Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Diğer öğretmenlerle iletişimsizlik

su2

Tepki Skoru
0
Genelde Biz anaolulu öğretmenleri tenefüse çıkamadığımız ve binamız ya da sınıfımız ayrı olduğu için diğer öğretmenlerle fazla bir iletişimimiz olamıyor.Ortak bir araya geldiğimiz toplantılar da ya da okul etkinliklerinde bizi tanımayanlar bile olabiliyor...
Bir diğer nokta da diğer öğretmenler ne yazıkki Okul öncesi eğitimin amacını ve bizim neler yaptığımızı eğitim programımızı bilmiyorlar..Bize çok imrendiklerini ortamımızın çok rahat olduğunu söyleyim oyun oynayarak ne güzel vakit geçirdiğimizden bahsediyorlar...Öncelikle okul öncesi eğitimin amacını eğitimci arkadaşlar bilmeli diye düşünüyorum...

Tepki Skoru
0
bu konuda haklisin fakat bu onlarin oldugu kadar okul oncesi ogretmenlerinin de suçu. bilmeyen öğretmen arkadaşlarınıza sizin açıklamanız lazım değil mi? herhangi bir toplantıda onlara açıklamanız gerekmez mi? okul öncesi eğitiminin ve sizin amaçlarınızı , çocuklara neler öğretmeye çalıştığınızı , öğrenecekleri şeylerin ilköğretime başladıklarında ne gibi yararları olacağını , hatta bu bilgileri köreltmemek için onların neler yapmaları gerektiğini onlara anlatmanız gerektiğini düşünüyorum...

Tepki Skoru
0
Kesinlikle sizlere katılıyorum arkadaşlar ama sınıf öğretmeni görmüyormu anasınıfı veya anaokuluna giden bir öğrenci ile gitmeyen bir öğrencinin arasındaki farkı.İki öğrenci arasındaki anlama,algılama,gelişim vb.. farklarıda öğretmen arkadaşlar bu şekilde davranış sergiliyorlar.Aslında bizim sınıf öğretmenlerimizinde böylesi kolayına geliyor.Hep ben yaptım , benim sayemde oldu vb. söylemleri söylemek.Bazı zihniyetler değişmedikçe maalesef böylede devam edecektir.Öğretmen olan arkadaşlara tavsiyem öğrendiğin şekilde öğretmenlik yapma.Kendini daima geliştir.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ilk arkadaşa katılıyorum. iletişimsizlik sözkonusu. hatta siz öğretmenmisiz diye ilk senemde okadar sorulduki velisinden öğretmenine ben bile bi ara şüpeye düştüm:) tenefüs yok dinlenmek yok.sosyal hayatınız yok gibi. bir yudum su bile içmeye çalışsanız bu arada çocuklara cevap vermek zorundasınız. ister istemez sürekli bi gürültü. eve gelince bile bir uğultu..ayrıca velisinden öğretmenine ne kadar anlatırsanız anlatın ''ön yagıyı kırmak atomu kırmaktan zor''muş. bişekilde derdinizi anlattığınızı sanırken bi yerde _sizinkide çok rahat canım okuma yazma öğretmek zorunda değilsiniz, deyiveriyorlar. yine öğretmenlere yada eğitimli kişilere anlatabiliyosunuz ya da zamanla sizi izledikçe fikirlerinin değiştiğini görüyosunuz.Ama velilere anlatmak zor.öğretmen ablaya söle ...şeklindeki bi hitaba bişey söleseniz bi türlü sölemeseniz bir türlü, bir şey sölemeseler bile davranışlarında hatta çocukların davranışlarında bile görebiliyosunuz velinin tutumunu. bişey yaptırmak istediğinizde yada aile katılımı istediğinizde çok çok zorlanabiliyo insan bazen...sınıf öğretmnleri eğer çocuk başarılı olursa kendilerinden biliyorlar eğer herhangi bi problem yaşarsa bu çocuk anasınıfında oyuna rahata alışmış şimdi onun için böyle diyenler bile oluyor.. şimdi arkadaşlar düşünceleri değiştirmek sizin elinizde diyen sesler olabilir. çalışıyoruz bizde.şunu açıkça sölemek istiyorum mezun olduğumda nasıl idealist nasıl özveriliydim anlatamam. şimdi mezun olacak bir çok arkadş gibi. bana bu aşk ve şevk bana bi ömür yeter sanıyodum. ama şu kadarını söyleyeyim hani diyorya- ah biriktirdiğimiz butun hevesler nasılda hızla tukendiler... iş değiştirmeyi bile düşünmeye başladım.bu siteyede tam bu sırada rastladım. mezun olmayan arkadaşların enerjısi söyledikleri beni çok olumlu etkiliyor. insan çalışmaya başlayınca bilgi alışverişi kısıtlanıyor ister istemez. butun bunlara rağmen devletin üniversite sıralarında verdiği emek ve şimdi verdiği ücretin hakkını ,kendi verdiğim bunca yıllık emeğin hakkını son zerresine kadar ödemeye çalışıyorum. ama bu şartlar yetersiz zaten zor olan işimiz hakettiği saygıyı ve değeri görmüyor.

su2

Tepki Skoru
0
Evet Hulya arkadaşımız duygularını ve yaşadıklarını güzel dile getirmişsin.Sana katılmamak elde değil..Çoğumuzun yaşadığı sorunlar sanırım..Diğer öğretmenleri ikna etmek zor oluyor dediği gibi iyiyse Allah dan kötü ise bizden rahat yetiştirmişiz çocukları diye...Ama dikkat ediyorum da biz anaokulu öğretmenleri Hep çocuk kalıyoruz ve genelde yaşımızdan daha küçük gözüküyoruzz çocuklarlr vakit geçirmek güzel çünkü......Mesleğimiz çok güzel ve zor...Sabır anlayış istiyor....

Tepki Skoru
0
slm arkadaşlar diğer arkadaşlarımızın dediklerine bende katılıyorum fakat hulya arkadaşımıza bişeyler söylemek istiyorum.Ben üniversiteyi okurken bize dadı diyorlardı bu da çok zoruma gidiyordu, göreve başladıktan sonrada böyle şeyler oldu hatta daha iki gün önce bi yakınım sizin yükselme şansınız yok mu 1. sınıf ikinci sınıf okutamıyomusunuz dedi.Açıklama yapmaya çalıştım ama şöyle düşündüm hala bunu sorabilen birine çok fazla açıklama yapmaya da gerek yok.Okulöncesinde olumsuz insanın şevkini kıran çok fazla şey oluyor ama ben bunları artık hiç takmıyorum neden mi çocukları düşünerek,ne yaparsam onlar için yapıyorum onların o müthiş sevgisi beni çok mutlu ediyor. 6 yıllık öğretmenim ve hala her yaptıkları şey bana çok ilginç geliyor onları çok seviyorum.Merak etme hulya arkadaşım artık kıymetimiz yavaş yavaş anlaşılmaya başlandı , bu ülkenin senin gibi eğitimli okulöncesi öğretmenlere çok ihtiyacı var.

Tepki Skoru
0
Evet bir klasik soru daha var.Sizin okul kaç yıllık diye.
Ben de çocukları çok seviyorum.Bugün öğrencim bütüngün boynuma atılıp öğretmenim seni çok seviyorum dedi.Bundan daha büyük bir içtenlik olabilir mi?O kadar saf ve temizler ki?

Tepki Skoru
0
hiç biriniz canınızı sıkmayın.benim oğlumda anaokuluna gidiyor.oğlumun öğretmeninin ne kadar çok yorulduğunu ben görüyorum.öğretmen arkadaşlarınızda sizin yaptıklarını hafife aldığını biliyorum..benim gözümde sınıf öğretmenlerinden bile çok çalişıyorsunuz.onlar okuma yazma öğretti mi diğer şeyleri velilerin üzerine atıyorlar.sizse tüm zamanınızı bu çocuklarla geçiriyorsunuz.tenefüsünüz bile yok.ve eminimki çocuklar küçük olduğu için onlara gözünüz gibi bakıyorsunuz.ben bu yüzden okul öncesi öğretmenliği yapan herkese gösterdiği özveriden dolayı teşekkür ederim.çünkü bir anne olarak çocuğumu sizlere gönül rahatlığıyla bırakıyorum.çok ilgilendiğinizin ve yorulduğunuzun farkındayım.sizi başkalarının lafları üzmesin lütfen.

Tepki Skoru
0
Mesleğinizi bilemiyorum mehtap051 ama şuan çocuğunuz anasınıfına gittiği için böyle düşünüyorsunuz gibi sanki.Kendi okulumda da durum aynı sizin bahsettiğiniz gibi ama öğrenci 1.sınıfave diğerlerine gittiği zaman maalesef anasınıfı öğretmenlerimiz unutuluyor sadece görüldüğünde selam verilerek geçiştiriliyor.Ama o sınıf öğretmenleri hiç unutulmuyor,herzaman hatırlanıyor.İşin kötüsü bunu bende yaptım ve şu an kızımın anasınıfı öğretmenini hiç arayp sormadığım aklıma geldi ve gerçekten şu an çok üzüldüm.Ama kızımın sınıf öğretmeninin öğretmenler günü/doğum günü/bayram/seyran devamlı hatırlıyorum ve diğer velilerde emin olun benim gibi davranıyorlar ve sizde öyle davranacaksınız

su2

Tepki Skoru
0
evet arkadaşlar belirttiğiniz noktalar a katılmamak elde değil toplumun,diğer öğretmenlerin ve velilerin bakış açısı ile ilgili görüşlerinize..biz kendimizle barışık ve yaptıklarımızla mutlu ve vicdanımızla rahatız bu da güzel

Tepki Skoru
0
sınıf öğretmenleri ilk önce 1.sınıf çocuğunun daha 7 yaşında olduğunu farketsinler.O yaştaki çocuk oyun yolu ile öğrenebilir.İlköğretim müfredatı da bunu söylüyor ama kaçı uyguluyor acaba.6 saat ders saati olarak çok fazla çoçuklar yoruluyorlar.Bir de resim, müzik,beden eğitimi gibi dersler yapılmıyor.Bu da öğrencinin deşarj olmasını,özgürce hareket etmesini engelliyor.Benim kızım 3 sene anaokuluna gitti.Şimdi 1. sınıfta öğretmeni resim yaptırmıyor diye şikayetçi.Halbuki çoçuğun ruh halini en güzel anlamanın yolu onların resimleri...Oyun oynarken arkadaşları ile kurduğu ilişki,şarkı söylerken eğlenmesi bunlar çoçukları mutlu eden ve öğremeyi kolaylaştıran etkinlikler öyle değil mi arkadaşlar...

Tepki Skoru
0
bakıcı gibi algılanmak gerçekten çok can sıkıcı.kendimizi ifade edecek ve aslında diğer branşlara göre daha fazla pedogoji bildiğimizi gösterecek zeminimizde yok malesef.5 saat sınıf içinde 4 duvar arasında eğitim vermeye çalışıyoruz.bişeyler yapılmalı ama ne?

Tepki Skoru
0
arkadaşlar madem bizim tenefüs yada dinlenme vakti gibi bir durumumuz yok,ek ders üzretimizde farklı olsun değil mi.5 saat sınıfta kalmak çocuklar açısından çok olumsuz bir durum ama öğretmen açısındanda öyle.öğretmen mesai bitimi,nde kendini yorun ve tükenmiş hissediyor.bence bu ek ders ücretrinin farklı olması durumunu gündeme getirmemiz gerekiyor.bu konuda bir öneriniz varsa paylaşın lütfen.örgütlenelim ve biryerlere başvuralım.kimse sorunlarımızın farkında değil.sorunlarımızı anlatalım ve ne kadar çk olduğumuzu gösterelim.lütfen...

Tepki Skoru
0
velilerin değerimizi bilmemesi bir yere kadar çekiliyor,çoğu eğitimsiz insanlar oluyor.Ama okulda aynı statüde olduğun diğer öğrt. yaklaşımları daha çok üzüyor.Bizim okulda toplantı falan olduğunda bazı öğrt.sizde mi katılacaksınız diye soruyorlar,bazen de yaptığımz faaliyetleri falan görünce of of şunların uğraştıkları şeylere bak dediklerinde çıldırıyorum.Bunlara nasıl anlatacağız bizim önemimizi bilemiyorum.Ama bizim kendi aramızdada sorunlar olduğunu düşünüyorum.Belkide sadece benim yaşadığım şehirde öyledir ama anasınıfı öğrt. hiç birbirine yardımcı olmuyorlar daha iyi olabilmek için etkinliklerini hep birbirlerinden saklıyorlar.Önce bizlerin birbirimize sahip çıkması gerektğine inanıyorum.

Tepki Skoru
0
hayır arkadaşım hangi sehirdesin bilmiyorum ama arkadaşlarımdanda biliyorum bizim algılanmamız ne yazıkkı böyle.. bkarlı arkadaşımın dediği gibi bize yapılan bi haksızlık var daha önce de yazmıştım.bir bardak suyu bile çocukların sorularına ihtiyaçlarına cevap vererek içiyorum sahsen. onlarda o sırada yemek yiyor bile olsa yardım isteyecekleri ya da şikayet edecekleri bişey söyleyecekleri bişey mutlaka oluyor. bugun velilerimiz vardı sınıfta - siz bu sesin içinde ne yapıyosunuz aman Allah ım dedi.. halbuki okadarda ses yoktu :) yeni yönetmelik elinize geçtimi bilmiyorum öğlen yemeklerini anasınıfı öğretmenleri çocuklarla birlikte yiyecekler deniliyor..zaten ayrı yediğimiz yok da..bu durumda ister istemez verim düşüyor. temel ihtiyaçları karşılanamayan hiç dinenemeyen bir öğretmenin verimli olması zor gerçekten. bu konuda okulda bişey söleyince siz abartıyosunuz zaten sınfta ne yapıyosunuz ki oturuyosunuz bi mecburiyetiniz yok diye düşünülüyor. diğer öğretmenler öğlen arasına ve tenefüse çıkıyor bunun ücretini almıyor biz çıkmyoruz bizde almıyoruz. bence bu alanda yönetmelikleri hazırlayanların bunları gözardı etmemesi lazım nasıl bi çözüm olur bilmiyorum ama özellikle mecburi olursa işimiz çok zor.ben geçen sene araştırmıştım bir yerde anasınıfı öğretmenlerinin nöbet durumları içinde gördüm. eğer iki öğretmenseniz her tenefüste bir öğretmen nöbetçi oluyor tekseniz kendi sınıfnızdan mesulsunuz. ama bunu okul idaresinin de kabul etmesi lazım :) yani çalışan arkadaşlar ne demek istediğimi anlıyor. diğerleride anlayacak..ya anlamadığım gişe görevlilerinin bile her 45 dk 10 arası var ..biz dahamı kolay bi iş yapıyoruz..metal yorgunluğu denen bişey var.. biz 6 saat çalışıp hiç yorulmuyomuyuz...ben 3 yılda çok yaşlandığımı hissediyorum..yoruldumm. bunu anlayan birilerinin olması ne güzel..

Tepki Skoru
0
"HOCANIM AÇ TELEVİZYONU SEYRETTİR ÇİZGİ FİLMİNİ. ANASININ UĞRAŞAMADIĞIYLA SEN Mİ UĞRAŞICAN ALLAH AŞKINA " GEÇEN SENE GÖREVE İLK BAŞLADIĞIMDA OKULUMUZDAKİ 1.SINIF ÖĞRETMENİMİZİN BU SÖZLERİYLE DONA KALDIM...BİZ OKUL ÖNCESİNİN ÖNEMİNİ HER FIRSATTA ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ.ALLAH KOLAYLIK VERSİN BİZLERE.GEÇENLERDE BİRİ MAAŞIMI SORDU:)SINIF ÖĞRETMENLERİYLE AYNI ALIYORUZ DEYİNCE "İYİ İYİ MAAŞINIZDA FENA DEĞİL" DEMESİNMİ.
VELİLERİMDE ÇOK SIK OKULA UĞRAMAZLAR UĞRDIKLARINDADA HERBİRİ ANLAŞMIŞ GİBİ EVLERİNE DÖNERKEN ŞU CÜMLEYİ KURARLAR "BİZ EVDE BİRİYLE UĞRAŞAMIYORUZ.ALLAH SİZE SABIR VERSİN.BU GÜRÜLTÜYE KİM DAYANIR:)" HERŞEYE RAĞMEN GÜNAHSIZ MELEKLERİMİN KİŞİLİKLERİNE KATKIMIN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜNCE SEVEREK YAPIYORUM İŞİMİ.SELAMLAR SEVGİLER ARKADAŞLAR

Tepki Skoru
0
evet eylem önemli olan ne dir birlik beraberlik karşılıklı saygıdır sevgidir biz bunların kaçını yapıyoruz sizlere sorarım arkadaşlar? ben ce çok azını ben bunun için gayret ediyorum daha öğretmen olmadım ama olunca emin olun saygı ve sevgi çerçevesin de ilişkilerimi devam ettirecem.

Tepki Skoru
0
beni de sıkıntılarım var bu konuda okuldaki arkadaşlar ohh ne güzel bırak çocukları oynasınlar sen de akşama kadar yat diyorlar.tabi bazılarının hakkını yememek lazım sizin işiniz de çok zor diyenler var ama azınlıkta.geçenlerde 1.sınıf okutan bir öğretmen arkadaşla konuşuyorduk bana gerçekten anasınıfına giden öğrencilerim çok fark ediliyor çocuklar en azından teşekkür etmeyi bişey yapacağı zaman izin istemeyi çok iyi biliyor dedi çok memnun oldum arada sırada taktir etmeyi becerebilen arkadaşlar da çıkıyor.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar benden bir tavsiye:
Özel günlerde haftalarda sınıfınızda ögretmenler odası için bişeyler hazırlayın bir sepet bir mobil veya artık metaryalden bir çalışma ama bunu aksatmayın zaten 2 veya 3 ten sonra herkes sormaya başlıyo Hocam yenisini ne zaman asacaksınız diye. Hatta götürüp kendi sınıflarında yapmak için izin isteyenler sınıfı ziyarete gelip çalışma isteyenler... Bu sorun ortadan kalkımış olacaktır.
ama unutmayalım ki Gürgen heryerde Gürgen.. Bazılarını da hoş görün.. :D

Tepki Skoru
0
Dediklerinize katılıyorum arkadaşlar fakat biz ne bakıcı ne de çocuklar oynarken onlara refakat eden kişileriz.Bizler eğitimciyiz ve işimizi önemsediğimizi,değişik aktiviteler projeler geliştirerek işimize yeni bişeyler kattığımızı farkederse insanlar o zaman böyle olmadığını anlayacaklardır.Bu işin önemli olduğunu anlayacaklardır.Fakat biz anasınıfı öğretmenleri fazla şikayet ediyoruz galiba..yani olaylara güzel yönden bakalım.Fazla şikayet musibeti artırırmış.İşimiz zor.Bunu anlamalarının tek yolu toplantılarımız önce.Eksiklerden bahsetmek yerine sınıfta eğitim adına yaşanan güzelliklerden bahsedin.Bir çocuğun nasıl gözlerinizin önünde geliştiğini,değiştiğini,yeni şeyler öğrendiğini,o öğrenirken sizin nasıl bir mutluluk duyduğunuzu anlatın onlara...o zaman işinizin önemini anlayacaklar sizin gerçekten iyi bir eğitimci olduğunuzu anlayacaklardır.
Bakın bizim mesleğimizin en güzel yanı ne biliyormusunuz ;hani bazen canınız bişeye sıkkındır ,moraliniz bozuktur ve tüm motivasyonunuzun kaybolduğu bir anda yan ınıza küçük bir insan gelir ve öyle bişey söylerki
o anda gülmemek için kendinizi zor tutarsınız.kocaman gözlerini sana çevirmiş bişeyler söyler ve bütün buzlar bi anda erimeye başlar....öyle keyif verir ki insana çocuklar sıkıntılarınız hafifler.kendinizi onların düşünceleri içinde buluverirsiniz.
iyi çalışmalar....

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.