zaten sınıftan çıkaamıyorum hangi ara görüşüp kaynaşıcam ki. bazı öğretmen arkadaşlar sınıfıma baktılar ve çok beğendiklerini söylediler.. bazılarıda astığım etkinliklerden örnek almak için uğruyor. böyle işte.
bence bu durumu dert etmein kendinize.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar anasınıfı öğretmenleri olumsuz ve haksız eleştirilerle karşılaşıyor doğrudur ama ben size bir örnek vereyim belki karşılaşmışsınızdır. anasınıfı ögretmeni sınıfı terk edemez ama benim öğretmenim eline kahvesini alıyor sigarasını yakıyor ve sigara odasında içiyor çocuklarda bu arada sınıfta çizgi film izliyor okulun öğretmenleri bunu görüyor. bu hergün olan bir olay. yıl sonu geldiğinde elle tutulur gözle görülür birşeyde yoksa diger öğretmenlerde haklı olarak anasınıfı öğretmenleri yan gelip yatıyor diyor.

Tepki Skoru
0
25 kişilik sınıfta bir öğretmen ne yapabilir ki? Öğretmenin yanında iki usta öğretici iyi olur fakat takım çalışmasından uzak toplumumuzda bu da çok sorunlar yaratır.Çok yol katetmemiz lazım çoooook.Birde BİR ÖĞRETMEN KENDİ ALANINA HAKİMSE VE KENDİNİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORSA HİÇBİR KİMSE SÖYLEDİKLERİYLE ONU YIKAMAZ.ÖĞRETMEN SÖYLEDİKLERİYLE VELİYİ YADA MUHATABINI SARSMALI Kİ O KİŞİ BEN NE YAPIYORUM DİYE DÜŞÜNMEYE BAŞLASIN.TABİİ BU DENEYİMLE DAHA DA KOLAYLAŞIYOR.Yeni göreve başlayan arkadaşlar yaptıklarından emin olsunlar gerisini takmasınlar.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle